Thorning er problemet

Af Niels Krause-Kjær 195

Helle Thorning-Schmidt befinder sig i en krise, hvor hendes autoritet som regeringsleder er på spil. Uanset hvad hendes såkaldte ‘gode løsning’ om betalingsringen rummer, så har det kaotiske forløb vist, at hun ikke endnu evner at sidde for bordenden og lukke en sag. Det er uforståeligt, at sagen har kørt uden bagkant i snart et halvt år. Det er fatalt, at den ikke entydigt lukkes efter et krisemøde tirsdag morgen, men skal cykle rundt i endnu et døgn uden afklaring.

Det står efterhånden klart, at efterårets regeringsforhandlinger på Amager først og fremmest var et gidselsdrama.  Her lagde tre partier sig i en gensidig benlås, som har vist sig at være lammende for dem, når virkeligheden presser sig på. Tirsdagens pressemøde med Helle Thorning-Schmidt blev således et studie i en statsminister, der har klamret sig til sit regeringsgrundlag i fem måneder, ikke længere tør henvise til ordlyden i det, men fortsat synes bundet af det. Kan man i politik både blæse og have mel i munden på samme tid? Det kan man sagtens, men så kommer man til at se så forpjusket ud, som Helle Thorning-Schmidt gjorde på sit pressemøde.

Ved første øjekast er problemet SF. Partiet føler sig strippet i regeringsforhandlingern og opfatter angiveligt betalingsringen som figenbladet, der legitimerer regeringsdeltagelse. Det er for det første en grov undervurdering af egne vælgere. Er en betalingsring virkelig afgørende for, om man er folkesocialist eller ej? Nogenlunde samme fejl blev begået af De Konservative under VK-regeringen, hvor offentligheden blev bibragt den opfattelse, at en reducering af topskatten nærmest var partiets eksistensberettigelse. Både betalingsring og lempelse af topskat kan bestemt have sine klakører, men HVIS det virkelig er de eneste grunde til at sidde i regering, så gælder det om at komme væk med det samme.

Og her kommer det andet problem med SF, som i virkeligheden viser, at problemet ligger hos statsministeren. Det siges, at nogle SF’ere i slaget om betalingsringen har flirtet med tanken om at forlade regeringen, hvis partiet ikke fik sin vilje. Her bør en statsminister citere Clint Eastwood med et ‘go ahead – make my day.’ En statsminister må ikke blinke, når to parter nedstirrer hinanden. Det synes uklart, om Helle Thorning-Schmidt i hele denne sag har blinket eller bare ikke har haft øjenkontakt. Sikkert er det, at gidseldramaet på toppen af Crown Plaza på Amager i efteråret også tog statsministeren som et af sine ofre. Hvis det ikke ændrer sig, så sander statsministeren og dermed regeringen til.

195 kommentarer RSS

 1. Af Anders And

  -

  Og så lige en sidste ting…

  Jeg er faktisk ikke imod at der bliver fundet en løsning på trængslen og forureningen i København. Tværtimod. Jeg synes at det ville være en rigtig god ide at finde en god løsning på at reducere alle de korte ture i byen. At alle de som med fordel kunne bruge et offentligt transportsystem, kunne stille sine biler UDEN for byen, og bruge billig og velfungerende offentlig transport til sin videre færdsel I byen.

  Jeg har bare den forventning, at når det bliver gennemfært, så er det fordi der er nogle som ved noget om sagerne som har sat sig grundigt ind i dem. Så ved vi at der kommer et reelt provenu, som kan være med til at finansiere de forbedringer af den offentlige trafik som vil være nødvendigt for at få det til at fungere. Så vil der være en reel miljøfordel, så det ikke bliver et idealistisk korstog, men en videnskabeligt dokumenteret indsats.

  Den slags tager tid og kan ikke presses igennem på under 6 mdr. Derfor ser jeg faktisk frem til hvad det nu nedsatte udvalg kommer frem til. Det var sådan hele den her misere skulle være startet… så var det nok gået bedre for alle.

  og mens vi venter… hvad så med at sætte P afgiften i indre by op med 100%? Det er en nem løsning, som nok skulle kunne reducere al unødvendig færdsel med privatbiler i byen…

 2. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Anden skrev: “Jeg er faktisk ikke imod at der bliver fundet en løsning på trængslen og forureningen i København…”

  “Jeg har bare den forventning, at når det bliver gennemfært, så er det fordi der er nogle som ved noget om sagerne som har sat sig grundigt ind i dem.

  Så ved vi at der kommer et reelt provenu, som kan være med til at finansiere de forbedringer af den offentlige trafik som vil være nødvendigt for at få det til at fungere. Så vil der være en reel miljøfordel, så det ikke bliver et idealistisk korstog, men en videnskabeligt dokumenteret indsats.”

  Og således satte Anders And dén diskussion på plads…

  Der er i øvrigt ikke mange bilister, der ved, at de faktisk indånder en større mængde livsfarlige partikler, end fodgængere og cyklister gør.

  Derfor har bilister, der bor i byen, i den grad selv en interesse i, at partikelforureningen reduceres kraftigt.

 3. Af Carl-Erik. Pedersen.

  -

  Jeg grämmes, og skammer mig på Danmarks vegne!
  Siden WWII, har verden, og Europa ikke haft så stor en krise som vi har nu!
  Så gud hjälpe mig, stemmer befolkningen, på en röd regering, samt de radikale!
  Sä kort og godt, “som man reder så ligger man”!
  Ikke siden WWII, har Danmark haft en så inkompetent regering!
  Det eneste lyspunk, ser ud til at väre, at med den nuvärende kurs regeringen har, vil den afskaffe sig selv inden året er gået!
  Så lidt håb er der dog forude.
  Oppositionen behöver ikke at göre noget, for den flok klaphatte, der har regeringsmakten nu skal nok selv sörge for at kaste håndklädet i ringe!
  M.v.h.

 4. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Så er den gamle kamphane Carl-Erik på banen igen.

  Old soldiers never die. They just fade away…

 5. Af Martin Larsen

  -

  Flot “CArl-Erik P.” er tilbage. Jeg er næsten altid enig med dig! At danskerne (50,3%)ca. var SÅ dumme at de valgte verdens største løftebryderregering var lidt svært at forudse, men da mr. Barfoeden kyssede med MargretheV., ja så røg de blå stemmer, der ellers havde sikret 4 år mere! Siden viser det sig jo så at folk med stemmer på S,SF og R har fortrudt og fortrudt, så blå idag har mega-flertal.
  Surt show – kun fremkommet ved at danskerne er for dumme, de 18-24årige der stemte for første gang stemte i stort tal på “søde Johanne” og indvandrerne ved vi jo alle hvem stemmer på.
  EL kan evt. vælte regeringen og vil så få endda endnu flere stemmer – men til ingen nytte.

 6. Af Carl-Erik. Pedersen.

  -

  Martin Larsen.
  Ja, dette valg var en katastrofe for Danmark; men jeg håber, at denne regering meget hurtigt vil vise sin inkompetence, endnu mere, end den allerede har gjort, med sine fantasifulde löfter för valget!
  Jeg var godt klar over at löfterne ville blive brudt, for det eneste de önskede var regeringsmagten, uanset hvad det kostede moralsk, og i trovärdighed!
  Så nu har Danskerne fået en regering,beståen af personer, der er så magt liderlige, at de giver fanden i omdömme, og almindelig anständighed, som hvor dette, at tale sandhed, opföre sig anständigt for Danmark, og Danskernes bedste, ikke har nogen betydelse!
  Der findes ikke nogen i den nye regering, der sidder for, at tjene landet; men de sidder i regeringen for, at tjene dem selv!
  Det er den konklusion jeg er kommet frem til, og som i dag får mig til, at skamme mig over Danmark, som så sandelig har fortjent bedre ledere!
  Hvor kunne befolkningen dog väre så blåøjet?

  M.v.h.

 7. Af Axel Eriksen

  -

  Til Dorte Sørensen!

  Du skriver:

  “Trængselsringen vil koste familierne en stor merudgift er i forvejen håbløs, da beregningerne ikke tager med at hvis familier i stedet bruger cykel hvor det er muligt så er turen uden omkostninger. Her skal også huskes at de kortere bilturer er de dyreste energimæssigt. Ja der er meget som Venstre har undladt i sine beregninger – men Venstres formål var også mere at stille Trængselsringen i et så dårligt lys som muligt så den ikke blev oprettet – så var Venstre ligeglad med at trængslen dagligt er et stort problem.”

  Skrevet af Dorte Sørensen, 23. februar 2012 kl. 07:08

  Ja, en “kortere” cykeltur fra Skælskør, Korsør, Slagelse, Sorø, Ringsted, Holbæk, Kalundborg, Hillerød m.v. for at komme på arbejde! Det er selvfølgelig en “løsning”, der er en socialdemokrat værdig! Hvad med om de, der lever indenfor – den nu droppede betalings-/trængelselsring – gjorde det?
  Eller benyttede det offenlige trafiksystem, der vel er det mest udbyggede i Danmark!

 8. Af Axel Eriksen

  -

  Til Carl-Erik Pedersen

  Du skriver:
  …”Det er den konklusion jeg er kommet frem til, og som i dag får mig til, at skamme mig over Danmark, som så sandelig har fortjent bedre ledere!
  Hvor kunne befolkningen dog väre så blåøjet?”

  Skrevet af Carl-Erik. Pedersen., 23. februar 2012 kl. 18:21

  Godt halvdelen af befolkningen var ikke “blåøjede” -men desværre “rødøjede”!

  Skal vi ikke benytte det sidste for fremtiden: Uvidende, uden sans for realiteter og fanatiske tilhængere af en “rød” regering.
  At den skuffede over al måde – selv om tilhængerne
  ikke vil indrømme det offentligt – så må de sidde med rødrandede øjne nu!!

 9. Af Søren Vendelboe

  -

  Fanatisk rødt blåt næsten samme snot.
  Gud bevare lille Danmark.

 10. Af Axel Eriksen

  -

  Til Søren Vendelboe!

  Du skriver:

  “Fanatisk rødt blåt næsten samme snot.
  Gud bevare lille Danmark.”

  Skrevet af Søren Vendelboe, 23. februar 2012 kl. 19:29

  Ja, hvis du sætter din lid til Gud – så for mig ingen alarm!
  Jeg går nu mere ind for en anden regeringsmåde:
  Demokrati! Selv om man kan lyve, benægte udtalelser og til sidst skrotte, alt hvad man har sagt: Så tilgiver Gud nok synderne på et tidspunkt!

  Hvad gør vi i mellemtiden?

  Ja, du kan tørre de “rødrandede” og få snottet væk!!

 11. Af Martin Larsen

  -

  Stakkels “Søren Vendelkåbe” – he, he, du må da have det skidt! Tak til Axel E. og Carl-Erik – TO danskere mere har vi da ihvertfald hër på bloggen!

 12. Af Poul Andersen

  -

  Alle har noget de er god til – man skal bare finde ud af hvad det er (Alfons Åberg) – og Helle T-S er jo ung så gi’ ikke op endnu

  Hvem vil tsge et væddemål på, om Helle T-S senest om 4 år har et internationalt job – f.ex. I EU – evt som EU kommisær
  Hun vil uden tvivl være endnu bedre til et sådant job – og det passer også bedre til hendes familiemæssige og skattemæssige situation

 13. Af Axel Eriksen

  -

  Til Poul Andersen!

  Helt enig m.h.t. Helle Thornings fremtidige ambitioner.

  Men da jeg i oktober 1972 gik til stemmeurnen for første gang – ved valget om Danmarks indtræden i EF (nu EU) – var det nu ikke med forventning om, at det skulle udvikle sig til et socialdemokratisk foretagende – hvor bureaukrater tog helt overhånd –
  og vi skulle forsørge hele Sydeuropa!
  Men det er jo god socialdemokratisk politik: Hjælp alle andre – danskerne må klare sig selv – de betaler jo ingen skatter og afgifter – så hvorfor ikke give noget til de “trængende”. Vi har trods alt bevæget os væk fra vikingetiden – 1.000 år tilbage – og tiden med slaveeksport – men må jo så afbetale på fortidens synder!

  Jo, Helle Thorning ville være den helt rigtige til en EU-post!

  Der ville hun gavne Danmark – og ikke mindst sig selv – mere end ved at “lege statsminister”!

 14. Af Lars Løkke

  -

  Opråb til venstres brave kæmper.
  Partisoldater ud i gaderne og juble.
  Helle rammer snart 20 procent.

  Lars Løkke.

 15. Af Frank B

  -

  Har vi en statsminister i Danmark?

 16. Af Axel Eriksen

  -

  Til “Lars Løkke”!

  Jeg tror, at vi venter til 1.maj – hvor S kun er halvt så stort som V!

 17. Af F1 Preben JensenJ JensenH

  -

  Kevin Mikkelsen har en både morsom og skarp kommentar kl. 14.54 den 21. ds.

  Som en anden skriver, så er det ligesom ikke nok at vi har fået en kvindelig statsminister. Tværtimod har vi måske her et symptom på at feminiseringen er gået for vidt. For overalt i Danmark og Europa fylder de politiserende kvinder mere og mere, og i samme takt synes manglende dømmekraft og overblik at brede sig, ligesom pladderhumanismen og den udemokratiske og familiefjendske feminisme/kommunisme samt islamisme ser ud til at vinde mere og mere frem.

  Betalingsringen var jo en dårlig og tå bel ig idé fra starten af. Det tyder på svigtende dømmekraft at man ikke kunne indsé det. At opkræve ekstra 11-15.000 pr. år af folk der skal på arbejde, er jo nærmest en vanvittig idé.

  Og hvis man ikke havde lukket en række gader for trafik, havde trængselsproblemerne jo været meget mindre.

  Set i videre perspektiv er sagen langt mere alvorlig. For feminiseringen undergraver ikke alene den sunde fornuft i behandlingen af trafikproblemer, men undergraver hele den politiske fornuft og dermed Danmarks og hele Europas økonomi, civilisation, fred og fremtid.

  Hør blot på politiserende kvinder som johanne og pernille fra EL, eller på vestager, jelved, stampe og lignende typer fra de radikale. Alle svæver de rundt højt oppe i luften i utopiske fantasibobler. Enhver jordforbindelse er væk. De mener bl.a. i ramme alvor at det lille yndige land sagtens kan være redningsbåd og socialkontor og velfærds-slaraffenland for millioner og atter millioner af kulturfremmede fra Asien, Afrika, Mellemøsten og Sydamerika mv. Og de påstår at jo mere indvandring, jo mere berigelse. Og de er parate til at bruge snesevis af milliarder på godhedsindustrien og deres store “humanistiske” projekt. Og fremover skal det være endnu lettere at slå sig ned i Danmark.

  Omkostningerne for danskerne kan disse damer slet ikke få øje på, selvom skattetrykket nu er verdens højeste, samtidig med at nedskæringer, lukninger, forringelser og voksende kriminalitet efterhånden hærger nærmest overalt.

  Man kan også se på DR radio og tv som domineres af kvinder. Her er kvaliteten nærmest i frit fald. DR er efterhånden ikke meget andet end en radikal propaganda-sender, plus en fortaler for rød moral og etik, dvs. ingen moral og etik.

  Også på pol i tiken har kvinder/feminister stor indflydelse. Det afspejles måske i at “tonen” nu er blevet det altafgørende for både pol i tiken og jp. Substansen er underordnet, ja nærmest uønsket. Hvorfor deres blogs nu er gennem ce n sure rede.

  Endelig er det jo tankevækkende at de moderne feminister kæmper for kvindefrigørelse og kvoter osv., samtidig med at de vil have Europa omdannet til et nyt og kvindefjendsk muslimien. Der er jo hverken hovede eller hale på en sådan form for logik eller konsekvensberegning. Ja, en mere hovedløs politik kan man vel næsten ikke forestille sig?

 18. Af F1 Preben JensenJ JensenH

  -

  PS: Vil lige tilføje at tabene af over 300.000 danske arbejdspladser, som er blevet flyttet til udlandet pga. skattetrykket, eller er blevet overtaget af østarbejdere mv., også er et alvorligt problem som nærmest alle partier har ignoreret gennem lang tid.

 19. Af Peter Hansen

  -

  Hvis det var nogen som fremstod latterlige og “forpjusket” på det seneste pressemøde, så var det den samlede flok at kampagnejournalister som havde øvet sig i hver deres vinkel på spørgsmål om det samme.

  Ud fra betragtningen om at det var vigtigere at vise kollegaerne, at man så sandelig havde fundet en ny måde at spørge på efter en forberedelse på vel sammenlagt 5 minutter.

  At luften så var taget ud af sagen ved at Helle T på forhånd havde meddelt, at man ville komme med en samlet løsning næste dag, så skulle man da ikke bare brande inde med sine omhyggeligt skrevne spørgsmål.

  Det lignede skam helt en parodi på et Venstre-stormløb under åbningsdebatten, men det generer nok heller ikke de mange tidligere medarbejdere i selv samme parti.

  Når man så tyve gange får det samme svar på næsten identiske spørgsmål, så kan man efterfølgende “frikende” sig selv ved at lade som om at det er svarerens problem og ikke de latterlige spørger som jo allerede efter 5 svar kunne forudse hvad svaret ville blive på de næste 15 spørgsmål.

  I alle andre sammenhænge er det svært først at stå og dumme sig – og så bagefter lave en kollektiv frikendelse, men sådan er reglerne ikke når man er journalist.

 20. Af Lars-Ole Feddersen

  -

  Ang. Kevin Mikkelsen 21.02.2012 kl. !4:54.

  Som flere allerede har gjort vil jeg fremhæve Kevin’s kommentar. Syret, dyb og vildt morsom humor. Lidt Monty Python-agtigt :-)

  Forslag:
  Om copyright tilhører Berlingske Tidende eller Kevin Mikkelsen er jeg ikke ekspert på. Men sælg dog joken til Cirkusrevyen, DR-satire eller “Live fra Bremen” på TV2. Især satiren på DR og TV2 savner noget substans, så hvis Kevin Mikkelsen har flere jokes af samme kaliber ser jeg ham gerne headhuntet !

 21. Af sar sar

  -

  Kære Krause! De fleste i Danmark er enige med dig, mig inklusivt. Men du må besvare et vigtigt spørgsmål og det er: – Hvorfor danskerne tænker så langsomt, og er først KLOGE når de kigger ind i bagspejl?
  Nu dem som har afgivet deres stemmer ved sidste valg til “Guci” Helle & komunistisk/radikale Co. vil lige pludselig stemme på Venstre?
  Hvorfor først nu!?
  Hvor er logikken i danske tankegang? Hvis man overhovedet kan finde logikken som sådan i Danmark, danske system, og til daglig overhovedet??

 22. Af F1 Preben JensenJ JensenH

  -

  Nogen undrer sig over hvorfor nogen var så “dumme” at stemme S, SF, R og EL til magten. Og ligefrem klogt var det jo heller ikke.

  Men man skal måske lige huske på at mange vælgere var fortvivlede over VKOs uduelighed. Så i desperation stemte de på rød stue.

  Som vel trods alt ikke er meget værre end VKO ??

 23. Af Lars-Ole Feddersen

  -

  JKK fokuserer lidt for meget på Helle Thorning Smidt, fremfor regeringsgrundlaget.
  Fadæsen om betalingsringen viser netop at SF har været et forstenet og visionsløst parti siden murens fald, idet betalingsringen var progressiv politik i 1980’erne. Når SF for første gang i partiets historie kommer med i en regering efter 10 års hårdt oppositionsarbejde mod en borgerlig regering, burde man kunne forvente at de var bedre forberedt. Forskere på DTU og Ålborg Universitetscenter har længe forsket i GPS-styret kørselsafgift, som næsten er en færdigudviklet teknologi. Men SF insisterede på en forældet teknologi i en forældet geografisk opfattelse af København. End ikke Fingerplanen fra 1948 har SF medtaget i betalingsringens udformning. I stedet anvendte SF ressourcerne på at føre en uhørt populistisk valgkamp, hvor deres partiformand bl.a. lovede drastisk billigere priser på den offentlige transport.
  Med en sådan regeringspartner er Helle Thorning chanceløs pt. Eftersom meningsmålingerne af indlysende grunde hindrer et nyvalg, forekommer en SR-mindretalsregering efterhånden som eneste nødløsning, hvis ikke Socialdemokratiet skal reduceres til 15 % inden næste folketingsvalg.

  Dette dilemma mellem loyalitet overfor en regeringspartner og sit eget partis fremtid, kunne JKK godt gå mere i dybden med, når Helle Thornings kvaliteter som statsminister analyseres.

 24. Af Axel Eriksen

  -

  Til Lars-Ole Feddersen!
  Du skriver bl.a.:
  “Dette dilemma mellem loyalitet overfor en regeringspartner (SF) og sit eget partis fremtid, kunne JKK godt gå mere i dybden med, når Helle Thornings kvaliteter som statsminister analyseres.

  Skrevet af Lars-Ole Feddersen, 24. februar 2012 kl. 14:03”

  Er det så svært at forstå – hun har ikke som “regeringsleder” forud set problemerne. Der var vist mange, der så det – desværre ikke i det mikroskopiske flertal, der stemte det røde regime til magten.

  Allerede der blev den første fejlvurdering foretaget! Men hun fik magten – men hvor længe?

 25. Af Lars-Ole Feddersen

  -

  Til Axel Eriksen 24.02.2012 kl. 17:54.
  Først vil jeg lige vaske hænder og sige, at jeg var fuldt ud klar over problemerne med den populistiske valgkamp S,R og SF førte ved folketingsvalget i 2011.
  Dernæst at jeg mener at tidspunktet for det du benævner, “den første fejlvurdering”, ligger endnu tidligere. Nemlig foråret 2011, da Socialdemokratiet sprang fra som forligspartner ved Efterlønsreformen. Store dele af Socialdemokratiet har i årevis erkendt nødvendigheden af en efterlønsreform. FX var en af Helle Thornings stærke kort i valgkampen med Frank Jensen om Formandsposten i Socialdemokratiet, netop at hun tog et åbent opgør med traditionalisterne og direkte sagde at en reform af efterlønsordningen var nødvendig.

  I foråret 2011 havde vi en politisk situation, hvor:
  1).
  Alle vidste at folketingsvalget ville komme senest efterår 2011.
  2).
  Finanskrisens alvor medfører at den sidende VKO-regering i en valgkampslignende situation tilsidesætter partipolitiske interesser og inviterer til det borgfreds-forlig om en efterlønsreform, som alle ansvarlige danskere uanset partifarve har ventet på i årtier.
  3).
  VKO-regeringen og de Radikale indgår forlig, mens Socialdemokratiet af uransagelige årsager udvandrer fra forhandlingerne.
  4).
  Dernæst følger den mest besynderligt populistiske valgkampagne jeg har oplevet i mit liv. S, SF og R hævder de har et fælles regeringsgrundlag, men finansieringen heraf, den økonomiske politik, er indbyrdes modstridende.
  5).
  Min tolkning er at S og SF er ophørt med at fungere som politiske partier. Spindoktorerne har overtaget magten, hvilket forklarer de mange, mange valgløfter. Summen af valgløfterne kunne umuligt realiseres, men tjente alle det kyniske formål at lefle for en bestemt målgruppes stemmer. Altså resultatet af politologiske studier og spørgeskemaer, fremfor en debat blandt partiernes medlemmer. Derved forsvandt det ansvarlige helhedssyn som altid har kendetegnet Socialdemokratiet. SF fik sin første chance som regeringsbærende parti og dumpede med bravour.
  6).
  Selvfølgelig er der fremtid og god logik i en GPS-styret kørselsafgift, men når regeringen for nationalstaten Danmark i månedsvis har haft et forældet lokalpolitisk emne som væsentligste politiske projekt, skyldes det hensynet til regeringspartneren SF. SF er et ungdoms- og storbyparti, der ikke kan tåle at miste flere vælgere til Enhedslisten.
  7).
  Derved fortsættes spindoktorenes snævre fokusering på målgrupper og Helle Thorning illustrerer at det er højtlønnede spindoktorer, fremfor demokratisk valgte MF’ere, der de’facto regerer Danmark, i den værste krise siden 2. Verdenskrig.
  8).
  Skulle Helle Thorning vælge at droppe sine spindoktorers ubehjælpelige støttepædagogik og stole på sin egen sunde fornuft, tror jeg vælgerne ville vende tilbage til Socialdemokratiet.
  9).
  Det er dette dilemma mellem loyalitet overfor en regeringspartner (og div. spindoktorer) fremfor sit eget partis fremtid, jeg mener NKK godt kunne gå mere i dybden med, når Helle Thornings kvaliteter som Statsminister analyseres.

 26. Af Axel Eriksen

  -

  @Lars-Ole Feddersen, 24. februar 2012 kl. 23:08

  Tak for et sobert og meget uddybende svar – men Thorning er problemet!

 27. Af Lars-Ole Feddersen

  -

  Til Axel Eriksen 25.02.2012 kl. 08:24 !

  Tak for de pæne ord.

  Omkring Statsministerens person, er vi så bare uenige. Jeg mener det er alt for tidligt Helle Thornings personlige evner som Statsminister, drages i tvivl.
  Som eksempel på min påstand kan nævnes, tidligere Statsminister Lars Løkke Rasmussen, der vitterlig havde seriøse problemer under Det Globale Klimatopmøde i København (dec. 2009). Den daværende opposition havde fra starten anvendt nedladende betegnelser som “vikaren” eller “Lillelars fra Græsted” og virkede til at have en pointe.
  Med nytårstalen 2010/11 og den efterfølgende Efterlønsreform kom et sceneskifte, hvor Lars Løkke Rasmussen trådte i karakter som Statsminister (desværre for Danmark ønskede Socialdemokratiet ikke at byde på denne ansvarlighed).
  Tilsvarende mulighed vil altid være et ledigt kort at spille, for en sidende Statsminister. Om Helle Thorning vil benytte sig af muligheden vil tiden vise og derfor mener jeg det er for tidligt at drage hendes evner som statsminister i tvivl.

 28. Af Claus Nelvad

  -

  Når Helle Thorning bliver bedømt, så har vi en tendens til at glemme at give karakter for underholdningsværdien. Her skal hun have et rent 10 tal. Nu har præsident Obama rost hendes første 5 måneder som statsminister. Drikker han eller er han på noget stærkere. Det er altså ikke kun Helle Thorning som glemmer at læse på lektien. Sommerrevyerne 2012 har virkelig fået et vidunderligt materiale forærende af vores statsminister-

 29. Af Carl-Erik. Pedersen.

  -

  Når en, eller flere, politiske ansvarlige personer körer en fuldständig uansvarlig, bedragerisk og lögnagtig valgkampagne, som man ikke selv kan väre i tvivl om, er bedragerisk,og umulig at gennemföre, så er disse personer ikke egnede som statsministre, eller ministre i en regering!
  Dette burde väre det indlysende argument, for statsministerens uegnethed, samt de regerende ministres ditto!

  M.v.h.

 30. Af Lars-Ole Feddersen

  -

  Til Carl-Erik. Pedersen 25.02.2012 kl. 10:43 !

  Den eneste besvarelse på din argumentation jeg kan komme i tanke om, i henhold til skik om god debattone og for at bevare min egen integritet, er:

  Touché !

  Siden Helle Thorning alligevel er i USA for tiden, kan man så håbe på en Happy End i rigtig Hollywood-stil a la Come Back Kid. Verden er forandelig, så man kan aldrig vide hvad der skulle dukke op af hvide kaniner…

 31. Af Lars-Ole Feddersen

  -

  Følgende manglede i det forrige:

  …Men der kan ikke herske tvivl om at vi er helt derude, hvor der er brug for at hive store hvide kaniner op af den sorte hat !

 32. Af Axel Eriksen

  -

  @Lars-Ole Feddersen, 25. februar 2012 kl. 10:00

  Selv tak! Som medlem af Venstre og du formentligt af Socialdemokratiet, er det godt med en debat!

  Jeg mener, hvad jeg tidligere har skrevet – men frem til 1. juli kan Thorning måske træde i karakter som formand for EU! Og også lave nogle indenrigspolitiske tiltag, som giver lidt fornuft!

  M.h.t. til COP 15 var Lars Løkkes fremtræden til sidst ikke just vellykket – men forventningerne var jo skruet op i det allerhøjeste gear!

  Enhver med lidt forstand kunne se, at de høje mål,
  ville Kina og USA aldrig gå med til. Da Ugandas udsending på førstedagen yderligere kom med krav om penge til hele Afrika – ja, så kollapsede det!

  De to seneste møder i Brasilien (COP 16)og i Sydafrika (COP 17) har jo været lige så “succesfulde”!

 33. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Problemet med forureningen i Hovedstaden har været forfærdelig i mange år, og alt for få tiltag er gjort – og det selvom folk er døde af forureningen her!

  Nu skal en kommission så i l års tid se på sagerne – hm!

  Helle Thorning-Schmidt er til et vist punkt nok vidende og dygtig; men lad hende gerne få et ministerium el en plads i EU; men ikke i Statsministeriet og dermed som landets statsminister.

  Der mangler for meget for hende til den status.

 34. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Andre partier har naturligvis så håneretten; men Venstre’s Lars Løkke gik nok lidt over gevind i sin glæde. Hovmod står som bekendt for fald – el kan let gøre det.

 35. Af Carl-Erik. Pedersen.

  -

  Med hensyn til regeringens håndtering af betalings ring i Köbenhavn:
  GPS, er nu så langt fremme i positions bestemmelser og udvikling, at inden for ganske få år, er det muligt at oprette betalings systemer for privat biltrafik!
  Så det er nok bedst, at afvente udviklingen, og så få systemet, når det er tilsträkkeligt afprövet!
  Så regeringen har faktisk gjort det rigtige på nuvärende tidspunkt; men de skal lastes for ikke, at have gjort dette arbejde, inden de satte deres valgkampagne i gang!
  m.v.h.

 36. Af J Jensen

  -

  Fin ide Carl-Erik men så skal folk have en gps.
  Det skal der nok blive balade over.

 37. Af Lars-Ole Feddersen

  -

  Til Axel Eriksen 25.02.2012 kl. 12:37 !

  Ja den er go’ nok. Jeg er passivt medlem af Socialdemokratiet.

  Vi kan godt blive enige om at Helle Thorning har muligheden for at træde i karakter frem til d. 1. juli, såfremt EU vedtager noget banebrydende mens Danmark har Formandsskabet. Lykkes det fx for Sarkozy og Angela Merkel at få vedtaget en Tobinskat i EU, excl. Storbrittanien, er det en gratis appelsin i turbanen til Helle Thorning.

  Her dukker det jeg kalder Helle Thornings dilemma mellem loyalitet overfor en regeringspartner (og div. ansatte spindoktorer), fremfor sit eget partis fremtid imidlertid op igen. Denne gang er det Margrethe Vestager og et snævert flertal af Det Radikale Venstre, som trods ønsket om en global Tobinskat, nægter at begynde med indførelsen af en Tobinskat på EU-plan. Indtil videre har Helle Thorning til stor skuffelse valgt at føje Margrethe Vestager.

  Så jeg er lidt bekymret for min partiformands dømmekraft, men må håbe på hvide kaniner…

  Omkring din vurdering af COP 15 kan vi også godt blive enige. Jeg deltog selv som en af mange aktivister på Klimaforum i DGI-byen og det endte virkelig som en deprimerende maveplasker. Stemningen og fremdriften blandt NGO’erne på Holmen i 1995 under Det Sociale Topmøde var helt anderledes positiv. Måske det bare var fordi folkelige bevægelser er bedre til at håndtere sociale problemstillinger fremfor innovative teknologiske løsninger på drivhuseffekten, peak-oil og ressourceknapheden.

  Af samme grund tror jeg erhvervslivet og fagbevægelsen har fælles interesse i at skabe vækst, profit og arbejdspladser gennem omstilling til grøn teknologi og integrering af Cradle to Cradle-princippet i så mange produktionsled som muligt.
  Anvendes provenuet fra Tobin-skatten til innovative virksomheder i EU med fokus på grøn teknologi som fx Danfoss, Novo Nordisk (enzymer), Grundfoss, m.fl. kunne vi slå to fluer med et smæk i EU: Genskabe vækst, arbejdspladser og fremme bæredygtigheden.

  Indtil videre har Helle Thornings spindoktorer været af en anden holdning, men som også du nævner, kan Helle Thorning nå at overraske indtil d. 01. juli 2012, EU-formandskabet udløber.

 38. Af Axel Eriksen

  -

  @Lars-Ole Feddersen, 25. februar 2012 kl. 16:51!

  Selv om jeg er er akademiker – har jeg også bevaret min jordnære forbindelse – været racekaninopdrætter i 45 år. Jeg var til Landsudstilling for kaniner i Viborg sidste weekend – og jeg så ikke en eneste hvid kanin – der på trods af røde øjne – kunne se ud til at give en hjælpende fod!

 39. Af F1 Preben JensenJ JensenH

  -

  Er klimaproblemerne menneskeskabte? Meget tyder på at det er de ikke. Fordi opvarmning/afkøling af atmosfæren i betydeligt omfang skyldes variationer i solens udstråling.

  Det med co2 ligner mere og mere en and eller fidus.

  (læs evt. også under 09.45 den 24. ds.)

 40. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Feddersen: Vi er meget enige. Problemet er IKKE Helle Thorning.

  Det er at Socialdemokraterne, SF’erne og Enh. listen er løbet ind på den politisk fodboldbane iført hhv.

  Langrendsski, dykkerudstyr og itureven faldskærm.

  Deres meninger er måske korrekte; de bare ikke bruges til noget som helst.

 41. Af Axel Eriksen

  -

  Til Preben Jensen! Du skriver:
  “Er klimaproblemerne menneskeskabte? Meget tyder på at det er de ikke. Fordi opvarmning/afkøling af atmosfæren i betydeligt omfang skyldes variationer i solens udstråling.
  Det med Co2 ligner mere og mere en and eller fidus.
  Skrevet af F1 Preben JensenJ JensenH, 26. februar 2012 kl. 01:06”

  Nu har du bevæget dig ud på den politisk ukorrekte meget tynde is!

  Men realiteterne kan jo ikke bortforklares – selv om der er et flertal “på bjerget”, der mener, at menneskeskabt Co2-udledning har skylden!
  De sidste 2 millioner år har været præget mest af istider på vores del af jorden – afbrudt af tusindårige mellemistider. I den mellemistid, vi befinder os i – var gennemsnitstemperaturen omkring 5 grader højere for 7.000 år siden – i jægerstenalderen!

  Solens stråling, ændringer i jordens omløbsbane, havstrømmenes forløb, vulkanudbrud og askeskyer og kontinenternes skiftende beliggenhed – har de ikke medvirket til klimaforandringerne? Det kan i hvertfald ikke have været menneskeskabt med de store forandringer!

 42. Af Axel Eriksen

  -

  Bare en afsluttende bemærkning for at vende tilbage til bloggens tema:
  “Thorning er problemet”. Ja hun er spidsen for en regering, der har “grøn energi” som et af sine endnu bevarede “varemærker”! Intet ondt om det – men vindmøller er det løsningen?

  I mit nærområde er der ved at blive opført 6 “Kæmpevindmøller” – hver af dem kræver et betonfundament på 100 tons – er det “miljøvenligt/grønt” fremstillet. De 250 meter høje møller er de “miljøvenligt/grønt” fremstillede?
  Det Co2-neutrale er svært at få øje på!
  Men naturligvis skal miljøminister Ida Auken have noget at beskæftige sig med – hun skal vel helst leve op til morbroderens “store ånd”!
  I øvrigt var den selvsamme miljøminister for en måned eller to siden ude at besøge en “bondegård” for første gang. Det efter at erklæret landbruget for storforurener!

  Mon der ikke skulle skrues lidt ned for teorien – og ses lidt mere praktisk på tingene?

  Det er trods alt milliarder (1.000.000.000), der “ofres” på noget, som kun er en trossag!

 43. Af Jørn Deela

  -

  Thorning er problem et !

  Regeringens andet problem er, at den danske befolkning
  da vist også gerne vil vide, hvor alle de “præmiepenge”,
  som regeringen uddeler til passivitets-fremmende-formål,
  skal komme fra ?

  Vi ser at regeringen går tilbage !
  men
  Vi ser hellere at regeringen går af !

 44. Af hr j christensen

  -

  Jeg får kuldegysning af statsministeren. Hun minder mere og mere om drakula.

  At se statsministeren alias drakula & komiske ali føre sig frem i USA er sygt al den stund at statsministerens støttepartier sammen med S altid har modarbejdet USA, tænk blot på den katastrofale fodnotepolitik.

 45. Af Axel Eriksen

  -

  “Komiske Ali” var da et rent “sandhedsvidne” i forhold til den nuværende regering!

Kommentarer er lukket.