Vestager får lov til alt

Af Niels Krause-Kjær 68

Hvis man søger retfærdighed, skal man ikke være aktiv i politik. Men det er alligevel forbløffende, hvor let Margrethe Vestager nu på andet år får lov til at svæve over vandene. Var det således den radikale leder, der fra sin ministerbil havde spottet en amerikansk tv-stjerne, var steget ud og taget en hyggelig snak med vedkommende, så var hun blevet hyldet for både stil og folkelighed. Nu var det i stedet Helle Thorning, der ville sige dav, og så brød helvedet løs. Og var det Lars Barfoed, der på et centralt emne var blevet kritiseret af en tidligere landsformand i partiet, var han hamret yderligere i knæ. Når det sker for Margrethe Vestager synes det som en flue, der blot viftes væk.

Fænomenet er senest illustreret ved sagen om forkortelsen af dagpengeretten, som Margrethe Vestager har stået benhårdt på. De Radikale har i flere år på plakater og i annoncer erklæret, at partiet skam også ‘lytter til økonomer’. En anden måde at sige på, at man er saglig og rationel imodsætning til andre politikere. Når så de samme økonomer må lave rygcrawl væk fra forudsigelserne om, hvor mange ,der ville blive ramt af de ændrede dagpengeregler, så bliver det et problem for….Helle Thorning-Schmidt.

Eller som når et kommunalt anlægsloft kritiseres voldsomt – til sidst af en socialdemokratisk politiker, som tærskes på plads af sin folketingsgruppe  blot for at se den radikale leder pludselig lette det, så har statsministeren og Socialdemokratiet fået den dårlige presse den ene dag. Vestager får æren den næste.

Eller som når der i regeringsgrundlaget udtrykkeligt erklæres, at der skal laves en reform af styreformen i de store byer. Opgaven ligger entydigt hos indenrigsministeren. Nu – halvandet år senere med kort tid til kommunalvalget – er der endnu intet kommet frem. Vestager erklærede i forlængelse af balladen om borgmesteren i Fredericia, at nu skal det også være lettere at slippe af med en borgmester, men ingen – ingen – spurgte til hængepartiet på hendes skrivebord.

Eller som når der under valgkampen blev lavet alle mulige og umulige faktatjek i diverse medier på snart sagt alle politikere og partier – undtagen Vestager og De Radikale (hvis der eksisterer et enkelt lille faktatjek på Vestager fra valgkampen, så kom venligst med det. Jeg missede det i alt fald).

Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager bliver i måling efter måling kåret som den stærkeste politiske leder, den stærkeste i regeringen og den stærkeste i det hele taget. I de målinger, hvor undertegnede har fået mulighed for at give sit besyv med, har melodien været den samme. Hun ER stærk. Lige præcis så stærk, som partifæller, regeringsfæller, opposition, journalister, kommentatorer og lederskribenter giver hende lov til.

Indtil nu har hun fået lov til det hele. Det er ikke nødvendigvis retfærdigt, men sådan er det jo…

 

68 kommentarer RSS

 1. Af Hans Mikkelsen

  -

  “Vestager for lov til alt”

  Stop lige.

  I sidste uge fik HTS lov til at få en autograf af en skuespiller fra TV-serien “Sex and the City” – lidt har også ret, hr. Krause.

 2. Af Jørgen Christensen

  -

  Vel, jeg er ikke tilhænger af de radikale – tværtimod – jeg betragter dem som et landsskadeligt parti; men man må erkende, at i denne teenager regering, er hun vel den eneste, der har udvist lidt økonomisk ansvar.
  Men som Sven Auken sagde: ’Selvros er den eneste påskønnelse en politiker kan regne med’.

 3. Af Jesper Skade

  -

  Statsministeren udviser måske netop ikke såkaldt “rettidig omhu” eller statsmands-adfærd, når hun opsøger en amerikansk Tv-dame, Danmarks svar på Margaret Thatcher, Golda Meir eller Indira Gandhi… især nu hun sammenblander privatsfæren med et offentligt embede ved Nobelkomitéens fest.

 4. Af Thomas Nielsen

  -

  “Der gik ikke mange minutter fra Margrethe Vestager havde sagt ”Sådan er det jo!”, til der var oprettet talrige mobbegrupper på facebook, hvor borgere kunne skrive under på anklager om økonomi- og indenrigsministerens menneskefjendske kynisme.” Sådan skrev Krauses blog-kollega Tom Jensen for mindre end to dage siden – men det er allerede glemt i malstrømmen af meninger som hvirvler os allesammen rundt i manegen. Er jeg den eneste der er træt af Krauses døgnfluer?

 5. Af Thomas Jensen

  -

  Indfriede forventninger
  Det er ikke så svært at forstå. Man bliver skuffet hvis partiet ikke lever op til det man forventer. Socialdemokrater forventer og ønsker ikke dagpengeforringelser og løftebrud fra en socialdemokratisk statsminister.

  Radikale får derimod alle ønsker opfyldt. Et mere ulige samfund, hvor syge og arbejdsløse skal fratages det sociale sikkerhedsnet så offentligt ansatte med en længevarende teoretisk uddannelse kan få lidt mere.

 6. Af Peter Rasmussen

  -

  “… Eller som når der under valgkampen blev lavet alle mulige og umulige faktatjek i diverse medie …”

  Nu var R jo ikke tiltænkt regeringsdeltagelse før valget, så derfor var der måske mindre opmærksomhed. Ingen forventede noget – Villy havde jo lagt Margrethe Vestager på is.

  Og derfor kom R til fadet uden de store påtaler – mens S og SF solgte ud af den “fædrende arv” bare for at komme til en taburet og en ministerbil – og isen smeltede rundt om Villy.

  Men, ingen grund til bekymring – S SF R og EL vil efter denne regering, blive husket mange, mange år fremover.

 7. Af Erik Larsen

  -

  Med de radikale i en afgørende procentdel på vægtskålen har der alle dage ikke været nogle af vore “kloge-Åger” = lektorerne, professorerne, kulturfolket, m.fl. der skulle påtale nogetsomhelst overfor radikale ministre eller folketingsmedlemmer.
  Og desværre er en overvejende del af journalister, presse, TV præcis ligesådan.
  Niels Krause, hvorfor kører f.eks. DU ikke på Vestager?? Ikke fordi hun er værre end HelleT, men som nok mange er klar over er det jo lige nu hende der faktisk regerer landet.
  Det vigtigste for hende har hun jo også allerede fået opnået og det var fjernelse af nogen form for grænsekontrol og lempelse af flygtninge/indvandrer/asylregler. Så betyder dagpenge til danskere da mindre.

 8. Af Niels O

  -

  Der gælder vel bare følgende:

  Blandt de blinde er den enøjede konge!

 9. Af Søren Revser

  -

  Nu har Fru Vestager så heller ikke nogen opposition at kæmpe med.
  At stå i spidsen for en blå regering under rødt flag, og kun omgivet af muldvarpe – Nemmere bliver det vel næppe.

 10. Af Ole Skovgaard

  -

  Måske handler det osse om, at hun trods alt har en ben i begge lejre det er ikke hendes kernevælgere der er sure når Regeringen gør ditten og datten.

  Men Politik er jo ikke så kompliceret mere, det drejer sig ikke om andet end akut ski pakke 1-10 og hjælp af alle de udfaldtruede. Alle dem på det ordinære arbejdsmarked der efterhånden bliver udkonkurreret og udfalds truet af Regeringen tilskuds og skævvredne cikus artist arbejds marked interesserer ikke elitære politikere en døjt. Ligesom det faktum at halvdelen af befolkningen er uden for arbejds markedet i en vis udstrækning fordi det ikke kan betale sig at arbejde, mens Romaerne går ud med skrald.

 11. Af Kevin Mikkelsen

  -

  Kan det undre nogen overhovedet når hele 30% af de danske journalister stemmer på de Radikale?

  Den danske journaliststand har gjort medierne til et stort ekko-kammer for det Radikale Venstres politik og sære ideer.

 12. Af Erik Hjorth

  -

  For 2 år siden blev Vestager kåret som den dårligste partileder af alle. Den slags skifter hurtigt. Det virker ikke retfærdigt, at hun nu kåres som den bedste al den stund, at hun sjældent forsvarer regeringens politik og minder lidt om Løkke, som har valgt hængekøjen.

 13. Af Claus T.

  -

  @Erik Hjorth
  God pointe!
  Det går hurtigt op og ned i dansk politik. Da Vestager var i bund, var Villy Søvndal i top med meningsmålinger på op imod 20 % af vælgerne. Nu er han eks-formand og skal finde sig i, at hans afløser har ansat Asmaa Abdol-Hamids tidligere spindoktor som sin egen!

  Det går op og ned – det eneste sikre er dog, at formanden for S altid får en sviner. Sådan var det med Krag, med Anker, med Auken, med Nyrup – og nu er det så Helle Thornings tur… læs bare første kommentar på bloggen, hvis du ikke tror mig :-)

 14. Af Knud Madsen

  -

  Der er vel kun at konstatere, at S og SF på værste vis har prostitueret sig, for at klynge sig til magten med de komfortable ministerbiler, de lækre ministerkontorer med den smukke og herlige udsigt over til ministerpensionen, og ikke mindst autografer fra amerikanske B eller C badutspringersker.
  Så må de finde sig i den spanking som Margrethe III tildeler dem. Hvem ved, måske nyder de det på en eller anden pervers måde?
  Det er vel det mest bizzare vi nogensinde har oplevet siden Chr. VII’s tid.

 15. Af Peter Poulsen

  -

  De hurtige og ukvalicerede brøl !
  Kære NKK
  Har du ikke overvejet, at det kan tage sin tid at undersøge problemerne inden man melder ud ?
  Aternativet er hovsa-politik, men det er vi forhåbentligt på vej væk fra.
  Det kommunale anlægsstop som pop-op sag omfatter et overordnet aktivitetsloft. Skulle det være helt utænkeligt at nogle kommuner er støt på loftet, mens andre er langt fra ?
  Til trods for en effektiv lobbypart i KL, som åbenbart ikke formår selv at lave et clearingssystem, så deler du hurtigt tæsk ud til den ansvarlige minister.
  Prøv lige at læse i avisen om den problemramte borgmester, som ikke selv tør tage kontakt med sine kolleger, men som så gerne vil have omtale i sagen.
  Er det ikke en typisk hovsa-sag ?

 16. Af Thomas H. Rasmussen

  -

  “Gør din pligt – og kræv din ret” er et godt gammelt slogan fra Socialdemokraterne. Desværre er der p.t. i Bistands-Danmark flere nydere end der er ydere hvilket bevirker at vi er ved at grave vores egen grav. Jeg må indrømme at Helle Thorning på nogle områder viser stor rygrad og ikke lader sig hyle ud af den af hverken leflende og uansvarlige partifæller eller Boulevardjournalister!

  Der er ingen lande hvor der er jobgaranti – måske undtaget Nordkorea som er Enhedslistens forbillede – og i et land som Sverige er dagpengeperioden f.eks. på 18 måneder! Danskerne er blevet alt for kritiske og dovne og det er selvfølgelig uholdbart på sigt! På DR så vi før jul en kontanthjælpsmodtager få 23.000 kr. om måneden efter skat!! Vanvittigt! Nu må det være på tide at forkæle de flittige mennesker som hver dag går på arbejde og bidrager med noget til samfundet! Skær kraftigt i de sociale ydelser og ulandsbistand samt i det knopskydende offentlige bureaukrati og brug besparelserne til skattelettelser til det arbejdende folk! Og dagpengemodtagere kan jo altid få kontanthjælp eller tage uddannelse med kontanthjælp så der er ingen problemer!

  Med 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder uden for arbejdsmarkedet har både Jobcentrene, det sociale system og ikke mindst politikerne svigtet katastrofalt. Man har pacificeret så mange mennesker under div. ordninger med så høje sociale ydelser, skattefri boligsikring m.m. at det for disse mennesker ikke har kunnet betale sig for dem at søge arbejde og de lavtlønnede mennesker såsom kasseassistenter, ekspeditricer, arbejdere m.fl. må føle sig godt til grin når de hver dag pligtskyldigt passer deres arbejde! Vi ser næsten hver dag vanvittige eksempler på hvor meget disse bistandsklienter reelt får udbetalt.

  Heldigvis kommer regeringen nu med en førtidspensionsreform, kontanthjælpsreform og en SU-reform men desværre vælter det til gengæld ind over grænserne med asylansøgere/fattigdomsflygtninge fra hele verden fordi regeringen har slækket på opholdsreglerne og f.eks. udbetaler børnepenge fra dag nr. 1! Og i dag kan vi læse at lille Langeland skal modtage ikke mindre end 700 asylansøgere fordi de samfundsundergravende mennesker fra Udlændingestyrelsen rejser landet rundt og siger at de skaber “arbejdspladser”. Selvfølgelig for borgernes penge og så må de etniske danskere arbejde mere og længere! Menneskesmuglerne har kronede dage! Alle sociale ydelser for mennesker i den arbejdsdygtige alder skal simpelthen sænkes kraftigt så der er et incitament til at søge arbejde. En enlig førtidspensionist får fra 01. januar 17.348 kr. om måneden og skal ikke betale 8% AM-bidrag som lønmodtagerne. Dertil får man også skattefri boligsikring m.m. og må tjene 70.000 kr. ved siden af p.a. uden der trækkes i ydelsen! Det kan en kassedame eller andre lavtlønnede ikke konkurrere med og det er hamrende uretfærdigt. En enlig folkepensionist som har været over 40 år på arbejdsmarkedet får f.eks. til sammenligning kun ca. 11.800 pr. måned! Hvis man overhovedet skal have børnecheck bør den kun gælde for 1 barn! Hvorfor er en førtidspension ikke tidsbegrænset så den løbende evalueres og tager højde for udviklingen på det medicinske område? Jeg ved fra tidligere erfaring at næsten alle indvandrere får førtidspension fordi de har en “traume” eller lignende eller gør sig umulige ved ikke at gide lære at tale dansk m.m. Det er squ da for nemt og vi har bare ikke råd til det! Hvorfor stilles der ikke nogle krav til mange af disse egoister og samfundsnassere som kan få ubegrænset førtidspension og kontanthjælp m.m .? Jeg ved udmærket godt at nogen er så syge at de ikke kan arbejde men hovedparten kan bidrage med noget. Hvorfor stilles der kun krav til de mennesker som er på dagpenge og har vist deres gode hensigter? Og er en “ægte” flygtning en person fra f.eks. Somalia eller Afghanistan som har rejst flere tusinde km fra et kontinent til et andet for at søge hjælp? Jeg kalder dem fattigdomsflygtninge som bliver en økonomisk klods om benet for det danske samfund i mange år da de ikke kan klare sig i et moderne samfund! Jeg ved at lige så snart at disse “flygtninge” har fået førtidspension eller lignende tager mange af dem på lange ferier til de lande de angiveligt er flygtet fra og lever fedt af de danske ydelser fordi købekraften er langt højere i ulandene!

  I landet med verdens dyreste offentlige sektor som er helt ude af kontrol og i landet med verdens højeste skattetryk så kunne lære af både Sverige og Tyskland som trods international krise har en sund økonomi og en god konkurrenceevne fordi de holder de offentlige udgifter i ro! Herhjemme venter græske tilstande til gengæld hvis ikke alle de offentlige virksomheder/kommuner, regioner og stat får et realitycheck a la SAS! Alle os som på et tidspunkt har været ansat i det offentlige ved jo at der er alt for mange “kolde” hænder i den offentlige sektor men istedet vælger pamperne at fyre de “varme” hænder! Ledelse og godt købmandsskab i den offentlige sektor er en by i Græenland og de inkompetente lokal- og folketingspolitikere lefler bare for vælgerne stedet for at gøre det rigtige for landet! Næste år slutter vi med en gæld på ca. 500 mia. kr. og der er intet i regeringens planer som tyder på at gældsætningen ikke vil fortsætte de næste mange år. Stakkels efterkommere!

 17. Af søren sørensen

  -

  Men ved altid hvor men har en konservativ bloggere der forsøger at stjæle stemmere i de Radikale! HOS DE KONSERVATIVEEEEEEEEEEE!

  Men, ja der er ingen tvivl om at Vestager er loo gange værre end Thorning og eneste politik hun og R har og nogensinde får er angående egen tegnebog! De Radikale har lukted lunten og fremtiden ved næste valg…..Nemlig at de skal være sammen med V og K,DF og lA da og endda med statsministerposten for øjne første gang! Dette scenarium bliver jo helt præcis 12% mindre forfærdelig end en rent borgerlig regering, men….

  Men som Bruce Gilden fra Magnum photos sagde i en af hans “magnum in motion”….; Angående hans franske kone der så en overvægtig i “tricotto” og udbrød, i Frankrig var hun kun gået ud iført et telt!….Men så sagde hun gudhjælpemig også… Kan vestager blive ved med at score point på at selv lave sin kjole om til kongelige højtidlige ligegyldigheder? Og fravige fra dagsorden hendes personlige at hun modtager 750.ooo Menige folketingsløn kr., Minister tillæg???(dobbelt?),,,Gratis bil og chaufffør, Gratis minister bolig, 85.000 kr. årligt som ex-minister under Nyrup(som alle fhv minsistre uanset at de ikke er pensionerede endnu!), 45.000 kr. årligt bidrag pr. barn hun har-3 der- indtil deres fyldte 18 år!(som fhv. minister under Nyrup!) og dette kun hvad jeg kender. De borgerliges bidrag som sidste nødbremse er ukendt endnu!).
  Margrethe Vestager; Kan det blive mere borgerlige svinsk? Måske en lille smule, bare spørg Fogh og Rasmussen,,,De ved hvorledes men tilegner sig værdiger og samtiddig er usynlige og bedrevidende…Lige som alle andre borgerlige forresten!

 18. Af Niels Poulsen

  -

  Jeg er ikke enig i Niels Krause-Kjærs analyse.

  Det er rigtig nok, at Margrethe Vestager har det for let med medierne. Det er journalisterne, som bærer ansvaret for det.

  Men her inde i det andet år af SRSF-regeringens levetid må man erkende, at det er Socialdemokraterne, som har bukserne på i regeringen.

  Argumenter:

  1. Både R og SF har måttet udskifte ministre på grund af inkompetence: Möger (SF), Sohn (SF) og Elbæk (R). Socialdemokraterne står uantastet. Det er dem, som sætter dagsordenen i medierne. De radikale ministre er stort set usynlige. Kun når de dummer sig, hører man om dem.

  2. Værdipolitikken. Hele denne sindssyge, multikulturelle, kønsneutrale radikale værdipolitik, som Zenia Stampe, Anne Mee Allerslev og andre fra De Radikale forpestede medierne med i begyndelsen af SRSF’s regeringstid er tilsyneladende blevet lagt i mølposen. Jeg tror, at det var muslimernes angreb på Odense Universitetshospitals skadestue som ændrede regeringens dagsorden. I dag tegnes regeringens værdipolitik af Socialdemokraterne, af gode gammeldags værdikonservative synspunkter. Ja, Danmark har integrationsproblemer, ja, hash skal ikke legaliseres, ja, de kriminelle skal fanges og straffes. Jeg går ud fra, at det er Sass-Larsen (S), som har banket De Radikale på plads. Tak for det!

  3. Der kan også ligge et drilleri, når danskerne i meningsmålingerne svarer, at det er Margrethe Vestager, som bestemmer alt. Jeg synes da, at det helt klart er Bjarne Corydon (S), som tegner finanspolitikken. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) står også meget stærkt med markante udmeldinger. Også justitsminister Morten Bødskov. Margrethe Vestager virker bleg i forhold til dem.

  4. De socialdemokratiske ministre står faktisk stærkt. Debatten om rettigheder og pligter, med streg under pligter er en socialdemokratisk dagsorden bragt til udfoldelse af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Det er kun Helle Thorning-Schmidt, som er et problem med hendes skattesag, hendes brudte valgløfter, og så hendes ufolkelige Marie Antoinette-attitude: At hun synes at leve et lyserødt glamourøst liv langt fra almindelige menneskers daglige trængsler og kriseramte hverdag, her under den globale økonomiske krise. At hun er bedøvende ligeglad. Skift hende ud med Mette Frederiksen (S), så kan Socialdemokraterne ikke andet end styrkes. Så kommer der overensstemmelse mellem Socialdemokraternes leder og partiets værdier. Med andre ord: Ud på møddingen med Helle Thorning-Schmidt, ud til Möger, Sohn og Elbæk.

 19. Af Søren Pedersen

  -

  Var der nogen, der sagde “Blackadder” ?

  Det virker på mig som om de Radikale er alt for fine til at få beskidte fingre selv. Derfor hører man i dag tidligere socialister, fx Ole Sohn, argumentere for en radikal/liberal økonomisk politik.

  De Radikale skal altid have andre til at gøre det beskidte arbejde for sig.

  Frygtelige mennesker, synes jeg

 20. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Ja, det er utroligt som alting kan vendes på hovedet i det her land. F.eks. udråbes de radikale igen og igen til et “økonomisk ansvarligt parti”, selv det meget længe har været det førende eller mest ivrige parti med hensyn til at kaste milliarder og atter milliarder af kroner i grams til masseindvandring, euro-støtte og afrikanske projekter.

  Med utallige afgifter, nedskæringer, jobtab og velfærdsforringelser til følge.

  Socialt er partiet heller ikke.

 21. Af T. Sørensen

  -

  I gamle dage, dvs. i 60erne da var den radikale rygrad husmændene og skolelærerne. I dag er det den såkaldte selvudnævnte “kreative” klasse, der indbefatter reklamebranchen, spindoktorer og andet godtfolk. De er medvirkende til at modvirke evt. tilløb til angreb på R og Vestager. Guderne skal vi , at der er mange der ikke kan udstå den radikale politik. Det gælder retspolitik, skolepolitik, indvandringspolitik, eu politik, NATO politik. Det kan den “kreative” klasse ikke ændre på. De kan heller ikke ændre på, at vi dog har fået den mest gennemførte elendige regering i mands minde. Man gider ikke engang, at opremse sagerne længere. Vi afventer kun næste valg.

 22. Af Ole Chemnitz Larsen

  -

  Fortsat intet nyt under solen

  S-ledelsen går stadig efter de blå socialdemokrater på højresiden af midtbanen, der også kommer til at afgøre det næste valg til Folketinget.

  Helle kan kun vinde næste valg ved at gå til højre sammen med Margrethe.

  Reelt er de to damer enige.

  Sådan er det bare – fortsat.

 23. Af Leif Juhl Pedersen

  -

  Radikale er landsskadelige, Javel, men de røde er ikke et hak bedre. Dette sammenrend af landsskadelige partier, begyndte fra dag et, med stor import af plattenslager flygtninge fra mellemøsten/Somalia, akkurat som under mavesure/stuerene Nyrup, skaderne fra dengang, ses jo tydeligt i dag. Ja Vestager får lov til alt, sammen med madammens røde kammerater.

 24. Af Lars Jacobsen

  -

  Enig med T. Sørensen i at vi har den mest gennemførte elendige regering nogensinde. Hvem har dog for alvor troet på denne umulige konstruktion?
  Se bare meningsmålingerne på Berlingske, hvor den såkaldte “blå blok” står til mellem 97 og 100 mandater (de nordatlantiske ikke medregnet).
  Margrethe Vestager HAR fattet alvoren. Hun er en dygtig politisk strateg, som ved hvornår man skal tie og hvornår man skal tale.
  Derfor åbner hun klogeligt kun munden, når S-SF ad krøllede omveje indser det nødvendige. Og når de nødvendige indgreb omsider kommer på bordet, gør Vestager det let og bekvemt til RV’s sag.
  Ikke dumt.
  Hun er i gang med at forberede sig til den ægte vare: En borgerlig regering, helst med radikal indflydelse.
  – Som meningsmålingerne ser ud nu, kan hun dog risikere at gøre regning uden vært i et politisk miljø, hvor LA meget let kan overtage rollen som “tungen på vægtskålen”.

  XVI

 25. Af georg christensn

  -

  Vestagers tid, er forlængst udløbet,( det samme er Quridons), resultatet blev bare et “null”, et stykke med ingenting,(så hellere “leverporstej maden”), (i tvangstankegangens “tanke model”). Tak for dette “stykke” med ingenting, (leverporstejen manglede).

  Problemet for danskerne står stadig åbne i jeres forvirrede løsnings modeller.

  NB: Hvis jeg fik lov, så burde (Enhedslisten og Venstre) finde sammen. Det er slet ikke så svært at være (Enhedsliste og venstre tilhænger).

 26. Af Charles Andersen

  -

  Ja men betyder det i det hele taget noget. I dag er politik jo kun noget man leger inde på Christiansborg. Anderledes kan det jo heller ikke være. når den ene halvdel af regeringen består af sandkasseministre, og den anden af folk som mener at virkeligheden er det som man italesætter den til at være.

 27. Af martin thomsen

  -

  Egentlig er det vel meget logisk. De fleste medier i DK, avismedier, er lettere borgeligt anlagt. For dem er soc.dem fjenden, og så går de efter HTS. EB er vel nok relativt neutrale, de er generelt altid i mod alting, og følgelig jagter også de HTS. Og oppositionen? Selvfølgelig går de efter HTS, hun er statsminister. Derudover går modstandere jo typisk efter svagheder, og HTS er udnævnt til at være svag, og gentaget nok gange, er det en sandhed. Endelig skal man jo huske på at for V og K er Vestager garanten for at hovedpunkterne i den tidligere regerings økonomiske politik bliver ført ud i livet (ret smart, vedtage noget, lade andre taget skraldet) samtidig med at hun er en potentiel politisk alliancepartner, når engang S og SF ikke længere kan forsvare at følge hende.

 28. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Vestager er ikke dygtig, men aldeles uduelig, når det gælder om at forsvare det danske folks værdier og interesser.

  Og nu vil hun også have det demokrati vi hidtil har kendt, udskiftet med computer-valg, hvor magthaverne endnu nemmere kan manipulere med stemmetallene.

 29. Af Ole Skovgaard

  -

  Lav Akut Pakke 8, Alle skal reddes, Vestager “SÅDAN ER DET JO”. Vi skal alle være så lige, at dem der arbejder skal føle at de spiller hoved rollen i “CIRKUS REVYEN”.

  Vise omkvædet med Vestager som forsanger i koret, Søvndal og Thorning, i backup Kor og resten af folketinget som stemmekvæg lyder sådan her”

  Tilskud på Tilskud, Hjælpe pakke på hjælpe pakke, skæv vrid på arbejds markedet, plan økonomi, tilskud ligger langt ude på landet. Se den lille fugl osv…

  Her er vi ansvarlige, vi bruger kun de penge vi ikke har.

 30. Af pm M.

  -

  Du har megen ret Krause. Men HTS handling var fordi hendes døtre er vilde med” sex and the city stjernen”, så det ville da være et scoop at komme hjem med det til sine døtre. Lidt fordel skal der vel være, når ens mor ofte må rejse i kraft af sit job. Andedammen rør på sig her, når den er mest latterlig.
  Vestager, ja dygtig, glat som en ål, og god til at holde sig væk, når der deles tæsk ud, selv om hun er årsagen indirekte. Sådan er de radikale, husk Aukens
  nederlag i sin tid, det var en radikaler,der stod bag.

  Men når det er sagt, så er det fakta at regeringen længe har arbejdet på det som Prehn så skrev om, han foregreb blot tingenes gang, hvad der ikke var så smart, Thorning skulle fremlægge det på pressemøde, og så ødelagde han effekten lidt.
  Lene E oplevede jo også at få tæsk for ting som Per S. slap for.
  Måske siger det lidt om den politiske forståelse herhjemme og hvem det er der styrer folkehavet.

 31. Af Erik Larsen

  -

  @ “Lars Pedersen” HVOR HAR DU RET!!!!

 32. Af Nanna G

  -

  Det Radikale Venstre lever ved at suge kraften ud af andre partier. Først var det Lars Barfoed fra de konservative, som inden valget hev partiet ud af glemselens mørke. Det gjorde intet godt for hans eget parti, som nu nærmer sig spærregrænsen. Og det splittede blå blok. Så lykkedes det med hiv og sving for rød blok at vinde, så de kunne overtage regeringsmagten.

  De Radikale har i regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne og SF til hver en tid hyppet deres egne kartofler. De lader de andre om at gøre benarbejdet og arbejder ud fra devisen om, at den som lever stille, lever godt.

  Det er sandt som Krause skriver at pressen i urimelig grad har fredet dette parti og godt at han gør opmærksom på det.

  Den seneste episode, hvor Margrethe Vestager slipper af sted med at hæve udgiftsniveauet til anlægsprojekter i kommunerne, er sigende. Hendes image som værende økonomisk ansvarlig må være meget stærkt, når hun undgår kritik af denne disposition.

  Socialdemokraterne, herunder Bjarne Corydon, havde ellers gjort et godt arbejde med at fortælle, at vi er underlagt krav fra EU om mådehold mht. vores offentlige pengeforbrug. Men i stedet for fælles fodslag i regeringen, som kunne skabe respekt, vælger Vestager at prøve at gøre Corydon til grin. For hvis regeringen nu pludselig mener noget andet, må man jo tro, at det som Corydon sagde, var forkert.

  En anden person, som lever stille, men godt, er Lars Lykke Rasmussen. Han og hans parti Venstre nyder stadig stor popularitet.

  Findes der mon en person og et parti, som kan gøre det af med Venstres storhed? Det tror jeg, der gør. Hvis Venstre nogensinde finder på at ville gå i regering med Det Radikale Venstre, er det mit gæt, at det vil koste dem dyrt i vælgeretilslutning præcis som det har gjort for alle andre partier, som har været i nærkontakt med Jelved/Vestager partiet.

  Ser man tilbage på 90-erne, er det samme historie om igen. Nyrup-regeringen kunne ikke holde til den alt for nære alliance med Det Radikale Venstre. Det kostede Socialdemokraterne mange år uden regeringsmagten.

  Nu får vi så se, hvor klog Lars Løkke er. Mon han også hopper på limpinden en dag?

  Mvh
  Nanna
  Femininfremtid.dk

 33. Af pm m

  -

  Niels Poulsen@ Er meget enig i de 3 første afsnit.
  Men ikke det 4. Du bryder dig ikke om HTS, fair nok, men det er jo hende der vælger sine dygtige ministre, hende der holder sammen på regeringens mange facetter og sætter en dagsorden, selv om hun ikke får kado herfor i pressen.
  Hvad det er for et lux liv du taler om, ved jeg ikke, men det hun har, har hun ikke fået foræret af nogen, men selv arbejdet for livet igennem. Der er ingen bosser der har forgyldt hende med bolig eller andre ting mod genydelser.
  Hvis man gravede i alle toppolitikeres liv så kan man nok finde noget andegården kan bruge til sin kanøflen, tror du ikke :).

 34. Af Hans Nielsen

  -

  Lad endelig HTS fortsætte med at samle autografer fra afdankede B-skuespillere ude i den store verden.

  Herhjemme kniber det tilsyneladende for HTS med at få “autografer” (stemmer) fra sine kernevælgere.

  Iflg. seneste meningsmåling i Metroexpress, får Socialdemokraterne 18.1% af stemmerne (32 mandater), mens DF får 16.6% af stemmerne (29 mandater).

 35. Af Marianne Thejls Ziegler

  -

  I HTS’ tilfælde er der vel nærmest tale om en lemmingeffekt. På et tidspunkt er der nok kritikere til at medløberne også tør. Det er risikofrit at pege fingre, hvis alle andre gør det samme.

  Det kan godt være HTS ikke lever op til vores drømme om at få en faderfigur til statsminister, på den anden side viste den borgerlige regering, at faderlig karisma ikke er ensbetydende med, at der bliver ført en fornuftig politik.

 36. Af mikael bruus

  -

  Hvem der fremkommer med hovsa pakke 3,er for mig at se bedøvende ligegyldigt og hvem der bebuder hovsa pakke 4, om 6 uger, eller hvem der blev tøsefornærmet på fagbevægelsen, for den sags skyld.

  Regeringen drukner i sine projekter og trækker landet med. hvis den skrivende presse og analytiker beskæftiger sig med tøse fnidder og derved fejl prioritere lige så grundigt som regeringen, er det overvejende sandsynligt, at en kritisk situation får lov at forvandler sig til en decideret farlig situation.

  Snot for sig og skæg for sig.

 37. Af Lise Christiansen

  -

  Tænk har jeg virkelig skrevet noget uretfærdig om
  Vestager, så slet det endelig, jeg beholder min personlige mening om hende.

 38. Af Ole Skovgaard

  -

  @ Marianne Thejls Ziegler, på et eller plan er jeg sgu meget enig, med dig. Senest demonstreret ved 10 års borgerligt styre, hvor de offentlige sektor fik lov til at vækste uhæmmet.

  For nuværende syntes jeg, at den borgerlige afmagt demonstreres tydeligt ved, at der er ingen borgerlige partier (ret mig hvis jeg glemmer nogen) der udmelder at alle disse planøkonomiske hjælpe pakker er gift for arbejds markedet kort tager afstand fra dem.

  At være Borgerlig i dag er åbenbart at være en vælger skræmt lemming. Det er klart at i et sådant miljø trives Magrethe Vestager som en fisk i vandet. De Radikale har altid haft det godt, når ingen har en mening om noget som helst.

 39. Af Ole Skovgaard

  -

  Jeg bliver lige nødt til rette mig selv, det var uretfærdigt overfor politikerne, at sige at ingen har en mening om noget som helst. De har en mening nemlig, at alle skal hjælpes og jo mindre man kan/ vil yde jo mere skal man have i tilskud fra alle andre og det er jo en god mening at have, den giver nemlig stemmer.

 40. Af jørgen f.

  -

  Danmark er i en beklagelig politisk situation, med en kunstig polarisering imellem os alle til følge.

  Alle borgerlige har stor respekt for den grundlæggende socialdemokratiske tanke: Et værdigt liv til arbejderklassen – kræv din ret – gør din pligt.

  Samtidigt må arbejderbevægelsen også sande, at de ikke skabte velfærds Danmark alene.

  Velfærdsstatens basale byggesten, parlamentarismen, folkeskolen, sygekasser, arbejdsløsheds ditto, sociallovgivning osv. er alle sammen basale rettigheder indført inden Socialdemokratiet fik magten. Skabt som en konsensus blandt det danske folk – netop som en konsensus om et værdigt liv til alle – et liv med muligheder for alle Danske.

  Velfærdsstaten er dermed ikke socialdemokratisk vraggods – det er hele det danske folks rygsæk.

  Desværre overtog en ny klasse, humaniora akademikerne, arbejderbevægelsen i 70’erne og med deres ideer blev arbejderen reduceret til en global ressource. En ressource, der tilsyneladende problemløst kunne hentes ind i samfundet og produktionen.

  Socialdemokraterne reducerede dermed deres eget vælgerkorps til anonyme myrer. De som var imod, og proteststemte, blev i 90’erne kaldt ’ikke stuerene’. Der var kun en som pissede indenfor her. Det var socialdemokraternes leder selv – på sine egne kernevælgere.

  Med akademikerne kom også administration, regler og hobbyudgifterne for velfærdssamfundet. Stille og rolig blev velfærdssamfundet transformeret fra et gode for den lille dansker – til en fest – en cirkusforestilling – for akademikerne og de uhæmmet kreative.

  De som oprindelig havde rettighederne bliver nu opfattet som snyltere.

  Kære Socialdemokrater – Cirkusforestillingen må være ved sidste nummer.

  I er blevet trukket ved næsen igennem 4 årtier. Og vi ved alle hvor arnen til denne ballade er –

  De rådne æg, skideskuret, i samfundet er samlet i et parti. Under en partifane – De Radikale.

  Så gør dog noget ved det.

 41. Af Uffe Lindum

  -

  Vist har politikerne en mening om hvadsomhelst, fortrinsvis noget, de ikke har en unse faglig viden om. Man krummer tæer, når man hører dem kloge sig i fx klimadebatten, hvor der hele tiden råbes på ‘handling’, men hvor de ikke har tid til at stille de spørgsmål, endsige afvente de svar, der skal gøre det klart, hvordan der skal handles. Ikke mindst politikere, men undertiden også journalister, har glemt det basale, at over for noget, man ikke ved noget om, skal der spørges ‘hvorfor’, ‘hvordan’ eller lignende. Det er første betingelse for at få et svar, der kan bruges til noget praktisk.

 42. Af Erik Larsen

  -

  “Jørgen f” – Fantastisk rigtig beskrivelse af hvad der skete fra 1968 og til idag!
  Danskerne snorksover – og de unge “børn” af disse kulturelle-akedemikere er jo idag 30-40 år og de tror (desværre de fleste) at “det går nok”! Endvidere beskæftiger de sig mere som een skriver med TV-serier, uvorne børn, café-besøg m.m.
  De umulige “venstre-kulturelle” har temmelig let ved at omstyrte samfundet.
  Hvis ikke der snart sker noget meget, meget drastisk så er vores dejlige gamle land kaput!

 43. Af Peter Andersen

  -

  jørgen f.

  Du har så evigt ret. Den kreative klasse, personificeret ved de radikale, samt humanoia-studerende og journalistiske medløbere, har i alt for lang tid fået frit spil. Virkeligheden ser dog langsomt men sikkert ud til at overhale dem indenom. Der er nemlig ikke flere penge, så alle de overflødige og ikke-rentable må snart holde for.

  Og vi véd vel allesammen godt hvem de er…

 44. Af Ole Juul

  -

  Hun får squtte lov!

  Hr. Vestager er stort set den eneste der har egentlig politisk tæft i denne såkaldte taberregering.

  Det reelle problem, også for HTS, er – at ingen andre i dette sammenrend har format til at afbalancere hendes åbenbare talent. Derfor har hun ikke dette spillerum, -hun tager det, og bruger det!!! Og det er ikke sundt for Danmark.

 45. Af KB Nielsen

  -

  Fru Vestager er en magtbegærlig og kynisk politiker, som kun får lov til at køre sin katastrofekurs, fordi lederne i de andre regeringspartier ikke giver hende kontant modspil. Hun ødelægger bevidst denne regerings muligheder, fordi hun i realiteten ville foretrække at sidde som statsminister med støtte fra V og K.

  Til de menige radikale i folketingsgruppen: Træk tæppet væk under hende – i stedet for hele tiden blot at bøje nakken.

 46. Af Ole Chemnitz Larsen

  -

  Margrethe får lov til alt, fordi Hun står for det, som Helle ønsker at gennemføre.

 47. Af Thorbjørn Thiesen

  -

  Niels Krause Kjær er det ikke journalister, redaktører der skal stille de kritiske spørgsmål, og så tolke svarene. Nu er det ca. en uge siden at jeg læste Paul Krugman’s blog.Her referer han til en udtalelse af Oliver Blanchard og Daniel Leigh fra IMF, hvor man har måtte genoverveje anbefalingerne om nedskæringspolitik.
  Det viser sig at det ikke er den rigtige politik og efter veerne er meget kraftigere end forventet. Så konklusionen er at den førte økonomiske politik forlænger krisen. Hvorfor er MV ikke blevet spurgt om dette kunne foranledige en revurdering af de radikales vanvittige politik.
  Sandheden er at vi lige har oplevet et kæmpe fejlskud i den økonomiske politik – og alt for mange af dem der er ansvarlige er stadig ved magten og nægter at indrømme at de har begået en eklatant brøler.

 48. Af Uffe Lindum

  -

  Mens vi nu er ved komme´ntarerne, synes jeg, at Berlingske skylder en velargumenteret forklaring på, hvorfor man hos visse bloggere kan gå ind – som her – med navn,adresse osv., mens man hos andre, chefredaktøren fx, skal være slave af enten fæcesbook eller kvittevitter. S.u.

 49. Af Hartvig Jensen

  -

  Kære Thomas H.Rasmussen,

  Det var et godt BRØL, tak for det.

  Jeg er pensionist. I 28 år boede og arbejdede jeg i langt Bortistan Jeg havde ingen stemmeret der hvor jeg var bosat og ej heller der ,hvor jeg kom fra. Da jeg vendte tilbage til DK og efter nogle år gik på pension Så kunne jeg ikke få så meget som de andre folke pensionister .Idet jeg havde været væk i mange år.Efter skat får jeg udbetalt 4600,00 Kr.
  Kan man leve af det ???, Nej det kan man ikke, så nu går jeg med morgen aviser for at få det til at køre nogenlunde. Men jeg er forbløffet over at “flygtninge” nu kan få BØRNEPENGE fra dag 1.Hvordan hænger det sammen???

  MVH

  Hartvig Jensen

 50. Af P Christensen

  -

  Hartvig Jensen undrer sig ligesom vi andre over at indvandrere kan få børnepenge fra dag eet.
  Til gengæld skæres der i basale ting i velfærdssamfundet, og forfaldet af veje og institutioner gør at man må undres over behovet for vore skattesatser og over, hvor skatteprovenuet forsvinder hen. En del af svaret ligger i ovennævnte, hvilket er en følge af den vidt omtalte radikale økonomiske ansvarlighed.

Kommentarer er lukket.