Fuck-journalistik og økonomi-pis

Af Niels Krause-Kjær 120

Der skal ikke krattes meget i overfladen, før socialdemokratiske stjernepolitikere henfalder til spændende og nyskabende journalistiske og økonomiske betegnelser.

Senest landets måske kommende finansminister Henrik Sass Larsen, der til Dagbladet Børsen forleden blev konfronteret med den papirtiger, som rød plans 12 minutter og 15 milliarder på nuværende tidspunkt er iklædt. Til avisen havde den radikale leder Margrethe Vestager igen-igen efterlyst konkret økonomisk indhold i den regering, hun vil støtte. Og her mente hun ikke de gyldne gaver, som S-SF har lovet fagbevægelsen efter et valg, men en mere detaljeret beskrivelse af betalingen for gaverne. Hvem skal der med andre ord tages noget fra. Vel ikke et helt urimeligt krav, når oppositionen står til i alt 100 mandater i den seneste meningsmåling, og når der højest er seks måneder til et folketingsvalg. Meen, sådan leger man ikke med Henrik Sass Larsen, der svarede:  

“Det er en radikale leder, du har opsøgt, fordi du vil skabe usikkerhed. Men vi har tænkt os at finde de penge, så hun kan være ganske rolig.” Så tillader journalisten sig gudhjælpemig at spørge igen: “Er tidshorisonten slet ikke vigtig?” På journalistuddannelserne kalder man den slags et venligt, relevant og præcist opfølgende spørgsmål. Men Henrik Sass Larsen har en helt anden betegnelse: “Vi kommer det ikke tættere. Vi finder de penge. At jeg skal quizzes ned i, om det skal ske på en måned eller tre måneder…I laver fuck-journalistik i øjeblikket, hvor I er ude i spekulationer i, hvis og hvis og hvis.”

Stilfærdigt kan man tilføje, at hvis der findes fuck-journalistik, så findes der nok også fuck-politik. Men måske var Sass bare inspireret af sin kollega Nick Hækkerup, der som tidligere borgmester og sit partis næstformand også står til at blive topminister med de nuværende meningsmålinger. I et interview i Dagbladet Information for en måned siden afviste han enhver snak om de boligskatter, som økonomer og vismænd nu har talt om i et par årtier. “Det er sådan noget økonomi-pis,” affærdigede han journalisten. Måske fordi, der også her blev bedrevet fuck-journalistik. Nå, måske har de blot stået i lære hos LO’s formand Harald Børsting, der måske-måske-alligevel-ikke får en rød ministerliste at se på forhånd. Han lagde markant ud  i midten af januar, hvor han i et interview afviste økonomerne med et “sådan noget vrøvl gider jeg slet ikke høre på.”

Fuck, sikke noget pis.

120 kommentarer RSS

 1. Af Michael Nielsen

  -

  Jeg kan bare konstantere at venstrefløjen står til 100 mandater, siger lidt for meget om den lave intelligens, og velfærds afhænighederne i det Danske samfund.

  Tror de røde virkeligt på at S/Sf kan realisere den gave regn, uden det kommer en vanvittig regning, eller anker jørgensens tilstande (når nej man hylder jo den mand), som næsten kørte danmark konkurs.

  Ufatteligt..

  Man love guld og grønne skove, nægter at fortælle hvordan man vil finasiere det (fordi det unægteligt er usmageligt hvordan det skal gennemføres), og man får flertallet af Danskere til at stemme på en..

  Beklager det er sgu intelligens under lavmålet.

  Jeg vil dog også sige at VKO ikke er noget at råbe hurrah for.

  Samfundsmæssigt er:

  VKO = For lidt for Sent…
  S/SF = Maksimum fart den forkerte vej..

  Men det lyder jo besnærende, I kan få alt og hygge jer, og i behøver ikke bekymre jer om regningen.

  SUK, det burde være kriminelt at pantsætte fremtidige generationer.

 2. Af Benjamin Kurzweil

  -

  Tema: Fuck-politik gennem de seneste 50 år.

  Blogejeren hr Niels Krause-Kjær siger i sit blogoplæg:

  “Stilfærdigt kan man tilføje, at hvis der findes fuck-journalistik, så findes der nok også fuck-politik.”

  Hvis jeg skal blive ved terminologien, så har der hersket “fuck-politik”, de sidste 50 år i Vesten.

  Det blev bekræftet af en tysk bankdirektør fra Deutche Bank eller ECB, sidste år, som sagde, at alle politikerne, i de vestlige lande, har de sidste 50 år løst deres problemer ved at optage gæld, og lade den næste generation betale regningen.

  Hvis bankdirektøren har ret, så har der ikke været ført politik med godt håndværk, men sjusket “hovsa-politik”.

  I dagens Danmark kalder man en sådan politik, det lidet flatterende: “fuck-politik”.

  Vi taler om politikere fra hele det politiske spectrum, som har deltaget i denne useriøse form for politisk håndværk. Ingen går ram forbi.

  Danmark står nu ved en skillevej!

  Christiansborg-politikerne skal nu, for første gang, lave reel værdiskabende politik!

  Det er derfor, at jeg foreslår som primære tiltag, at Danmarks konkurrenceevne forbedres, og det sker kun ved, at man i det private erhvervsliv arbejder mindst 40 timer om ugen, og får udbetalt en lidt lavere løn. Bundfradraget for de lavtlønnede, for betalt arbejde, skal tilsvarende op, på en meningsfuld måde, så at købekraften ikke udhules for de lavtlønnede.

  Dette vil forbedre virksomhedernes konkurrenceevne, og bevare danske arbejdspladser, uden nogen social slagside, som i Sverige, der baserer sin økonomiske fremgang på skattelettelser, men Sverige har stadig en høj arbejdsløshed på 8% (ungdomsarbejdsløsheden er på 25%). Hvad Sverige vinder med den ene hånd, taber Sverige med den anden hånd.

  De sekundære tiltag kendetegnes ved, at de ikke er reelt værdiskabende, men mere en intelligent måde at bruge skatteyderpengene på, såsom en afskaffelse af aktiveringscirkuset, intelligente køb af de offentliges indkøb på 269 mia. kr., besparelse af forsvarsbudgetet, forskudsbeskatning af pensioner etc. Disse sekundære tiltag, kan ikke vende samfundsudviklingen, men bruges som som økonomisk indsprøjtning for de primære tiltag, som skaber den relle vækst, – derfor er de sekundære tiltag.

  Andre primære tiltag, såsom f.eks. de nye grønne industrier, og den eksisterende turistindustri skal der langtidsinvesteres i, og det kan man også gøre for midler fra de sekundære tiltag.

  De sekundære tiltag skal hjælpe de primære tiltag.

  Derfor er det i den offentlige sektor bedre, hvis lønmodtagerne fik udbetalt mindre i løn, end at arbejde mere, da skattegrundlaget i den offentlige sektor ikke er reel. Kun hvis færre penge bliver udbetalt, skal der optages mindre gæld. At arbejde mere i den offentlige sektor, skaber ikke mindre gæld, såfremt man også fyrer personale, grundet nogle arbejder flere timer.

  Den eneste måde man kan effektivisere i den offentlige sektor, er, ved enten at fyre folk, eller udbetale mindre i løn.

  Det er vigtigt at forstå forskellen mellem den offentlige sektor og den private sektor. Det er noget som Enhedslisten endnu ikke har forstået. Jeg forsøger slet ikke at dæmonisere den offentlige sektor, på ingen måde, jeg kan godt se et meget fornuftigt samspil mellem disse to, men det er et faktum, at der ikke er relle skatteindtægter i den offentlige sektor.

  Den offentlige sektor eksisterer udelukkende på skattegrundlaget fra den private sektor. Det er den økonomiske realitet!

  Derfor skal de primære tiltag være af en sådan art, at konkurrenceevnen forbedres i den private sektor, som lever af eksport og den private sektor (ikke-skatteyderpenge), og hvor den reelle økonomiske værdiskabelse for samfundet finder sted.

  Alt andet vil være en politik, som kendetegnede hr Anders Fogh Rasmussens regering, og som poltikerne i OECD-landende har gjort det de senste 50 år:

  fuck-politik!

 3. Af peter g

  -

  @Michael Nielsen

  Hvorfor tror du, at de som efter meningsmålingerne vil give de røde de 100 mandater faktisk tror på de røde?

  Jeg er overbevist borgerlig, men jeg kunne finde på at bide tænderne sammen og stemme – for første gang nogensinde – til venstre. Jeg er simpelthen så træt så træt af den bande opportunistiske dilettanter der har styret landet de sidste 10 år. Man kan ikke råbe dem op og den eneste åbenbare måde at få fornyelse på er at sparke dem ud. Så har de 4 år til at sunde sig, og læse på deres partiprogrammer, og få nye kræfter ind. At genvælge dem ville blot bekræfte dem i deres udskejelser.

  At vi så må døje med en anden idiotisk bande i de fire år, er måske en pris værd at betale, hvis vi efterfølgende kan få en regering faktisk baseret på borgerligt-liberale holdninger og principper (i modsætning til de inkompetente kryptofascister vi har nu).

 4. Af T. Sørensen

  -

  @ Niels Krause-Kjær.
  Nu hvor du har taget fat i fuck-økonomien, vil jeg gerne spørge dig, om du vil i en særskilt blog, tage emnet brugerbetaling op, f.eks. for lægebesøg, men også brugerbetaling bredt. Vi lever i et land med verdens højeste skattetryk. I min barndom og ungdom, havde vi først særskilt sygekassebetaling, senere indgik sygekasseordningen som en selstændig del på selvangivelsen. Endvidere var der anført en særlig folkepensionsdel. Idag er der ingen der aner hvad sygekassedelen, eller folkepensionsbidraget andrager. Slet ikke hvor de bliver af. Vi betaler for tre biler og får en. Vi betaler tredobbelt pris for el,varme og vand. Skal vi også betale tredobbelt til sygebehandling. Var det et emne?

 5. Af Jesper H

  -

  DE RØDE VAR HELT STLLE – inden krisen ramte globalt!

  Der var ikke noget at komme efter – vi havde aldrig haft det bedre – end i de år .

  Men nu lugtede de røde blod – de havde jo fået en statsministerkandidat – med Vid – havde opholdt sig i EU
  Parlamentet – med tilhørende barsels orlov – lejlighed i København – ufærdigt studie – abonnement på Land og folk. -stillede op i Amagerkredsen – tabte til Weiss – fik bare en ny kreds Østerbro.
  ————————–
  Hvad så – medlem af Folketinget – efter 4 dage – siger SASS LARSEN “knyt næverne – sig efter mig jeg er socialist”
  du skal vælges som fomand og være Statsminister for du¨
  kan slå Anders Fogh.
  —————————–
  Ritt Bjerregard – Huggenberger – SASS – Lykketoft -ja
  hele klanen af SOCIALIST KENDISSER –
  stillede lejligheder til rådighed – Søren Mørch – fremstilled og serverede Middage / Rødvin – JO
  Socialisterne havde et Projekt -NY FORMAND!
  ———————————————–
  Danmark var nu i krise – hun havde nu siddet i 2 år – uden indsigt i dansk politik – men hun havde jo Bødskov – Sass
  Larsen til det GROVE – hele familien Hækkerup -Klaus – Ole
  -Karen – Nick – den gamle Hillerød borgmester – der købte grund til 75 millioner der har en værdi på 30 millioner –
  på skatteydernes regning.
  Så er der Mette Frederiksen – Hæstorp – Gjerskov – Antorini
  (hun kan være allevegne) højt råbende kvindfolk uden indsigt-udtaler sig via talepapiret – der er blevet udfærdiget af de “store BETONSOCIALIST DRENGE”
  ————————————————–
  Deres politik – ja naturligvis – som altid når de har haft magten.
  Vælgerskaren er blevet større – da modtagerne af Overførsels indkomstr er steget betragteligt – ledigheden skal igen være 4 – hvor mennesker mister deres kompetencer og selvværd.
  Naturligvis kan man ikke fortænke mennesker – der har en sikret overførelindkomst – i at stemme RØDT – da udsigterne meget vel kan hedde MOTIVERING – og det er svært
  når man har sat mennesker i den position – manglende selvværd
  – evig hvile.
  ———————————-
  Jeg tror stadig på – flere og flere kan indse – det ikke går med et SOCIALISTISK DANMARK!
  _____________________________________

 6. Af Søren F.

  -

  @Vagn Pedersen
  Jeg misunder ingen på bistandshjælp, men vil du benægte at alle kan leve af fælleskassen resten af deres dage, hvis de ingen penge har?

  Jeg er helt klar over det må være benhårdt at skulle bruge sin egen og konens opsparing i fx huset, sommerhuset, bilen og campingvognen inden man hæver sin bistandshjælp i fælleskassen.

  Men alternativet som er retten til at bruge af fælleskassen, samtidig med man og konen har egen opsparing, betyder
  – at topskatteydere skal betale op til 89 % til fælleskassen af den sidst tjente krone
  – at mange stadig ikke får en markant økonomisk fordel ved at påtage sig et arbejde
  – at landets økonomi bryder sammen

  Det er langt værre for alle danskere, end at du og konen så vidt muligt må betale selv.

  Men det er flot af fagforeningerne, de har skabt enestående tryghed for deres medlemmer. (og ingen andre).

 7. Af Ole Mikkelsen

  -

  @Kent Andersen
  ‘Ligegyldigt hvor mange gange du bliver ved med at gentage det, så er der altså bare FAKTUELT INGEN “politiske farvede holdninger” i at spørge til detaljer i S-SF’s planer!!!’

  Jo, netop, det er det der er, og det er det der er pointen. Lad være med at spille dum.

  Ved at gentage det samme spørgsmål igen og igen, forhindrer journalisten (bevidst?) at de væsentlige spørgsmål bliver stillet. Og det handler om noget så gammeldags som væsentlighedskriterier. Væsentlighedskriterier kan i denne sammenhæng stilles helt konkret op. Hvor stort er det realiserede hul i VK(O)-regeringens 10 årige periode tillagt de huller og usikkerheder der er i blokkens plan for fremtiden. Det kan sammenholdes med det hul og de usikkerheder der er i rød bloks plan.

  Så er den ikke længere. Punktum.

 8. Af Ole Mikkelsen

  -

  @Jesper H
  ‘Jeg tror stadig på – flere og flere kan indse – det ikke går med et SOCIALISTISK DANMARK!’

  Ja for det går da helt fantastisk med det modsatte ikke? :-)

  Men i øvrigt er jeg da enig med dig i at katastrofen for Danmark er at der ikke har været nogen opposition.

  Det har betyder at Fogh, som notorisk var og er en farlig mand som Jelved sagde, fik alt formeget magt. Ingen sagde ham imod, og da slet ikke hans egne. De havde ikke evnerne. De kunne kun følge trop, de kunne ikke tænke.

  Og Løkke er vel egentlig bare en socialdemokrat, som det er lidt synd for nu skal rydde op i alt rodet som hans foregangsmand efterlod. Hjort er en nyttig idiot som gør det hårde arbejde, alt imens han skjuler de beskidte tricks under et velsmurt propagandaapparat.

  Osv.

  Tak for ‘debatten’.

  Hvad har det i øvrigt med NKK’s emne at gøre?

  Nu stopper også jeg. Tak til seriøse debattører. Inklusive NKK.

 9. Af Benjamin Kurzweil

  -

  Til hr 6. marts 2011 kl. 09:53

  Absolut helt enig i din betragtning.

  Peter G skrev:
  “Man kan ikke råbe dem op og den eneste åbenbare måde at få fornyelse på er at sparke dem ud.”

  Jeg tror dog, at S-SF kan gøre det bedre, end blot én regeringsperiode, men det kræver et bedre valgoplæg.

  Indtil nu er der fremkommet gode udspil fra SF, og S, og nogle er kombineret udspil. Men der mangler noget mere kød på deres erhvervsudspil. Det er derfor, at jeg blander mig i debatten.

  Jeg er aldeles ligeglad med VK. De har bevist, at de er en samling inkompetente, arrogante politikere, som fortjener sparket.

  Det eneste sprog, de kan forstå!

 10. Af Benjamin Kurzweil

  -

  Tema: Hvor er den borgerlige anstændighed blevet af?

  Lad mig også tilføje, at hvis bare firmaerne i den private sektor, ville bidrage med det, som de skal bidrage med, så ville Danmark ikke behøve at optage gæld under en S-SF regering, med intelligente indkøb og en afskaffelse af aktiveringscirkuset.

  Mange af V, K og LA’s vælgere, nasser på den offentlige sektor, i form af erhvervsstøtte, bankpakker etc., men når de så skal betale skat, så ringer de efter en tryllekunstner (bogholder/accountant), og hokus-pokus, så betaler de ingen skat eller tæt på nul skat.

  Selvom selskabsskatten i Danmark er ret lav (25%), som er en lavere selskabsskat end Sverige (26,3%), Norge (28%) og Finland (26%) og Storbritannien (28%), så er det stadig for meget for firmaerne i den private sektor i Danmark.

  politiken.dk/erhverv/ECE1211551/kun-hver-4-virksomhed-betaler-selskabsskat-i-danmark/

  Martin Madsen, chefanalytiker i AE, siger til Politiken:

  “Et så dramatisk og vedvarende fald over så lang en periode må være udtryk for, at der foregår systematisk snyd med selskabsskatten.”

  bbc.co.uk/news/business-12511912

  Hvor er den borgerlige anstændighed blevet af?

 11. Af Dorte Sørensen

  -

  Jesper H kl.10.34 du skriver , at den røde blok var stille inden krisen ramte globalt.
  Her tager du fejl, da fx Thorning advarede om krisen ved Folketingets åbningsdebat i 2008. Men Fogh Rasmussen gjorde bare nar af hendes advarsel, da OVK s problem var mangel på hånder. Desværre fik Thorning ret.
  Ligeledes er din bemærkning noget flot og forkert, når du skriver – ! Jeg tror stadig på – flere og flere kan indse – det ikke går med et SOCIALISTISK DANMARK!”
  Der er mange eksempler på at socialdemokratisk ledet regeringer har bragt velstand til Danmark og ikke mindst en mere lig fordeling og lige mulighed til alle mht. uddannelse, pleje, sundhed mv.
  Derimod har OVK vist at de kunne sætte Danmarks bedste økonomi , som de overtog fra SR-regeringen i 2001, overstyr.

 12. Af peter g

  -

  Problemet med skvadderhovederne (både til venstre og til højre) er, at de gennemgående allesammen er politisk skolet i opgangstider, eller i hvertfald tider hvor man kunne købe sig til magten ved at drysse tjente eller lånte penge udover passende vælgergrupper.

  Tiden med let adgang til penge er nu væk, permanent, men ingen af dem viser tegn på at have forstået det. Om dette faktum – altså at overflødighedshornet er tomt, ikke det indlysende, at vi bliver styret af idioter, og at der dukker ikke mere op medmindre man lægger kursen drastisk om – også er gået op for vælgerne eller ej, er lidt svært at gætte.

  Men ak – regeringen kan jo altid puste lidt ild i “værdidebatten” og optisk stramme lidt her og der på den efterhånden glatbarberede udlændigeged. Mens de røde kan hyle op om den uretfærdige fuck-presse, regeringens tricks osv osv.. uden selv at komme op med noget troværdigt som kan stå på egne fødder.

  Mens Titanic tøffer videre.

 13. Af Anders Sørensen

  -

  Rød blok behøver da foreløbig ikke at komme med nogen konkrete planer eller forklaringer, der holder.
  Flertallet er sikret af de allerede 60% af befolkningen, der blot skal nyde fra de offentlige kasser, og derfor bare skal plukke resten af befolkningen.
  Men en dag er kassen helt tom, for der bliver færre og færre, der gider slave i det nuværende halvsocialistiske mareridt.
  Hvad mon der så skal ske?

 14. Af John Speed

  -

  Kære Niels!

  annonce: Nyt ind fra venstre!

  Fladskærme til lavpris! Få din Fladskærm leveret til døren. Lige nu! Fri fragt – Bestil Hér

  Tab Dig Hurtigt! 13 Kilo På Kun 8 Uger! Prøv Det Gratis – Kun Denne Uge!

  Ned med Dronningen! Fyr Statsministeren! Ud med Lisbeth! Ja, til mig!

 15. Af t. sørensen

  -

  Man kan og vil gerne beskylde S for mange ting, og Krause gør ud fra løsrevne bemærkninger.

  Men en ting kan vi vel alle blive enige om, en kommende s-sf regering kan vel ikke gøre det ringere på det økonomiske plan, end den nuværende.

 16. Af Christian L

  -

  “Men en ting kan vi vel alle blive enige om, en kommende s-sf regering kan vel ikke gøre det ringere på det økonomiske plan, end den nuværende.”

  Nå ikke ?

  – Længere dagpengeperiode
  – Millionærskat
  – Aktieomsætningsskat
  – Højere selskabsskat
  – Afgifter for 3,9 mia.

  Dertil manglende reformer af arbejdsmarkedet, læs afvikling af efterlønnen, samt fredning af topskatten.

  Hovedpillen i deres plan, med de 12 minutter er endvidere skudt ned af stort set alle økonomer der har udtalt sig herom, og i dagens JP kan man se en socialdemokrat, begrave den helt:

  “”Man skal bare være klar over, at for at få den ønskede effekt skal den aftalte arbejdstid i overenskomsterne sættes mere op, end man umiddelbart skulle tro. Mange danskere er nemlig slet ikke omfattet af overenskomster, men har fastlagt deres arbejdstid efter en individuel aftale med deres arbejdsgiver. Og mange har slet ikke nogen øvre arbejdstid. Så hvis målet er, at vi alle gennemsnitligt skal arbejde en time mere om ugen, svarer det formentlig isoleret set til, at den aftalte arbejdstid i samtlige private og offentlige overenskomster øges med omkring to timer om ugen. Og så er vi endda kun nået til 15 mia. kr. af de 45-50. mia., der er behov for.”

  http://jp.dk/opinion/kronik/article2360179.ece

  ______________

  “»Det er altså forkert, at vi ønsker at skrue voldsomt op for de offentlige udgifter. Vi vil bare op på samme niveau som tidligere..” Helle Thorning-Schmidt på møde med Finansrådet d. 6. december 2010.

 17. Af Christian Jørgensen

  -

  Det ville være fedt om der virkelig var en rød plan der holdt vand – og her så jeg personligt gerne end noget mere reformvenlig udgave af S S/SF. Det ændrer dog ikke på at lige meget hvor tosset de fremturer vil de hele tiden kunne fremstå som mindre kyniske, mindre slidte, mindre uærlige end den regering der er siddende på 10’ende år. Det er ærgeligt for debatten, og jeg syntes det supergodt at NKK med andre forsøger at få dem ud af busken – men det virker som om at de har lært af AFR og har fået kanoniseret – der er ikke noget at komme efter.

 18. Af K. S.

  -

  “Vatpik og fuck” – hvorfor benytter Berlingeren det sprogbrug???

 19. Af Michael Andersen

  -

  Du burde indklages for pressenævnet, Krause. At nævne Henrik Sass Larsen i samme sætning som ordene kommende finansminister, burde ikke være tilladt….

 20. Af Er der en økonom tilstede? — Politik og spin

  -

  […] op. Socialdemokratiets normalt beherskede næstformand, Nick Hækkerup, talte om ‘økonomi-pis’, når snakken faldt på boligskatter. Enhedslisten har også lært af Fogh og kvitterede under […]

Kommentarer er lukket.