En afklædt politiker

Af Niels Krause-Kjær 150

Det kræver ikke voldsom analytisk kraft at indse, at Socialdemokraterne og SF skylder deres nuværende og tidligere vælgere nogle forklaringer.

Så langt har Søren Pind og hans gæve gallere ret, når de nu på ottende måned og med stigende intensitet taler om løftebrud af – forstår man – historiske dimensioner. RAF- eller F-A-RV-EL-regeringen er kommet til magten ved det rene tyveri, Løkke er den moralske statsminister, løgneregeringen har brudt tilliden mellem politikere og folket og mangler enhver legitimitet til de Audier med chauffører, de blot har fået til låns af de rette magthavere. Demokratiet har nærmest fået et dødeligt sår – et ‘ulivssår, lyder retorikken, når den svinger sig helt op.

Man kan ikke fortænke oppositionen i at grave i forskellen på, hvad de to regeringspartier sagde før valget og nu gør efter turen i tårnet med Margrethe Vestager. Man kan heller ikke fortænke den i at være lidt knotten den første tid. Men selve reparationsarbejdet er vel først og fremmest et anliggende mellem S og SF og de to partiers vælgere og ikke et emne for enhver politisk tale og tanke i dele af oppositionen. Det kunne også have den fordel, at de (på andres vegne) moralske MF-politibetjente kunne koncentrere sig lidt om egne forhold.

Og der er sådan set nok at tage fat på. Ikke mindst lige nu i forbindelse med forhandlingerne om en skattereform. For her er der sandelig også forskel på, hvad man sagde og gjorde i regeringstiden under VK, og hvad man nu siger som opposition. Nyhedsmagasinet Ræson har således i sin internet-udgave netop haft et interview med Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen. Interviewet er lavet af et medlem af magasinets chefredaktion, Lasse Marker, og han fortjener at blive et forbillede for politiske journalister, fordi han kan sit stof og holder sit interviewoffer fast. Interviewet kan også med fordel bruges i undervisningen på landets journalistuddannelser i faget “sådan klæder man en politiker af”. Her følger en lille smagsprøve:

“Torsten Schack Pedersen: ”Det afgørende for, om skattereformen bliver blå, er, om skattetrykket sænkes”. RÆSON: ”Jeres skattereform i 2009 sænkede ikke skattetrykket. Var den så rød?”
og senere:
“Torsten Schack Pedersen: ”Regeringens skattereform er udsigtsløs, fordi den blot flytter pengene fra den ene lomme til den anden”. RÆSON: ”Det samme gjorde VK’s skattereform i 2009. Var den udsigtsløs?”

Svarene – i det omfang det kan kaldes svar – kan læses i selve artiklen. For der gives ikke andet svar, end at Venstre i øjeblikket desperat leder efter en mulighed for at stemme imod store dele af sin egen politik, fordi den fremsættes af partiets politiske modstandere. Det er ikke enestående, men det er heller ikke kønt.

Det kunne såmænd også være en plet på – om ikke folkestyret – så på et parti.

150 kommentarer RSS

 1. Af Jens Hansen

  -

  En afklædt spin-doktor, Niels Krause-Kjær!

  Der nu i sin desperation bliver nødt til at komme Helle pigen til hjælp ved at anklage Venstre for løftebrud – ha

  Da det kort efter valget stod klart for befolkningen at Helle have taget røven på dem lød der helt andre toner fra Helles største fan, Niels Krause-Kjær:

  “Hurra for brudte løfter”

  http://nielskrause.blogs.berlingske.dk/2011/10/05/hurra-for-brudte-l%C3%B8fter/

  HALLO Niels, hvor er din journalistiske integritet – PINLIGT!!!

  Men heldigvis er det ikke op til en såkaldt “kommentator” som dig at bestemme hvem der sidder i statsministeriet, det er heldigvis det kloge vælgerkorps der for længst har smidt lystløgner-Helle og hendes kumpaner i skraldespanden!!

 2. Af Jens Hansen

  -

  Det værste er at vi alle var blevet advaret!!

  Som forfatter Carsten Jensen sagde:

  “Helle Thorning-Schmidt er talentløs.”

  “I Danmark har Socialdemokratiet været igennem et meget ulykkeligt generationsskifte, hvor nogle store, markante og altdominerende personligheder er blevet afløst af en ny generation, der hverken har talent eller principper”.

  “Og for hvem ambitionerne ikke er politiske på landets vegne, men er private karriereambitioner. Ligesom man i en virksomhed gerne vil være direktør, så vil Helle Thorning-Schmidt gerne være statsminister”

  Eller som den gode gamle socialdemokrat, Torben Lund siger:

  “Med Helle Thorning-Schmidt i spidsen har partiet fuldstændig manglet et politisk projekt. Der er ikke længere en sjæl, en indignation eller en lidenskab bag partiets politik. Der er kun magtsyge!”

  og tilføjer:

  “Det er udtryk for hendes magtsyge og uduelighed. Jeg kender hende ret godt, og jeg ved, hvordan hun tænker”

  Man mindes Eisenhowers vise ord:

  “Et parti uden principper er intet andet end en sammensværgelse for at opnå magten”

  Hvilket desværre er en fin beskrivelse af skattesnyderen og lystløgneren, Helle Thorning, og hendes slæng af, pampere.

 3. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Søren Revser: Nej, nej, nej.

  Som jeg antydede, så pisker alt og alle rundt for at få noget, der bare minder om overblik.

  Nordea går ud og siger at den bedste pengeanbringelse er et tidsindskud i en bank. Hvilken spareæske kan ikke tilbyde over 1% rente for 3 mdr.?
  Den 10 årige statsobligation er UNDER 1%.

  Carsten Engmann skal man altid lytte efter: Han kan nemlig ikke sige noget rigtigt! God indikator – så har man finansiel dumhed i renkultur – og gør det modsatte.

  Boligpristallene bliver knaldet i Danmarks Statistik så snart man har et gæt klar.

  Hvad skete mandag? INGENTING! Jo…. der røg yderligere 25 mia. ind i kontanter på Nationalbanken.
  Den usikrede 3 mdr. kredit mellem bankerne røg ned på 0,15% – den er røget 0,6% NED på en måned (man havde ellers opgivet at låne ud – ingen kreditværdige) Den sikrede 3 mdr. er på MINUS 0,1%

  Årsagen til at Onkel Nils ikke trinder frem på skærmen med beroligende klap på hovedet til de små: Han har låst sig inde på toilettet med madsherry’en.

  Kære venner: Dette her er VÆRRE end Oktober 2008!

 4. Af Jesper Jacobsen

  -

  “For der gives ikke andet svar, end at Venstre i øjeblikket desperat leder efter en mulighed for at stemme imod store dele af sin egen politik, fordi den fremsættes af partiets politiske modstandere. Det er ikke enestående, men det er heller ikke kønt.”

  Må desværre give NKK ret, vi så i 80’erne hvordan sosserne pludseligt var i opposition til deres egen forsvarepolitik, blot for at genere Schlütter- regeringen.

  Det er omvendt heller ikke kønt at se S & SF regeringen i den grad slå ind på en økonomisk politik som er stik modsat hvad man foregøglede vølgerne og endnu mere borgerlig end det som for kort tid siden fik S & SF til at ytre floskler som afmontering eller massakre på velfælrdsstaten, en hån mod de svage i samfundet etc.
  S&SF tordnede jo mod de såkaldte skattelettelser til de rige efter VKO’s 2009 skattereform, nu foreslår selvsamme at øge grænsen for topskat mm. Hvorfor var dette asocial for 8 mdr siden, men ikke i dag ???

 5. Af lars sørensen

  -

  Thomas vil du bytte økonomi med grækerne ? spanierne ? italienerne ? Irerne ? franskmændene ?

  Og skræm du løs vi er doomed grundet vores egen dumhed(eu-tosseri) , for I/Vi var jo glad da Vi fik mere end Vi gav , tosseriet startende med Uffe E. J. og fint solgt af resten af borgens tosser til de dumme danskere .

  Velbekomme og betal løs til minimum 100 millioner euro bestikkelse og bedrageri årligt i EU + alt det løse som kontrol , lønninger , flytteri . Men sgu flot flag , sådan lidt powerfuldt og se på ik?

 6. Af Søren Revser

  -

  @Thomas Borgsmidt

  Det er rigtig slemt, ingen tvivl om det. Nu baldrer det nemlig for alvor. Fordi nu rammer det de store masser. Pensionsopsparinger der nu også fordufter ud i ingenting(68’erne Uha da da).

  Når vand fordamper bliver det koldt, men når penge ad libitum fordamper, så fryser helvede til is.

  Ps.

  Jeg er glad for at jeg ikke er en af de økonomer eller politikere der skal forklare folk, at det her OGSÅ kommer bag på dem.
  Igen må vi sande, at det hjælper ikke noget som helst, når centralbankerne trykker penge.

  Og dog: det hjælper folk af med deres sparepenge.

 7. Af Lisa Ahlqvist

  -

  Skylder en tak til ALLE de som læser mine betragtninger, for jeg kan se, at der er rigtig mange som læser mine ord.

  Mange tak!

 8. Af lars sørensen

  -

  @Jesper fortræng da løs

  AFR og Pind æraen i de forgyldte men jo desværre for Vores efterkommers tid også forspildte 00erne , bestod i at ødsle væk af hvad de skulle have lagt til side og investeret i fremtids løsninger .

  Men nej det hele blev soldet op på :

  Øgning af den offentlig sektor , og glem det lille ven kom fra 18 år på det private arbejdsmarked og til det off. da ARF tog over og lovet mere velfærd for mindre kr. Og gulvfolket/varme hænder blev først presset med mere arbejde og dokumentation så år efter år fulgt af mere af det krydret med lidt kontrol og fyringer samtidigt med mål gruppen blev mere komplekse
  Djøffer( sry foks I kan ikke og skal ikke undværes , men I er alt for mange og for mange led også)

  Pumpede luft/Arvesølvet i en alt for varm ballon .
  Og alt på hylden afdragsfrit fra ferie til hus

  Og brandudsalg, endda uden at behovet var der for Danmarks ve og vel, af Vores arvesølv så som: Undergrunden , DSB , TDC . OG endda langt fremme med planer og forsøg på salg af DONG , rent guldæg og sikker afkast(hvorfor helved skal andre kontroller og tjener på det ? )
  Bare for at olie Sorte Schur kan få et ridderkors ?
  Eldrup lagde en plan og solgt rigtig mange andele år frem med stor profit til gavn for Danmark , og alle de store hedgefonde , asiastiske banker , forsikringskoncerner o s v . stod i kø for at signe up front for at være med !!, som selv en kornfed statsstøttet bankdirektør vil save benet over for.

  Lad da Eldrup drive en aktiv statsbank eller køre med trafikken , kan nok også lave en langsigtet løsninger her også + lidt overskud fra gæster

 9. Af lars sørensen

  -

  @@@@@@ Søren BAG PÅ DE ØKONOMER ?

  DEm som AFR sagde skulle skrive deres lærebøger om ? Da De med ret store BOGSTAVER bad ham bremser op

  Og som gav AFR 04 og dømt uegnet til økonomi og frarådes samtidig at lad dansemusen styrer deres fælles økonomi

 10. Af lars sørensen

  -

  -fra + til rådes

 11. Af Steen T.

  -

  Jeg synes NKK udelader en væsentlig pointe, når han påpeger V´s hykleri- for det er jeg enig i, at der er tale om.

  Sagen er, at V ganske givet ville have lavet en langt mere vidtgående reform i 2009, hvis det havde været muligt. De udmeldninger der kom den gang, var således udtryk for hvad der var muligt snarere end hvad V nok inderst inde ville.

  Det er helt grundlæggende liberal politik at sænke skattetrykket, og det er kun i perioden med Fogh, hvor den blev undertrykt. Kravet om en reelt skattereform, der reducerer trykket er således politik for V- det skal indgå i betratningerne.

  Set i det lys, giver V´s aktuelle politik god mening. Fejlen og hykleriet manifesterer sig derved at V nu argumenterer som de gør. I stedet for at sige, at det afgørende for om skattereformen er blå eller udsigtsløs er det samme skattetryk, skulle V have gået ærligt og fastslå, at en netto reduktion af skattetrykket er kerne V-politik, også i 2009, men det kunne ikke lade sig gøre.

  Så et selvmål fra V, der var helt unødvendigt.

 12. Af lars sørensen

  -

  F1Preben jeg har overskud i dag ;) så kan ikke lad være , ved godt du ikke forstår .

  Tror nok Gallerne og resten af den europæisk/ariske befolkning skal stoppe den muslimske horde , og hvis ikke og de kommer så gør Vi det bare selv ok ?

  For Vi to er der da enige om , selvom jeg er Rødhætte og du er sortskjorten vil Vi ikke have Brejsnev , Stalin elle Franco , Hitler tilbage vel ?.

  Så skal Vi sammen take Berlin then Manhattan , eller bare blive hjemme i andedammen ?

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Søren Revser:
  Nu er det dårlig stil at kidnappe en blog; men jeg vil gøre en undtagelse i dette tilfælde:
  http://www.økonomidebatten.dk/t1211p30-renter?highlight=Renter
  Beklager NKK.

  Men NKK prøv at se pressen, hvad kommer der fra Christiansborg: Bøsseægteskaber – ikke ligefrem breaking news (nu har de mennesker ventet i x antal år, de kunne såmænd vente et par dage endnu), forbudt gødskning i landbruget – den har vi ALDRIG hørt før? VEL?

  Lars Sørensen har helt misforstået alt: Problemet i disse dage er ikke at nogen løber FRA kronen; men TIL kronen. Valutareserven ult maj var 500 mia. og jeg har min formodning om, at den er blevet en del større de sidste par dage. Øretæven sidder på den anden kind.

  Problemet er, at det her overlever de Danske Banker og kridterne næppe. Det her kan ikke hjælpes med en nødforstrækning og garanti: Der er MASSER af kontanter – MASSER. Onkel Nils sidder på 200 mia. i indlån og 500 mia. i valutareserve.

  I 2008 bildte Danske Bank hoben ind, at der var tale om en kreditklemme med deraf følgende manglende likviditet. Den går ikke denne gang!
  Det er et SOLIDITETSproblem.

  Alle ved jo, at bankernes ubogførte tab overstiger egenkapitalen. Alle ved, at kreditforeningskunderne hverken kan eller vil betale – og deres ejendomme ikke er i nærheden af at dække gælden.

  Mht. til “cheføkonomerne”, der nu bliver overraskede igen – så holder de deres bøtte.
  Når man skal prøve med en løgnehistorie, så er det altså en god idé at lyve – tænk, hvis man ved et tilfælde p.gr.a. mgl. overblik kom til at sige noget rigtigt!

 14. Af Søren Revser

  -

  @lars sørensen

  Næh nej, der findes sandelig også ansvarlige økonomer. Men de som bør føle sig ramt, ved nok godt selv hvem de er.

 15. Af Søren Revser

  -

  @Thomas Borgsmidt

  Du er foran mig og i hvert fald foran pressen ;-)

  Ikke fordi bøsser ikke er vigtige – i hvert fald sparebøsser.

 16. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Borgen begynder at minde om et tragikomisk theater.
  Dog er tragedien stor, mens komikken hurtigt er overset.

  Men Helle, Jelved, Vestager og Stampe osv. morer sig vist storartet…..?

 17. Af Christian L

  -

  Jeg vil i øvrigt henvise til OECD og Mandag Morgens “Murstensøkonomi svækker vidensøkonomi”.

  Heraf fremgår det j.f. OECD at Danmark har en af de mest generøse muligheder for rentefradrag. Samtidigt har man sat ejendomsværdiskatten i bero.

  Man skal dertil bemærke, at andelbeviser ikke er omfattet af ejendomsværdiskat og at man også har fradrag for renter på billån og forbrugslån.

  Ikke underligt, at danskerne har så mange lån.

 18. Af lars sørensen

  -

  @ Thomas B. kom klar for eller imod EU/Uhæmmet kapitalisme? og gerne hvis du har alderen , også samme spørgsmål stillet for 10 år siden og svaret dengang ? hvor alt rå kapital vare det ultimative SORTE .

  For så kan Vi snakke , og stadig et retorisk sprøgsmål om du vil bytte med dit fædreland som er langt foran på ALLE parameter i sammen lingning med de landet jeg spurgte dig om ik ? + bonus udover det skide kapitale , så som livskvalitit , frihed, åbenhed , handelsfrihed ,valgfrihed , – koruption o s v
  IKKE MIN VEN ?

 19. Af Ole Skovgaard

  -

  Tjaaahh Borgsmidt og forleden dag kunne man på News, se Jesper Pedersen SF på News sige, at selv en Nationalbank direktør må kunne se… Underforstået den national økonomiske indsigt er langt højere på “Borgen” end i nationalBanken, da Onkel Niels ønsker at ophæve Bolig beskatningen fordi, han bare godt kunne tænke sig realistiske priser i markedet, så landet kan komme igang igen uden denne “fodlænke” om den danske økonomi, som det fastlåste boligmarked er, Men nej Tryghed, Tryghed kan JP sige en ca. 10- 15 gange og de ved jo bedre, end mennesker der ikke beskæftiger sig med andet end økonomi dagen lang.

  Og for at holde mig til emnet på bloggen, NKK hvorfor skal V indgå forlig med en regering der sejler på bølgen Blå ? Stay in the hanging Køje and Harwest the fruits….. Do nothing and you do nothing wrong.

 20. Af Søren Revser

  -

  @Ole Skovgaard

  Undskyld jeg blander mig. Men problemet er ikke det Niels Bernstein siger. Problemet er, at han ikke sagde det for mange år siden.

 21. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Søren Revser:
  Jamen, jeg aner ikke, hvad der sker!
  Jeg kan bare se,
  1)At den 2årige statsobligation ligger 0,15% i minus og 1/4% UNDER indskudsbevisrenten – netop sænket.
  2)At den 10 årige Statsobligation forrentes DÅRLIGE end ECB’s udlånsrente.
  3)At indlånet i Nationalbanken SAMTIDIG over de sidste 3 måneder vokser med 20 mia. om måneden – og det er fløjtende ligeglad med om det får rente eller ej.

  Du kan sige, hvad du vil; men det er altså ikke “normalt”! Det er af en karakter, så enhver statsminister – og jeg mener enhver – er nød til at samle regering, Folketing og Nationalbank.

  Nu er de danske økonomiske/finansielle journalister så tænderskærende ringe – ingen kunne overleve på f.eks. Handelsblatt og “bankøkonomerne” balancerer jo hele tiden på kanten af straffeloven.

  Der er ikke noget særligt i mine informationskilder: Tal fra Danmarks Statistik og Nationalbanken.

  Når jeg ser statsministeren på Folketingets talerstol ligne et jaget dyr og Lars Løkke der lykkes med at sige til hende: Vi er NØD til at snakke sammen – jeg er IKKE ude på at slagte dig.
  Da det går op for hende er hun ved at tude af lettelse – og blev i øvrigt meget kønnere af det.
  De er modstandere ikke fjender.
  Det må IKKE udvikle sig til en Græsk farce – vi (landet) er voldsomt trængt. Helle ordner Enhedslisten (at forklare den små Johanne noget og rette op på 10 års spildt skolegang er der ganske enkelt IKKE tid til). Lars Løkke lukker Pia K ned – for nu har vi evt. brug for hjælp fra Merkel og Draghi.

 22. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lars Sørensen: Det hjalp sgu ikke meget – undskyld!

  Og undskyld NKK; men det ville hjælpe en smule om folk var bekendt med Ludwig Erhard: “Wohlstand für Alle”, kan downloades gratis.
  Efter læsning kan Lars Sørensen deltage på mere kvalificeret vis.

  Det skal siges, at Erhard gennem en årrække var finansminister og senere Bundeskanzler for CDU (dvs. konservativ); men han var ALDRIG medlem af partiet – til Konrad Adenauers store irritation.

  At det så skulle have været CSU, fordi Erhard var fra Fürth – det er noget andet.

 23. Af lars sørensen

  -

  @ Thomas B. , Pind , Helle , Lars , Simon , Johanne

  Kom Så igang med den plan der får Os ud af den strandvasker/EU og sæt Jer ned med den Oprigtige Nordiske ,moralske ,sinds mæssige ,tillids skabende , Etisk Union/Gamle Stor Danmark = Sverige , Norge, Island , Finland .

  Sæt i gang , nå nej Vi er solgt ikke også ?

 24. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lars Sørensen: Jeg har prøvet at være pæn; men jeg diskuterer altså ikke farverne med de blindfødte.

 25. Af Thomas Frederiksen

  -

  Sørgeligt ringe indlæg, havde håbet på lidt substans. Spildte vidst min tid.

 26. Af Henrik Jensen

  -

  Kære Niels,

  Din analyse er rigtig “hvis Venstre ikke indgår forlig med regeringen” indtil videre er det jo bare ord uden noget konkret, men hvis Venstre med sin retorik får spillet Enhedslisten på banen så er der grund til kritik…

  Jeg tror vi er mange i den borgerlige middelklasse der i bund og grund synes, at det er et udmærket udspil fra R-S-SF partierne, så hvis Løkke ikke indgår et forlig er det ham der får stryg i næste meningsmåling…

 27. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Henrik Jensen og NKK:

  Det forlig skal nok komme. Problemet er, at dem med de bedste indkomster er de mest forgældede. Formålet med en skattereform bliver at redde nogle af flextumperne. Vi taler 1/4 mio tvangsauktioner.

  Det ved Helle også udmærket.

 28. Af Frank L

  -

  Skylder en tak til ALLE de som læser mine betragtninger, for jeg kan se, at der er rigtig mange som læser mine ord.

  Mange tak!

  Skrevet af Lisa Ahlqvist, 7. juni 2012 kl. 11:13

  Jeg tror nogenlunde du skal se på fænomenet som den enbenede pukkelryggede dværg, der føler sig interessant, fordi folk stirrer på ham.

 29. Af Søren v.

  -

  Hvordan kan man registrere/se hvor mange der læser ens indlæg.
  På svar/modsvar?

 30. Af Søren Revser

  -

  @Thomas Borgsmidt

  Ja det er så der jeg står af. Tvangsauktionerne er netop det der kan normalisere markedet, så vi kan komme videre.

  Nu ved jeg ikke hvor du har tallet 250 tusinde tvangsauktioner fra. Det er vel en anelse overdrevet?

  Anyway: løsningen er, efter min mening, at få disse mange gældsryttere til at betale så meget som muligt, uden at de smider sig i støvet, men også uden at gøre dem til vindere på andres bekostning.
  Jeg ser dem(dog uden skadefryd) meget gerne leve på en sten – meeeeget længe.

  Jeg har derimod absolut ingen tillid til hverken HTS, Løkke eller Draghi. Løkke har med sine outrerede meldinger også klart meldt ud, at han ikke tager aben tilbage(heller ikke selvom han har fortjent den). HTS: Tja, ligger som hun selv har redt, og må tage de ture i hamsterhjulet det nu giver(nb. gennemsnitsalderen for en hamster er 2 år).

  Draghi: Du godeste behøver jeg nævne hans inderste ønsker.

  Ps.

  At tiderne og udefra kommende omstændigheder så gør, at 68’erne bliver ultimativt motiveret til at sælge deres Casa, for at fylde hullet efter en fordampet skatteteknisk finansieret pensionsordning, det kan jeg 100% tilslutte mig.

 31. Af j nielsen

  -

  “Hvordan kan man registrere/se hvor mange der læser ens indlæg.”

  Man må tælle dem selv.

 32. Af Carlo Krump

  -

  Noter venligst at Lisa Ahlqvist er Høj på enten hyggetobak, lyserøde piller eller alcopops+

  Det er der i-og-for-sig ikke noget forkert eller galt i – men bær’ venligst over med vor ven fra Hinsidan…

  Se også Mads Kastrups blog ‘Stuntman i underbukser’
  for further reference…

  …I rest my case+

 33. Af T Hansen

  -

  Nem forklaring:

  Venstre gør det der skal gøres for, at få stemmer.

  M.a.o. betyder magten mere en Danmarks fremtid.

 34. Af Jesper Larsen

  -

  Nu er det vel egentlig ret let at gå efter venstre. Løkke var vel den sidste finansminister der så krisen komme. Så mens alle andre ledte efter løsninger ledte venste efter bortforklaringer – og det gør de stadig.

 35. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Søren Revser: Jeg havde i 2009-10 tallet til 125.000. der dækkede groft sagt alle handler siden 2005 – det var så med de daværende priser.
  I mellemtiden er situationen jo forværret – og de fleste, der stod overfor tvang fik omlagt til flex.
  Her er problemet at man kan omlægge TIL flexlån; men ikke tilbage – det vil betyde en mangedobling af ydelsen.
  Nu har jeg så opgivet at opdatere, fordi der har været så mange konverteringer. Vi kan bare se, at kreditforeningernes ejerboligudlån og bankernes boligudlån over 5 år vokser støt og roligt med det meget lille antal handler.

  Bankerne postulerer at flextumperne godt kan betale – det har de da aldrig gjort. Du kan se at selv med den vanvittig lave rente – så falder hushandlerne stadigvæk.

  Problemet er, at de slemme af dem findes i Hovedstaden. Dels var priserne i Hovedstaden generelt en hel del højere oppe, dels er halvdelen af handlerne ejerlejligheder – der i sig selv var oppe i vanvittige priser. Antallet af tvangsauktioner er de sidste 4 år 18.000 Det har højst taget 5-10% af “behovet”. Hovedstaden er 1/3 af ejerboligmarkedet og de har ikke 1/4 af tvangsauktionerne.

  Det kan ikke lade sig gøre “at rense ud” – vi taler 150.000 husstande i København (de har nemlig fået børn nogen af dem siden de gik i boligfælden).

  1) Kreditforeninger må højst ligge med 20% af den ansvarlige kapital i “ejendomme i midlertidig besiddelse”. BRF er så dybt sovset ind i platugle ejendomme, som de laver “parkeringsaftaler” med samme platugler – for at komme uden om lovgivningen.

  2)Prisfaldet hjalp jo ikke en fis på antallet af handler. I 2007 var der 62.000 finansierede handler i 2011 var der under 40.000.
  Det betyder at ejendommene ikke kan sælges på tvangsauktion uden enorme yderligere prisfald, så bankerne er nød til at betale terminen.
  Men ikke engang det kan holde priserne oppe. Dødsboer er en 10-15.000 af om året – 2011 blev der handlet (finansieret) 26000 parcelhuse. Vi er faktisk over halvdelen af handlerne på parcelhuse er dødsboer – det ses på Sjælland, hvor priserne hele tiden er faldet – ikke ret meget men dog.
  Beboere af ejerlejligheder dør ikke – de er for unge.

  Det er totalt håbløst: Det BEDSTE man kan håbe på er en situation som i Japan, hvor meget få er flyttet indenfor de sidste 20 år. Børnefamilierne i København kommer ALDRIG ud af deres klamme ejerlejligheder – ALDRIG. Man kommer – i bedste fald – ALDRIG videre. Her henviser jeg til de officielle statistikker i Japan.

  En nationalisering af bankerne (som bliver nødvendig) klarer heller INTET – INTET. Der vil til stadighed være massive tab, som skal fyldes op. Det bliver så af de højeste indtægter?
  Nej da – det er de højeste indtægter, der er de mest insolvente, forgældede og ruinerede – hvorfor tror du, der kommer skattelettelser?
  Kontanthjælpsmodtagerne sidder i deres ejerboliger betalt af kommunen. Som Carina-sagen viste, så har de det ganske udmærket.

  Beklager NKK; men det er de politiske realiteter, der gør at ingen løfter kan opfyldes.

  Spanien kan end ikke HÅBE på en japansk “løsning”.
  Der er 1½ boliger pr. husstand. Børn (dvs. dem under 30) kan ikke flytte hjemmefra – de er også arbejdsløse.

  Det er det, der sker i Spanien i disse dage: Udlånene kan ganske enkelt ikke betales tilbage. Den spanske stat kan ikke fylde hullerne op. De vil jo ikke konfiskere pensioner og skatteunddragelser – det kommer de nu bare til.
  Spanien er muret inde i boligmarkedets gravkammer.
  Danmark har så overskud på handelsbalancen, hvilket Spanien mildest talt ikke har.

  Lars Løkke er da ikke interesseret i at overtage regeringsmagten før han bliver tigget om det. Hvorfor vælte Helle? Det er der ikke nogen grund til: Det er håbløst. Pensionsopsparingerne skal slagtes alle til hobe.

 36. Af georg christensen

  -

  Hvor er det ubehageligt, når en åbenlys ikke uafhængig “journalist”, på bedste nok lidt primitiv vis forsøger at “åbenbare sig”, hos DR.

  NB: Hvis jeg var “venstre”, ville jeg smide “tingesten” (spindoktoren), udenbords.

 37. Af Jens Rohde

  -

  Det er rigtigt, at skattereformen også flyttede penge i 2009. Men den flyttede ikke kun penge. forårspakken var ren skattelettelse. Du kan ikke bruge skattetrykket som målepunkt for noget som helst andet end en indikation af BNPs størrelse. Skattetrykket måles som de samlede skatter op i BNP. BNP er summen af BNI og indirekte skatter. Hvis man således laver omlægning og fjerner dele af den direkte skat og putter den over på afgifter, sænker man skattetrykket, uanset om man bevarer det samme provenu. Og sænker man personskatten, men f.eks. lever i en tid med meget store indtægter fra høje oliepriser, får det den indflydelse på skattetrykket, at det falder mindre. Det er derfor et dårligt målepunkt. Man må spørge: Blev skatterne holdt i ro? Kom den enkelte til at betale mere i skat? Nej – den enkelte kom til at betale mindre i skat under VK. Vi fjernede mellemskatten og indførte beskæftigelsesfradrag. En væsentlig lettelse af skatten for lav- og mellemindkomster. Subsstans Niels Krause, er ikke bare evnene til at fastholde. Det er også at kunne læse bagom tallene.

 38. Af S Hoegh

  -

  Fin lille pointe. Det er så nemt for hængekøjeoppositionen, at læne sig tilbage og bare se til, mens ssfr synes at give sig selv mere reb at hænge sig selv med. De har det godt derovre i venstre, problemet er bare, at de ikke de seneste otte måneder stort set er kommet med et eneste konstruktivt forslag (der adskiller fra den regering de bitcher af), der handler om, hvordan vi, og ja vi alle kommer ud af det her bolig/subprime/derivat morrads “nogen” har rodet os ud i. Og når skuden synker venstre, så er i altså også med, ja der syntes at være behov for at minde Jer om det.
  Jeg synes tiden er forbi, og alt for alvorlig til, at denne umodne drillen/pegen finge leg, som især synes at udspringe fra venstre, fortsætter. Kom ind i kampen, vi har altså brug for alle gode (selv venstre):) hoveder til at samarbejde om, at klare os ud af den her (læs: krisen, til dem, som skulle være i tvivl)…det andet er efterhånden bare pinagtigt useriøst og skræmmende umodent at være vidne til.

 39. Af Christian L

  -

  “forårspakken var ren skattelettelse.”

  Den var en ren omlægning. Afgifter og lidt lavere rentefradrag finansierede omlægningen. Den var netop finansieret, omend underfinansieret i de første år.

  “Med skattereformen reduceres indkomstskatten samlet set med ca. 28½ mia. kr. Reformen er på sigt fuldt finansieret, opgjort som varig virkning. De gavnlige virkninger på arbejdsudbuddet mv. vil derudover styrke de offentlige finanser med omkring
  5½ mia. kr. på langt sigt. ”

  Kile:

  “Aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om forårspakke 2.0 – Vækst, klima, lavere skat”

  Side 9.

 40. Af Poul g Exner

  -

  Venstre – ud til højre.

 41. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Iflg. DRs P1 handler trepartsforhandlingerne om fire milliarder. Kommer de ikke i kassen, vil velfærden blive yderligere forringet, iflg. Helle T-S som lød meget bekymret.

  Men ikke eet ord om de mindst 40 milliarder man vil sende ned til Bruxelles, så de kan blive brugt på det store euro-cirkus. Og ikke eet ord om de mange andre milliarder man vil bruge på Afrika, mere indvandring og diverse luksus-formål, osv.

  Heller ikke Bente Sorgenfrei havde noget fornuftigt at sige om disse mange milliarder til udanske projekter.

 42. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Er sandheden ikke at den politiske nomenklatura/samtlige partier……. deltager i at gøre danskerne til citroner der skal presses og udnyttes til sidste dråbe? (dog bortset fra de særlig udvalgte/privilligerede)

  Hele den brede danske befolkning er jo fuldstændig til grin for sine egne penge. Og det bliver kun værre som tiden går, i takt med at folkestyret udhules mere og mere.

  Røde og radikale tankesæt er soleklart vejen til et ruineret og ødelagt samfund.

 43. Af Jens Hansen

  -

  Ups, så blev regeringens højt profilerede treparts-forhandliger skudt i sænk, og den røde regering står nu fuldstændigt…..afklædt. Selv vennerne i LO har set skriften på væggen mht. denne totalt inkompetente regering, og skal ikke nyde noget med at få sig fedtet ind i forpligtende aftaler med den.
  Gad vide hvornår NKK indser at den røde regering og dens leder er et blålys???

 44. Af Viktor Berg

  -

  Nu må det da snart gå op for Danskerne, at vi akut mangler nye politikere.

 45. Af Steen K Thomsen

  -

  Nu er det jo ikke det vi vil høre.
  Det er heller ikke det pressen vil bruge tid på… Basta!
  Problemet med den rigtigt sete analyse viser noget om, at vis tabloid og den borgerlige presse teamer op (hvilket de gjorde fra 1. minut med ny regering), så tror befolkningen den er blevet snydt.
  Samtidigt er spillet på Borgen blevet så taktisk og svinsk, at der (som i USA) ikke tænkes på DK’s bedste, men på egen vinding.
  Kommer der nyt valg og et retur til en VK (O) regering, så taber Fagbevægelsen og dens medlemmer – alle som én.
  Alle ufaglærte (hvilket er mange af “de gule” fagforeningers medlemmer) taber også – tilbage er en mindre skare på en ca. 10 – 15 % der vil stå som vindere.
  Det næste valg efter det vil blive en jordskredssejr til arbejderpartier…
  Vågn nu op Danmark, indse det politiske, manipulerende landskab og følg jeres oprigtige og langsigtede interesser. V og K (og Liberal Alliance) vil aldrig tjene til velfærd!

 46. Af Steen K Thomsen

  -

  Lise Ahlquist:
  84 % støtter ikke Socialdemokratiet.
  Det er måske korrekt, men du skal fandeme ikke sætte mig i hartkorn med dit borgerlige sludder.
  Jeg er til Enhedslisten fordi jeg tror socialisme er nødvendig for at dæmme op for de uhensigtsmæssigheder et liberalt/kapitalistisk samfund medfører.
  Det gør mig ikke til modstander af Socialdemokratiet – det gør mig bare ikke til deres vælger.
  Jeg vil til enhver tid fortælle mine partikammerater (for nu at bruge et udtryk der kan krympe dine tær), at de skal holde hånden over Thorning. Grunden er simpel – scenariet efter de seneste meningsmålinger vil give os et så dårligt DK at vi slet ikke forstår det.
  Men hold mig ude af dine forkludrede regnskaber!

 47. Af Erik Larsen

  -

  Krause – jeg er ked af at sige det , men du er en ren, ren, ren socialdemokrat – og det er jo ikke godt i dagens danmark. Thi, de er de værste pampere, de værste egoistiske mennesker, der overhovedet findes i Danmark idag.
  De vil kun sig SELV det bedst – de snakker om “de små i samfundet” – men virkeligheden er at kun DF går ind for at hjælpe de svage, de syge, de gamle i samfundet. S tænker kun på sig selv og endnu værre hos de radigale – de tænker kun på somaliere, iranere, pakistaner m.fl.! De enhedsautonome tænker naturligvis kun på een ting : Ren kommunisme og intet andet.

 48. Af Erik Larsen

  -

  “SteenK.Thomsen” – du er helt, helt udenfor pædagogisk rækkevidde! Ho, ho, du ønsker jo bare at DK bliver 100% Christania! Flot! Du skal nok få lov til at “kravle rundt i gaderne” på knæ! du MÅ være på stoffer?! Uhyggeligt. Tænk, at vi har mennesker som dig i Danmark.

 49. Af Karl Wilders

  -

  @Viktor Berg

  Regn med, at danskerne foerst forstaar dette, efter at Venstre endnu engang har vaeret indover, med samme program som foer. For politikere kan kun trykke penge, afkraeve dem med skatter og afgifter, omfordele dem og braende baade alle borgernes og dertil kolorme laan oveni, landet aldrig faar raad til, at tilbage betale……..

  Saa naar nu V kommer til magten saetter jeg min fedtede femmer paa, at ogsaa de indenfor faa maaneder vil styrte i meningsmaalingerne, for heller ikke V har loesningen paa DKs problemer. Dertil skal man kunne taenke out of the box – og det er jo et talent politikere normalt ikke behersker – skal man goere sig nogensomhelst tanker om, at der skabes nye arbejdspladser i Danmark.

 50. Af Ivan Berg

  -

  Krause-Kjær
  Endnu engang har du fuldstændig ret.

Kommentarer er lukket.