Konservativ fremtid? Tjahh…

Af Niels Krause-Kjær 54

Man skal altid passe på med at kigge ud i den politiske fremtid. Som i Tour de France, hvor en kat på vejen kan ændre det hele, så kan alt også ændre sig i politik på et øjeblik. Med disse forbehold er det på sin plads at se på fremtiden for Lars Barfoed og De Konservative. Anledning: En Gallup, hvor 2,6 procent af vælgerne angiver at ville stemme på partiet. Som en bekendt tørt har bemærket, så er der nu ca. tre gange større sandsynlighed for, at en hvilken som helst person, man møder på gaden, er homoseksuel fremfor konservativ. Nye minoriteter dannes således i disse tider.

Først lidt status: For første gang i adskilige år har partiet faktisk noget, der minder om en sammenhængende politisk linje. Der er ingen tvivl om, at Barfoeds håndtryk med Vestager i valgkampens første dage blev til fordel for De Radikale og kostede De Konservative ganske mange stemmer. Budskabet om at være ‘borgerlige stemmer, der arbejder’ kom til at fremstå som et postulat, da partiets syntes at blive bange for sin egen skygge og ikke evnede at følge håndslaget op med konkret politik. Men siden synes der at være kommet en smule kød på skelettet, senest med det i nogle kredse ganske upopulære forlig med regeringen om den såkaldte pengetanksgrænse. Et forlig, som vennerne i Dansk Industri kvitterede venligt for. Mere af den slags kan komme. Det var en linie som virkede med Schlüter i 1970erne, det er en linie, som passer til Lars Barfoeds politiske temperament, og det er den linie, partiet vil stå for i hans formandstid. Men det kan også være en linie, der gør det nemmere for borgerlige stemmer at arbejde sig over til Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Venstre og Dansk Folkeparti. Partiets problem er netop, at det bløder til alle sider. Det er derfor primært op til Lars Barfoed at overbevise vælgere om, at der er noget at få i den konservative butik, som man ikke kan få andre steder. Indtil videre er det åbenlyst, at det ikke er lykkedes.

Og så til fremtiden – den for De Konservative og Lars Barfoed venlige version, forstås: Langt ind i partiet synes der for første gang i tyve år at være en erkendelse af, at der ikke er nogen genvej tilbage til 1980ernes storhedstid. Hvis vejen overhovedet findes, er den lang, meget lang. Det bliver således Lars Barfoeds skæbne de næste mange år at tage til utallige vælgerforeningsmøder i Sæby, Varde, Faaborg og Vordingborg. De få tilstedeværende vil være tilpas benovede over at få besøg af partiformanden og undskylde, at der ikke kom flere. Partiformanden vil venligt slå ud med armene og erklære, at det netop er sådan nogle intime forsamlinger, han allerhelst vil bruge en mandag aften på. Efter punktet ‘Nyt fra Christiansborg’ (der klappes spredt), nipper han til den lunkne kaffe og den af vælgerforeningsformandens kone hjemmebagte kringle, der (som Niels Hausgaards svigerindes) har det med at klæbe til ganen.

Efterhånden vil luften gå lidt ud af Liberal Alliance, og Troels Lund Poulsen-sagen vil slide så meget på Venstre, at der også her drysser lidt stemmer af til K. Langsom – meget langsomt – vil tillslutningen til det gamle parti stige og måske nærme sig dagene, hvor Bendt Bendtsen til alles utilfredshed stod i spidsen for partiet. Og så – efter syv-otte år og lige inden en Helle Thorning-ledet regering slidt af magten og plaget af et par kommissions-undersøgelser gør klar til at udskrive et tabervalg, så vil konservative partifolk kigge på Barfoed, der nu nærmer sig de 60 og har taget lidt for meget på i vægt på grund af alle togrejserne og den hjemmebagte kringle. ‘Er han ikke lidt for gammel? Er der ikke for meget fortid og for lidt fremtid over ham,’ vil de sige til hinanden. Og så – lige inden Audien med læderindtræk gør klar til at svinge op foran Barfoeds indkørsel og køre ham til ministeriet – vil hans parti takke for det lange, seje træk, og finde en yngre afløser med fremtiden for sig. Også derfor, er der ingen, der i dag udfordrer Lars Barfoed.

Det var som sagt den for partiet venlige version. Den uvenlige er, at det pæne borgerskab i byer som Aalborg, Aarhus, Odense og København, der engang lagde en bund under partiet, er væk (det vil blive bekræftet ved kommunalvalget i 2013). At de erhvervsfolk, intellektuelle og offentlige ansatte, som siden tog over, er forsvundet til Venstre, til golfbanen eller til sofaen og ikke kommer tilbage. At salget af den historiske kursusejendom ‘Rolighed’ og partihovedkontoret i Nyhavn blot var kulminationen på et tiårigt politisk udsalg af metervarer, og at sidste mand lukker og slukker.

54 kommentarer RSS

 1. Af Ole Skovgaard

  -

  Jeg er enig i betegnelsen “Cirkus”. Et godt nøgle ord for det der foregår. Lige nu Kæmper Regeringen front figurer om at sige reformer, med Thorning, Frederiksen og Vestager i front. En garvet vælger som mig tænker “Velkommen i Cirkus Arena”, forestillingen er den samme aften efter aften og klovnen er altid let genkendelig. For hvad bliver det til med de reformer, intet “Bar røv i måneskin” som Kjeld fra Olsen Banden ville sige.

  At de Konservative ikke kan finde en platform og styrkes i et sådant politisk miljø, viser jo bare at partiet ikke har nogen berettigelse og at konservativ her bare betyder “At bevare et samfund hvor ca. halvdelen er uden for arbejdsmarkedet og ca. 70 % af befolkningen har samme “arbejdsgiver”

 2. Af Finn Bjerrehave

  -

  De Konservative , blev ædt under den sidste regering, og alle de fornuftige politiske holdninger blev solgt, og nu ligger partiet som det har redt, og det er ikke blødt, men værktøjet er troværdighed og tillid, og det er måske for langt væk fra virkeligheden, og hvis partiet dør en stille død,hvem skal jeg så stemme på, det er mit største problem.
  Tak for tryg fortid.Finn Bjerrehave *vig

 3. Af JANE VON RATHSACH

  -

  KONSERVATIVE – GLISTRUP – SKATTETANKER – HOLGER DANSKE

  Der er naturligvis Konservative danskere i Danmark, men de får ikke et talerør – Barfod forstår næppe det kommunikative – at han inklinerede for Radikale blev en bløder, som ikke kan heles, utroligt lidt tæft at præstere af en mand, som burde danse udenom den lokkedue. Nu sidder han i sin egen bås.

  Benedikte Kjær har nogle krystalklare holdninger, som hun ikke fifler med – sælger ud af . Disse bør forfølges og forfines.

  Skatten burde være et markant fortegn for de Konservative. Familieværdier hænger sammen med det noble tankesæt, at borgernes penge bliver i familien, som således selv disponerer over sit liv.

  Barnepigesamfundet – hvor staten tager over – er gift for genuint konservative. DF har kun taget en flig af det ægte gamle Konservative. Thatchers profil og Churchills står skarpere i historien. Der er ingen genvej. Heller ikke endnu en dans med den forkerte Margrethe.

  Netop selvstændighed – stolthed – Holger Danske – alle stikord for en ilter kærlighed til at ville selv uden barnepigestat og formyndere.

  Hvorfor træder de ikke i karakter overfor det nationale ran, som EUZONEN med Merkel / Sarkozy er blevet herre over. De er jo ikke tvunget til at samtykke med Venstre – for Danmarks skyld.

  Der er for lidt opmærksomhed om den skepsis som både Lykketoft og tidl.statsminister Nyrup har overfor dette misfoster, som Helle Thorning er så forelsket i – trods danskernes sorg og modstand. Hun har ikke mandat, som tillader denne manøvre.

  Holger Danske skal i fronten – så de Konservative kan høres igen, så Danmark ikke bliver en slavestat til marts 2012.

 4. Af Jørn D.

  -

  Konservativ dødsspiral

  Skyldes den konservative nedsmeltning “Lederen”, der gik over til fjenden
  og ofrede de menige eller var det et kollektiv selvmord a la “Masada” ,
  begge orkestreret fra de Radikales synagogale bagland ?

  Vi opdagede at de Konservative, der representerede kapitalisterne førhen
  under slogannet “Gud, Konge og Fædrelandet” – og Køb Dansk”
  bestod af en “Nok er nok” fløj , en konservativ var med i dannelsen af
  Liberal -“hvad var det nu de først hed” , der blev oprettet for at komme
  “A med Pia” – Det viste sig at de floppede fælt, som en bande
  landsbytosser.
  Eksempelvis Mr. Røde Kors, der havde skældt og spyttet efter den
  danske befolkning; stod nu og viste et æbleskrog og fremførte:
  “Sådan ser Dansk folkeparti ud efter valget” ! Det skrog !

  Måske var det der skete en overlagt handling, der fejlede !

  Var det der skete ikke netop, at det Konservative Folkeparti dengang og
  nu viser sig at bestå af 2 fløje, en Konservativ kapitalistisk fløj, der ville
  have billig arbejdskraft til landet og en Konservativ “Synagogal Skabsradikal”
  fløj, der , som i alle Europæiske lande, bare ville have fremmede til landet,
  for at undgå at J*derne “sad på det yderste mandat” !

  Hvorfor skete det dengang – Marianne Jelved havde lige, med et slag
  på tasken udråbt sig til “Kejser” og oppe under loftet hang sedler med
  eks. mantraet “25 mandater” og de Radikale kaldte Messerschmidt for
  nazist, men den efterfølgende avis kampagnen løb ud i Grøften !
  De fleste fandt at det Radikale Venstre var gået i et latterligt selvsving !
  De radikale skiftede til en mere ydmyg ( læs lusket ) taktik og stoppede
  med at bruge ordet kosher i hver anden sætning !

  Tidligere havde det Radikale venstre fået omvendt Centrumsdemokraterne
  fra at være et parcelhus ejer parti til et “op med indvandringen” og “ned
  med danskerne” parti og “Ridderen af den halve cykelhjelm” alias P.Nyrup
  lavede ikke meget andet end at rejse rundt og indvie Holocoust centre !
  Centrumdemokrater forsvandt “misbrugt og forladt” af de Radikale !

  Ved at sende det nuværende Liberal alliance – med en urealistisk fremmed
  politik” “luk kassen” højre om det Konservative Folkeparti og lade
  De radikale overtage blå politik blev det konservative folkeparti mere eller
  mindre frivilligt udslettet !
  Barfod, der ikke har gået på listesko mht. Pia Kærsgård, har for at tækkes
  partiets hhv. kapitalistiske fløj, med ønske om import af billig arbejdskraft
  og den synagogale fløj, med ønske om import af etnisk uro, altid
  modarbejdet udlændinge stramninger og har fået folkets dom og er gået til
  “misbrugt og forladt” ligesom tidligere Centrumsdemokraterne!

  Pia Kærsgård kunne kun tilfredsstille den Konservative fløj, der ønskede
  kvalificeret arbejdskraft ikke den fløj , der ønskede etnisk kaos !

  For hver gang Ali og Babba kommer i arbejde, til glæde for den
  kapitalistiske fløj følger der fyrre andre med, til glæde for dem,
  der ønsker etnisk kaos, men til belastning for samfundet !

  Når vi taler økonomi i disse tider er det ikke Ali og Babba i arbejde,
  der koster men de fyrretyve andre, der koster – men det er tabu !

  Spørgsmålet er om fløjkrigen i det Konservative Folkepart og deres
  politiske selvmord, der var grunden til at blå blok tabte valget,
  ikke er styret fra samme bagland som de Radikale ?

  Den konserverstive “KlodsHans” fik jo netop også et trøstejob på
  den Radikale “avis” “Har vi noget Ekstra på dem Bladet” !

Kommentarer er lukket.