Hannibal Vestager

Af Niels Krause-Kjær 141

I filmen ‘Silence of the lambs’ med Anthony Hopkins i mesterrollen som Hannibal Lecter – af venner kaldet ‘Hannibal the Cannibal’ – er der en scene, hvor hans særlige psyke beskrives. Det er beretningen om et overfald, hvor Hannibal Lecter til sidst spiser sit offers lever. Det er jo i sig selv ganske skræmmende, men mere bemærkelsesværdigt er det, at Hannibal Lecters puls ikke stiger med et eneste slag under måltidet. Han er iskold.

Uden sammenligning i øvrigt, så er det nogenlunde samme reaktion, man indtil nu har observeret ved den radikale leder Margrethe Vestager. Med sædvanlig radikal selvfølelse dikterede hun en række blå konditioner til regeringsgrundlaget for ni måneder siden, og nu – hvor Helle Thorning-Schmidts og Villy Søvndals indre organer er ved at blive flået ud af dem – sidder hun tilsyneladende uden et eneste ekstra pulsslag og iagttager sceneriet. Så kan de lære det, kan de. Villy, som troede, han kunne blive førstebejler til Socialdemokratiet. Og Thorning, som troede, at hun kunne diktere de radikale en økonomisk politik, som der ikke kunne rettes et komma i.

Selv om det er ni måneder siden, Margrethe Vestager trådte ned fra tårnet på Amager, er det snart på tide, at hun træder ned fra sit personlige tårn. For postbuddet ringer altid to gange, for nu at blive i filmens verden. Margrethe Vestager vil næppe kunne fortsætte sit monopol med at lægge politisk pres på sine regeringspartnere og selv køre friløb – hvor var hun for eksempel, da betalingsringen brød sammen og trepartsforhandlingerne blev skrottet? Meget langt fra et tv-kamera i alt fald. Hverken betalingsring eller trepartsforhandlinger var Margrethe Vestagers idé, men store dele af reformdagsordenen og det meste af forslaget til en skattereform bærer hendes initialer. Og det meste risikerer de kommende uger enten at blive skrottet eller i forvansket udgave at blive lagt til rette for Enhedslisten. SF og især S kan ikke bære mere. På den måde er der – måske – lagt op til en nogenlunde fredelig sommer for S og SF, nogenlunde fredelige finanslovsforhandlinger til efteråret og et lettet pres på Villy og Thorning.  Især Thorning har brug for det. Al autoritet omkring hende er smuldret.

Prisen bliver en regering, der slet ikke kan leve op til sine egne svulstige ord om ‘historiske beslutninger’ på linje med Kanslergadeforlig og reformer, ‘der udstikker retningen for det næste århundrede’. Det kan meget vel blive en regering, der kun lige akkurat kan skrabe et flertal hjem til dagen og vejen ved at sænke barren for sine ambitioner. Margrethe Vestagers regering kan blive historisk svag netop på grund af hendes insisteren på, at den skulle føre en politik, som hverken regeringspartnere, støtteparti eller deres vælgere var indstillet på. Indtil videre tyder intet på, at De Radikale og partiets leder er indstillet på at vige fra den benhårde reformdagsorden, men på et tidspunkt kan hun meget vel opleve samme pres, som Villy og Thorning har levet under de seneste i ni måneder.

Hvornår begynder Margrethe Vestagers puls at stige i takt med at ambitionerne fra tårnet på Amager falder? At hun på et tidspunkt  må give sig, er der næppe tvivl om. Spørgsmålet er naturligvis, hvor meget og hvor længe. Og hvornår hun siger stop.

PS: En venlig medblogger gør opmærksom på, at jeg blander to scener sammen fra ‘Silence of the lambs’. Hannibal Lecthers puls stiger ganske vist ikke, men det er under indtagelse af en sygeplejerskes ene kind. Leveren indtager han ved en anden lejlighed, hvor der ikke er pulsmåler i nærheden. :-)

141 kommentarer RSS

 1. Af Nanna G

  -

  Regeringen har tabt sin troværdighed på gulvet – ude såvel som hjemme. EU-formandsskabet møder kritik og Danmark fremstår som en røvernation i Oliver-sagen, hvor justitsministeriets embedsmænd åbenbart er blevet tvunget til at påstå, at Danmark ikke var forpligtet til at udlevere børnebortføreren Thomas Sørensen til Østrig, hvor han har forbrudt sig imod landets love.

  Et barn på fem år ser ikke sin mor foreløbig, men kunne have haft kontakt med begge forældre, hvis Danmark ikke opførte sig så dumt og ødelagde alt for dette barn!

  Mvh
  Nanna
  Feminin Fremtid

 2. Af Lise Christiansen

  -

  At nogle kan falde i svime over Vestager er en gåde,
  at hun skulle være så fantastiks som nogle hentyder til Økonomi langt fra, husker tilbage, hende som
  Kirkeminister hvor Fergo fra Venstre, overtog ministerposten hvor der var et syndig rod, som
  undervisningsminister,slog hun heller ikke til, et ønske herfra, håber aldrig hun får magt mere efter et valg,hendes ønske er og udslette den danske kultur,ja hele det danske samfund,bla, nedlæggelse
  af Kongehuset,og vore Kirker,der skal gøres plads
  til mangfoldigheden,så mange indvandre som muglig
  til evig forsørgelse på skatteydernes regning, må vi
  ønske at dette Landskadelige parti når valgperioden
  er forbi,aldrig kommer til magten mere, de har alle dage blev kaldt slingrefiser, det passer fint, er der nogen der har gemt sig når der er problemer er
  det den utåelige Vestager, som er den jeg mest har
  Had tiloverst for, hvis hun stadig er ved magten,
  efter et valg, siger jeg stakkels efterkommere.

 3. Af Gustav Uffe Nymand

  -

  Karl
  Når man har en udenlandsk ægtefælle så er det klart at man tænker over, hvilken logistiske mareridt risikerer man ikke at blive udsat for i fremtiden vedrørende visa, hvis der sker indskrænkninger i schengen visum-reglerne samtidig er der jo muligheden for at man en dag vælger arbejde i et andet EU-land og det betyder, at Bødskovs ugerning i ministerrådet betyder, at man risikerer så meget fremtidigt bøvl, at det må være rimeligt at sige:

  Opfordring til mistillidsdagsorden mod Morten Bødskov for hans populistiske DF-inspirerede angreb på arbejdskraftens frie bevægelighed.

  Hvis Helle har et problem med det, så kan hun bare udskrive folketingsvalg. Hun er alligevel en fiasko som statsminister som ser ud til at have problemer med at levere de i regeringsgrundlaget lovede reformer som skal øge arbejdsstyrken, forbedre rigets finanser og forbedre konkurrence-evnen

 4. Af Niels O

  -

  @Gustav Uffe Nymand, 12. juni 2012 kl. 15:44

  Jeg opgiver for denne gang. Jeg ved jo godt, at du er faktaresistent, så det er egentlig ikke et håb fra min side om at kunne overbevise dig. Men mere, at læserne af kommentarerne ikke skal falde i og tro på dine udgydelser om Danmarks økonomi.

  Og som før nævnt i andre blogs til dig, har jeg i sinde at bide dig i haserne, så tit jeg har lyst og lejlighed, når du fremsætter overdrevne og direkte forkerte påstande om økonomien.

 5. Af Karl Wilders

  -

  @Gustav Gustav

  Jeg bor selv i Kina, hvad gik der galt i dit liv min ven? :)

  Hvis du virkeligt vil nogen vegne med din kineser braut, saa stem paa Enhedslisten mand – eller haaber du paa, at Vestager sender dig et frikort?

  Don’t you believe in it……

 6. Af Erik Larsen

  -

  “Nymand” – stakkels mand, han er fanatisk fan af Vestager. JEG tror at han forsøger at komme “ind i varmen” i partiet. Tænk, at supporte de radigale!!
  Stakkels mand.
  Hvorfor bliver han dog i Danmark? Håber han at Vestager-drengen får “kulturberigerne til at overtage DK”??

  oG Lise Christiansen: 100 % enig med dig! en katastrofe er hun Vestager – hun er bare SÅ ulækker!
  Hun ønsker KUN at ødelægge Danmark. Intet andet! Tænk, tænk, tænk at der er nogle der stemmer på hende. OK – indvandrerne og de kulturradigale gør måske.

 7. Af s sørensen

  -

  At margrethe Vestager er den siddende regerings fejler kan intet intelligent menneske tage fejl af! Hun har dog mange borgerlige støtter der ønsker hendes fejling og har betalt hende for hendes fejling i diverse valgpenge og i fremtidige ex politiker indtægt.
  Som modtager af flere hundredtusind kroner årligt i ekstra tillæg som fhv. minister og at hun har modtaget børn(ja en fhv regerings minister modtagere årligt i børnepenge 45.ooo kr. i tilskud pr. barn indtil deres fyldte 18år, og hun har tre stk! Derudover har hun en ex-minister løn på 85.000 kroner årligt,livstid! som alle fhv ministre!) en folketingsmedlems løn,700.000 kr.,en nuværende finansministerløn på kr.? En fri(svensk for gift dig med mig så får du nogen penge gratis!) bolig som minister?((bosidende som hun-og alle andre ministre -gud herrebevares- er så langt hjemmefra, hellerup ikke? ok så fyn i dit tilfælde vestager!)) En gratis bil og privatchauffør! Jeg acceptere rejseomkostninger i embedsmedfør men ellers. Og du har selv margrethe vestager og andre ex ministre bestemt at i skulle ha alt dette al pertium. nå ja jeg kan ikke latin!
  Hvodan kan du dog etisk under nogen omstændigheder sætte spørgsmål ved denne alt bestemmende gud i Danmark anno 2012? Hun har ihvertfald personligt modtaget nok penge overalt til at hendes moralske og etiske tilstand må betvivles på det højeste niveau, som må alle nuværende forhenværende vko ministre! Landet er i oprør, de borgerlige fester, De radikale er en skamplet på Danmarkskorted af demensioner!
  En kulturminister der kæmper mod leonard cohen og hans copy rights(50.000 kr. eller firmaet går konkurs ifølge kulturministeren). Leonard cohen har rettigheder til sit arbejde som enddog er så stort og så anti-radikalt- altså kuturalt meningsfuldt! og derefter som enlige blå svale deltager i uetiske politiske støttelser af ukraine ved at møde op der under EM(der har fængslet den retsmæssige præsident!). Dette simpelt idioti når selv ikke borgerlige eu politiker deltager, men formentlig bare radikal selv-økonomisk berigelsespolitik som de fleste af Berlingskes læsrere kan realiterer til uden nogen problemer! og en Radikal u-landsminister i christian friis bach, der har virket så dygtig i Egedal kommunes lokal politik men nu har vist sit sande borgerlige fjæs der ikke går ud på humanistisk tilhørsforhold men for at betale en Dansk traktormekaniker 600.ooo kr. årligt i et land hvor leve omkostningerne er 6000 kr. for at bevare de Dansk udsendede traktore, købt fra en radikal Dansk forhandler for lo procent overpris, shippet med mærsk og kørt til gården af en Dansk traktorgodkendt kører derefter(en formentlig højtbetalt radikal økonomisk selv berigere!), i den Central Afrikanske Republik(tag ikke derned!). Ja R er lige som vko den totale falliterklæring af Danmarks fremtid.

 8. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Nanna G……

  Du skriver da sommetider noget fornuftigt, men du tager da helt fejl i den sag du skriver om i dag. Drengens far er dansk og har ikke foretaget sig noget ulovligt efter dansk ret, og han har den fulde forældremyndighed. Så det ville da være vanvid og en justits-forbrydelse at udlevere ham til Østrig.

  Din dømmekraft mv. svigter dig i denne sag, nok fordi du har travlt med at holde med en medsøster, blot fordi hun er kvinde.

  I rødstrømper er ikke for kloge, men dog udspekulerede nok (eller er det pr.instinkt?) til at holde sammen om at mændene skal være så retsløse som muligt i alle familie-og skilsmisse-sager osv.

 9. Af Maria Due

  -

  Vibeke Jensen.

  Jeg skal ikke kunne sige, hvad der foregår i fru Vestagers hoved, for hun og jeg er meget forskellige. Men jeg synes, at det er påfaldende, at hun har satset så meget på meget små mænd med meget oppustede egoer.

  Her tænker jeg især på den såkaldte kirke- og ligestillingsminister og den såkaldte kulturminister, der begge virker kultur- og taktløse i sjælden grad og begge fór ud med brask og bram og trådte på mange menneskers følelser.

  Det var hvad man kunne forvente sig af to små mænd med mindreværdskomplekser, og bag dem er det fru Hannibal, der trækker i trådene og siger: “På dem!”.

  Ligestillingsministeren har endda præsteret det fantastiske nummer at gøre hele Folketinget til grin ved at lade medlemmerne stemme en ny lov hjem, der diskriminerer homofile indenfor andre trosretninger end den kristne. Det må da være et lovbrud ift. en af de famøse paragraffer. Tænk sig at diskriminere et mindretal i en mindretalsreligion! Og det skal de tåle fra en hindu, der gerne må have flere guder – udover fru Hannibal

 10. Af Jens Hansen

  -

  s sørensen. Er du rablende skør, man skulle tro så, efter dine tåbelige indlæg, der for så vidt intet har med sagen at gøre, blot en masse nonsens. Hvor er du bitter, du må have et ret så dårligt liv, se dog at komme videre, med eller uden de Radikale.
  Jeg læste en artikel for nogen tid siden, den må være passende for dig:
  ’Der er tre ting, man ikke kan være på en gang: Ærlig, intelligent og socialist. Hvis man er intelligent og socialist er man ikke ærlig. Hvis man intelligent og ærlig, er man ikke socialist. Hvis man er ærlig og socialist er man ikke intelligent’.
  Ha’ en god dag!

 11. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Kan samfundet, systemet og magten i et land erobres, overtages, stjæles eller okkuperes af psykopater og politisk korrekte undermålere? Så at samfundets værste udskud og bundfald bliver til en politisk “elite” der har monopol på magten.

  Svaret er JA. For det var jo det der skete i Sovjet-unionen, Hitler-tyskland, Rumænien, Bulgarien, Italien, Kina og Cambodia osv.

  Er det samme ved at ske i Danmark mv.?

 12. Af Jens Hansen

  -

  Lidt gode citater om Politikere, som næsten ikke kan siges bedre:
  Som Plato sagde: ’Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber’.
  Sokrates kom også med en god: ’En virkelig elsker af sandheden må, hvis han vil overleve, holde sig udenfor politik’.
  En god politiker er lige så utænkelig som en ærlig indbrudstyv.
  H. L. Mencken.
  I politik er dumhed ikke et handicap.
  Napoleon Bonaparte.
  Det er kun politikere og idioter, der springer over, hvor gærdet er lavest. August Strindberg.
  Når man ser, hvorledes ministre fra den ene dag til den anden overtager et fuldkommen nyt ministerium, kommer man uvilkårligt på den tanke, at et ministerembede er det eneste højtbetalte job, som ufaglærte kan bestride.
  Danske politikere har ofte den fatale tilbøjelighed at springe i vandet først, for så at fastslå, at de ikke kan svømme; men som Palle Lauring sagde:
  ’Danske politikere er ikke korrupte, det kræver jo en vis format’.

 13. Af s sørensen

  -

  “Tre medier i Danmark ser det som sin ubetingede rolle, nidkært at fremme den socialistiske sag og bekæmpe danske traditioner og dansk kultur. Om det er Berlingske eller TV2, der er de mest nidkære er svært at bedømme.
  Skrevet af Peter Bülow, 11. juni 2012 kl. 17:24”
  …En Hr. tre linier mand uden betydelse af mening er du dog!For overnævnte er ikke en mening, en debat men, ja luft af intethed af en person der inted har at tilbyde! Derudover er B,bt,weekendavisen,jyllandsposten,,politiken(R),tv2, plus alle private tv kanaler!Og Dr er halvt borgerligt! alle borgerlige. Kun information står tilbage som kvalitets modsvar og ekstra bladet som bt kvælurant!
  hvilket tre medier i din store visdom hr. medieekspert?

  Skrevet af Karl Wilders, 12. juni 2012 kl. 08:27
  …altså virkelig karl wilders kan du ikke bare holde dig til at misbruge dine 1800 kinesiske arbejder og lade os uskyldige stå udenfor! altså virkelig! Vrøvl af demensioner og leflen af demensioner!

  Skrevet af Gustav Uffe Nymand, 12. juni 2012 kl. 09:49
  … olie indtægterne stiger stadigvæk, 30 milliarder i år. Ingenting selvfølge i forhold til hvad vi kunne ha fået hvis R og de borgerlige ikke havet frasolgt det hele år tilbage.(R har gjort sit dertil tag ikke fejl) Takken fik R ved økonomisk støtte fra mærsk ved sidste valg! Ifølge forlydende en enorm økonomisk støtte….altså virkelig kan du skrive mere manipulerende og ukorekte kommentare? jeg tvivler! Men de radikale er jo dygtige deri…så! Intetsigendhedens konge som men siger=R. Og ja det er grundigt bevist under den siddende regering og vestager!

  “Skrevet af Karl Wilders, 11. juni 2012 kl. 17:46”
  Du er altså helt og aldeles synonymet for en afskyelige u-danske adfærd! Hvilken leflen…

  ….Til corydon fans, altså manden er medie psykotisk hjemmevant og 27 år gammel! Ved i hvor og hvordan i var da i var 27år? Berlingskes læsere er jo gennemsnitlig over 5o år, som er politikens mv. ja, og der er han uanset hvad han virker som om! Medievant eller mere korrekt mediegod er ikke lig med kvalifikvationer men med psykologisk og humanistisk populistisk ligegyldighed for egen vindnings skyld!… især når men er 27 år gammel! Detsværre lever vi jo i en alder hvor det ungdommelige look af alt afgørende betydning for succes. Et opgør muligt der? og en bedre verden muligt derefter?! jo, det er det! lykketoft any day, mange tak! og ja frank aaen før den vidunderlige johanne også.Hun er dog alligevel vidunderlig i forhold til corydon!alle der var 27 år ved hvad det betyder og ja corydon med co er ikke anderledes!Umuligt detsvære. Men os der ikke er der under 35 ved jo bedre! ok 34!33!32! men så slut!

  “Vi kan jo altid gå efter dannelsen af en RVIK-regering og under alle omstændigheder, så er det lærerrigt for SSF at lære på den hårde måde, at tramper man på os radikale, så er der en pris at betale hvis man skal bruge vores stemmer.
  Skrevet af Gustav Uffe Nymand, 11. juni 2012 kl. 20:35”
  ,…. din helt normale anti Danske selviske radikale tilhørsforhold er jo for os kendere af dig normalen. Trusler, jo giv jer magten I R som den sidste borgerlige skanse og hvad nu har vist sig ikke at være den sidste men udvidelsen af den borgerlige blå skanse så skal du se. Jeg har jo altid sagt at du som prof blogger uffe modtagere for mange penge fra cepos mv. Hele min familie, mor,far brødre,søstre og de fleste af mine mange onkler er tanter er utroligt nok alle Radikale- eller var. Det er endeligt slut! Ihvertfald for alle medlemmerne af min nære familie, og håber også i det videre samfund! Endeligt ser de det store billed af hvad de står for disse radikale! Men du har jo forstået det hele tiden, og ja gå du ned i hitlers bunke sammen med vestager og de andre der! Og lad os få overstået dette rædselkapital i Dansk politik. Enhedslisten træk tæppet, lad de borgerlige tag over for nu sammen med R, og lad os så komme tilbage ved næste valg og rigtig overtage! Tiden er nær! Mærk og føl den dejlige borgerlige rysten!

 14. Af Oscar P.

  -

  s sørensen:
  Dumhed er også en Guds gave; men man må ikke misbruge den.

 15. Af Karl Wilders

  -

  @PREBEN F1

  Lige en rettelse til dit indlaeg; – Kina er ikke politisk korrekt, det er jo det, der er grundlaget for hele deres succes; – At de skider paa alle Vestens politisk korrekte maerkesager ;)

 16. Af Thomas S

  -

  Hvis de radikale er så glade for at gennemføre reformer her og nu, kunne de i det mindste have anstændigheden til selv at stå for skud i de reformforslag de udformer og påfører danskerne. Som det er nu, bliver det altid først og fremmest alle andre end de radikales egen kernevælgere der rammes hårdest.

  Så ville jeg også ønske at hele reformdagsordenen med at gennemføre en masse oinsler nu for at få et eller andet arbitrært regnskab til at gå op i 2020 ville stoppe. Regnedrengene i finasministeriet kan ikke engang ramme rigtigt med hensyn til hvorledes finanserne udarter sig 1 år frem i tiden… hvor mange gange har de store økonomiske planer under Fogh/Løkke ikke måtte opdateres eller ligefrem helt skrottes og erstattes af nye fordi de ikke er i overensstemmelse med virkeligheden?

 17. Af Gustav Uffe Nymand

  -

  Thomas, jeg er sikker på, at den radikale folketingsgruppe gerne påtager sig flere af ministerierne hvis SSF har svært ved at finde kandidater til at bestride dem.
  Når man læser velfærdskommissionens betragtninger, så kan man dog se, at det for alvor er i 2030 og ikke 2020 at der kommer den store udfordring med at opnå finansiel stabilitet, dvs hvis vælgerne tror, at bare fordi man har gennemført nok reformer af hensyn til 2020 at det er det, så vil jeg mene, at vælgerne mangler viden om hvilke alvorlige regninger og indtægtsfald der fremadrettet venter Danmark i en situation med større ældreårgange som ovenikøbet lever længere på grund af dyre behandlinger, små ungdomsårgange på arbejdsmarkedet, kommende ophør af nordsøolien samt en ødelagt konkurrenceevne.

 18. Af Thomas S

  -

  Gustav, jeg er sikker på at de radikale gerne rager til sig på andres bekostning, uanset om vi taler om ministerbiler eller økonomi.

  Tror du tager helt fejl mht at ‘vælgerne mangler viden’ om hvilke udfordringer der venter den danske samfund forude. Mange af de reformer der er gennemført i nyere tid (inkl den nuværende skattereform diskussion) har en bred opbakning – folk er altså ikke uvidende eller dumme. Det vælgerne ikke vil finde sig i denne gang, er medicinen som politikerne ønskede at ordinere og det har jeg fuld forståelse for. Hele ideen om at helligdagene blot kan sløjfes en efter en, for at tilfredsstille Christiansborg politikernes luftige økonomiske planer, er simplethen til at brække sig over. Hvor går grænsen? Hvis de oprigtigt synes at danskerne skal ofre ferie og helligdage for at få nogle tal i 2020 til at gå op, kunne de starte med at inddrage deres egne ekstremt generøse ferieordninger inde på borgen. Men det ved du ligeså godt som mig, aldrig nogensinde kommer på tale.

 19. Af Gustav Uffe Nymand

  -

  Afskaffelse af et par helligdage vil i sagens natur give et bidrag, men jeg er sikker på, at der skal langt mere til for at få gjort arbedsstyrken stor nok til at kunne financiere samfundet med de udfordringer det vil stå over for de næste årtier

 20. Af Gustav Uffe Nymand

  -

  Man må tilgengæld konstatere

  epn.dk/samfund/politik/article4720601.ece

  at Liberal Alliance er ret uambitiøse i deres forslag til offentlig smalhals for at financiere skattelettelser. Jeg kunne sagtens nedlægge langt flere offentlige stillinger

  Man kunne foreksempel
  1) Afskaffe den betalte frokostpause i den offentlige sektor. Den udvidelse af offentlige ansattes arbejdstid uden lønkompensation ville så gøre det muligt at nedlægge et vist antal offentlige stillinger
  2) Man kunne sænke dagpengeperioden til et år og samtidig sige, at man skrotter hele det tvungne aktiveringssystem for dagpengemodtagere
  3) Man kunne skrotte diverse løntilskudsjob, da de tæller med som offentlige stillinger og ikke er pengene værd
  4) Man kunne gennemføre en reform hvor man fjerner samtlige tilskud (boligsikring, børnepenge, ældrecheck, varmehjælp til pensionister, friplads i daginstitution til kontanthjælpsmodtagere,…)
  Det ville frigøre enorme summer til skatte og afgiftslempelser og i den forbindelse kunne man afskaffe eller sænke en del afgifter der har den tunge ende nedad (licens, reduktion af moms på fødevarer, afgifter på varme, el og vand, …)
  Fordelen er jo, at det ville betyde nedlæggelse af et stort antal offentlige administrations og kontrol-stillinger dvs store summer vil blive frigjort til skatte og afgiftssænkninger og samtidig eliminerer man social snyd. Jeg har så overvejet om man i den forbindelse burde øge grundydelserne (folkepension, dagpenge, kontanthjælp) eller øge personfradraget for at sikre en social balance efter reformen,

  Jeg kunne sagtens finde ekstra metoder til at nedlægge et langt større antal offentlige arbejdspladser end foreslået af LA
  Problemet er jo, at de også er ramt af denne røde maksimalstatstendens som kendetegner det danske folketing.

 21. Af Anna Mee Allerslev

  -

  Niels Krause Kjær må have set for meget film de sidste par uger. I hvert fald er din fantasi blevet livlig, og dine analyser blevet mere dramatiske end realistiske. For det er en stærk nedvurdering af vores statsminister at tro, at det alene er Margrethe Vestager, der styrer regeringen. Godt nok er det mere spændende med Niels Krause-Kjærs sceniske fremstilling af regeringens interne forhold, men desværre er det interessante ikke altid lig med virkeligheden.
  Virkeligheden oftest mere kompliceret og sværere at analysere, end vi kunne ønske os. På den anden side er det måske meget godt, at virkeligheden er mere nuanceret end diverse kommentatorer ynder at fremkalde et billede af. For Danmark er stadig i krise, og befolkningen har brug for politikere, der tør tage ansvar og tør påtage sig både antihelt – og heltinderollerne. Ellers ser fremtiden sort ud.
  Det handler ikke om klassisk rød og blå politik. Det handler om at turde se udfordringerne i øjnene og finde de rigtige løsninger. Ikke røde, blå eller lilla. Men løsningerne, der både virker nu, på mellemlang og på lang sigt. Og det gør regeringen, inklusiv S og SF. Imod alle odds fremlægger regeringen en 2020-plan og en skattereform, der leverer i forhold til regeringsgrundlaget. Når regeringen sammen fremlægger en ny politik, der er videreudviklet siden ‘tårnet’, så viser det ikke, at Vestager er stærk; så viser det, at regeringen samarbejder og udvikler ny politik sammen. En politik, der i øvrigt er en direkte forlængelse af 90’ernes politiske linje, hvor Nyrup og Jelved stod i spidsen for en økonomisk politik, der førte os ud af krisen og styrket ind i 00’erne. Så desværre, Niels. Du er nødt til at skifte den dramatiske pen ud med den realistiske, og måske skifte den seneste nye Spielberg ud med en dokumentar eller bedre endnu, virkeligheden.

 22. Af Niels Krause-Kjær

  -

  Anne Mee Allerslev: Al ære, at du står på mål for din formand. Du har nok ret i, at noget i min blog er overdrevet. F.eks. forlyder det, at Vestagers puls absolut ikke holdes i ro, når fremtrædende ministre fra S og SF argumenterer for at dreje skibet lidt til venstre. For nu at sige det mildt…

 23. Af Thomas S

  -

  Hvis Vestagers puls kommer til live, i og med at rorgængeren begynder at dreje roret lidt til venstre, kunne det hænge sammen med at Vestager selv har svunget roret så meget til højre, at SSFR damperen er ved at påsejle havnekajen…

  Blot en tanke… ;)

 24. Af Gustav Uffe Nymand

  -

  Thomas, riget fattes nu engang penge. Helle og Villy kunne bare have ladet være med at udstede velfærdsløfter som de burde have vist at der ikke ville være penge til at indfri og som de aldrig nogensinde ville få radikale folketingsmedlemmer til at stemme for eller undlade at stille mistillid hvis en SSF regering fik andre røde partier i folketinget (VKO) til at stemme det igennem

 25. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Thomas S. Hvorfor skulle Lars Løkke angle efter statsministerposten nu?
  Margrethe Vestager klarer det jo fint (som NKK antyder) med at ondulere børnehaven på venstrefløjen.
  Så behøver Lars Løkke ikke at hidse sig op.

  Når han ser de læsterlige klø Helle T får, så tager han sig en ny fad – og konstaterer at nogle kvindemennesker åbenbart skal have en tur med barberremmen inden de bliver til at tale med.

  Lad os sige det på den måde: Helle T er bestemt ikke den siddende statsminister – det er numsen alt for øm til.

  Men det andet med Vestager er, hvordan hun håndterer Danske Bank, som hun er i færd med (Ole Sohn får alle de provinsielle spareæsker – så er han beskæftiget).
  Vestager er jo godt klar over, at Danske Bank skal nationaliseres – prøv bare at se hvordan det vælter ud med underlige meldinger fra Danske Bank. Så det begynder at haste.

 26. Af Maria Due

  -

  Fri os for billige floskler. Lykketoft og Jelved nød godt af en højkonjunktur.

  For alle, der har blot lidt forstand på økonomi, var det pinagtigt, når regnelærer Jelved som økonomiminister udlagde teksten. Det var åbenbart, at hun ikke anede, hvad hun talte om. Heller ikke den gang hvor hun lovede danskerne, at vi ville gå neden om og hjem, hvis vi ikke stemte ja til euroen. Bagefter måtte hun grædende trøstes i Bruxelles. Det er vi mange, der husker. Vi er også klar over, at Lykketoft var skyggeminister i flere ministerier.

  Hvordan går det med Det Muslimske Broderskab, Anna Mee Allerslev? Har du stadig ikke fundet ud af, hvem de er? Tror du, at du kan integrere dem?

 27. Af Daniel Christiansen

  -

  “Almindeligt lovgivningsarbejde” har nu skiftet navn til “reformer”. Lovsamlinger hedder nu “pakker” eller “kure”. Hvad skal man så kalde rigtige reformer? Var der nogen som nævnte sproglig deroute og floskelgymnastik som ny Christiansborg standard.

 28. Af H. Jørgensen

  -

  Radikale(?) som Gustav Uffe må jo leve på en helt anden planet, det er heldigvis et fåtal i befolkningen der tænker sådan politisk. Og nu går R også tilbage, folk strømmer bare til især V der fremstår som det eneste regeringsduelige og troværdige store parti. Det var vi mange der hele tiden har vidst, S er idag et falmende spøgelse uden realitetssans. Der er ingen jordisk chance for genvalg til Thorning, det står allerede fast, men hvad der er endnu bedre er at De Radikale da også er færdige i dansk politik. Komplet færdige. Det vil vare længe før de får noget at skulle have sagt igen, ingen normalttænkende vil stemme på dem mere og nu kan de takke Vestagers underlige ageren for de sendes ud i kulden sammen med (resten af) venstrefløjen. Man har aldrig kunnet stole på dem, så Løkke kunne næppe drømme om at tage dem med, det vil DF selvfølgelig sætte en stopper for. Nu må selv den sidste tosse have set hvor landsskadelige og lumske R er, de var det for 20 år siden og de er det idag. Kan nogen pege på noget dansk ved dem overhovedet, partiet tænker kun på flere udlændinge og mere EU. DF tænker omvendt på mindre at det, det er også vores eneste redning som nation hvis vi skal undgå den helt store menneskelige katastrofe på sigt. Vi har kun en vis klat jord at være på, den smider R gerne væk og giver til nogen udefra der ikke har fortjent det eller historisk ret til at være her. Historiebøgerne vil i fremtiden være fulde af fæle fortællinger om hvordan eet parti (R) totalt smadrede fædrelandet og kulturen til ukendelighed og var årsag til undergangen.

 29. Af Gustav Uffe Nymand

  -

  Jørgensen, vi radikale er stabilt lige omkring valgresultatet i Berlingske barometer som jo er et gennemsnit af meningsmålinger, så jeg har svært ved at se hvordan du kan konkludere at vi går tilbage.

  Jeg tvivler så stærkt på, at mange af VKI’s vælgere har lyst til at samarbejde med et reformangst betonsocialdemokratisk parti som DF og slet ikke hvis prisen for det er en gentagelse af den uliberale politik som blev ført i 00-erne så virker det mere logisk at VKI vælgerne hellere vil samarbejde med det borgerligt-liberale radikale parti som går ind for de nødvendige reformer af samfundsøkonomien

 30. Af Danielle Christoffersen

  -

  @Gøsta Uf Nymand: Jeg tvivler så stærkt på, at mange af VKI’s vælgere har lyst til at samarbejde med et opportunistisk betonkapitalitisk parti som Radikale og slet ikke hvis prisen for det er en gentagelse af den socialakrobatiske svingdørspolitik som blev ført i 90-erne så virker det mere logisk at VKI vælgerne hellere vil samarbejde med det antijihadiske Dansk Folkeparti som går ind for de nødvendige reformer af samfundsøkonomien

 31. Af T. Sørensen

  -

  @ G. Uffe Nymand.
  Din store leder Margrethe Vestager begår den store fejl bl.a., at tale ned til os vælgere i en børnehavepædagog stil, som er utålelig. Dernæst er hendes indvandringspolitik i direkte konfrontation med en ordentlig økonomisk politik. Disse tusinder af analfabetiske mellemøstborgere er en bombe under vores økonomi, sociale system, retsvæsen og sundhedsvæsen. Hvordan man kan vedblivende insistere på denne politik, er ubegribelig. Med mindre man bevidst går efter at underminere Danmark og etniske danskere.Det man kaldte femte kolonne virksomhed, da jeg aftjente min værnepligt. Bidrage til noget som helst konstuktivt gør den politik ikke. Tværtimod. Måtte de Radikale kløjs i det.

 32. Af Kim Olsen

  -

  Gustav Uffe Nymand

  Nu forstår jeg hvorfor det hedder “radikaliseret”.

 33. Af Regeringen får ikke et styrket omdømme ved at Vestager insisterer

  -

  […] tenorer – men kommentatorer, og deres udtalelser i henholdvis Berlingske (15. juni 2012), på Krauses blog (11. juni 2012) og på Twitter (14. juni 2012). Lad os starte med et billede, der som ofte siger […]

 34. Af Ole Skovgaard

  -

  NKK det eneste tidspunkt jeg tror HanniBals puls stiger er der hvor han spørger endnu et offer “Whats it going to be, guts in or out”, mens vedkommende hænger ud over kirke tårnet, (Han ender af føre kniven så det bliver Guts out)

  Sådan har alminde lige fodfolk der dagligt færdes i trafikken, når de hører økologisk Råds dagsorden vedrørende forbud og regulering af alt der er over 37 grader varmt…. alt lige fra diesel partikler til brændeovne, vi andre er osse lige glade om det er forbud og regulering af deres aktiviteter bare deres landsskade lige aktiviteter bliver standset hellere idag end i morgen.

  Når dette er sagt og der er Gået BeoBab5 i den, vil jeg påstå, at Enhedslistens retorik eks på folkemødet på klippeøen er rent teatertorden, den røde Regering sidder tiden ud, med eller uden “karlsons Kalat klister” som jo som bekendt er en legendarigsk lim der passer til alle typer af minister taburetter.

 35. Af Ole Skovgaard

  -

  Nu er denne blog jo gået “kold” inden NKK skriver en ny inspireret af folkemødet på Bornholm. Dog syntes jeg ikke, at bloggerne skal snydes vi mine statistiske iagttagelser, har lige set “Hannibal” Vestager på News og opgav at tælle længere da jeg nåede til 10 på antallet gange hun sagde, at Regeringen da ikke kan gå med på Venstres krav til Skatte Reformen (Omlægningen) da denne er underfinansieret med 3 mia kroner.

  Jeg forstår bare ikke ikke hvad venstre og Regeringen egentlig er så uenige om og jeg kan ikke være den eneste vælger der har det sådan. De er begge enige om, at forretningen Danmark år efter år fremadrettet skal give under skud på ca. 100 mia.

  Den offentlige sektor er fredet boligejerne er fredet kort alt hvad der gør ondt skal ikke gennemføres så hvori består uenigheden ? Nu er løkke dampet af til karneval i Rio undskyld “vigtig klima konference” måske er Frank Jensen og Kaare Preuss med osse det skulle ikke undre mig. De vil jo gøre en uvurderlig forskel dernede de to go ferie.

  Lige nu håber jeg bare, at alt går galt i Sydeuropa for så kan vi vel overleve på at det går lidt mindre ringe heroppe end sydpå, for så søger kapitalen vel herop, for det er da det vi skal hænge vores hat op på. I øvrigt god kamp i aften det bliver svært, fornuften siger nederlag, men hjertet tror på sejr.

 36. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Ole Skovgaard: Den har jeg også heftet mig ved!

  Det er i den grad spil for galleriet.

  Nej, det, der er sagen, er nok, at det er den anden sko, der trykker. Det egentlige problem er det, man ikke rigtig kan snakke om: Hvad dælen gør vi ved bankerne.

  Løkke lod det egentlige problem sive i lufthavnen, som jeg så det. Her spurgte han: “Hvad skal skatten være i 2013, 14 og 15?”

  Det, der piner ham er, at trækker vi 10 år fra disse årstal så starter vi i 2003, hvor afdragsfriheden blev indført (priserne begyndte faktisk at stige voldsomt i K4 2003).
  Det han er bange for er alle flextumperne! Vi VÉD fra Finanstilsynets inspektionsrapporter, at disse ejendomme er overbelånt – som udgangspunkt – specielt på bankdelen. Nu er de så blevet insolvente – eller bliver det med garanti – sådan som priserne falder. Det vil smadre lige ned i de klamme 2 værelses ejerlejligheder i København (de steg mest for mindst bolig) – de har nu ynglet!

  Det er de bedste indtægter, der er mest ruinerede.

  Det er Vestager da rimelig ligeglad med – så mange vælgere har hun ikke dér – men det har Helle T (endnu)- derfor er din anførsel af Frank Jensen jo interessant. Lars Løkke er da ligeglad med koprut snakken i Rio – hvis det er rigtigt, hvad du formoder, så er det Frank Jensen som kysen skal kantes på – og han kan godt lide at være borgmester.
  Desuden var han jo i sin tid modkandidat til Helle T.
  Tak for henvisningen: Det er det, det drejer sig om.

  Lars Løkke vil såmænd ikke være statsmedister: Men det kunne jo tænkes Frank Jensen havde lyst? Det er jo ikke Vestager Løkke taler til – det er Thorning – vælgerne: De bliver ikke spurgt – ikke før 2015! Men det kunne jo være, at den små Helle fik en kniv i ryggen – det skulle vi jo gerne undgå?

  For langt ude og kompliceret? Man kan sige om Løkke, hvad man vil; men overblik og tæft er ikke det han mangler – og han skal bruge Helle T.

  Næææh, det, der er ved at ske er, at banker og kridter er ved at falde totalt sammen – se på indskudsbeviserne i Nationalbanken og renten på den 2 årige statsobligation – selv det har ikke fået købelysten op på flexlort blandt investorerne.

  Det egentlige emne i disse dage er banker og kridter: Det er det i Spanien, i Holland(e) – og der er i denne måned kommet en Engelsk hvidbog.
  Pointen i den er, at detail-banker skal udskilles fra de store banker. Det vil betyde at Danske Bank, Nordea, Nykredit og (lad os for fuldstændighedens skyld tage finansverdenens incestuøse psykopatunge) BRF.
  Hvad har England med dette at gøre? Jo, når Cammeron er tvunget til at gøre det sjofle ved sine banker, så er det garanteret sådan, at Danske Bank ikke kan få lov til at fortsætte sin særstilling.

  Læg mærke til hvidbogens høringsfrist 6 SEP 2012!

  Lad så Draghi være; men på Europæiske forbindelser sidder der i ECB en gut fra Flensborg: Jörg Asmussen.

  Nu er der en anden dato, der er interessant 29 juni 2012, der har Danmarks Statistik lovet de nye boligtal (jeg har netop checket at de sidste tal er fra marts og seneste kvartal er k4 2011) – de tal kikker Vestager på – det garanterer jeg for! Så hun skal nok skifte mening.

 37. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Det er lidt pudsigt. Jeg skrev at de radikale er det ondeste parti i Danmark. Og ikke een har modsagt denne påstand. Selv ikke Gustav Uffe Nymann.

  Har han alligevel en smule jordforbindelse?

 38. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Hvis man nu siger, konstaterer og fastslår at R også er Danmarks dummeste, mest ubegavede og mest anti-danske parti, er der vel heller ingen som gider forsvare de radikale feminister.

  Og hvem stod for det mest latterlige stunt nogensinde i dansk politik? Selvfølgelig Jelved. Da hun græd offentligt i Bruxelles, over at danskerne ikke fulgte hendes råd om at afskaffe kronen.

  Hos de radikale er det tilsyneladende en kvalifikation i sig selv at være fejludviklet, mentalt tilbagestående, fjollet og latterlig. Det vigtigste for en karriere i den røde hønsegård er dog afstumpethed, had til Danmark og kærlighed til alt med hykleri og kriminalitet, kommunisme og islamisme.

 39. Af Karin Nielsen

  -

  det er nok ikke uden grund at Margrethe Vestsager bliver kaldt:” Dronning Margrethe 111 af Vestager”.

 40. Af Tag magten Helle og vis du er Danmarks statsminister……….. | Bjerggaards WEBLOG

  -

  […] Krause-Kjær  har i sin blog fat i en […]

 41. Af Ingen Radikale hensyn i sigte — Politik og spin

  -

  […] En ledende radikal udtrykker i midten af juni oprigtig ‘skuffelse’ over min blog ‘Hannibal Vestager’, der i forbindelse med skatteudspillet konstaterer, at De Radikale ikke tager hensyn til den […]

Kommentarer er lukket.