Thornings sikre tale

Af Niels Krause-Kjær 148

Det er med statsministres nytårstaler som med nytårsfesten aftenen før: Forventningerne er ofte så store, at man næsten ikke kan undgå at blive lidt skuffet. Var det bare det? Ja, det var. Hverken værre eller bedre end de fleste.

Helle Thorning-Schmidts nytårstale vil ikke blive husket for noget særligt om en uge og slet ikke om et år. Det gør den ikke dårlig – blot gennemsnitlig med en pil op. Budskabet var en lettere omskrivning af Danske Banks ’new normal – new standards’. Ja, virkeligheden er en anden, de fede tider kommer ikke tilbage. Men det er de danske dyder ’lighed, frihed og tryghed’, som ifølge Helle Thorning bringer os frelst igennem.

Hun gav en strejf af lidt personligt ’jeg er også fra Ishøj’ med barndomsminder om bilfri søndage på Gl. Køge Landevej, henvisninger til sine egne børn og sine bedsteforældre – hørte I det, frafaldne S-vælgere?

Hun manede til økonomisk tålmodighed og smalhals – hørte I det, Poul Erik Skov Christensen og Dennis Kristensen?

Hun sparkede lidt bagud ved at nævne 10 års fald i konkurrenceevnen, og at vi ikke fik nok ud af nullernes opsving – hørte I det, Anders Fogh og Lars Løkke?

Hun forsikrede, at den økonomiske politik fortsætter uantastet inklusiv reformer af SU’en og et opgør med lærernes overenskomster – alt andet ville også have været en politisk bombe. Hørte I det, Annette Vilhelmsen og Johanne Schmidt-Nielsen?

Endelig gjorde hun som den ansvarlige på kommandobroen ekstra meget ud af det nødvendige EU, som volder både politikere og vælgere problemer de kommende år.

En statsministers nytårstale er normalt ikke affyringsrampe for dristig politik eller markant udmelding. Der er undtagelser fra den regel. Schlüter forsøgte i en af sine sidste med et lettere desperat udspil om at sætte skatten ned, hvis danskerne ville acceptere lavere løn. Nyrup gjorde det med delvis succes en enkelt gang, hvor han også overraskede sin justitsminister Frank Jensen med at ’ville volden til livs’ med en hurtig lovpakke. Fogh brugte sin første nytårstale til at skille og ikke samle med sin smagsdommertale. Endelig lancerede en desperat Lars Løkke efterlønnens afskaffelse i sin foreløbig sidste nytårstale. Alle andre statsministerielle nytårstaler derimellem var på det jævne. Gode, ordentlige, sikre og en del af en større politisk fortælling.

Som Helle Thornings den 1. januar 2013.

148 kommentarer RSS

 1. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  @Rikke Nielsen

  En heldagsskole er netop en heldagsskole. Dvs at børnene skal gå i skole hele dagen (og først har fri enten 15 eller 16). Blot fordi der er “aktivitetstimer” inkluderet, hvor læreren skal stå for nogle “aktiviteter” (regeringen nævner konstant “bygge fuglehuse” som eksempel), så betyder det jo ikke at det ikke længere kan kaldes en heldagsskole. På de 12 heldagsskoler i Danmark er der jo også aktivitetstimer.

  For mig lyder det som om du søger en enten/eller konklusion fra Rambøll. Men det er jo ikke ensbetydende med at de “ikke kan tage stilling.” De har undersøgt heldagsskolerne og nået frem til deres konklusion – som ikke er enten sort eller hvid.

  @Oscar P

  Jeg er fuldstændig enig med dig i, at det er en udfordring at få flere til at tage en uddannelse efter folkeskolen. Og lige på det punkt er jeg enig med statsministeren når hun i sin tale til de unge siger: “Tag jer en uddannelse.”

  At det er de boglige svage – typiske drenge – der generelt havner på de tekniske skoler er ingen hemmelighed. Her har vi at gøre med børn/unge som er hamrende svære at få med i folkeskolen. Som ofte kommer for sent, ikke laver sine ting, glemmer sine bøger, skulker meget, forstyrrer osv. Det er åbenbart dem du hentyder til når du skriver:

  “at de lærer så lidt eller i mange tilfælde vil jeg sige – faktisk intet.”

  Og det kan jeg kun give dig ret i. For for at kunne lære sig selv noget, skal man jo være indstillet og parat til det.

 2. Af Ole Nielsen

  -

  Nu er der nogen som skrivver at det er dejligt med gratis lægehjælp og gratis hospitaler. Men hvis tingene ofte fungerer ad pommern til, som beskrevet under Falske TONER i AVISDEBATTEN, så hjælper det jo ikke meget at det er gratis. Hvis hospitalerne slår patienterne ihjel i tusindtal, som diverse aviser har fortalt om, så er det da ikke til megen trøst for de efterladte, at det var gratis aflivninger der foregik.

 3. Af Knud Madsen

  -

  @ Zeki Laurent Sadic

  Jeg har selv haft en hel del elever og lærlinge og min erfaring er, at det er direkte tåbeligt at sende de unge på skolebænk meget tidligt i et lærlinge- eller læreforhold.
  De har overhovedet ingen interesse for al den teori de forsøges at blive proppet med. De kan simpelthen ikke forholde sig til stoffet.
  Hvad gavn har en kontorelev i at få undervisning i debet og kredit, når de aldrig har set et bilag eller en konto, eller at undervise i Ohm’s lov på mekanikeruddannelsen, når de ikke har arbejdet med et multimeter på værkstedet.
  Det er total spild af tid, fordi de er ikke villige eller parate til at få teoretisk viden. Mekanikerlærlinge er for en dels vedkommende villige til at lære at skrue og fejlfinde, de bedste af dem, og fanger de først de praktiske sager, kommer interessen i visse tilfælde også for at fange teorien. Får mekanikerlærlingen så først stoffet op under neglene, bliver han også mere motiveret for at lave fakturaer og, hvad der dermed følger, om ikke andet er han nødt til at have styr på disse sager for at kunne drive lidt sort virksomhed, inden han tør gå videre.

  Det var en mega stor fejl at droppe den gamle mesterlære, både for lærlingen/eleven og mester.
  Jeg hører kun jammer og sørgelige beretninger fra mine tidligere kolleger omkring lærlinge, hvor det kun meget sjældent bliver til succes. Selv har jeg kun et enkelt virkeligt godt tilfælde, men det var også en voksenlærling. Resten blev kun noget sørgeligt lala, som endte med gode stillinger i flere situationer. Velbekomme siger jeg bare til de firmaer, der har ansat dem. Der er sandelig ikke noget at sige til, at der bliver udført så meget elendigt og dyrt mekanikerarbejde og andet håndværksarbejde i øvrigt.

 4. Af pm M.

  -

  Der kommes vidt omkring her på Krauses blog også meget udenfor temaet. Men det her er vel relevant. Det er en dum omgang lusk at statsministerens nytårstaletalen er læst og så forgøgles ulæst både af DR+ TV 2 og diverse kommentatorer og politikere som var i DR studiet ført alen gik på. Næste år synes jeg det skal være lige for alle, intet skal slippe ud til nogen, og så skal man på diverse medier holde op med at tolke og forklare, kan vi lide talen kan vi lide den og hvis ikke er det op til os vælgere at sige fra, skån os for det gedemarked vi har oplevet de sidste dage med en masse vås og vrøvl, som intet havde talen at gøre.

 5. Af niels hansen

  -

  Helle Thorning svarer igen i ATS:

  “Alle danskere, som blev spurgt om deres mening, erklærede i går, at statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale var elendig.

  »Det var noget værre lort!«, sagde en mand i en tv-stol, imens han kløede sig i skridtet.

  »Helle aner kraftedeme ikke noget om, hvordan vi almindelige mennesker lever«, sagde en anden mand, som var gået ud for at lufte sin schæferhund, efter at han havde banket sin kone.

  »Jeg synes nærmest, det er pinligt, at hun kan holde sådan en tale. Der var jo intet i den«, sagde Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkedragtsparti.

  Selv mener Helle Thorning, at kritikken er helt ved siden af:

  »Jeg synes, det var en fuldstændig indholdsløs kritik af nytårstalen, vi hørte i år. Jeg savnede ærlig talt nogle konkrete bud på, hvad jeg skulle have sagt. Vi fik bare den sædvanlige gang lirumlarum om, at talen ikke var konkret nok. Det var virkelig en tynd kop te«, siger statsministeren”.

 6. Af pm M.

  -

  N.Hansen@ ja satire er en god ting, ATS er ofte værd at læse. Men igen talen var okay, indholdet relevant, flot fremført og med engagement. Mere kan man ikke forvente af en nytårstale på 15 minutter. De konkrete løsninger kommer i folketinget, der skal jo 90 mandater til, så det er for billigt at fyre noget af, man ikke er sikker på at have dækning for.
  Hun skal jo bare glippe forkert med et øjenbryn en gang før presse og opposition enten vil have et samråd eller kritikken hagler ned. Folks frustrationer, avisernes dalende salg og oppositionens manglende magt, rasler end over statsministeren, hun er syndebuk for alskens frustationer, man forholder sig ikke til det hun reelt siger, men til det man i egen forventning tolker det som. Vi kan kun håbe folk bliver lidt mere nuancerede i det nye år og skelner snot fra kanel. I min verden gør statsministeren og hendes regering det faktisk rigtig godt i meget svære tider, talen inkl. Hun indgød os håb, det er, hvad en statsminister skal,nemlig give os troen på at det nok skal lykkes. Godt 2013.

 7. Af Axel Eriksen

  -

  Ja, enhver bliver jo salig i sin tro. Amen!

 8. Af Michael Nielsen

  -

  @niels hansen

  “Jeg er ikke selv socialdemokrat, men hvis jeg var, ville min kritik af Helle Thorning være, at der næsten ingen forskel er på hendes og blå stues økonomiske politik.”

  Jeg forsvarer heller ikke blå stue, da de heller ikke har eller magter løsningerne, fordi blå stue er på samme side (socialisme) som rød stue, bare lidt mindre ekstremt.

  Pointen er vi er i en krise (venstre havde ikke nogen reel krise da de holdte taler) det er nødvendig at havde visioner, og en retning, samt at tale om hvordan man løser problemet, i stedet for at snakke om irrelevante historiske begivenheder…

  Det viser at vores nuværende regering er total råvild, og har ikke nogen løsning, end ikke en vision om hvordan de kan løse problemet.

  Deres metoder er højere skatter, flere afgifter, m.v. som direkte gør krisen værrer.

  Et andet godt ordsprog.

  “The defintion of insanity is to do the same thing over and over again, expecting a different result each time”

  Dette opsummere ganske fint både rød og blå blok i Danmark, højere skatter eller afgifter er deres løsning på alt, på trods af dette er grunden til at vi har problemer med konkurrence evnen, og jobs ryger ud af landet i stride strømme.

  Personligt syntes jeg heller ikke at venstre – som lederen af blå blok/opposition – kommer med nogle fornuftige bud på at løse krisen, da det hele hænger på at vi ikke må pille ved den hellige ko – staten størrelse – da den kun må blive dyrere og større

 9. Af niels hansen

  -

  @pm M

  “Men igen talen var okay, indholdet relevant, flot fremført og med engagement. Mere kan man ikke forvente af en nytårstale på 15 minutter”.

  Jeg er 100% enig – venligst se mit indlæg

  1. januar 2013 kl. 23:36

 10. Af Axel Eriksen

  -

  Hvis det havde været en isdans-konkurrence, så: Topkarakter for stilen – fremførslen – men sværhedsgraden i det valgte “program” til absolut bundkarakter!

 11. Af niels h

  -

  @Michael Nielsen

  “Pointen er vi er i en krise (venstre havde ikke nogen reel krise da de holdte taler) “.

  Den globale finansielle krise 2007-2012, også kendt som den globale finanskrise eller den finansielle krise 2008, anses af mange økonomer for at være den værste finanskrise siden den store depression i 1930’erne.

  Så Venstre kunne godt have haft den med i deres nytårstaler i 2008, 2009, 2010 og 2011.

  “Personligt syntes jeg heller ikke at venstre – som lederen af blå blok/opposition – kommer med nogle fornuftige bud på at løse krisen, da det hele hænger på at vi ikke må pille ved den hellige ko – staten størrelse – da den kun må blive dyrere og større”.

  Det skyldes, at den danske befolkning vil bibeholde det nuværende velfærdssamfund – og det koster kassen!

  Vi kan ikke både blæse og have mel i munden.

  Derfor det begrænsede råderum.

 12. Af Axel Eriksen

  -

  Halvdelen af Danmarks befolkning kunne have udtalt de samme selvfølgeligheder, banaliteter og et lyst fremsyn på 2013.

  Ja, sikken en tale!!

 13. Af Pete Elle

  -

  Er det tid til forandring? hvis man spørger Helle så er svaret nej. i kraft af at hun fører en lempelig finanspolitik, er der ikke råd til at finansiere udvikling. Hun taler meget om at uddannelse er vejen ud af krisen, hendes mål er at folkeskole er optimeres mere undervidsning og mindre forberedelsestid. i talen fokuserer hun på at vores konkurrenceevne er blevet for dårlig i.f.t. de lande vi handler med. Hun kommer ikke med noget konkret løsningsforslag på dette problem, men bruger historien som et argument for at vi kan klare den krise fordi vi før i tiden har kunne klare kriserne. Dette argument støttes kun svagt, ved at sige at Danmark er god til at følge med på den teknologiske udvikling, ved at sige at vores børn kan bruge iPads. Jeg synes at vejen frem vil være at gøre det lettere for iværksættere at lave skattefradrag så skal vi kan skaffe flere arbejdspladser.

  “DANMARK HAR BRUG FOR EN SO-CI-AL-DEMOKRATISK REGERING IGEN!!!”

 14. Af Kirsten Laursen

  -

  Selvom jeg ikke er Socialdemokrat, så synes jeg ikke, at Helle Thorning-Schmidts nytårstale fortjener al den kritik, som den i nogle medier afstedkommer. Ligesom Niels Krause-Kjær påpeger i sit blogindlæg, så er forventningerne til statsministerens tale så store, at de umuligt kan blive indfriet i de 15 minutter, statsministeren sidder foran skærmen, og taler til Danmarks befolkning. Statsministrenes nytårstale er, med få undtagelser, normalt ikke dér, man forventer nye store udmeldinger for dansk politik. Det skete heller ikke i Helle Thorning-Schmidts nytårstale. Hun talte derimod om begivenheder, som i forvejen er velkendte, og som så godt som alle danskere har hørt før: at Danmark er i en krise. Løsningen på krisen bliver derfor også den samme, som regeringen hele tiden har bebudet: at vi skal have mere ud af den offentlige sektor for de samme penge, og samtidig skal der ikke bruges penge, som ikke er at finde i statskassen. På dén front er der således intet nyt under solen i forhold til regeringens politik og standpunkt. En passende kritik af Helle Thorning-Schmidts tale er derfor, at talen (i hvert fald på det økonomiske punkt) lige så godt kunne være holdt af en blå statsminister. Helle Thorning-Schmidts bud på en økonomisk politik er ikke store investeringer, hvilket højst sandsynligt vil ærgre de fleste Socialdemokratiske vælgere. Til gengæld kan blå blok glæde sig over statsministerens bebudelse om smalhals og besparelser, og Helle Thorning-Schmidts politik kan dermed lægge op til samarbejde med blå blok.

 15. Af Morten Andersen

  -

  Niels Krause kjær har fat i noget i hans kritik af Thornings nytårstale. Tendensen til ikke at udtale sig om noget vovet er en indgroet del af nytårstalen, ikke bare i år men siden traditionen startede engang for længe siden. Jeg savner noget politisk indhold i nytårstalerne, bare fordi noget er tradition behøver det ikke være en god tradition! I stedet for at pakke alting ind og appellere til vælgerne via. pathos, ville det være en for friskning at få en politisk tale med indhold og fakta til at støtte det op. Der er generelt for meget mudderkastning i dansk politik, der er ingen der fortæller hvad man selv vil gøre. I Stedet fortæller man hvad der ikke blev gjort af de “andre”. Nytårstaler er egentlig bare blevet til familiehygge hvor man samles og ser udsendelsen som de kultiverede borgere man nu engang vil give udtryk for. Thorning har heller ikke med denne tale formået at revolutionere konceptet. vi bliver desuden i 2013 igen nødt til at kigge den økonomiske krise direkte i øjnene, og vi bliver nødt til at opføre os mere ansvarligt. De økonomiske såvel som de sociale pligter skal i højere grad belyses og opfyldes, derfor skal mentaliteten i høj grad justeres.

 16. Af Jakob Ravn Hansen

  -

  Forventningerne til statsministerens nytårstale var enorme, hvorfor skuffelsen ofte var stor. Denne følelse efterlod, som så mange andre tidligere nytårstaler, også dette års nytårstale. En følelse hvor man havde forventninger om at høre de konkrete politiske planer og tiltag, som det kommende år vil bære præg af, men også løsninger på problemerne. De konkrete politiske planer var da også at finde, men det var alt sammen noget, som havde været i mediernes lys og som befolkningen derfor i forvejen vidste. Der måtte siges noget nyt. Men det gjorde der ikke, og det vidste de fleste vel godt. Niels Krause-Kjær har altså fat i den lange ende med observationen om, at de store overraskelser og politiske statements snarere er undtagelsen end reglen i nytårstaler. Dog kan Helle Thornings tale fortælle os noget om, hvad der venter i 2013.
  En folkeskolereform står for døren og den vil sandsynligvis reformere læreruddannelsen efter finsk forbillede, hvor folkeskole og gymnasielærere har samme kvalifikationer, da det har været stærkt medvirkende til, at Finland topper PISA undersøgelsen.
  Dette vil blive efterfulgt af en SU-reform, hvor det 6. SU år, eller fjumreåret som det populært bliver kaldt, vil blive barberet væk jf. Thornings påtale i nytårstalen: “I må hurtigere gennem uddannelserne. Vi har brug for jer. I skal være klar til forandring.”.
  Politisk set vil det blive spændende hvor meget dagpengereformen til fylde. Kan regeringen mon holde snor i Enhedslisten, eller vil Johanne Schmidt Nielsen splitte den røde blok ad med ultimative krav om en dagpengeforlængelse? Dette vil tiden vise, men der er en stor sandsynlig for vi vil opleve samme hysteri fra Enhedslisten op til deadlinen til sommer hvor tusinder mister deres dagpengeret som vi så op til nytår i USA i frygt for at tumle udover “the fiscal cliff”.
  Der er ikke meget der tyder på, at 2013 bliver året hvor lyset for enden af tunnelen kommer til syne for regeringen, der stadig skændes i mørket om hvilken vej de skal gå.

 17. Af Mads, Emil og Marlene Rødkilde

  -

  Ja Helle Thornings nytårstale efterlod ikke danskerne med en klar forventning om hvad der nu skal ske, men regeringen er i krise, og de er bundet op på at få gennemført nogle tiltag, som vil redde den økonomiske situation og disse skal overvejes nøje. På den ene side, er De Radikale og oppositionen, s klar til at beskylde dem for at sløse med pengene, hvis de begynder at slække på den stramme økonomiske politik. På den anden side har de SF og Enhedslisten, som kræver flere penge til de færreste. De er så at sige “Stuck in the middle”, hvilket har haft stor betydning på nytårstalen. Derfor havde Helle Thorning en klar interesse i at frem føre en nytårstale, som egentlig følger den nuværende taktik fra oppositionen om at sige så lidt som muligt om så lidt som muligt. Derfor var det meste af talen “tom” politisk snak, og i stedet en pathos appellerende tale til vores fælles ansvar for vores velfærdsstat. I den forbindelse kunne hun forklare “fantastiske” socialistiske mærkesager fra hverdagen til at fylde tomrummet ud, og i den forbindelse appellere til den moderlige/socialistiske følelse i befolkningen, for måske at genvinde vælgerne som er flygtet til SF og Enhedslisten.
  Helle Thorning kan som statsminister ikke gå ud og love guld og grønne skove, på landsdækkende tv nytårsaften. Derfor er det som Niels Krause Kjær formulere det, en meget gennemsnitlig tale, det rigtige valg for Helle Thorning. Sidst skal det også tages til overvejelse hvor mange statsministre, som egentlig har fået ros for deres tale?? Måske Anders Fogh i sin første regeringsperiode, men det kræver vel heller ikke meget når man sidder som leder i et land hvor højkonjunkturen skaber stort overskud på betalingsbalance og stor økonomisk overskud i den finansielle sektor osv.

 18. Af Per Andersen

  -

  Helle Løgner-Schmidt beviste, at tomme tønder har en tendens til at slå alle andre i bulder, uden nogen substans.

  Men hvad skal den tomme tønde også sige?:
  Hendes og regeringens økonomiske kompetence er 0.
  Og det Danmark tørster allermest efter er økonomisk kompetence

  Dansken er på skideren.

 19. Af Niels O

  -

  Hvorfor dropper man dog ikke bare den inderligt ligegyldige statsministertale den 1. januar?

 20. Af Erik Larsen

  -

  Undskyld, men dette er blot et forsøg på at sende eet læserbrev! Jeg har de sidste par timer sendt 6 mails til Kasper Støvrings artikel.
  De bliver sendt, men kommer ikke med???? Uden forklaring o.s.v. Har andre været ude for det?

 21. Af svs særensen

  -

  Hvorfor aflyste hun ikke bare talen, når hun ikke havde andet at sige end almindeligheder.

 22. Af Kim olsen

  -

  Erik Larsen,

  Jeg er udelukket fra ASH blog. Det må skyldes mine rabiate holdninger og irrelevante indlæg. Jeg er klar over, at jeg ikke når op på søren sørensens, som boltere sig der, niveau, men lidt har vel også ret :)

  Anyway, det er ingen skam at udeblive fra en fest, når man ikke er inviteret!

 23. Af niels hansen

  -

  Ja, Helle Thorning Schmidt må sande, at man bliver udsat for kritik, når man åbner munden.

  Det har Lars Løkke lært, hvilket er grunden til at han, som valgt til folketinget, har afholdt sig fra at træde op på talerstolen i hele 2012!

  Han har formodentlig haft travlt med, sammen med Fritz Schur, at kontakte alle de danske erhvervsledere, for at fylde Venstres pengekiste op til næste valg.

  Det skal nok gå dem godt!

  Han har overladt det til Ellen Trane Nørby at holde folketinget til ilden med flere hundrede spørgsmål vedrørende hendes mors museum i Jylland.

  Synd for hende, at Internetleksikonet Wikipedia flere gange har grebet ind for at fjerne åbenlys reklame for hende, som er foretaget af hendes nærmeste medarbejdere.

 24. Af Niels Poulsen

  -

  Ifølge Weekendavisen ulmer oprøret mod Helle Thorning-Schmidt blandt Socialdemokraterne. Hendes nytårstale skal have båret nyt ved til bålet, idet dronningen med sin nytårstale fremstod mere socialdemokratisk end den socialdemokratiske leder selv!

  bt.dk/politik/avis-oproeret-mod-thorning-ulmer

  (Marker link og søg på Google).

  Jeg har før argumenteret for, at S med fordel kunne erstatte Thorning med den mere folkelige Mette Frederiksen, som ikke er belastet af løftebrud og skattesag og andet. Det mener jeg ikke mere:

  Lad kommunevalget i november 2013 blive et protestvalg mod Helle Thorning-Schmidt. Lad Socialdemokraterne miste deres højborge og gå massivt tilbage, og lad Thorning få skylden for det bagefter.

 25. Af Axel Eriksen

  -

  @ niels hansen!

  Alt er synd for HTS – allermest at hun blev statsminister – en opgave hun ikke kan bestride!!!!

 26. Af Axel Eriksen

  -

  Dette er en test – hvis Erik Larsen og Kim olsen ikke kan få deres indlæg frem – men søren sørensen kan – så er der noget i systemet, der ikke fungerer!

 27. Af Jens Hansen

  -

  Kim olsen. Tror du virkelig, der er nogen, der læser søren sørensen. Jeg har endnu ikke rigtig fattet, hvad han mener med alle hans rablerier, på dette ’perfekte dansk’ som han nu behersker. Jeg har endda prøvet at sende hans indlæg gennem Google oversættelse; men det hjalp ikke.

 28. Af niels hansen

  -

  @Axel Eriksen

  Nej, jeg synes på ingen måde, at det er synd for Helle Thorning. Hun er lige som alle andre partiledere et ‘magtmenneske’, og hun ved nøjagtigt, hvad hun indlod sig på, da hun gik efter statsministerposten.

  Derimod synes jeg, at det er komisk og ret uforståeligt, at Lars Løkke bliver mere populær herhjemme, jo mindre han beskæftiger sig med dansk politik!

  Tænk at kunne gå direkte fra hængekøjen til statsministeriet.

  H.C. Andersen har ikke levet forgæves!

  Det er ‘Kejserens nye klæder’ om igen.

 29. Af Erik Larsen

  -

  Helt, helt enig Jens Hansen – at kommentere søren.sørensens udgydelser fra “hjemmet” han sidder på ville jo være tåbeligt. Han savler det samme ræverøde gylle ud hver gang han prøver at stave sig frem til et indlæg.

 30. Af Niels O

  -

  @niels hansen

  Det var ligesom i 1. halvår 2011. Der hørte man intet til HTS, og da viste meningsmålingerne konstant favør til rød side. Pudsigt, ikke?

  Men det har folk selvfølgelig glemt….

 31. Af Axel Eriksen

  -

  @ niels hansen!

  Helt forståeligt. Du har vel stemt på et af de nuværende regeringspartier – eller deres kommunistiske støtteparti!

  Så længe de gennemfører noget af deres såkaldte “politik”, behøver oppositionen ikke røre en finger. Det ville være torskedumt – regeringen skal nok selv lægge sig i graven!

  Og der er heldigvis muligheder for dig og dine ligesindede: I kan hver dag i de næste 20 år efter regeringsskiftet fortælle på diverse blogs om jeres frustrationer. God fornøjelse!!!!!

 32. Af niels h

  -

  Hvis det bliver blå stue næste gang, så bliver forskellen svær at se.

  Den eneste forskel bliver formodentlig, at Løkke vil foretrække at samarbejde med borgerlige partier – inklusive De Radikale – fremfor Dansk Folkeparti (DF bliver ikke et borgerligt parti af at støtte Løkke som statsminister).

  Hverken K, LA, V og R har noget tilfælles med Dansk Folkeparti, når det drejer sig om EU eller den økonomiske politik – og indvandrerkortet er efterhånden slidt op.

 33. Af niels hansen

  -

  Ovennævnte til Axel Eriksen.

 34. Af niels hansen

  -

  @Niels O

  “Det var ligesom i 1. halvår 2011. Der hørte man intet til HTS, og da viste meningsmålingerne konstant favør til rød side. Pudsigt, ikke?”

  Du må have problemer med hukommelsen. Både Villy Søvndal og Helle Thgorning havde travlt med at promote deres nye, fælles politik, men du har ret i, at det blev sværere for HTS at fokusere på politik alene, da BT besluttede sig til at begå karaktermod på hende, godt hjulpet af Venstres ledelse.

  Du kan google dig frem til det, hvis du har glemt det.

 35. Af Torben Haugaard

  -

  NKK – det bliver mere og mere tydeligt, at du selv er blevet en politisk cirkushest, hvor din virkelighed er blivet den samme forskruede virkelighed, som politkerne befinder sig i. I er alle både politikere, analytikere, kommentatorer og journalister blevet en del af det samme realityshow. I lever i jeres egen verden og har slet ikke opdaget, at ganske almindelige mennesker for længst har gennemskuet HTS, som komplet utroværdig og inkompetent leder af landets regering. Hun er sammen med sit urutinerede hold af ministre i fuld gang med at trække landet ned i afgrunden – og du og dine kolleger følger bare med i jeres indforsteåde politiske vildfarelse. At kalde HTS nytårstale for en almindelig nytårtale med pil op siger alt!
  Find dig et job i den virkelige verden, hvor du i en rum tid bør tale med almindelige mennesker, der for længst har gennemskuet det politiske realityshow, så vil du efter en tid opdage hvor galt, du har været afsporet.
  Du skal tænke på, at befolkningen sidder og lytter til en regeringsleder, der i den grad har optrådt uvederhæftig, svigtet og kastet al troværdighed overbord. Alle vi andre herude på den anden side af medierne sidder med et kæmpe forbehold overfor alt hvad den kvinde siger. Den almindelige snusfornuftige dansker har for meget længe siden mistet tilliden til hende – og det kan hun ikke hente hjem igen, simpelthen fordi, at hun ikke lever i den samme virkelighed som befolkningen. Og det samme gælder desværre dig og rigtig mange af dine kolleger.
  Det er simpelthen ikke rimeligt, at vi skal læse den slags håbløse kommentarer om en helt igennem forfejlet nytårstale.

 36. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Mon ikke børn ville have bedre af at læse de gamle klassikere end de moderne pædagokkiske skolebøger osv.

  F.eks. er der den græske fortælling om SIRENERNE, smukke kvinder der sang så smukt, at de ofte fik søfolk til at sætte kurs mod land. Men kysten de kom ind til, var DØDENS KYST, og sirenerne var forklædte blodsugende uhyrer.

  Siger historien ikke noget aktuelt og tankevækkende, når man lytter til hvor sødt og smukt de røde feminister synger om deres politik?

 37. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Er Søren Sørensen der spreder nykommunistisk ævl og plidder-pladder ud over samtlige blogs, mere politisk korrekt end vi andre?? Ja, det er han jo nok??

 38. Af pm M.

  -

  Anonyme kilder, skal man være varsom med at lytte til. Ved Cavlingprisens uddeling i går talte Kurt Strand om vagthundsjournalister og jagthundsjournalister. De første er dem, vi har for få af, de sidste dem vi er stopfodret med til ulempe for demokratiet og almindelig oplysning. Eller det der hedder: på oplyst grundlag. Fordi rygter og sladder gentages, bliver det ikke sandhed.
  Jeg erindre at Anders Fogh fra egne rækker, både blandt folketingsmedlemmer og blandt anonyme ministre blev stærkt kritiseret for sin ledelsesstil. Men aldrig turde nogen stille sig frem, det er i min optik kujonagtigt, enten det er den ene eller den anden, der udsættes for bagvaskelse fra egne rækker, men kun anonymt. Usselt.
  Allligevel jamrede de meget blå kommentatorer, bl.a Ralph P. fra JP, da Fogh ” løb af gårde”, til NATO nu ville alt blive kaos, lød det. Og da Løkke fortsatte Foghs linje politisk og først i 12 time forsøgte sig med en reform, han dog ikke turde gennemføre efterlønsreformen selv, men overlod til efter et valg, så kunne Thorning og co. få tæskene både for hans dagpengereform og efterlønsreform.
  Nødvendige reformer, men ikke i en krisetid, det skulle være sket i 2006 , men det turde de borgerlige ikke, de lod stå til og øste pengene ud.

 39. Af Niels O

  -

  @niels hansen

  Det er selvfølgelig korrekt, at der i maj 2011 både var en 1. maj-tale samt præsentation af den 22. mia. kr underfinansierede Fair Løsning. Det var herfra, hvor et valg kunne blive udskrevet når som helst.

  Så lad mig rykke det halve år tilbage til nov.10 – apr.11 .

  Er det så OK?

 40. Af søren sørensen

  -

  Er Søren Sørensen der spreder nykommunistisk ævl og plidder-pladder ud over samtlige blogs, mere politisk korrekt end vi andre?? Ja, det er han jo nok??
  Skrevet af PREBEN F1 JENSENH, 5. januar 2013 kl. 02:09

  …Helt korrekt formel 1!

 41. Af Rikke Nielsen

  -

  niels hansen, 3. januar 2013 kl. 19:14

  »Jeg synes, det var en fuldstændig indholdsløs kritik af nytårstalen, vi hørte i år. Jeg savnede ærlig talt nogle konkrete bud på, hvad jeg skulle have sagt. Vi fik bare den sædvanlige gang lirumlarum om, at talen ikke var konkret nok. Det var virkelig en tynd kop te«, siger statsministeren”.

  Ha ha ha, super input ….

 42. Af Axel Eriksen

  -

  Ja, ha, ha, ha og atter ha, ha.!

  Virkeligheden under denne regering er rigtigt til det store latterbrøl!!!

 43. Af Niels Poulsen

  -

  @Rikke Nielsen

  “Jeg savnede ærlig talt nogle konkrete bud på, hvad jeg skulle have sagt.”

  Jeg tror, at vi almindelige danskere savner en undskyldning fra Helle Thorning-Schmidts side:

  1. En undskyldning for, at hun og hendes familie har unddraget vores fællesskab med kr. 150.000.

  2. En undskyldning for, at hun sammen med Villy Søvndal løj sig til magten 15.9.2011, og en undskyldning for alle hendes efterfølgende løftebrud.

  3. En undskyldning for at have smadret Socialdemokraternes og hele venstrefløjens grundlæggende værdier.

  Derefter må det være op til hende selv at afgøre om hun anser sig selv for egnet til at fortsætte som leder af Socialdemokraterne og som Danmarks statsminister, eller om hun vil overlade posterne til Mette Frederiksen eller Bjarne Corydon. Det vil helt klart være en fordel for blå blok, hvis hun bliver siddende, for så vil kommunevalget i november 2013 blive et protestvalg mod hende. Eksempelvis i København står Enhedslisten til en kæmpe fremgang og Frank Jensen til en lang næse. Ønsker Socialdemokraterne virkelig at bringe revolutionære til magten? Står partiets og Danmarks interesser ikke over personspørgsmål? Det må ansvarlige socialdemokrater overveje i den kommende tid.

 44. Af Jakob B

  -

  Meget sigende at denne debat handler om alt andet end Thornings tale. Talen har i medierne blot været endnu en chance til at fortsætte den konstante hetz mod Danmarks første kvindelige statsminister.

  Hun holdt en bragende god tale. Havde Fogh eller Løkke holdt talen, havde kun oppositionen kritiseret den, nu får hun hug fra alle kanter. Desværre tror jeg ikke denne automatreaktion stopper før hun bryder sammen og en skønne dag afgår. Så vil der i et par dage komme selvransagelse i medierne, som pludselig vil kunne se at der var tale om en hetz.

  Det er præcis samme dobbelte standarder som førte til at pressen i en blodrus tvang Lene Espersen til sin afgang. Helle er “blank” og hendes tale er “luft”, mens Fogh fik lov til at slippe udenom kritiske spørgsmål med indholdsrige budskaber som “der er ikke noget at komme efter”.

  Tag nu og slap af, Helle holdt en flot tale. Så kan man kritisere regeringen for meget, men gør det dog med substans. Og uden at skyde på kvinden i stedet for bloden.

 45. Af Jakob B

  -

  “Bolden”, skulle det naturligvis have været.

 46. Af Jan Johansen

  -

  Mon ikke Helle Thorning-Schmidt selv er årsag til den megen kritik af hende. Hun har faktisk selv bedt om den/dem!
  Lad os bare udelade hendes lidt for kreative udfoldelser i forhold til SKAT og Justitsministeriets Lovkontor i årene op til valget i 2011. Det er i sig selv stærkt kritisable forhold, som af helt uforståelige grunde blev dysset ned af mere eller mindre behagesyge embedsmænd, men tro ikke at det er glemt!
  Efterfølgende oplevede vi en person, for hvem det at blive statsminister blev et “must”. Hun foregøglede hele den danske befolkning, at hun kunne levere varen, men det kunne hun sand for dyden ikke!
  Hvem husker f. eks. ikke de mange løfter, der blev givet om sygehuse, om nedsættelse af taksterne på offentlige transportmidler, om uforandret indvandringspolitik, om forbedret integrationspolitik, om tryghed i de betændte ghettoer, underforstået også i og omkring det meget betændte Christiania, om kriminalitetsbekæmpelse, om vækstfremmende foranstaltninger og meget, meget mere, som kan graves frem af diverse medier, hvis det skulle have nogens interesse. Totalt set var der tale om en overbudspolitik, som viste sig ikke at have gang på jorden.
  I stedet blev vi efter valget præsenteret for det ene løftebrud efter det andet, og oveni i denne utilgivelige kendsgerning blev vi belemret med et utal af nye skatter og afgifter og det til trods for, at vi hører til ét af de mest skatteplagede lande i verden.
  Vi blev også præsenteret for det ene tiltag efter det andet, der skulle få nogle af de mange arbejdsløse i arbejde, men hvad sker der? Meget lidt! Helle Thorning-Schmidt og hendes medsammensvorne talte ellers i tusinder, når de omtalte deres fremstød på beskæftigelsesområdet.
  Og nu kom så den famøse nytårstale. At den skulle være god er nok en kende for vidtløftigt. Hun taler bl.a. om, at vi skal være gode ved hinanden, at vi skal stå sammen, at vi skal passe på hinanden, at vi skal være solidariske, at vi skal værne om fællesskabet osv., osv. Det lyder alt sammen hult, når det kommer fra netop den dame. Som jeg husker talen, er den fyldt med modsætninger mellem ord og handlinger, og så kunne den i øvrigt være skrevet af en hvilken som helst dygtig 9. klasses elev (måske pige).

 47. Af Claus Andersen

  -

  Når HTS bruger ordet “SOLIDARITET” løber det mig koldt ned ad ryggen!!

  Hendes spadseredragter er dog nydelige.

 48. Af Kim olsen

  -

  Jan Johansen

  Meget enig.

  Jeg mener, at jeg hørte tal op imod 12.000 som ville blive skabt alene indenfor grøn energi. Sådan er det vist ikke gået.

  Hele HTS første år har været præget af et sygeligt storhedsvanvid fra Statsministerens side. I hendes selvforståelse, er alene det faktum at hun sidder ved magten, og at vi har en rød regering, nok til at resultaterne kommer af sig selv. Hvordan skulle det dog forholde sig anderledes når nu de onde uempatiske borgerlige var jaget af borgen?
  Sådan er det jo i æventyrene. De onde taber, og de gode vinder.

  End ikke hendes egne kernevælgere gider hun ikke forklare hvorfor nedskæringer er i orden, når blot de er initieret af hendes arbejderregering.

  Historien vil dømme HTS som en af historiens dårligste statsministre.

  Og blot for at præcisere: Jeg har intet personligt imod HTS, men sådan en magtsyg amatør skal altså ikke lede Danmark!

Kommentarer er lukket.