Vestager får lov til alt

Af Niels Krause-Kjær 68

Hvis man søger retfærdighed, skal man ikke være aktiv i politik. Men det er alligevel forbløffende, hvor let Margrethe Vestager nu på andet år får lov til at svæve over vandene. Var det således den radikale leder, der fra sin ministerbil havde spottet en amerikansk tv-stjerne, var steget ud og taget en hyggelig snak med vedkommende, så var hun blevet hyldet for både stil og folkelighed. Nu var det i stedet Helle Thorning, der ville sige dav, og så brød helvedet løs. Og var det Lars Barfoed, der på et centralt emne var blevet kritiseret af en tidligere landsformand i partiet, var han hamret yderligere i knæ. Når det sker for Margrethe Vestager synes det som en flue, der blot viftes væk.

Fænomenet er senest illustreret ved sagen om forkortelsen af dagpengeretten, som Margrethe Vestager har stået benhårdt på. De Radikale har i flere år på plakater og i annoncer erklæret, at partiet skam også ‘lytter til økonomer’. En anden måde at sige på, at man er saglig og rationel imodsætning til andre politikere. Når så de samme økonomer må lave rygcrawl væk fra forudsigelserne om, hvor mange ,der ville blive ramt af de ændrede dagpengeregler, så bliver det et problem for….Helle Thorning-Schmidt.

Eller som når et kommunalt anlægsloft kritiseres voldsomt – til sidst af en socialdemokratisk politiker, som tærskes på plads af sin folketingsgruppe  blot for at se den radikale leder pludselig lette det, så har statsministeren og Socialdemokratiet fået den dårlige presse den ene dag. Vestager får æren den næste.

Eller som når der i regeringsgrundlaget udtrykkeligt erklæres, at der skal laves en reform af styreformen i de store byer. Opgaven ligger entydigt hos indenrigsministeren. Nu – halvandet år senere med kort tid til kommunalvalget – er der endnu intet kommet frem. Vestager erklærede i forlængelse af balladen om borgmesteren i Fredericia, at nu skal det også være lettere at slippe af med en borgmester, men ingen – ingen – spurgte til hængepartiet på hendes skrivebord.

Eller som når der under valgkampen blev lavet alle mulige og umulige faktatjek i diverse medier på snart sagt alle politikere og partier – undtagen Vestager og De Radikale (hvis der eksisterer et enkelt lille faktatjek på Vestager fra valgkampen, så kom venligst med det. Jeg missede det i alt fald).

Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager bliver i måling efter måling kåret som den stærkeste politiske leder, den stærkeste i regeringen og den stærkeste i det hele taget. I de målinger, hvor undertegnede har fået mulighed for at give sit besyv med, har melodien været den samme. Hun ER stærk. Lige præcis så stærk, som partifæller, regeringsfæller, opposition, journalister, kommentatorer og lederskribenter giver hende lov til.

Indtil nu har hun fået lov til det hele. Det er ikke nødvendigvis retfærdigt, men sådan er det jo…

 

68 kommentarer RSS

 1. Af L Jørgensen

  -

  Krause- Kjær kritiserer kun Vestager og R med småting som det her :

  1. nu er hun for arrogant
  2. hvorfor hjælper hun ikke Thorning noget mere?
  3. hvorfor er hun så stædig?

  Man hører aldrig at Krause-Kjær kritiserer De Radikale og Vestager for deres livsfarlige og vanvittige udlændinge-politik, ved det emne har den gode Niels radiotavshed, han er meget stille – og hvorfor er han så det? hvorfor mener han ikke det er vigtigt at nævne det emne, når nu snakken går på Det Radikale Venstre og Margrethe Vestager?

  Svaret er meget enkelt, manden er helt og aldeles enig med De Radikale på det område, det er desværre sådan landet ligger – det så vi jo bla. ved Ramadan-halløjet på Borgen, hvor Krause-Kjær var en af deltagerne ved den latterlige begivenhed.

  Krause kan sagtens kritisere R og Vestager tit og ofte, men det klinger hult og underligt, for det er som sagt, aldrig for det, som er det klart værste ved det parti : udlændingepolitiken og multi-kulti-halløjet – NKK er mere til de små uvigtige ting fremfor nationen’s fremtid.

 2. Af Erik Larsen

  -

  “L.Jørgensen” – Ja, jeg er også bange for at du har ret! Og NKK er kun een af de mange – og så skriver han endda hos Berlingske!!! Hvor slemt kan det være?
  Ret slemt. Vi har ikke en avis, et blad en radiokanal, en tv-station der bare har en dansk – demokratisk holdning – nej, nej, nej – men en “kulturradikal” – multietnisk holdning og ønske det er hvad de har . Og idag har de opnået præcis det man ønskede fra 1968-70 – at danmark skulle blive et land for “kulturberigere” m.m.
  Desværre havde de “kulturberiger” masser af knive i lommerne og skydevåben i massevis samt kun ønske om at tømme vores pengekasser. DET er hvad disse medie-tosser har påført os – men lad os håbe at de også en dag bliver stillet til ansvar for det der er sket og sker i Danmark.

 3. Af pm m.

  -

  Hvis nogle deltagere her har så meget mod NKK form og indhold, så kan man da bare gå til E.B. eller B.T. hvor de så rigeligt er enige med de her uenige.
  Man behøver faktisk slet ikke hverken læse eller deltage hos NKK. Men landet består jo af andre end DF tilhængere, det er jo det gode ved et demokrati at mange holdninger kan samles og indgå kompromisser. Vestager arbejder med begge sider af FT. Det kan man være utilfreds med, men som DF var ledende, intet skete uden Pia K gav grønt lys, under Fogh og Løkke, så har Vestager en magtposition, som man ikke troede R ville få igen for få år siden. Hun valgte en S ledet regering med Thorning i front og
  de har faktisk, hvis man ellers gider være bare lidt objektiv klaret det ganske godt ud fra de muligheder de fik overdraget og de tider der regeres under.
  I fede tider som under Fogh er det jo ingen kunst at være statsminister og bruge løs og lade stå til, det hævner sig nu. SRSF må hele tiden tage ny udfordringer op og finde løsninger, trods få midler for at få DK gennem krisen med velfærden rimeligt i behold. Det har jeg faktisk ret stor respekt for.

 4. Af Erik Larsen

  -

  Nu forstår jeg ikke hvordan man kan skrive et indlæg under navnet “pm m”???? Jeg troede at man skulle have fuldt navn med?
  Derefter vil jeg spørge denne person?/mand/kvinde/indvandrer/dansker eller hvad,
  hvad vedkommende lige mener at regeringen har gjort godt? Forklar! Efte HelleT. jublede “Vi gjorde det”, hvad har de så holdt???????
  Det eneste de har fået lavet er 1) væk med grænsebommene. 2) Lempeligere asylregler 3)flere skatter/afgifter 3) udnævnt en “vækst-erhvervsminister der er imod Erhvervslivet 4)fået en udenrigsminister der ikke kan tale engelsk og ikke ved hvor Mali ligger. 5)fået en autograf af en andenrangs-sex-tv-skuespillerinde o.s.v. o.s.v.
  Fortæl kære pm. m. hvad GODT de har gjort for de syge, de ældre, de svage, de arbejdsløse i samfundet? Det må vel ellers det som f.eks.HelleT´s parti socaldemokraterne skulle stå for ikke?

 5. Af Erik Hjorth

  -

  @Erik Larsen
  Jeg remser lige op, hvad regeringen bl.a. har gjort. Jeg er ikke pm m.
  Man går i små sko, når man kritiserer at statsministeren får en autograf til dine døtre.
  Udenrigsministeren taler lige så godt engelsk som Fogh og Løkke. Tænk bare på Løkkes engelsk under COP15 i København.
  Regeringens mål er først og fremmest at redde Danmark igennem krisen. Der er ikke penge til alt muligt andet. Regeringen bruger ikke penge før de er fremskaffet.
  Thorning har ikke flertal men alligevel gennemført/på vej 90 % af regeringsgrundlaget:
  Skattereform
  Sundhed flere sengepladser
  Multimedieskat afskaffet
  Pakke til forebyggelse af sortarbejde
  Skattehul i lov om leasing og demobil afskaffet
  Skattereform.
  3000 flere skolepraktikpladser
  Flere studiepladser
  Flere penge til udviklingsbisrtand
  Starthjælp fjernet
  Jobpræmie til langtidsledige
  Kickstart af dansk økonomi
  Enegiforlig
  Udviklingspakke til fremme af små og mellemstore virksomheder.
  Nedsat en Irak kommission
  Udligningsreform
  Fremrykning af renoveringer
  Kriminel lavalder sat op til 15 år
  Bedre kontrol med udenlandske virksomheder.
  Grænsekontrol annulleret.
  Fedtafgift afskaffet
  Iværksætterskat afskaffet

 6. Af Erik Larsen

  -

  “Erik Hjorth”: HVAD foregår der i dit hovede?
  Du nævner 22 – TOOGTYVE emner – hVOR HØJST DE 2 sidste kan der være nogle der idag går ind for!
  Flot hva’?
  Nogle af tingene er der endda et mega-tal af danskerne der går imod idag – men de lod sig forføre af alle ANDRE LØFTER der overhovedet ikke blev holdt. Det er den mest uduelige regering Danmark nogensinde har haft. En statsminister med ca. 17% opbakning i SIT EGET PARTI. Flot hva’?
  En vækst-erhvervsminister der arbejder imod Erhvervslivet. En udenrigsminister der ikke ved hvor Mali ligger. En justitsminister der siger at det er flot at politiet har opdaget dobbelt så mange kriminelle der er udvist der vender tilbage igen!!!! (uden at han vil sætte grænsebomme og mere politi ind) – Altsammen flot, hva’?
  Du ønsker det godt for Danmark eller………?

 7. Af Jesper J jensen

  -

  Når politikerne er taget i en løgn 3 gange, skal de fjernes fra folktinget og stilles for en domstol.

  Man kan ikke bygge et land på løgn, derfor går det hele ad helveds til, der er kun en masse smart snakkere som overhovedet ikke har fundament/ baggrund for de søde løgne der kommer ud af deres mund, tendensen idag er løgn og bedrag, derfor går vi vores untergang imøde.

 8. Af Erik Hjorth

  -

  @Erik Larsen
  Du er meget vred.
  Det meste har venstre såmænd stemt for og så falder dit indlæg jo helt til jorden.
  De ville have lavet den samme nødvendige lovgivning
  med få undtagelser.

 9. Af pm m.

  -

  Meget enig E.H. Du nævner blot nogle af de mange ting der er sket på kun 1 år og 4 mdr.
  Det er et langt sejt træk regeringen er i gang med, men de bygger sten på sten og får langsomt vendt skuden. Ingen klynker,uanset, hvor meget de mobbes, man/de må indgå kompromisser, nogle gange til venstre andre gange til højre i salen. I dag var det EU fremadrettet med V og K, og sådan mener jeg, det skal være i et demokrati med en centrumvenstre regering ved magten.
  Det manglede vi i blokpolitikkens tid, et periode jeg fandt usund for et demokratisk land, at man udelukker store partier, i meget væsentlige spørgsmål. Velfærdsforliget i 2006 var et godt bredt forlig, det kunne udmærket have kørt til 2019 som aftalt, især i krisetider, men nej. Man lavede en efterlønsreform og en dagpengereform som man indfasede lynhurtigt. Det sviger nu til en masse mennesker og den ny regering, SSFØ kunne ikke få 90 mandater, vælgerne ville noget andet på det tidspunkt, det har mange sikkert fortrudt i dag. De straffer blot de forkerte.

 10. Af Erik Larsen

  -

  Høj begavelse du fremviser “pm.m” !!! Det er virkelig morsomt det du skriver: “S,SF,Ø kunne ikke få 90 mandater” vælgerne ville noget andet, siger du!!! Ja, mon ikke og siden vil de aldrig, aldrig komme i nærheden af bare 30% samlet. Har du slet ikke fulgt med i hvordan de 2 partier S og SF er raslet ned (mens kønne Johanne med de revolutionære, kommunistiske holdninger holder stand)??
  Og Mr. Hjorth – Gud sikken engang rablende vrøvl, at VKO skulle være enig i dine 22 punkter! Fat dog, at folk kan nu gennemskue jer venstreorienterede.

 11. Af Erik Hjorth

  -

  @Erik Larsen
  Er du slet ikke klar over at de store reformer energireformen og skattereformen har venstre stemt for i folketinget. Det eneste de ikke kan være med til er ”Grænsekontrollen er annulleret”, som vi var nød til af hensyn til EU. I virkeligheden var VK ikke begejstret for den, men det var prisen for at få Dansk Folkeparti med. Nu skal regeringen snart lave en reform af kontanthjælpen sammen med VK. Man er i færd med at lave et stort forsvarsforlig, hvor man sparer næsten 3 millarder. Der er ikke så stor forskel mellem regeringen og VK. Det er mest kun på retorikken.
  Erhvervslivet har faktisk rost regeringen, og til tider roser VK også regeringen for den økonomiske politik.
  @pm m
  Det er en fint pointe du nævner med Velfærdsforliget i 2006.

 12. Af Thomas Jensen

  -

  Brænd Danske Bank
  Krause-Kjærs seneste blog er for sølle. Han laver et totalfosvar for Danske Bank, kritiserer alt fra jounalister, til meningsdannere og ministre. Alle beskyldes for at gå amok i en blodrus i kritikken af Danske Bank.

  Kritikken er ellers særdeles berettiget og selvforskyldt.

  Hvorfor kan man ikke få lov til at skrive det i den relevante blog, som er lukket for kommentarer.

  En bank så hadet at man finder det nødvendigt at censurere kommentarer væk vedrørende kritikken af Danske Bank.

 13. Af Niels Krause-Kjær

  -

  Hold nu op med det konspirationsvrøvl. Jeg aner ikke, hvorfor kommentarsporet er lukket, kan ikke finde ud af at ændre det og teknikeren holder søndag. I guder…

 14. Af Thomas Jensen

  -

  Niels Krause-Kjær:
  Så er en undskyldning for mit uberettigede angreb på plads.

  God søndag på trods.

 15. Af Thomas Nedergaard

  -

  Niels Krause-Kjær

  Det er ellers en rar befrielse, at se et lukket kommentarfelt. For det fjerner al støjen, som Thomas Jensens svar til dels er en glimrende eksponent for. Mere af det, tak. :)

 16. Af Thomas Jensen

  -

  Den danske bank
  Bikuben blev overtaget af Danske Bank, desværre blev jeg på denne måde overdraget som kunde til dem.

  Lige siden har jeg overholdt alle forpligtelser til dem. Jeg har måttet leve med gebyrer, to filiallukninger, kassen afskaffet, afskaffelse af bankrådgiver, 0 % i rente på indlånskonti. Der er ingen tvivl om at de i hele perioden har tjent penge på at jeg har været kunde hos Danske Bank.

  Nu belønnes jeg med en fast opkrævning, et gebyr som de afkræver uden at jeg få en ydelse til gengæld. Det kunne jeg måske akkurat acceptere hvis der gjaldt lige vilkår. Men nej, dem som har mindst skal betale mest. Fordi jeg er alene og kun har en lille løn, skal jeg betale for dem som har gældsat sig til teknisk insolvens eller dem som i forvejen har fået en uretmæssig stor andel af samfundsgoderne.

 17. Af First post | lasifa

  -

  […] Politisk blog: http://nielskrause.blogs.berlingske.dk/2013/01/16/vestager-far-lov-til-alt/ […]

 18. Af First post once again | lasifa

  -

  […] Politisk blog: http://nielskrause.blogs.berlingske.dk/2013/01/16/vestager-far-lov-til-alt/ […]

Kommentarer er lukket.