Rohde, blodrus og mobberi

Af Niels Krause-Kjær 77

Dette er ikke et forsvarsskrift for Venstres EU-parlamentariker Jens Rohde. Han må klare sig selv, selv om det ærlig talt ikke er særlig godt, efter at han fik en kronik i denne avis og i samme bevægelse blev vraget som sit partis spidskandidat til EU-parlamentsvalget i 2014. Formelt kan han stadig opnå æren, men det er svært at tro på efter ydmygelsen på Venstres landsmøde.

Det er derimod et skrift om politisk blodrus og mobberi. Fænomenet fornemmede man omkring Jens Rohde, da han pludselig stod som et såret dyr på savannen. Partifæller og Liberale Facebook-debattører, som de seneste måneder har udstillet deres tålmodighed i deres vurdering af Troels Lund Poulsen, svømmede pludselig over af gnækkende forargelse over den politiske ugerning, som kronikken tilsyneladende repræsenterede. Jens Rohde har aldrig samlet på venner i sit parti, og må i dag erkende, at Erik Ninn-Hansen havde ret, da han for mange år siden rådede en ung politiker til ‘ikke at bære nag, men huske hvad de hedder.’ Rohdes fortid som Fogh-loyal politisk ordfører indhentede ham. Og politiske aktører, der på det seneste har brugt mange kræfter på at tale om debat-niveau og mediernes mangel på etik, viste, hvad politik også er – det rene mobberi. Når vores børn i skolegården opfører sig på samme måde, får de en seddel med hjem. Dette blogindlæg må så være en fattig erstatning.

For det er en hån mod begavelsen i det offentlige rum at påstå, at det var kronikken i Berlingske, som var årsagen til, at Jens Rohdes skulle slås politisk ihjel under partiets festmiddag. Sådan et postulat åbner et vakuum for relevante motivanalyser til de politiske kommentatorer, som samme politikere rituelt beskylder for hvad som helst. Kronikkens timing var måske ikke den mest geniale, men dens indhold er set og hørt masser af gange i forskellige aftapninger i partiet. Sagen – i det omfang der var anden sag end at nogle ville af med Rohde – kunne være landet på en håndfuld forskellige måder.

Det politiske voksenmobberi i Venstre minder nogle gange om forholdene i de politiske ungdomsorganisationer. I perioder udsættes Venstres Kristian Jensen for samme behandling. Han er ikke så let at slippe udenom og af med som Jens Rohde, men der er sammenfald både i principper og personkreds.

77 kommentarer RSS

 1. Af Mads Kastrup

  -

  Tak, Niels.

 2. Af Mads Kastrup

  -

  I øvrigt kan tilføjes radikale Zenia Stampes facebook update:

  “Først slagter Venstres top Jens Rohde for at sige det samme, som Uffe Ellemann har sagt gennem 30 år. Derefter giver Venstre Uffe Ellemann en pris for ”den indsats, han har ydet for EU gennem 30 år.” Jeg kan godt forstå, hvis der er et par borgerlige vælgere med europæisk horisont, der er lidt forvirrede.”

  Selv Zenia Stampe fremstår begavet af at omgås Venstres sagshåndtering.

 3. Af Maria Due

  -

  De er sure, sagde ræven.

  Men det er da yndigt at se, hvem der forsvarer Uffe Elleman.

 4. Af jørgen f.

  -

  Efter revolutionen, der hvor den Radikale folketingsgruppe er blevet sat i akutjob på det genåbnede toilet på hovedbanegården….

  Der vil Zenias facebookvenner nok også modtage et jobtilbud de ikke kan afslå.

  Et job hvor den nye finansminister SMS’er en gang i måneden og fortæller, at nu er der en månedsløn mindre – igen.

 5. Af Ole Skovgaard

  -

  Jeg har nu ikke svært ved, at se den røde tråd Rhode begår en artikel som lægger op til en styrkelse af EU samarbejdet i en tid, hvor hvis man ønsker at kapre vælgere bredt som Venstre vil (33 %) så burde det tværtimod være en mere skeptisk linie, der er i fokus.

  Men det er åbenbart en kollektiv psykose på Berlingske at man skal debattere et styrket EU (Senest med LK´sleder idag) og hvis man ikke gør dette så er debatten blevet væk. Halloooo Berlingske måske er den bare stendød som Unionen og Holger og konen. Rhode fik fik bare smæk som fortjent. Og Uffe ja han er fortid, og priser gives jo til folk der er fortid. Og hvad Xenia mener who cares er hun ikke på Barsel ? Troede hun havde fri

 6. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er jo ikke første gang, at lømlen har bragt sig selv og Venstre i unødvendige vanskeligheder.

  Rohde står iøvrigt heller ikke selv tilbage for at mobbe politiske modstandere.

  Hvem husker ikke lømlens pinlige missilkrise?

 7. Af Søren Farup

  -

  Kære Niels Krause-Kjær

  Jamen! – det er jo blot, hvad der hele tiden sker blandt de politiske ådsels-gribbe. De udøver blot, hvad der går under betegnelsen “politisk håndværk” – et håndværk de er opflasket med, enten af deres forældre eller gennem deres opstigen i graderne i den politiske ungdomsorganisation.
  Zenia Stampes forundring er ilde anbragt, uagtet dens fortjente latterliggørelse af Venstres hykleri.
  I morgen er det Stampes hykleri der åbenbares, og i overmorgen statsministerens, og dagen derefter …,, for den politiske kaste har intet fundament at stå på, udover partiet og dens evne til at promovere deres egen opkomst på den politiske stjernehimmel.
  De er til hobe, hvad man i gamle dage betegnede som vindbøjtler – for for dem er alt politik.
  Jeg har ikke det mindste ondt af Rohde, som sammen med Dan Jørgensen er i særklasse, når det gælder at hyle, som de ulve, man er iblandt – og der findes i politik kun enkelte, om hvem det går an at hævde, at Danmarks ve og vel rager mere, end partiets og deres egen.
  De er så at sige skolet i den letbenede tilgang til livet – så du vil, med hensyn til beskrivelse af hykleri i dette segment af befolkningen, aldrig blive uden arbejde.
  Jeg har ikke det fjerneste ondt af Jens Rohde – havde han blot været lige så kløgtig som Ellemann-Jensen, ville også han blive båret i guldstol af den politiske kaste de begge tilhører.
  Hykleriet i politik er nærmest at ligne med tyngdeloven. Intet alvorligt ligger dem på sinde.

  Venlige hilsner

  Søren Farup

 8. Af Niels B. Larsen

  -

  @ Maria Due: “Men det er da yndigt at se, hvem der forsvarer Uffe Elleman.”

  Såre sandt. Vis mig dine venner…

  Og med venner som fr. Stampe er der bestemt ikke brug for fjender.

  Rohde har helt tydeligt siddet for længe og for isoleret i Brüssel; ellers ville han vide, at folkestemningen er ham og hans kronik lodret imod.

  Uffe Ellemann véd positivt, at det forholder sig sådan; som den flommeeuropæer, han er, skriver han jo ofte EU-positive indlæg i nærværende medie. Og får som fortjent råt for usaltet igen.

  EU er elitens og (der er nemlig tale om 2 forskellige størrelser) politikernes våde drøm, men et flertal (?) af befolkningens mareridt.

 9. Af PM M

  -

  Ind i mellem Krause skriver du virkelig godt, som her :)
  Det var så grimt det venstre udsatte en partifælle for med Løkke forrest og Løkkegård og Lykke Friis på sidelinjen. Partitoppen kendte til kronikken, timingen var ikke valgt af Rohde, men af avisen, som selvfølgelig så det som en gevinst at kæde det sammen med kåringen. Pludselig blev alt vendt på hovedet 180 gr. på det V-landsmøde ikke kun hos partiformanden, men også mod EU spidskandidaten. At V kom til magten så længe kan Fogh bl.a takke to personer for den en var Jens Rohde som politisk ordfører, han tog alt Skidtet på sig fra Fogh, den anden var Michael Kristiansen som Foghs spindoktor og enorm dygtige rådgiver,og Hjort som indpisker og intrige mager mod oppositionens leder først Lykketoft og siden Thorning, jo venstre var dygtige til spin og manipulation. og vælgerne lod sig besnakke og forføre.
  Jens Rohde har ofte vist sig kontroversiel, gået egne veje, men han har altid stået op og taget konsekvensen. Han fortjente ikke den behandling.

 10. Af Niels Poulsen

  -

  @Niels Krause-Kjær + Mads Kastrup

  Det handler vist mest om, at det ikke mere er så sexet at være EU-liderlig.

  Hvis I gerne vil betale grækernes ubetalte regninger, så immigrer dog til de gældsplagede euro-lande i syd. Der er ingen, der vil savne jer.

  Prisen til Uffe Ellemann handler vist mest om nostalgi. En Oscar for fortidens kamp mod rød stue. Jeg vil også gerne give en pris til Clint Eastwood for at have været Dirty Harry, dengang hippierne regerede. Jeg er meget overbærende over for ældre mænd, der taler til tomme stole.

  Men som VU-formand Morten Dahlins siger: ”For min generation, som er vokset op uden Sovjetunionen, har EU ikke været det sikre tilflugtssted for frihed og de vesteuropæiske værdier, som det var for Uffe Ellemann-Jensen og Henning Christophersen.”

  Det er den nye normal.

  Men tak for at afsløre, at det er Zenia Stampe, som står bag jeres marionet klaverspil hen over tastaturet. Hvad med et skud testosteron og en besindelse på fremtiden? Et Danmark, som mere bekender sig til sine protestantiske, nordiske og angelsaksiske rødder end det gældsplagede katolske syd?

  For os normal-borgerlige handler det mest om, at Venstre finder en troværdig kandidat, som det borgerlige Danmark har lyst til at stemme på.

 11. Af B Nielsen

  -

  Beklager NKK, men Du har nu fået lidt galt fat i tingene.

  Den vrede, som rettes imod Jens Rohde, er ikke af ny dato.

  Rohde har haft flere artikler i JP i de sidste 2 år, der er blevet mødt af stor vrede blandt hans potientielle vælgere, det er først Venstres ledelse, der langt om længe har fattet problemet.

  Og problemet er, at Jens Rohde igennem årene har slået sig op på at forsvare nationale værdier, første gang tilbage i 1999, da EU ville diktere Østrig, at man ikke måtte danne regering med Frihedspartiet, selv om partiet repræsenterede ca 25 % af stemmerne. Rohde stod frem og kritiserede magtarrogancen i EU.

  Samme linje fortsatte han op gennem 00-erne, hvor han under Fogh stod som forsvarer af frihedsrettigheder og ytringsfrihed.

  Samme tone valgte han, da han i 2009 stillede op til Europa-Parlamentet.

  Jeg har netop på nettet fundet hans grundlovstale i 2009 lige før EU-valget, hvor han lovede at være en vogter af danske synspunkter og de danske frihedsrettigheder.

  Som det er fremgået af hans debatindlæg i de sidste 2 år har han skrottet disse frihedsrettigheder til fordel for den ubegrænsede Union.

  At han bliver mødt af vælgernes vrede, har intet som helst at gøre med et eller andet muligt indre nag –

  Problemet er, at manden er sølle vendekåbe.

  At sidde i EU underminerer tilsyneladende folks sunde fornuft, Gitte Seeberg drog derned som høj-konservativ, kom hjem som Ny Alliance og fortsatte over til Socialdemkoraterne, selv Jens Peter Bonde blev med årene slap i koderne, og det sidste skud på stammen af vendekåber er altså Jens Rohde.

  Kære NKK, hvis Du ellers havde fulgt blog-indlæg rundt omkring i de seneste måneder, ville Du vide, at Rohdes største problem ikke er Venstres ledelse men hans skuffede vælgere.

 12. Af Jesper Høegh

  -

  B L O D R U S

  prøv lige at holde fornuften fangen –

  en gadedreng – plebejer som Rohde skal helt ud af Venstre
  kan tage Sass i hånden – to alen af et stykke,

  Ja Journalister er afslørende – det politiske ståsted
  er defineret.

 13. Af rene vangkilde

  -

  Ellemann på banen! -EU handler om erfaring,respekt og disciplin i politik, hvorfor har Venstre ikke et
  udvalg, som kan komme med et fornuftigt oplæg til
  EUs politiske samarbejde.EU er jo ikke en børnehave!

 14. Af Niels Poulsen

  -

  @rene vangkilde

  Ja, det gælder om at mobilisere de hvidhårede, parkinsonramte EU-støtter ude på plejehjemmene.

  God jagt …

 15. Af j nielsen

  -

  “At sidde i EU underminerer tilsyneladende folks sunde fornuft.”

  Jeg tror, at det har gjort Jens Rohde godt at komme væk fra Chr.borg fnidderet. Han var viklet ind i uartigheder, billige tricks og lumpne personangreb til op over begge ører. En livstidskarriere som Venstres lavthængende missil ventede forude.

  Efter en kort tid som den første radiochef på Månen kom han så et sted hen hvor man kan se det hele lidt på afstand. Og det er åbenbart, at det har gjort ham godt. Ud med småtskårethed, dumsmarte bemærkninger og stød under bæltestedet. Ind med politik og holdninger. Jens Rohde er blevet voksen.

  Tillykke. Nogle små blå mænd bliver det aldrig.

  Tag Morten Messerschmidt. Det er intet der har rykket sig en meter. Han går stadig konsekvent efter manden i stedet for bolden, som sad han i et lukket møde i en kommunalbestyrelse og ikke i et forum hvor det halve Europa er vidne til hans uforskammethed. Jeg kan ikke længere se Jens Rohde for mig i den rolle.

  Og tag Troels Lund Poulsen affæren. Det er mit gæt, at Jens Rohde er helt utroligt godt tilfreds med ikke at være blandet ind i den beskidte sag. Hvilket han uværgerligt ville være blevet som hjemlig politiker.

 16. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Rhode som mulig uafhængig kandidat.

  Det kunne se ud, som om Venstre har fået den opfattelse, at stemningen – og vælgerne – er blevet mere EU-fjendtlige, så nu skal der skiftes standpunkter i Venstre, men det er kun i Danmark.
  Resten af Europa, med undtagelse af England som aldrig har været europæisk, er helt klare på, at en fremtid uden unionen er utænkelig uønskelig.

  Det er omsider også gået op for Rhode, at det splittede nationalstats-Europa er endt på historiens mødding, og det er præcis den type politikere, der er brug for i EU, og ikke de fodslæbere, der hidtil har været dominerende.

  Det er på tide, at folk uden for partierne stiller op til parlamentsvalget. Det er mildest talt pinligt at være tvunget til at stemme på kandidater, der ikke har fattet, hvad EU drejer sig om og er stolte af det.

 17. Af B Nielsen

  -

  ” Jeg tror, at det har gjort Jens Rohde godt at komme væk fra Christiansborg”.

  Tja, han er i hvert fald rendt fra det, han gik til valg på, på den måde passer han vel egentlig ganske godt ind i Helle Thornings flok.

  Hvad angår Messerschmidt, så har han i omkring 50 blogindlæg i JP punkt for punkt gennemgået ødselheden og den totalt manglende kontrol med anvendelsen af EUs midler.

  Det er tankevækkende læsning, og har krævet noget mere indsats end Rohdes indholdsfattige “skåltale” for EU-Unionen.

 18. Af Niels Poulsen

  -

  @j nielsen

  Det undrer mig ikke, at “Nowhere Man” deler værdifællesskab med “Master of the Universe”.

  bt.dk/politik/jens-rohde-jeg-er-master-of-the-universe-0

  (Marker link og søg på Google).

  Det er virkelig udtryk for “politik og holdninger” og for, at man er “blevet voksen”.

  Vi andre vil bare gerne have en troværdig kandidat til EU-parlamentsvalget. Indtil Venstre finder det, truer vi med at stemme på Messerschmidt.

 19. Af j nielsen

  -

  Og det er som sædvanlig det royale vi. Og name-calling, går jeg ud fra. Hver gør, hvad han er bedst til.

 20. Af Frank L

  -

  @Niels K-K

  Som jeg har forstået det, har Berlingske “siddet” på kronikken i flere uger. Det var i alle fald Rohdes udsagn just efter “torskegildet” til landsmødet.

  Så at klandre ham for dårlig timing, er vist at skyde lidt over målet.

  Man kan så omvendt sige, at hvis han havde ventet til efter spidskandidatvalget, havde timingen MÅSKE været bedre, men sanktionerne nok desto større.

 21. Af Frank L

  -

  På visse punkter har jeg et blødt sted for Rohde, for han er trods alt det sjældne for en politiker at han lejlighedsvis virker hudløs ærlig som når han efter af manglende masseødelæggelsesvåben i Irak, blankt indrømmer at holdningen for krigen fra Venstres side af da netop var frygten for WMD, alt imens hele resten af Venstre svømmer rygcrawl med Per Stig Møller som redningsdukke på slæb.

  Den slags aftvinger respekt hos mig for en mand, som jeg ellers synes er et blålys og en gadedreng.

 22. Af B Nielsen

  -

  Jamen Rohde har da haft flere gyldne øjeblikke, som f.eks. da han afslørede, at Sass Larsen ved 2005-valget var spion for Venstre, idet Sass for at undgå Lykketoft som statsminister fodrede sin gode ven, Jens Rohde, med oplysninger om S´s taktik.

 23. Af Hans Andersen

  -

  Efter nogle år i EU-kleptokratiet har manden set lyset og ændret standpunkter det er da ok, men desværre modsat de standpunkter han blev valgt på.
  Selv EU-liderlige politikere ved godt at unionen må man ikke tale om hvis genvalg ønskes. Rohde har ikke forstået dette tabu, og politikere der ønsker genvalg løber skrigende bort fra ham. Selvfølgelig er mobning ulækkert men hvordan skal EU liderlige politikere ellers vise at de ikke er det.

 24. Af Ole Mikkelsen

  -

  Glæder mig over at jeg er blevet klogere af at læse NKK.

  For jeg sad måbende tilbage, da jeg læste reaktionen på Rohde’s kronik. Og jeg måbede da jeg erfarede reaktionerne på kongressen.

  Jeg tænkte (igen) at Venstre er partiet man ikke ved hvor man har.

  Ligesom da minimalstatsfantasten Fogh gjorde Venstre til ‘anything you can do I can do better’ i forhold til Socialdemokraterne,og al ideologi var pist væk i leflen for svage vælgere, der falder for løfter om guld og grønne skove i konkraktpolitikken.

  Vejrhanepartiet burde V betyde.

  Personligt har jeg siden 1980 været tilhænger af at EU gøres til en politisk, militær og økonomisk union. Efter en eller anden nærmere aftalt model. Naturligvis ønsker jeg ikke at betale grækernes gæld. Men en vis solidaritet inden for Europa går jeg gerne med til, – på linie med den solidaritet jeg også accepterer herhjemme, f.eks, i forhold til at betale skat der går til støtte af mine medborgere, hvadenten det er landbrug, industri, krig i Irak eller bistandshjælp.

  Det kan ikke nytte at Danmark isolerer sig i selvfed selvtilfredshed. Verden ser anderledes ud end i 1950’erne.

 25. Af niels hansen

  -

  Det ville da være interessant, hvis denne diskussion kunne munde ud i klar udmelding fra Venstre om, hvad deres EU-politik rent faktisk handler om.

  Det er tilsyneladende ikke Ellemanns Europa man ønsker. Ej heller Foghs eller Rohdes.

  Hvis der er nogen, der har kendskab til, hvad der er Lars Løkkes EU-politik, så glæder jeg mig meget til at høre den.

  Også om det er en politik, de kan enes med DF, LA og K om.

 26. Af niels hansen

  -

  Det har altid undret mig, at mens S, R og SF aæltid. taler rosende om deres tidligere formænd, så er der internt i Venstre ikke stor respekt for deres tidligere ledere, Hartling, Christoffersen, Ellemann og Fogh.

  Gad vide hvad Løkkes eftermæle i Venstre bliver.

 27. Af niels hansen

  -

  altid

 28. Af Niels Poulsen

  -

  @j nielsen

  Lidt royal har man da lov at være.

  Det falder mig i øvrigt altid lidt svært at diskutere med EU-euforisterne, da jeg er i alvorlig tvivl, om de taler om det østrig-ungarske kejserdømme eller EU. Argumenterne for “business as usual” er jo de samme. Om man hedder Karl 1., som den sidste kejser af Østrig-Ungarn vistnok hed, eller José Manuel Barroso er jo underordnet. Ingen af dem er folkevalgte. Mærkeligt at måtte konstatere i det 21. århundrede.

  Jeg tror mest, at det handler om, at tiden går, og at nogle af os går med den, mens andre bliver tilbage. Lots hustru var vistnok en stor EU-tilhænger.

 29. Af B Nielsen

  -

  @ Ole Mikkelsen

  Det er muligvis gået hen over hovedet på dig, men Fogh rejste faktisk før valget i 2001 land og rige tyndt og klargjorde, at han IKKE gik ind for en minimalstat. Alle, der gad at gøre sig bekendt med det, vidste således udmærket før valget, at de ikke fik det superliberale tusindårsrige.

  Han motto var: Du får det, Du stemmer på, eller med et andet ord – kontraktpolitik.

  Det var nok grunden til, at han blev valgt 3 gange.

 30. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Der er vist ingen grund til at have medlidenhed med politikere som ikke har den mindste medfølelse med de vælgere/ danskere som de snyder så vandet driver af dem.

  Politikere i EU er mangemillionærer efter kort tid, mens befolkningerne synker dybere og dybere ned i masseindvandring, arbejdsløshed, social elendighed og voksende kriminalitet.

  For de mange millioner af “almindelige” borgere er der ingen kære mor. Til sådan noget stemmekvæg og malkekvæg er græske og spanske tilstande osv. helt OK.

  Set fra de politiske elfenbenstårne.

  Det hele begynder at ligne Europa i 1912. Men slutresultatet kan blive endnu værre.

 31. Af jend holm

  -

  En Niels Hansen vil gerne vide, hvad venstres EU politik går ud på.

  Det er da passiv nydning.

  Det sidste gode eksempel med tilhørende 700 museumsagtige dummernikkespørgsmål var, da Thorne lånte dem 40 mia IMF-garanterede.

  Thorne og Co er forsigtige støtter af en fungerende Øvro, mens Ventre akkurat som i deres regeringstid, end ikke har implementeret Shengen hverken på varme/strøm eller personer arbejdskraft/indvandring.

  Ole Mikkelsen har da ret i, det var nemmere at blive valgt i en højkonjuktur. Nu ser vi så det med småt – banker, huspriser og mængder af små afgifter.

 32. Af Arvid Holm

  -

  En politiker, der fremturer med en dårlig sag, må forvente vrede reaktioner fra andre politikere og vælgere, medmindre det lykkes for politikeren at dæmonisere den fornuftige modstand som ond.

  Han kunne måske med mediernes hjælp sammenligne modstanden med tysk politik i 1930’erne?
  Små nationalstater som Danmark er umenneskelige, men store nationale forbundsstater som EU er idealet for fredelige fællesskaber?
  Det er nærliggende at pege på USA som et eksempel til efterfølgelse.
  En navneforandring fra ”EU” til ”USE” kunne fremme sagen?

  Hvis han på den anden side har en god sag, der fejlagtigt opfattes som dårlig, ville en kvalificeret politiker kunne overvinde modstanden ved at redegøre for fakta.

 33. Af C Kjær

  -

  @NK
  Det er meget fint at du vil glatte lidt ud på Rohdes sag. Det er jeg sikker på at hanm selv er i stand til, og det er der brug for for ham. Hvis han vil sig selv og sin i iøvrigt talentfulde karriere det bedste, så vil vi se rygcrawl i europaklasse.

  Det ændrer imidlertid ikke ved at han kom til at demonstrere en tonedøvhed for en del af det politiske spektrum, som vil klæbe i en tid. Det har ikke det fjerneste med voksenmobning at gøre, politik er ikke en børnehave, det behøver man ikke fortælle dig. Det aktuelle forløb i EU er det allerbedste af eksempler.

  Det ville være ganske befriende at se Delors m.fl. stille op nu og forklare deres vision for os én gang til og måske endda undskylde overfor os hvilket uigennemtænkt og forstilt monster som de fandt det opportunt at manipulere hele Europa ud i. Det ville ikke være voksenmobning, det ville være rimeligt og betimeligt.

  MVH

 34. Af Søren Bernt

  -

  “Men som VU-formand Morten Dahlins siger: ”For min generation, som er vokset op uden Sovjetunionen, har EU ikke været det sikre tilflugtssted for frihed og de vesteuropæiske værdier, som det var for Uffe Ellemann-Jensen og Henning Christophersen.”

  Det er den nye normal.”

  Det er fair nok at EU ikke vækker de samme følelser blandt os der ikke er vokset om med sovjetunionen, men derfor burde man alligevel se tingene i et lidt større perspektiv. Europa har været plaget af interne krige langt tilbage i historien, og hvornår sluttede det? det sluttede da man begyndte at samarbejde i europa. EU virker måske forældet, men dets vigtigste funktion er ligeså vital i dag som det var efter 2. verdenskrig da man påbegyndte samarbejdet. vi har siden dengang undgået krige internt i EU, og hvis ikke det gør EU bevaringsværdig, så kan jeg ikke på stående fod pege på nogen organisation der har en berettigelse.

  så kan vi altid diskutere hvor tæt samarbejdet skal være, men grundlæggende er det i alles interesse at EU fortsat består.

 35. Af T. Sørensen

  -

  Jens Rhode er ramt af samme fænomen som Helle Thorning. Han er utroværdig akkurat, som Thorning er det i vælgernes øjne. Derfor er han fædig.

 36. Af niels hansen

  -

  @T. Sørensen

  Er Rohde utroværdig, fordi han deler Foghs og Ellemanns holdning til EU?

  Fortæl os hvad der er Løkkes og Venstres nye vision for Europa.

 37. Af T. Sørensen

  -

  Niels Hansen.
  Ellemann gav klart udtryk for, at Danmark skal bevare sit forsvar, det sagde han så sent som på Venstres landsmøde. I øvrigt er EU IKKE nogen sællert, og slet ikke nu og overhovedet ikke på den måde Rhode har lagt op til. Igen optræder han som en elefant i en glasbutik. Og lever ikke op til det han gik til valg på sidste gang til europaparlementet.

 38. Af niels hansen

  -

  @T. Sørensen

  Rohde (og Venstre) har aldrig været min kop te, men jeg synes, at det ville klæde hans kritikere, at fortælle, hvilke visioner de har for EU.

  Mig bekendt er Venstre f.eks. ikke modstandere af at indføre euroen herhjemme, men kun at udskyde beslutningen.

  Er det korrekt forstået?

 39. Af Ole Skovgaard

  -

  I øvrigt, kan jeg orientere Mads Kastrup om, Xenia Stampes facebook opdateringer ud over de for denne blogs relevante betragtninger osse indeholder et par betragtninger om hvilke kæmpe problemer denne nybagte radikale mor kæmper med i det daglige.

  Nemlig frygten for at blive afvist på sin lokale cafe ladde Café når hendes barn skulle ammes, hun har osse allerede fået tusindvis af “likes” på facebook, herligt at vide at samfundet fungerer og tager hånd om de her i livet væsentlige problemstillinger og tolerancen er gensidig. Xenia kunne jo aldrig finde på, at stille regler op for hvordan vi andre skal leve vores liv.

  Tilbage til Jens Rhode, Han er netop blevet citeret for at sige, “det var et kun et debatoplæg, enhver kan være sikker på at når Venstres EU spids kandidat skriver en kronik er det ikke hans egen men derimod andres holdning og kun oplæg til debat. Skulle nogle eks Venstres vælgere misforstå dette er jeg til enhver tid villig til sætte ny olympisk rekord i rygcrawl, på vild flugt væk fra kronikken”.

 40. Af Bjørn Sørensen

  -

  Jeg har ofte undret mig over betegnelsen de “Dumme Danen”
  Ja, hvem er det.
  Er det vores politikere som gav anleding til denne tyske betegnelse af os som naboer.
  De sidste 200 år har til fulde vist at vores politikere har begået dumheder, ja nærmest på sammlebånd. Ja tænk, vi tror at vi er verdens bedste til dit og dat, men hvordan kan det så være at vi stille og roligt rasler ned af rangstigen blandt de mest velstående lande. Noget må være galt.
  Er det fordi vi har ladet de “Dumme Danen” herske?
  HC Andersen formåede på fortræffelig vis at udstille de menneskelige dårskaber.
  Er det fordi danskerne vil bevise for omverdenen at det er ganske vist, at vi således dalrer derud af uden sund fornuft.
  Vi vælger barnerumper til at representere os, og de fleste af dem er kustoder for ideer der forlængst har vist sig uduelige.

 41. Af niels hansen

  -

  @T. Sørensen

  Apropos mit svar/spørgsmål til dig henvises her til lederen i Berlingske.

  “Der er nok at tage fat på. Men problemet er, at Venstre ikke er det eneste parti med en udviklet konfliktskyhed over EU.

  Socialdemokratiet og de Konservative lider under det samme. Tiden er inde til, at de tre partier sætter sig sammen og kommer med et bud på EUs fremtid. Det er i virkeligheden den vigtigste udfordring. Danmark og Europa står over for. Uden et samlet EU har Danmark ikke mange chancer for at gøre sig gældende. Danmarks fremtid ligger i EU. Helst i hele EU uden forbehold. Men indtil da gerne med en visionær debat. Den vil vælgerne også have respekt for.”

 42. Af Nanna Gelineck

  -

  Hej debattører! Er der aktive brugere, der har lyst til at deltage i et lille interview?

  Jeg er en 28-årig studerende, der får en masse ud af at læse kommentardebatter og gerne vil undersøge lidt om hvordan, hvor ofte, og hvorfor I debatterer herinde. (Interviewet kan evt. foregå via chat, mail eller Skype.)

  Hvis du har lyst til at hjælpe, og synes det kunne være sjovt at deltage, så send en mail til: debatinterview@gmail.com

  Mvh. Nanna

 43. Af S Hoegh

  -

  Ja Venstre ved man hvor man har – og dog. Aktuelt glimrer dette, vores nye store folkeparti, noget ved sit fravær af seriøse bud på, hvad der egentligt adskiller deres politik fra Socialdemokraternes og dette gælder vice versa.
  Jeg har i hvert fald efterhånden fået tiltagende svært ved at skelne Venstre og Socialdemokratiet fra hinanden, og Venstre synes efterhånden mere og mere at tage sig ud som hverken andet eller mere end blot et højredrejet Socialdemokrati – og vupti således fik vi altså nu to af disse..;) Forvirringen må være til at tage at føle på blandt mange!

 44. Af T. Sørensen

  -

  Niels Hansen.
  Jeg tror du misforstår mig. Når jeg kritiserer Jens Rhode er det ikke fordi jeg er venstremand, men fordi jeg jeg er modstander af EU, men tilhænger af EF. Rhodes næsegruse beundring for EU, står i skærende kontrast til hans seneste kampagne for at blive medlem af europaparlementet. Jeg har ingen belæg for eller behov for at udlægge venstres EU visioner.

 45. Af niels hansen

  -

  @T. Sørensen

  Jeg var i mange år på linie med din holdning om et EF – ikke EU, med de mange beslutninger truffet i Bruxelles.

  Jeg tvivler nu på, at Danmark får lov til ‘frit valg på alle hylder’, så alternativet ville nærmere være et Danmark udenfor foreningen – ligesom Norge – hvor vi bliver tvunget til at følge EU-lovgivning til punkt og prikke – uden stemmeret.

  Jeg tror ikke på, at Danmark kan få ægte indflydelse uden af afgive suverænitet.

  Det jeg bebrejder politikerne, både i S, V og K, A og SF er at de kigger på meningsmålinger og ‘træder vande’ uden at turde fortælle befolkningen hvad de egentlig har tænkt sig.

  Og jeg er stadig så naiv, at jeg mener, at en god politiker har en vision.

  Det har vi til gode at se i disse partier.

  Jeg er heller ikke imponeret over, at DF’s Morten Messerschmidt sidder i Bruxelles og sabler EU-lovningen ned, mens hans partifæller i folketinget stemmer for samme.

 46. Af niels hansen

  -

  LA

 47. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ S Hoegh
  ..det er svært ved at skelne Venstre og Socialdemokratiet fra hinanden..

  Alle partier i folketinget slutter op omkring den socialdemokratiske velfærdsmodel.
  Tag Dansk Folkeparti hvis rødder går tilbage til Fremskridtspartiet, som var en protest mod den voksende offenlige vækst og pylresamfundet. I dag er DF stærke støtter for rundhåndede ydelser.
  Velfærdsstaten er reelt videreførelsen af fæstebøndernes tryghedsaftale med jordejerne, kronen,adelen og kirken.
  I dag er de fleste forsørgede af staten og selv store dele af erhvervslivet lever af stat og kommuners behov for serviceydelser. Mangen en håndværkermester har derved faste indtægter.
  Er det så svært at forstå hvorfor alle partier er så præget af socialdemokratisk velfærdspolitik.
  At kustodepolitikeren Rohde fabler om at udvidde det socialdemokratiske EU’s omklamring og magtbrynde.
  Tiderne har ændret sig, selv socialdemokraterne er begyndt at indse, hvad LO-formanden sagde for over 20 år siden. Med SAS-aftalen har fagbevægelsen endeligt med 30 års forsinkelse indset at de økonmiske realiteter forholder sig anderledes end hvad de længe troede.

 48. Af niels hansen

  -

  @Bjørn Sørensen

  Vores statsminister sagde i sin nytårstale januar 2008- for bare 5 år siden, “Det går så godt, at den største risiko i det nye år faktisk er, at det kommer til at gå for godt.”

  Det forklarer alt!

 49. Af Flemming Hansen

  -

  Gældskrisen i Sydeuropa viser helt entydigt, at unionen og særligt euroen har nogle konstruktionsfejl, som kun kan udbedres igennem “mere union”. Det er fuldkommen selvevident for enhver, som gider sætte sig ind i krisens årsager og konsekvenser. Det siger både statsministeren og vice-statsministeren i øvrigt ved enhver given lejlighed. At Venstre har besluttet, at det ikke er opportunt at anerkende denne soleklare logik, fordi der er flere stemmer i at posere som EU-kritisk, det kan ikke betragtes som hverken mere eller mindre end rendyrket hykleri. Hvis Rohde vitterligt fik øksen for at udlægge de skinbarlige realiteter, så grænser det til et anslag mod ærlighed i politik.

 50. Af Ole Mikkelsen

  -

  @B Nielsen, 22. november 2012 kl. 00:23

  Tak for din kommentar.

  Nej, Fogh’s kovending gik ikke hen over hovedet på mig. Det er præcist det jeg kalder Vejrhanepolitik.

  Og ja, der var det der gjorde at han blev valgt tre gange.

  Tankevækkende, ikke?

Kommentarer er lukket.