SF-hysteri om regeringsgrundlag

Af Niels Krause-Kjær 80

Debatten om SF’s forhold til regeringsgrundlaget nærmer sig hysteri. Således bliver formands-udfordrer Annette Vilhelmsen kritiseret for på en række områder at være enig i SF’s politik. Det gælder bl.a. dagpengelængde, millionærskat, kontanthjælp, finansskat og 24-årsregel. Politiske emner, der bestemt er delte meninger om i regeringen og emner, som SF med ringe succes forsøgte at fremme, da partiet forhandlede regeringsgrundlag med en stålsat Margrethe Vestager. Et regeringsgrundlag som vel i øvrigt skal justeres og opdateres på et tidspunkt – ganske som både Fogh og Løkke gjorde. Første-formandskandidat Astrid Krag sætter i en gennemgang i Jyllands-Posten derimod flueben ved regeringsgrundlagets tekst frem for sit partis. Det sikrer i alt fald, at hverken Villy Søvndal eller Thor Möger kritiserer hende for regeringsskadelig virksomhed.

Men det er en pudsig ophøjelse af regeringsgrundlaget, som efterhånden får status på linje med tavlerne, Moses slæbte ned fra bjerget. Annette Vilhelmsen bedyrer, at hun er tilhænger af regeringsdeltagelse, accepterer regeringsgrundlaget, men gerne på længere sigt vil arbejde for nogle af de ting, hendes parti mener. Hvor har vi hørt noget lignende? Nå, jo. Det var på Det Radikale Venstres Landsmøde for få dage siden. Her vedtog landsmødets delegerede f.eks., at boligskatterne skal stige, stik imod den skatteaftale, som netop er vedtaget. Det er nu officiel radikal politik, at “partiets folketingsgruppe og ministre aktivt arbejde for, at den nuværende fastfrysning af ejendomsværdiskatten ophæves, så beskatningen af arbejde kan nedsættes, hvilket vil give et vigtigt bidrag til væksten i dansk økonomi.” I forbindelse med vedtagelsen bedyrede gruppeformand Marianne Jelved, at partiet står bag skatteaftalen, men vil bruge de kommende år på at overbevise befolkning og andre partier om, at boligskatten bør hæves. Som hun sagde om vedtagelsen på landsmødet: “Det betyder, at jeg med god samvittighed kan gå rundt og modne sindene. Jeg kan stadig have det på dagsordenen, når jeg møder folk.”  Det radikale landsmøde vedtog også at arbejde for en folkeafstemning af rets- og forsvarsforbeholdet – gerne inden valget til Europa-Parlamentet i 2014. Det fremgår vist heller ikke af regeringsgrundlaget.

Det er en ganske normal tilgang til politik for et regeringsparti, at regeringsansvaret nok sætter begrænsninger, men ikke tvinger et parti til at gøre kompromiset til sin erklærede politik. SF er efterhånden blevet så skræmt af sin egen skygge, at det privilegium kun er for De Radikale. Eller også bruges det blot som internt våben i en formandsstrid, hvor ingen længere kan kontrollere hverken proces eller resultat.

80 kommentarer RSS

 1. Af Stig B

  -

  Selvom jeg ikke er SF’ere er det da rart at der endelig er en skribbent der respekterer Wilhelmsen’s udtalelser og ikke støtter op om de noget useriøse SF’ere, som Ole Sohn og andre, der mener hun er skaber usikkerhed.

 2. Af Erling Drews

  -

  @ Casper Pedersen…Jeg fastholder, at din Chef på direkte TV udtalte: Da vi har oprettet afdelinger i udlandet vedrørende jagten på mineralforekomster, er vi på det område gået fra 600 til 1000 ansatte…Udsendelsen blev bragt samme dag man udtalte sig om hvor mange arbejdspladser der gik udlandet…Så jeg har fuldstændig styr på de facts din Chef har udtalt…

  Samtidig er også godt klar over, hvor mange der er ansat i Fl Smiddt, det kan alle gå ind og Google på nettet…Men antallet om, hvor mange der er ansat, har jeg aldrig haft en kommentar til, kun den udtalelse din Chef fremkom med vedrørende TV udsendelsen…Han udtalte Bl.a. andet også, at fordi der udflyttede arbejdspladser til Kina gik det altså også den modsatte vej, men det hører man ret sjældent i medierne…..Derfor mit skriveri i debatten vedrørende en stigning af ansatte…

  Som noget helt andet, er der virksomheder som forlader Kina på grund af for meget bøvl med myndighederne…Men det har selvfølgelig ikke spor med SF – hysteri om regeringsgrundlag at gøre, så skal vi ikke holde os til det emne som jo er ret interessant, da det med en uheldig udvikling kan risikere, at SF forlader regeringen, et gæt, men alligevel…

  Og i øvrigt med tak i lige måde, dit herlige menneske:
  Erling Drews…

 3. Af Casper Pedersen

  -

  Erling Drews

  Det er rigtigt at der kommer arbejdspladser den anden vej, men jeg skrev sådan set bare at vi er færre nu end før krisen. At der så er en enkelt afdeling som udvider er jo i of for sig irrelevant, om glædeligt for dem som bliver ansat.

  Så når jeg skriver vi er færre i FL smidth end før krisen og du siger det modsatte, hvem har mon så ret?
  Jeg syntes altså lidt du har fået danseskoene på..

  Noget helt andet er så at jeg er enig med dig når det kommer til mediernes sortsyn generelt. Det er altid “renten stiger” eller “huspriserne falder” osv osv. Der er sjældent plads til den gode historie. Det på trods af at de fleste efterlyser den, så der er gået noget koks i udbud/efterspørgsel systemet..

 4. Af Svend W. Jensen

  -

  For nu at vende tilbage til trådens emne:

  Kan det ikke bare slås fast, at SF ikke er regeringsduelige?

  Og at SFs venstrefløj har ret: SF skal ud af regeringen!

 5. Af Axel Artke

  -

  @ søren sørensen

  Du skriver: ”Men får ikke et arbejde i en borgerlig avis eller kommune medmindre men er borgerlig!”

  D. 10. sept. 2012 skrev Mikael Jalving i Jyllands-Posten: ”Da kulturredaktionen på Berlingske Tidende for få år siden afholdt prøvevalg, kunne SF, Enhedslisten og de Radikale snildt danne regering. På Berlingske! Hvordan tror I så, det er på Politiken, Ekstra Bladet eller Ritzau?”

  Som du ser, Søren Sørensen, kan man altså udmærket få arbejde på en borgerlig avis uden at være borgerlig. Men jeg tilstår at have taget munden for fuld, idet det alene var i kulturredaktionen på Berlingske, prøvevalget afholdtes, og ikke blandt samtlige avisens journalister. Det forhindrer dog ikke, at de pågældende tilhængere af SF, Enhedslisten og De Radikale faktisk er ansat på Berlingske trods deres politiske ståsted.

 6. Af niels hansen

  -

  @Axel Artke

  Kan vi blive enige om, at det den meget dygtige kommentator, Thomas Larsen, der primært tegner f.eks. Berlingskes politiske profil?

  Jeg mener bestemt, at det ville være forkert at kalde Thomas Larsen venstresnoet.

  Hvis du (igen) i Berlingske kan finde gode eksempler på andre journalister, der skriver artikler med venstreorienterede, politiske holdninger, må du meget gerne give eksempler.

 7. Af niels hansen

  -

  @@Axel Artke

  “Kan vi blive enige om, at det den meget dygtige kommentator, Thomas Larsen, der primært tegner f.eks. Berlingskes politiske profil?”

  Udover lederen, naturligvis.

 8. Af Axel Artke

  -

  @ Niels Hansen

  Jeg udpeger ikke personer, men referer en undersøgelse af de partimæssige valg, som Berlingskes kultur-journalister har medvirket i, og som angivelig har afdækket, at de stemmer på de nævnte partier.

  Dette bør såmænd ikke undre, eftersom tilsvarende undersøgelser på Danmarks Journalisthøjskole i Århus flere gange har afsløret tilsvarende, politiske præferancer hos de studerende.

  En politisk præferance afspejles ikke nødvendigvis i praktisk journalistik. Det er et spørgsmål om professionalisme. Derfor henviser jeg ikke til bestemte artikler eller andet konkret, som kunne udråbes som “venstresnoet, som du kalder det.

  Derimod har Ralf Pittelkow med konkrete optællinger godtgjort, at journalistikken i Danmarks Radios nyhedsredaktion ikke er objektiv, men venstreorienteret. Denne anklage har DR aldrig imødegået, hvad DR givetvis ville have gjort, hvis den var usand.

 9. Af Erling Drews

  -

  @ Casper Pedersen…Vi kan jo blive ved med at “slå” hinanden i hovedet med diverse tal, sådan er det…Så vedrørende ansættelsestal, som din Chef udtalte for åben TV skærm bliver vi så ikke enige om, fair nok…

  Tilgengæld er jeg enig med resten af dit debatindlæg..Det er nemlig så ærgerligt, at der netop ikke er plads til de gode historier…Og lad mig give et lille eksempel fra i dag, hvor negativt alt efterhånden er blevet….: jeg og min hustru var inde og handle og var i frugtafdelingen, her stod to personer og var så sure over, at en S….banan kostede 1,5 krone og hvis man købte 10 stk fik man de 10, bananer til 12.kroner…Jeg nævner det “bare” for at vise hvor negative vibrationer der efterhånden findes i samfundet…Alt imens vi aldrig har haft det så godt på næsten alle områder…Men så er det da godt “vi” kan drille SF og den siddende regering med alt muligt…

  Med venlig hilsen samt God Dag,
  Erling Drews…

 10. Af Balther Jensen

  -

  Og hvad med at ansatte 100,000. af de arbejdslose i det offentlige, og samtig satte alle skatter op med 50% ?

 11. Af Casper petersen

  -

  Erling Drews
  Nej, vi bliver nok aldrig enige om, at bare fordi en enkelt afdeling i virksomheden vokser, kan samme virksomhed godt skrumpe totalt set. Men jeg kan stadig ikke forstå hvorfor vi ikke kan blive enige om det.

  Hvis du har tabt dig 20 kg og tager de 10 på igen er du stadig lettere end da du startede.

  Det er et fint eksempel, der skal ingenting til før folk bliver utilfredse og føler sig trådt over tæerne. Der er en utrolig tendens til rundsave på albuerne, jeg forstår det altså ikke.. Man holder tilbage så andre kan flette ind på vejene osv osv.

  Min mor vandrer en del, i udlandet kan man sagtens have fuglebøger liggende i udsigtstårne, herhjemme tænker en eller andet “gratis bog” og stjæler den.

  Trist er det.

 12. Af Erling Drews

  -

  @ Casper Petersen…Bare lige en kort vedrørende udsigtstårne, da jeg/vi selv er optaget af lige netop det, må jeg lige tilføje at min hustru og jeg var i Hov Vig i går, og så en Havørn, samt et par Rørhøge, utroligt skønt – Og ja, man skal slæbe rundt på alt, netop fordi det forsvinder, hvis man lader det stå et eller andet sted, desværre….

  Bare SF så ikke også forsvinder ved det næste folketingsvalg nu da de har indgået et regeringsgrundlag som ikke ligefrem falder i kernevælgernes smag….

  Med venlig hilsen,
  Erling Drews…

 13. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Søren Sørensen: Det er meget værre end som så!

  Sagen er jo, at SF´ernes livsanskuelse ikke overlevede mødet med virkeligheden!

  Der er nok ikke nogen tvivl om at venstrefløjen i SF afspejler den verdens- og egenopfattelse, som SF vælgerne har – i endnu højere grad end Enhedslisten.

  Det er hele SF befolkningen, hvis livsanskuelse nu viser sig at være en løgn.

  Det har så ikke noget med den “borgerlige” livsanskuelse at skaffe – de to grupper har aldrig talt sammen – ja de har aldrig talt samme sprog.

  Den borgerlige selvopfattelse har sandt for dyden også fået sine lussinger. De konservative aner ikke, hvad de skal mene!
  Det “borgerlige” Danmark holder klogeligt sin kæft for tiden. Undtagen LA som er erkendt afsindige.

  Ingen jeg læste Preben Vilhjelm i Information – altså delvis fordi jeg får et slumreanfald, når venstrefløjsfantaster udbreder sig.

  Det var fuldstændig grotesk: Det var som at se en stumfilm med Chaplin. Sådan MENTE Vilhjelm, at virkeligheden så ud!

  Altså Dansk Folkeparti, der ved Gud ikke samler på intellektuelle kæmper, har man kunnet holde i en passende tilstand af forvirring med at give indvandrerne én på frakken.

  SF kan ikke holde til at Vestager siger: “Sådan er det jo.”

  SF bliver nød til at trække sig fra regeringen, der så må køre videre med Venstre.
  Problemet er, at “vælgerne” ikke har så meget overblik, at de kan tage stilling.

 14. Af Holger Larsen

  -

  SFs problem er i virkeligheden at SF-blå har ministerposterne, som de er uhyre glade for medens SF-rød har support i baglandet og mener at SF-blå har solgt partiet for billigt til R.

 15. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Holger Larsen: Nej, det har intet med politik at gøre; men alt med fortiden. Det er så bare mit gæt.

  Venstrefløjen havde brug for regeringsmagten, fordi ubehageligheder fra fortiden kunne dukke op.

  Årsagen er, at alle dem, som de “gamle” SF’ere havde noget på i Socialdemokratiet er forsvundet. Dvs. de nye ville ikke have noget imod, at der blev rippet op i fortiden.

  Læg mærke til at fløjene i Socialdemokratiet holdes på plads af en statsminister, der ikke skylder nogen noget. Det er derfor “skattesagen” dukker op – der er INGEN, der har noget materielt på Helle T.

  For at undgå gensidig mudderkastning så skulle de nye SF’ere skubbes foran i en børnehaveregering.

  For at undgå et blodbad mellem mumierne i SF, skulle regeringen holdes fra, at bruge “slettede” informationer i PET. Derfor må SF (også venstrefløjen) støtte regeringen uden spørgsmål.

  For at sikre at Socialdemokratiet holder deres del af aftalen, skal Sohn være minister. Sohn ved alt om alle på venstrefløjen. For at undgå ubehageligheder holder Sohn venstrefløjen på plads.
  Sohn har Odessa-kartoteket (som ikke nødvendigvis er sammenfaldende med PET’s) og han har kikket i de gamle KGB arkiver. Han véd med garanti hvem forræderne i Socialdemokratiet er.

  Problemet er nu, at én eller anden har skudt gammel ammunition af mod Villy, der gør, at han må gå. Problemet er nu, at Astrid K er for ung til at have noget på nogen – hun kan altså ikke væltes med afpresning. Det man skal bruge er en afløser for Villy, der er sårbar!

  1) Der er INTET, der hedder tillid i politik – det hedder gensidig kontrol og afpresning.
  2) Problemet med en urafstemning er, at nu kommer indflydelsen ud til nogen, der ikke kan se længere end deres egen næsetip – og som heller ikke har brug for det.
  3) Skeletter har det med at rasle ud af skabe! Og det på det mest ubelejlige tidspunkt.

  SF er da revnende ligeglad med kontanthjælpsmodtagerne: Alt drejer sig om skeletforvaltning.

 16. Af niels hansen

  -

  @Axel Artke

  “Derimod har Ralf Pittelkow med konkrete optællinger godtgjort, at journalistikken i Danmarks Radios nyhedsredaktion ikke er objektiv, men venstreorienteret. Denne anklage har DR aldrig imødegået, hvad DR givetvis ville have gjort, hvis den var usand.”.

  Der er ikke videnskablig belæg for at kalde DR hverken rød eller blå.

  Venstreorienterede vil føle at DR er blå, og højreorienterede vil føle, at DR er rød.

  Det ville være interessant at høre om Ralf Pittelkows påstand stammer fra dengang han og Karen Jespersen var revolutionære marxister, eler om den er kommer efter at de gået i den modsatte grøft?

 17. Af niels hansen

  -

  eller om den er kommet…

 18. Af Axel Artke

  -

  @ Niels Hansen, 6.55

  Hvorfor spørger du ikke Ralf Pittelkow selv?

 19. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Thomas Borgsmidt, 20. september 2012 kl. 17:56
  At grisehandlernes parti,v, er fremtiden for Danmark er jeg helt og aldeles uenig i! Vi skal være et i-land med teknologi,industri og være på forkanten..Sfér er endelig blevet mere fornuftige og gået derover hvor fornuften og viljen ligger, hos liste Ø!. Så er alt på plads i korrekt målestok! Men vi kan da bygge de radikales økonomi politik for eliten ud med Venstres. Det vil jo betyde lidt mere røde forhold. Men så skal v og liberalisterne holdes ude selvfølgelig!

 20. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Søren Sørensen: Hvad er dog det for noget vrøvl?

  Det er lige som om, at industriarbejdspladserne er flygtet vildt skrigende fra landet. Ikk’???
  Hvor mange skibsværfter er der lige tilbage i landet??

  Teknologi?? Med en folkeskole, der spilder tiden med at gøre børn til funktionelle analfabeter?? Sikker succes!
  De lærerer er jo selvfølgelig de bedste til at lede landet: De har bevist deres uduelighed!

  Du er nok meget karakteristisk for SF’ere: Det mest platte idioti promoveres som visioner.

  Her skinner Din ret så modbydelige totalitarisme igennem! Enhedslisten og SF vil Du have til at regere diktatorisk som i DDR!

  Hvad “vælgerne” vil, hvad “folket” vil…. pladder.
  Det næste bliver, at Du kræver tyngdeloven ophævet…

  Holde Venstre ude?
  Næ… der sker såmænd bare det, at SF stortudende forlader regeringen og så kører Helle T videre som en mindretalsregering med støtte fra Venstre.
  Den regering vælter da ikke, hvorfor skulle Venstre ønske valg?

  Danne regering på basis af Dansk Folkeparti??
  DF er lige så afsindig som SF! At de så fik aflivet det Konservative Folkeparti – fred være med det.

  Helle T skal nok lade være med at udskrive valg – stå til en størrelse på Socialdemokratiet med 20 mandater? Det gør hun ikke!

  Hvorfor skulle Venstre vælte regeringen? Den skal jo bare gøre som den får besked på! Trolex som minister igen? Nej da.

  Bare rolig – jeg forstod mere end Vilhjelm selv gjorde af hans artikel!

  Så SF’ere har bare at opføre jer ordentligt – ellers bliver i smidt ud af jeres klamme 2 værelses ejerlejligheder – det tager ikke mange uger.
  Så kan I flytte til et nedlagt landbrug på Lolland. Der er jo ikke brug for jer.

 21. Af Troels Pedersen

  -

  Thomas Borgsmidt. Dejligt befriende svar; men nok forgæves! s.s. skulle huske på: ‘Bedre er tavshed, end tankeløs tale’.

 22. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Troels Pedersen: Det helt almindeligt fænomen!

  Det er præcis som Tyskland efter krigen. 20-25 år efter nederlaget, så dukkede de gamle nazister op igen – og ville til at lede landet.
  Efter Ludwig Erhardt kom Kiesinger og Willy Brandt noget vaklende – hvor rene de var har man aldrig haft lyst til at gå nærmere ind i – Brandt var så tilsvinet med den anden tjærekost, at han så også blev svinet til af dem, der havde været i den anden bøtte – det er noget andet.
  Så fik man en ægte demokrat som Helmut Schmidt, der som tvungen tilhører til Freislers skueprocesser havde fået en væmmelse ved den type – han var så heldig, at han nok ikke kunne høre skrigeriet – han er smådøv, fordi han var Oberleutnant ved luftværnsartilleriet.

  Nu har man så en Kanzelrin, der kender de røde. Tro mig, de får ikke et ben til jorden.

  Nu dukker revanchisterne lige så stille frem fra kloakken herhjemme – det gør de altid i krisetider. De skubber børn og kvinder foran sig, som den type helte altid gør.
  De har bare at krybe tilbage under den sten, de kom fra! Det PET ikke ved/kan bruge – det har Sohn og Socialdemokraterne. Derfor skal Socialdemokratiet være regeringsbærende – Venstre kan ikke skride effektivt ind overfor de røde mumier, der skubber låget på sarkofagen til side.
  Venstre (og til dels konservative) fik passiveret dem på det andet hold i Dansk Folkeparti. Tænk! Blive ekskluderet af Dansk Folkeparti…..

  Det tog ikke længe, før hvalrosskæggene begyndte at røre på sig i Enhedslisten efter hysterianfaldet. Nogen må have haft fat i den små Johanne og givet hende et par dessiner! Lad os håbe de fik en klat beton til at lukke arret.

  Konsekvent har der været over 90 mandater til V+S (Ok, en enkelt måling på 89). Det her er hverken Spanien eller Grækenland med en dubiøs fortid – det er Danmark. Om smørret koster en krone mere eller mindre – det kan komme ud på ét.

  Opgaven er nu dels at få økonomien med produktive arbejdspladser i gang – dem, der tror at f.eks. sundhedssektoren ikke rationaliserer har ikke set pensionskassernes ærgrelse over, at folk ikke kradser af i tide.
  Det andet er finanssektoren, der skal behandles med maksimal brutalitet. Dels har vi boligejerne, dels landbruget, dels pensionerne – som skal overleve med de ikke ubetydelige skrammer, som de har tilføjet sig selv: Men de må IKKE rive arbejdspladser og erhvervsliv med sig i kloakken.

  De konservatives (og LA’s) store fallit er, at de ikke i tide var ansvaret voksent i forvaltningen af finanssektoren.
  Jeg har ikke så meget mod en udenrigsminister, der ikke taler engelsk, som en finansminister, der IKKE taler tysk. Ingen hader banker med den intensitet en tysk finansminister gør – hvis altså han er konservativ.
  Hvis der bliver investeret fornuftigt og man rubber neglene, så er der NATURLIGVIS lønforhøjelse og billige importvarer til forbrugeren.

  Alt miljøpladderet bliver standset inden det rammer arbejdspladser – i Tyskland. Fantasten Röttgen forlod ministerkontoret meget pludseligt med “Mutti’s” fem kolde tæer. Man “pisser ikke” på Nordrhein-Westfalen på den måde. Jeg mangler endnu at høre om en miljøtumpe, der ved hvad High Voltage Direct Current er.

  Som Schäuble sagde for et par dage siden: Situationen er for alvorlig til venstrefløjens barnagtige julelege (min oversættelse – udeladende bandeordene).

 23. Af georg christensen

  -

  Hysteri til at grine af tilkendegiver det nuværende SF. Ballancegangen mislykkedes. At en “mening”, af og til kan ændre sig kan accepteres, men, at den i (sekund takt) ændre sig, er fuldstændig værdiløs.Det burde de forlængst have lært af socialdemokraterne, (danmarks vil nok største “holdningsløse” parti).

  NB: Selv om jeg er “socialist” måske nærmere betegnet “folkedemokrat”, hvor pladsen til udvidelsen altid er tilstedeværen. så længe “ansvaret” overfor “Helheden” er tilstede, og ikke kun benyttes af “snakkesalige politikeres” vildfarenheds “maffialignende” modeller. Kort sagt:

  Jeg tilhører “Enhedslisten”. Når noget, i den ene eller anden retning, er på afspor, forsøger vi at “reparere”, altid med “arbejdsværdien”, (det enkelte individs “ydelses evne”)i forgrunden, og helt sikkert ikke som nuværende “alkymisternes” (guldselvformerings prosessen)som grundlag (finansindustriens værdiløsheder), bygget på udnyttelse og slaveri.

 24. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Hvis man skal – ikke forstå, for kvinder kan man ikke forstå – så danne sig et overblik over denne regering, så skal man betragte den som en østrogensprøjtende hønsegård.

  Den starter som den slags tøsekomsammener nu en gang gør:

  Søsterlig solidaritet i hamam. Idyl og omfattende pludren (i det sorte tårn). Nu skal verden blive bedre efter års kvindeundertrykkelse – jo man havde Villy med: En smådum mand – totalt uden rygrad, sådan mest for at have noget at fnise af.

  Gradvis, men hurtigt, bliver smilene stadig sukkersødere og mere anstrengte.
  Det udvikler sig over stadig spidsere, mere og mere perfide bemærkninger.
  Gamle sår rippes op, hektiske pletter begynder at komme på kinderne, bitre beskyldninger flyver lavt, barmene bølger harmfuldt.
  Det udarter til først hidsige ryk i håret, derefter solide greb i parykken med heftig rusken, hvæsen og sprutten.

  Det er sjældent fysisk farligt, for regulært håndgemæng med negle i øjnene – det er for risikabelt for udseendet.

  Mændene holder sig klogeligt i baggrunden – knapper en pilsner op i hængekøjen – erfaringen siger, at det dér skal man blande sig helt udenom. Vrede, bebrejdende og hånende opfordringer til at “træde i karakter” og vise sig som en mand – hvislet ud mellem tænderne – de skal overhøres.

  Typisk kommer på et tidspunkt en indirekte henvendelse til en kammerat. En af tøserne stamper fnysende i jorden, håret i urede, øjnene lynende og spadseredragten i lettere uorden – holdt sammen af en hånd, hvor knapper er flået af i kampens hede.

  Direkte appeller kommer sjældent – og hvis de gør er de ikke seriøst ment – så man afventer at kammeraten siger, at nu er det ved at gå galt.

  Først DA letter man sig fra sofaen. Skrider ind med det kompromis, som alle fra starten egentlig godt vidste ville blive resultatet til sidst – med et par beroligende og anerkendende ord, mens påklædning justeres nødtørftigt og håret bringes nogenlunde på plads. Raseriets tårer viskes bort og knækkede negle inspiceres i smug.

  Det er nu engang den måde kvinder kommunikerer mellem hinanden. Menstruationscyklerne skal koordineres så den følelsesmæssige labilitet kan kulminere samtidig.

  SÅDAN ER DET BARE!!!

  Så har man lidt fred indtil næste gang. En ting er sikkert: Ikke ét bittert og sårende ord er glemt! Hver en ond perfiditet får lov at modne!
  Til næste gang.

  Pausen skal bruges til at flikke næste forsøstring sammen – på betingelser som ligger nogenlunde på magtforholdet.

  Resultatet er det samme som mænd havde nået frem til, bare med lyserøde bånd og små hjerter i hjørnet. Det tager også nogenlunde lige lang tid. Mænd skal bare have snakket motorcykler og fodbold i stedet for.

 25. Af j nielsen

  -

  “En ting er sikkert: Ikke ét bittert og sårende ord er glemt!”

  Eller, som en tidligere minister udtrykte det:

  “Du skal ikke bære nag, men huske hvad de hedder.”

 26. Af Thomas Borgsmidt

  -

  j nielsen: Lige præcis.

  Eller rettere i denne sammenhæng: Ingen lejlighed forsømmes til at påpege hendes latterlige og smagløse valg af fodbeklædning og tasker.

  Kvinder og sko og tasker!
  Man skulle tro, at den gennemsnitlige repræsentant af kønnet var et tusindben. Det kan godt være at ligklæder ingen lommer har; men jeg kan bevidne fra en borydning eller to, at det kompenseres så rigeligt af håndtasker i alle størrelser, volumen og former – hvoraf kun én benyttes.
  Lidt som mænds sortiment af håndværktøj – bruges aldrig.

 27. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Dette her er noget andet:
  http://jyllands-posten.dk/politik/article4853668.ece

  Det er alvor – det er kløerne i øjnene. Det kan ikke repareres.

 28. Af Nikolaj Carlsen

  -

  Realpolitisk set vil det nok være bedst hvis SF’erne vælger Astrid Krag som formand for at der fortsat kan være en hvis ro i regeringssamarbejdet. Politisk set vil det nok være bedst at vælge Annette Vilhelmsen, da hun repræsenterer SFs politik, eksempelvis med en konjukturbestemt dagpengeperiode.
  Med Krag virker det som om at hun ikke kan formulere en selvstændig vision for hvor SF skal arbejde sig hen ad, hvor Vilhelmsen synes at komme med nogle klar SF visioner.

 29. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Carlsen: Nej.

  Der intet og har aldrig været noget reelt politisk indhold i SF. SF har altid været et tilflugtssted for forrædere mod den sande kommunisme, folk man ikke ville have indenfor i Socialdemokratiet.

  Men jeg tror ikke på at SF har nogen fremtid. Det er en politisk “elite” af dubiøse personer, som har kørt på frihjul med tågede idealer og vage løfter om milde gaver – med omhu så vage, at alt kunne udlægges som en sejr.
  Den grønne omstilling er en Pladderballe omskrivning af national uafhængighed af olie. Den afhængighed, der under Anker Jørgensen (men ikke udelukkende hans skyld) blev uhyggelig manifest.

  Der ER ikke nogen substans i SF, hvilket ses af at en blot perifer berøring af virkeligheden forårsager omgående tvangsindlæggelse af en aggressiv psykotisk og vildt hallucinerende bestyrelse.

  Det egentlig livstruende for partiet bliver, når en af dem (evt. fra Enhedslisten) kommer til at tale over sig inden den sløvende medicin får fuld effekt.
  Så ramler dinosaurskelettet som havde Disney’s Pluto i sin grådighed forgrebet sig på lårbenet på museets brontosaurus. Alle har noget på alle – og det man har er så uskønt, at det har kunnet bruges til at holde dem passive og sikkerhedsmæssig informative.
  Det er derfor man har skubbet kvinder og børn frem til afmagt og vanære – ikke én af dem i baggrunden har kunnet holde til et sikkerhedscheck – undtagen Sohn, som er den statsautoriserede tugtemester, der med DKP’s arkiver skal lukke de udøde ned og mane dem tilbage i kisten.
  Mere effektivt end fru Drusse’s bordtennisbat af et manetræ; men knap så underholdende som utugten i søvnlaboratioriet.

 30. Af Svend Alhof

  -

  @Thomas Borgsmidt

  Moses kom ned fra bjerget med de to tavler, og så, at hans folk havde fået fremstillet en guldkalv og var i fuld gang med ritualerne. Han blev så vred, at han smadrede de to tavler mod jorden. Jeg mener, at han også lod adskillige af folket henrette.

  Men han måtte jo op på bjerget for at fremstille to nye tavler.

  Han var vist ikke til at spøge med! Og ham talte Gud med – ansigt til ansigt!

Kommentarer er lukket.