Magter SF overhovedet at sidde i regering?

Af Niels Krause-Kjær 93

De SF’ere, der i øjeblikket er næsten lige så oprørte som Johanne Schmidt-Nielsen over skattereformen, skylder at fortælle, hvad de lavede den 29. maj. Det var den dag, regeringen fremlagde den skattereform, der med ganske få indrømmelser til V og K blev vedtaget i sidste uge.

Det var sådan set her, kritikerne havde et sidste åbent vindue til at brokke sig – Meta Fuglsang, Trine Pertou Mach, Özlem Cekiz, Lisbeth Bech Poulsen, byrådsmedlemmer, tilllidsfolk og alle de andre SF’ere, der i øjeblikket på forskellig vis er oppe i det røde felt. Hvis skattereformen er så meget anti-SF, som man må forstå på deres kritik, så var regeringens udspil den 29. maj det ikke meget mindre. For det kan vel ikke passe, at en milliard kroner, fem procent mindre rentefradragsret og en ekstra topskat til få pensionister er forskellen på fordragelighed og  politisk undergang? Det er med bred pensel forskellen på udspillet før og efter, Lars Løkke kravlede ned fra træet i Rio og indvilgede i at lade sit parti skrive under på den stiplede linje lige under Corydons pegefinger.

De oprørske SF’ere skylder yderligere en forklaring, når de i disse dage argumenterer for, at regeringen skulle have indgået forlig med Enhedslisten. Mener de virkeligt, at en regering skal indgå et forlig, der ligger længere væk fra dens eget udspil, end det er nødvendigt? Oven i købet ved at cementere den blokpolitik, som de selv har erklæret sig som modstander af?  Hvis de mener det (og det må man jo udlede af deres kritik), så er det – for nu at sige det mildt – en ny parlamentarisk tradition, de lægger op til. Og hvad ligner det, at partiets landsledelse  ikke evner at bakke op om regeringens og dermed partiets politik, men blot  ‘tager redegørelsen til efterretning’.  SF er en del af en regering. En del. Og det skal en landsledelse selvfølgelig stå på mål for. Når den ikke gør det, forstår man godt, at mindre tillidsfolk og menige medlemmer melder fra.

Spørgsmålet er, om SF overhovedet formår at blive et regeringsdueligt parti. Om placeringen mellem et erfarent Socialdemokrati og en ansvarsfri Enhedsliste overhovedet levner plads til endnu et regeringsbærende parti? Børnehaven de seneste dage tyder ikke på det. Fra små lommer i folketingsgruppen, dele af landsledelsen og langt ned gennem partiet synes der at mangle den elementære fornemmelse af, hvad det kræver at have magt, give indrømmelser og udfordrer egne vælgere og egne dogmer. Balladen efterlader et indtryk af, at selv uden Margrethe Vestager i regeringen og med absolut rødt flertal, så vil partiet, partimedlemmerne og partikulturen stadig ikke kunne finde ud af det.  Liggesårenen fra tiden i hængekøjen er tilsyneladende blevet til dybe ar.Villy Søvndal og Thor Möger havde forud for folketingsvalget gjort et stort arbejde på at forberede partimedlemmerne på magt-chokket.

Alle – også i S og R – har haft forståelse for, at der ville være indlæringsvanskeligheder. Men nu skal hele partiet vise, om det vil være en del af magten. Evner partiet ikke det, går der nemt et kvart århundrede før nogle gider gøre forsøget igen, og ingen vil savne dem. I første omgang er det personer som Meta Fuglsang, Trine Pertou Mach, Özlem Cekiz, Lisbeth Bech Poulsen og striben af oprørske tillidsfolk, der skal svare. Indtil videre har de blot kørt frihjul.

93 kommentarer RSS

 1. Af Claus T.

  -

  @Niels Poulsen
  I 2007 blev der udbetalt 230 mia i overførselsindkomster. 3 mia i ikke-forhøjelse svarer til 1,3%. Det er, hvad jeg vil kalde en marginal regulering.

  Sorry med det med skatteberegneren. Sjuskefejl fra min side!

 2. Af Helga Mark

  -

  Kære Jette Møller,
  Jo, det var det nok. Mødet mindede meget om dengang jeg deltog i HK’s kongresser en bunker kritikere der ikke rigtigt havde læst hvad der egentlige står i aftalen. Hvordan kan et parti der i den grad har ført sig selv frem på at ville skaffe flere arbejdspladser, spare så mange penge på et område der i den grad vil miste arbejdspladser samt rammer flere underleverandører og deres ansatte. SF brystede sig med at være socialister, men igen, SF er ikke socialister i ægte grad, de bøjer sig i den grad for højrefløjens krav og opgiver alt for let kaampen for de ægte socialistiske værdier. SF medlemmerne er blevet for behagelige og har glemt hvad det vil sige at skulle klassekampen, samt kampen for bedre levevilkår for socialt fattige, SF medlemmerne er ikke villige til at betale de omkostninger disse kampe måtte have. Nej SF er blevet til Socialdemokratiet i 80’erne, og Socialdemokraterne er blevet til venstre i 90’erne. Jeg har før nævnt at der ikke eksistere noget demokrati i Danmark og at det er utopi og urealistiske dagdrømme for de personer der holder fast i at Danmark er demokratisk. Dette land regeres af magtens eliteklub og der er den almindelige dansker desværre udelukket fra. Selv hvis SF fik 51% af stemmerne og pludselig sad med muligheden for at kunne få gennemført hvad de ville, ville der være mange der blev chokeret over hvor lidt socialistisk politik der ville blive gennemført. Nu tror alle måske at jeg tilhører højrefløjen, men ak nej, i 32 å har jeg stolt været tilhænger af SF, gennem gode og svære tider, men nu har SF desværre i mine øjne svigtet de socilisktiske værdier for meget.

 3. Af STEFAN R

  -

  MEN ER VILDT GLAD FOR BLOKPOLITIKENS SYGE FJÆS ER SKIFTET UD MED LANGTIDS STABIL LØSNING …………….. KÆRE ENHENDSLISTE !!!!! VENSTRE VILLE MED 1 MIA. % SIKKEHED HAVE SYNDERSKYD JERES SKATTE UDSPIL HVIS DE VINDER NÆSTE VALGT OG MED LIGE SÅ STOR SIKKERHED GØRE DET 300% SLÆMMERE FOR JERES KERNE VÆLGERE …… ERGO ER DENNE AFTALTE MED V & K DEN BEDSTE FOR DK + JERES VÆLGERE i 2020. hvorfor i så ultra døve og blinde for det ??????

 4. Af STEFAN R

  -

  Kære Helga Mark.

  Er asocialistisk at beskytte en svag gruppe imod langt strengere indgreb frem mod 2020 frem for kun at beskytte dem frem til næste valg ?????? SFér brude nok lære at være mere objektiv og parti loyal for at undgå den totale selvmord i den offentlige danske presse. “”” BEMÆRK AT DET ER VENSTRE DER DA FOGH KOM TIL TRAK KRAFTIGT TIL VENSTRE OG I DAG LIGNER MERE SOCILADEMKRATERNE & SF — ALTSÅ RØDE — OG IKKE S+SF DER ER BLÅ ……. HUUUUUUSK LIGE DET TIL NÆSTE DEBAT :-) “””

 5. Af Ole Chemnitz Larsen

  -

  Johannes slaglinjer

  I hvert fald slet ikke, hvis Johannes slaglinjer fortsætter med at bestemme, hvad der bliver talt og skrevet om.

  Grumdlægende:

  Ikke alle pisser I på dem, der ligger ned. I stjæler også fra dem – for at gøre de rige –
  endnu rigere.

  Svarer grundlæggende:

  Ja, der er måske noget om det, men så galt er det heller ikke.

  Således skabes troværdige slaglinger, der går lige ind på lystavlen – også hos dem, der ikke ved noget/så meget om indholdet af skatteaftalen

 6. Af Ole Skovgaard

  -

  I øvrigt kan det nu konstateres, at samtlige SF´ere stemmer for skatte aftalen selvom nogle af dem måske ikke bryder sig om den. Så ja de magter vel at sidde i regering det ser da sådan ud pt.

  I øvrigt er der kommet en ny menings måling, den vil jeg ikke nævne her, bare åben for TV´et der er masser af kommentatorer der kan tæske langhalm på den. I mens de taler/ analyserer må MF´erne nøjes med at føre politik det er vel det de sidder i Folketinget for at gøre…. Åh ja og så for at kommentere meningsmålinger.

 7. Af Niels Bruun

  -

  @Claus T. (27. juni 2012 kl. 07:30):
  Fordi EL’s hovedbestyrelse skulle godkende aftalen søndag. Og ja, det bør måske få El til at genoverveje deres forhandlingsstrategi, for det gav VK tid til at overhale indenom. Men det er ren strategi og ændrer ikke på, at RSSF-regeringen foretog et valg, som de selv må stå til regnskab for.

 8. Af Frank Lakman

  -

  Så-en typisk for dansk presse.
  Først kommentatorens meningsmålingen – bemærkninger – senere lidt gemt væk selve målingen.
  Jeg er fuldstændig sikker på at min udlægning ikke er den samme TV2s Berlusconi udlægning.
  Liberalisterne er gået massivt tilbage (V + The party bevægelsen)
  Tilbagegang for den samlede opposition før Enhedslisten tilsluttede sig den.
  resten over lades til hr. Outrup dog ikke med sindsro.

  Der er nu kun en meningsmåling der tæller, den på valgdagen, resten er til for at politikkerne kan optræde som !!! !

 9. Af Niels Bruun

  -

  @ Claus T. (27. juni 2012 kl. 11:32)
  Dét regnestykke kan du ikke bruge til ret meget. For det første inkluderer de 230 mia. pensionisterne, som jo ikke rammes af aftalen – tværtimod. For det andet indeholder rammeaftalen intet andet end denne vage formulering:

  “Overførselsindkomster mindrereguleres med 5,1 pct. som i udspillet, men reguleringen flyttes til perioden 2016-2023.”

  Tilsyneladende aner ingen, hvad det præcis betyder (selv ikke Deloittes eksperter), og ingen af landets dygtige politiske journalister har så vidt, jeg kan se, fundet anledning til at spørge ind til dette aftalens vel nok største stridspunkt.

  Hvis regeringen vil gøre sig selv en tjeneste, skynder de sig at konkretisere dette punkt – uden at pakke det ind i et tågeslør af spin. Især det sidste tvivler jeg på, at de evner.

 10. Af brian larsen

  -

  sf er ikke anderledens end andre firmaer gør som vi siger ikke som overenskomsten

 11. Af Kirsten D

  -

  S-SF-R gik til valg på at bryde blokpolitikken og indgå i brede forlig. Det løfte har de holdt. Set i lyset af, at et stort flertal af befolkningen stemmer blåt, synes jeg faktisk, at regeringen har forhandlet et fornuftigt resultat hjem.

  At SF-S ikke har kunnet skabe større forståelse for de socialt udsatte grupper er da i høj grad Özlem Cekics fortjeneste.

  Derfor er det da også helt uforståeligt, at hun nu opfører sig så uansvarligt, som hun gør. Man må da forstå, at man ikke bare sådan kan undsige en aftale, som hendes parti har indgået. Det ville da være dybt utroværdigt.

  Er hun ikke enig i partilinjen, må hun tage konsekvensen og forlade partiet.

 12. Af Niels O

  -

  BLOKPOLITIK?

  Det er, når Radikale ikke er med.

 13. Af Niels Bruun

  -

  @Niels O:
  Det er ikke helt løgn. De Radikale er et midterparti, hvilket for 15-20 år siden var almen viden og ganske ukontroversielt. Efter 10 år med VKO’s blokpolitik, hvor de Radikale per automatik blev puttet i den modsatte blok = den røde, opfatter mange dem nu som en del af venstrefløjen. Det er de ikke, hvilket deres vellykkede højredrejning af regeringens politik er et tydeligt eksempel på.

 14. Af Claus T.

  -

  @Niels Bruun:
  “Men det (..) ændrer ikke på, at RSSF-regeringen foretog et valg, som de selv må stå til regnskab for.”
  Helt rigtigt! Berlingske har tidligere dokumenteret, at aftalen med VK i det væsentlige er identisk med regeringens oprindelige udspil. Så valget må have været ret let for regeringen.
  Eller mener du ligefrem, at regeringen af loyalitets-grunde skulle have ædt en dårligere aftale med Ehl.?

  Du skriver også, at ingen tilsyneladende aner, hvad aftalens formulering om mindre-regulering af overførselsindkomster betyder.
  Aha – synes du så ikke, det er lidt gådefuldt, at Enhedslisten kan udråbe aftalen til at være dybt asocial, når ingen aner, hvad formuleringen betyder?

  Måske skulle Enhedslisten simpelthen tltræde forliget? Så får de jo vetoret over for udmøntningen af aftalen.
  Men det sker selvfølgelig ikke, for så kan de ikke fortsætte med at angribe deres politiske hovedmodstandere: S og SF.
  Det er et svineheld for Venstre, hvis ageren i forløbet mildt sagt ikke har været elegant.

 15. Af kurt jensen

  -

  Nej de er ikke regeringsduelige – tænk de har forskellige meninger. Men de lærer det – nu er ledelsen ved at lære at knække dem – rent psykisk – se bare på skatteafstemningen – og de lærer nok også at brække deres fingre.
  Det er værre med herrefolket de radikale – de slider en regering op indefra – fordi de ikke på nogen måde kan give sig. Stivnakkede så det vil noget.
  Jeg var en gang håndbolddommer – vi var 2 til hver kamp, og hvis den ene var dygtig og den anden knap så dygtig – så blev resultatet meget meget ringe – det var gyseligt dårligt.

 16. Af Christian L

  -

  Svensk ros til reformen i Dagens Industri:

  “Dessa tillväxtreformer bäddar för en starkare återhämtning när finanskrisen är över. Det visar att man kan genomföra stora, blocköverskridande, överenskommelser över gränserna. När vi i Sverige skyller på det parlamentariska läget så är det mest en mental blockering”, säger han.

  “Danmarks recession har smittat Skåne som har en svagare utveckling än övriga Sverige. Nu förbättrar Danmark sin konkurrenskraft och Skåne får svårare att konkurrera om företagsetableringar. När konjunkturen vänder kan danska företag även konkurrera bättre om arbetskraft”, säger Stefan Fölster, chefsekonom på Svenskt Näringsliv.

 17. Af Ole Skovgaard

  -

  Ozlems mobil telefon er tilsyneladende slukket og grunden til at jeg er lidt træt af menings målinger er hvad kan man bruge dem til ? Når Regeringen bliver siddende uanset om de viser 178 mandater til blå og et til Rød. Det er jo spild af tid at kommentere dem.

 18. Af Christian L

  -

  Özlem Cekiz er selv en årsag til denne reforms profil. Husk hendes fatale brøler med “Carinasagen”.

  Regeringen fik derudover en større lettelse igennem af skatten på arbejde, end havde Løkke fortsat. Husk han afviste skattelettelser i 2011, da han og Venstre sparkede på de konservatives krav.

  Desværre fik man ikke aflivet topskatten. Det kunne været sket med en udfasning af de store rentefradrag og de 4 mia. der bliver tager fra forsvarsbesparelser og mindre EU bidrag burde være brugt til en lavere selskabsskat.

  Det skete ikke og nu er et af de sjældne åbne vinduer for skattereformer igen lukket.

  Desværre.

  M.v.h.

 19. Af Niels O

  -

  Vi har aldrig haft en bedre nationaløkonomi i noget tiår i Danmark end i 00?erne. Målt på alle de væsentligste parametre. Og selv endda med en finanskrise til sidst.

 20. Af Niels Poulsen

  -

  @Ole Skovgaard

  “… grunden til at jeg er lidt træt af menings målinger er hvad kan man bruge dem til ?”

  Meningsmålinger er et godt demokratisk værktøj. Befolkningen bliver spurgt så lidt – et folketingsvalg en gang hver 3-4. år – så det er godt, at befolkningen får mulighed for at give sit besyv med gennem meningsmålingerne. Og meningsmålingerne har en stor betydning. Det har været en medvirkende årsag til, at Venstre kom tilbage til forhandlingerne om skattereformen, at borgerlige vælgere gennem meningsmålinger tilkendegav, at de ønskede, at Venstre indgik forlig med regeringen om skattereformen. Det lagde et pres på Venstre.

  Desuden laver de store partier selv meningsmålinger, så vidt jeg ved.

  At være negativ over for meningsmålinger er vel det samme som at være negativ over for demokrati og almindelige menneskers meninger og holdninger.

  Jeg synes i hvert fald, at vi skal være glade for meningsmålinger. De er en del af et moderne demokrati.

 21. Af Niels O

  -

  “Ufinansierede skattelettelser….ufinansierede skattelettelser!!!!!”

  “Ihh altså, Noa! Det er den forkerte USB-nøgle, du har stukket ind i mig. Vi skal jo ikke bruge de ord mere – det ved du godt! Det var jo kun dengang, vi skulle vinde vælgere…”

  “Hhmmm, mon ikke vi bare nu skal bruge den der med, “at der kommer en god løsning i morgen”. Den er go’, så ved hverken vælgerne eller journalisterne, hvad de skal sige.”

  “Godt, den tager vi!”

 22. Af Christian L

  -

  Vi har aldrig haft en bedre nationaløkonomi i noget tiår i Danmark end i 00?erne. Målt på alle de væsentligste parametre. Og selv endda med en finanskrise til sidst.

  Skrevet af Niels O, 27. juni 2012 kl. 19:03

  Væksten i BNP var den næstlaveste i OECD og det samme var udviklingen i produktivitet.

  Man overtager et solidt overskud på statens finanser og afleverer et dundrende underskud.

  Man overtager et overskud på den strukturelle saldo, som man svækker igennem finanspolitikken.

  Finanspolitikken var i hele årtiet uholdbart.

  Skattelettelsen i 2004 var ikke finansieret – kilde Det Økonomiske Råd – ikke Noa Redington, på samme måde som skattestoppet heller ikke var finansieret.

  Omlægningen i 2007 kan man diskutere.

  ___

  ”Bortset fra et lille finansieringsbidrag fra indekseringen af energiafgifterne er skattelettelserne ikke
  finansierede”.
  Citat fra Vismandsrapporten fra efteråret 2007 side 5 om 2007-skattelettelserne

  ”Det er også velkendt, at man både i 2004 og 2007 vedtog ufinansierede skattelettelser”.
  Citat af økonomiprofessor og tidligere overvismand Peter Birch Sørensen i Samfundsøkonomen nr. 1
  marts 2010 side 31

  ”De skattelettelser, som kom i 2004 og 2007 blev givet uden at kradse pengene ind andre steder –
  altså ufinansieret”.
  Citat af professor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet og tidligere medlem af skattekommissionen til Ritzau den 2. juni 2010

  ”Skattelettelserne i 2004 og 2007 var et sted mellem ufinansierede og delvist finansierede”.
  Citat af overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen i Information den 4. juni 2010 side 4.

  ___

  Kunne Niels O ikke prøve at forstå, hvad sagkundskaben siger, istedet for at rode sig ud i sine hjemmebryggede vurderinger, der ligner noget fra Venstres Pressetjeneste eller hvad Løkke siger.

  “»I den reformpakke, der er lagt frem i går, er der ikke plads til nogen skattelettelser overhovedet. Regeringen giver kun finansierede skattelettelser og har i 2004, 2007 og 2009 kun givet finansierede skattelettelser«, siger Løkke.”

  Lars Løkke Rasmussen – 13. APR. 2011 i Politiken “Løkke afviser nye skattelettelser”.

  Ja, Løkke er god til økonomi. Mens Fogh åbent afviste fagøkonomerne og påstod at lærebøgerne skulle skrives om, gentager Løkke blot usandheder uden at det får konsekvenser.

  Den mand er så utroværdig.

 23. Af Niels O

  -

  Vi har aldrig haft en bedre nationaløkonomi i noget tiår i Danmark end i 00’erne. Målt på alle de væsentligste parametre. Og selv endda med en finanskrise til sidst.

  Og det dokumenterer jeg gerne med en masse links til officielle tal. Så kan læserne SELV konkludere, om jeg har ret eller ej.

  I stedet for bare at finde en professor Diller her og en økonom Daller dér og bare copy/paste dennes holdning, fordi man ikke selv har nogen.

  Bare sig til.

 24. Af Christian L

  -

  Forstod Niels O at skattelettelserne i 2004 ikke var finansierede og heller ikke delvist dem i 2007.

  Skattestoppet er heller ikke finansieret.

 25. Af Niels O

  -

  Nå, nu vil Christian Larsen tale om skattelettelser, som jeg ikke har nævnt med et ord.

  Der bliver sørme skudt i mange retninger fra repræsentanten fra Socialdemokraternes Pressetjeneste.

  Hvad ville Christian gerne have haft, at skattelettelserne havde været:

  Ufinansieret eller finansieret?

  Det er svært at vide med socialakrobater. Vi har lige set ufinansierede lettelser for 7 mia. kr.

  Men papegøjen syntes før valget, at det nærmest var det værste, der fandtes. Men nu er det åbenbart kanon.

  Men det er der rigtig mange af S,SF og EL’s vælgere, der er uenige i, kan vi se.

 26. Af Christian L

  -

  Nå, nu vil Christian Larsen tale om skattelettelser, som jeg ikke har nævnt med et ord…..

  Skrevet af Niels O, 27. juni 2012 kl. 22:30

  Nej da…

  “Ufinansierede skattelettelser….ufinansierede skattelettelser!!!!!”…..

  Skrevet af Niels O, 27. juni 2012 kl. 19:21

  Niels 0 kan nu ikke længere huske, hvad han selv har skrevet.

  Måske læser han for meget med på Lars Løkke Rasmussens Facebook og antager, at det er en troværdig kilde.

 27. Af Niels O

  -

  @Christian

  Nå, det er den nu, som du reagerer på. Jeg troede sørme stadig, at det var fakta vedrørende, at 00’erne har været det bedste nationaløkonomiske årti.

  Okay, my bad, men det er nu også svært at følge med i alle de emner, som du ud af det blå får lyst til at tonse rundt i.

  Men du glemte at svare på, om du synes, at skattelettelserne skal være finansierede eller ej.

  Og pas nu på. Det er jo et tricky spørgsmål. Din partiboss ved jo ikke selv, hvad hun mener.

  Men prøv eventuelt at spørge ham din helt, der var statsminister for 10+ år siden, da du jo som bekendt ikke selv kan danne en mening.

 28. Af Christian L

  -

  @Christian

  Nå, det er den nu, som du reagerer på. Jeg troede sørme stadig, at det var fakta vedrørende, at 00?erne har været det bedste nationaløkonomiske årti.

  Dine fablerier er gentagne gange blevet tilbagevist. Så dine “fakta” kan du godt droppe.

  Om skattelettelserne i 2004 og 2007 så du at de ikke var finansierede, selvom Løkke stadig påstår det modsatte.

  Men nu har forstand og sandfærdighed heller ikke været et varemærke for Venstre.

  Vel Niels 0?

 29. Af Niels O

  -

  Jeg venter stadig på et svar fra Christian.

  Både vedrørende regeringens skattelettelser samt hvilket tiår der var bedre end 00’erne.

  PS Jeg har ikke stemt Venstre, så længe jeg kan huske.

 30. Af Christian L

  -

  Hvad der der med regeringens skattereform?

  Den er finansieret, såfremt man kommer igennem med kravet overfor EU og VK æder de 3 mia. på forsvarsforliget og naturligvis skal skattelettelser være finansierede. Fogh er ikke længere statsminister.

  Med “tiår” så var 00’erne som du fik at vide, et tiår med den laveste BNP vækst i hele OECD og dit naivistiske og ukonkrete postulat er endvidere indholdsløst.

  Hvad er højest – en vandpyt eller niveauet i Niels 0s økonomiske tirader?

 31. Af Niels O

  -

  Christian socialakrobat

  7 mia i ægte skattelettelser? I forhold til “ufinansierede skattelettelser…sqwåååk!” ???
  Hvad med dem?

  Men så fik jeg endelig et selvstændigt svar fra dig: skattelettelser skal være finansierede.
  Fantastisk.

  Jeg så gerne rigtig mange ufinansierede skattelettelser, så mennesker i Danmark får lyst til at starte virksomhed og ansatte folk. Og udlandet får lyst til at investere i vort land.

  Jeg vil gerne sende dig nogle links om BNP, men som jeg skrev på NKK’s forrige blog, så har jeg nu indset, at du nok slet ikke kan afkode diagrammer fra f.eks. Danmarks Statistik. Det er vel derfor, at du konsekvent har ignoreret dem tidligere. Så det er nok nytteløst, at jeg poster dem.

 32. Af Niels O

  -

  Hvilket tiår var bedre end 00’erne? Kom nu Christian, tag chancen. Men husk, at dokumentere med links til officielle neutrale tal.

 33. Af Christian L

  -

  Christian socialakrobat

  7 mia i ægte skattelettelser? I forhold til “ufinansierede skattelettelser…sqwåååk!” ???
  Hvad med dem?

  Jeg har svært ved at forstå Niels 0s ytringer og sprog.

  VKOs i 2004 var ikke finansierede. Det samme delvist den i 2007 + skattestoppet.

  Skattelettelser skal være finansierede, særligt når der er underskud på statens finanser.

  Om 00’erne har jeg vist en stribevis af henvisninger, hvor ringe VK(O) klarede den i 00’erne.

  Ringeste vækst i OECD. Brugte af det solide overskud de fik af Nyrup. Fik 200 mia. forærende fra Nordsøen. En af de værste boligprisbobler som følge af VK politikken og førte en uholdbar finanspolitik osv.

  Så ja – 00’erne var udpræget et af de værste årtier i nyere tid. Alt dokumenteret med fakta, kilder og bemærkninger fra fagøkonomer i modsætning til Niels 0s “kortlinks”.

  Derfor er Fogh også af økonomer udnævnt til den ringeste statsminister i nyere tid.

  Men nu hvor Niels 0 mener der var så mange gode tal for 00’erne, skal han da rose Nyrup for de stærke statsfinanser, selvom VKO forringede dem.

  Takke Nyrup for den lave ledighed, selvom VKO politikken medførte en forringet konkurrenceevne frem til 2008 med 25 %.

  Takke Nyrup for en høj velstand, da væksten i 00’erne som dokumenteret den ringeste i OECD.

  Men det har Niels 0 endnu ikke erkendt. Det er på samme måde, som når Venstre påstår at de afviklede gælden i 00’erne.

  Var vejret godt i 00’erne – Niels 0?

 34. Af Christian L

  -

  Fakta er, at Nyrup vendte et underskud på statens finanser fra minus 4 % af BNP til et solidt overskud på 1 % og fik stabiliseret statsgælden, der var mere end fordoblet under Schlüter.

  Fogh overtog endvidere et overskud på den konjunkturuafhængige saldo.

  Løkke afleverede et dundrende underskud på saldi.

  I følge Nationalbanken, var statens gæld ved udgangen af 2011 på 413 mia. Her skal man notere sig, at staten havde indtægter på 200 mia. i 00’erne. Idet man overtog en gæld på ca. 500 mia. er det så som så med gældafviklingen.

  Det viser sig også når man ser på ømugælden der ved udgangen af 2011 lå på 43 % af BNP. Man overtog en ømugæld på 49 % af BNP, mens Nyrup overtog en ømugæld på 80 % af BNP.

 35. Af Jan B

  -

  Kære Niels Krause
  Din kommentar er jo ingen egentlig analyse, men den overbevist borgerlige kommentators frydefulde ( for gud-ved-hvilken-gang) malen SF op i det hjørne de placerede sig i allerede i Tårnet, da regeringsgrundlaget blev lavet, og hvor SF accepterede de ikke empirisk understøttede borgerlige økonomiske myter/regnemodeller, som senere skatte-aftalen blev grundlagt på.
  Allerede dengang splintredes SF endegyldigt. Og det kan du og andre borgerlige kommentatorer så bruge til at have den ene field-day efter den anden. Det er nemt og dejligt, ikk’!! Hvor stor en procentdel af de politiske kommentatorer er i øvrigt ikke-borgerlige?? Sådan ca. 0,1 procent eller deromkring.

 36. Af Jørgen F.

  -

  Elevrådsrepræsentant Lisbeth Bech Poulsen på Falkonergården udtaler sig grådkvalt til elevavisen på dagen hvor rektor endegyldigt nægtede at oprette samfundsfag på højt niveau.

  “Jeg er på det bedste gymnasium – og har de bedste klassekammerater”
  “Jeg kan ikke forestille mig selv i en anden klasse på et andet gymnasium”

  Fortsat tudende forlod hun herefter mødet med elevavisens repræsentanter støttet af veninderne.

 37. Af Niels Poulsen

  -

  @Jørgen F

  Jeg er mere interesseret i, hvad det er for nogle torturredskaber og medikamenter, som Villy Søvndal og Pernille Vigsø Bagge gemmer inde på SF’s gruppeværelse, og om Özlem Cekic også bukker under for dem. Endnu er Cekic på fri fod i Frihedsgudindens land, men når hun lander i Danmark på lørdag, venter inkvisitionens rædsler i SF’s torturkammer, hvor man bliver omvendt til borgerlig politik.

 38. Af Jørgen F.

  -

  Niels Poulsen,

  Man havde et rum til ulydige kammerater – men det blev lavet om til sodavandsdiskotek efter sidste FV.

  Så nu må man nøjes med at skrue højt op for Poul Kjøller og “bakke snagvendt” sangen hvis man vil pine folk på borgen.

  Men det….

 39. Af Johannes Bremer

  -

  Spørgsmålet om hvorvidt SF overhovedet magter at sidde i regering er hypotetisk spørgsmål efter alliancen mellem Barfod og Vestager, det har sat hele venstrefløjen i dansk politik skakmat og åbnet en ladeport af værste skuffe mellem Liberal Alliance, Venstre, konservative og Dansk Folkeparti og det er kun et spørgsmål, hvor længe regeringen kan holde til dette pres.

  At man er stærk modstander af den ødelæggende liberalisme, som har ødelagt Vestens økonomi siden 1980, er aldrig det samme, som man er tilhænger af socialismen.

  At man ønsker, at velstanden i et land også skal gives til middelstanden har ingenting med socialisme at gøre. Det har noget at gøre med menneskets grundlæggende sans for retfærdighed.

  Ser vi tilbage på de 10 år med VKO, så er der ikke her nogen inspiration at hente.

  Tilbage til spørgsmålet om SF magter at sidde i regering. Svaret er et rungende nej, hvis betingelserne fortsat skal være, at regere med en Judas ved sin side!
  V.h. johannes

 40. Af Torben G.

  -

  Jan B. Den holder ikke med 0,1% ikke-borgerlige danske journalister. Iflg. dr.dk 10/5-12 stemmer 80% af dem på R, SF, S og Ø og er dermed Skandinaviens mest venstreorienterede journalister. Så der skulle være rig lejlighed til at italesætte det røde projekt og overbevise befolkningen om den røde politiks fortræffeligheder. Man undrer sig dermed over, at den samme veloplyste befolkning ikke bider på den røde politik.

 41. Af Jan Grønlund

  -

  Det er rystende, at Enhedslisten og flere fra SF flipper fuldstændig ud over denne aftale. Aftalen er god.

  Det er rigtigt, at forløbet af skattereformen kunne være sket på en meget bedre måde. Men voksne politikere skal da ikke opføre sig som teenagere, fordi forløbet og resultatet bliver anderledes, end hvad der var forventet.

  Disse meget oprørte politikere mangler selvkontrol og politisk erfaring.

 42. Af Ole Chemnitz Larsen

  -

  Ender med at blive uspiseligt – for baglandet

  SF vil i hvert fald gang på gang blive tvunget til at lægge navn til en blå/lyseblå politik, som bliver mindre og mindre spiselig for baglandet.

 43. Af Thomas Borgsmidt

  -

  T.Sørensen: Jeg er meget enig i, at de 7 mia. forslår som en manefakturhandler på Christiania!

  Skal vi have standset blødningen af arbejdspladser, så skal lønnen ned, så skal bankerne nationaliseres, så skal boligpriserne ned, så skal flextumperne flås.

  Hele det kompleks kræver omtanke og forståelse for sammenhænge. Jeg har faktisk for et par år siden forsøgt at bibringe Özlem en elementær forståelse af problemstillingen banker/kreditforeninger og boligmarked.
  Lad mig sige det sådan: Det var end ikke muligt at konstatere om vi var enige eller uenige – det var som at snakke til en vaskemaskine midt i programmet.
  Om det er fordi hun er dum – eller bare komplet ligeglad – det fandt jeg heller ikke ud af.

  Det kunne være mine beskedne åndsevner – jeg skal ikke kunne sige det.

  Men mit indtryk var en person, der end ikke kan forstå en brugsanvisning på sæbe.

Kommentarer er lukket.