Fuldtonende skiderikker

Af Niels Krause-Kjær 41

SF’s kortvarige næstformand har aldrig været SF’er. Hans lidt længere medlemskab af partiet byggede på falske eller i bedste fald forkerte præmisser. Derfor er hans indmeldelse i Socialdemokratiet logisk. Men måden han og andre forlader SF på, antyder, at en del af projektet også er at skade det parti, der forlades.

Først den falske – eller forkerte – præmis. Mattias Tesfaye mener, at SF’s oprindeligt under dets stifter Aksel Larsen var et ægte arbejderparti, udsprunget af DKP, med rødder til både skibsværftsarbejdere og den skurvogn, han så ofte selv taler om. Så kom Sigurd Ømann, især Gert Petersen og også Holger K. Nielsen og formede partiet til et blødt pædagog-parti, hvor skurvognen blev skiftet ud med lærerværelset. Mattias Tesfaye (og andre) levede i den vildfarelse, at når partiet efter Aksel Larsen kunne skifte udseende og indhold, så kunne det jo også ske igen. Nu under ledelse af Villy Søvndal. Det var derfor et fremtids-SF, han meldte sig ind i. Senest med valget af Annette Vilhelmsen som formand blev det fortid, hvorfor det misforståede medlemskab blev blottet og de politiske ambitioner havarerede.

Så langt, så skidt, kan man sige. Derfor er Tesfayes spring fra ungdomskommunist til knap så ungdoms-socialdemokrat logisk. Skurvognen og drømmen om den solide madpakke er den røde tråd i den udvikling. Ikke de partier, han har været medlem af. Og at han skifter partier som andre skifter brugte biler er ikke nødvendigvis et spørgsmål om troløshed – det afhænger blot af, hvor troskaben er placeret. I dette tilfælde ligger den i det faglige arbejde og i 3F. Det politiske parti er blot reduceret til et værktøj i kassen.

Men – og det er så her kæden hopper af: Hvis det kun var så enkelt og ædelt, hvorfor så overhovedet melde sig ind i et nyt parti i samme bevægelse, som man melder sig ud? Det er dog tilladt at være partiløs i en periode, ligesom det er tilladt (og ordentlig opførsel) i en skilsmisse at vente lidt på at flytte sammen med en ny kæreste. Og hvorfor trække pinen så længe og tildele sig selv ‘air-time’ i hver bevægelse, når endemålet har været så åbenlyst? Og hvorfor den tilsyneladende koordinering med andre frafaldne arbejderister, så hver uge synes leveringsdygtig i endnu en frafalds-historie?

Fordi det politiske projekt naturligvis handler om skabe en ny, politisk platform for sig selv og sine. Valget er denne gang faldet på Socialdemokratiet. Det gøres bedst ved blandt andet at skade det, man forlader. Man skal derfor ikke tage de rigtige SF’eres besindige bemærkninger om ‘god vind’ og ‘det tager vi stille og roligt til efterretning’ for gode varer. De synes, at Tesfaye og hans kumpaner er nogle fuldtonende skiderikker. Det er svært at argumentere imod.

41 kommentarer RSS

 1. Af Ole Chemnitz Larsen

  -

  Ingen værdier og holdninger. Kun interesser, der skifter med vinden.

  En udbredt tendens i den politiske verden, som vælgerne selvsagt har gennemskuet.

 2. Af Eyvind Dekaa

  -

  “fuldtonende skiderikker.” Ha ha ha den var go’ Krause!
  En politiker er en skiderik fordi han handler politisk?
  Øh Krause, er det ikke lidt sent at opdage, at sådan er politik?

 3. Af søren sørensen

  -

  ” Tesfaye og hans kumpaner er nogle fuldtonende skiderikker. Det er svært at argumentere imod.”

  Det er da vist ikke meget tvivl om. Personligt har jeg altid fundet ham slimet i sin tilgang og måde i debatten i fjernsynet..Og kan prise mig lykkelig som altid for en god intuition…Dette er jo politiker tilsvining, men når der ikke er andre ord?

  Ingen tvivl om at han går fra S når han har fået nok ødelagt der, gud herrebevares hvem har lukket Guy Fawkes ind på kontoret i S? Han stopper ikke før målet i de Radikale! Det må kaldes ypperlig spind, eller bare en rådden smag? Formentlig 1 uge efter næste valg er overstået, der er jo et lille stykke arbejde der skal gøres først der i Socialdemokratiet hopper han, formentlig på 2 ben, Men politikere?

  Men skal ikke blive politiker før men ved hvad men er! Da der er en historisk overvægt af røde der er gået til de forretningsejende manipulere partier, Er spørgsmålet jo klart; Hvor mange penge og karriere er de blevet tilbudt for skiftet? Svaret og løsningen er for at få ordentligt demokrati i landet burde men ikke ha lov at skifte parti før et nyt folketingsvalg og ens stemme skulle altid gå til det parti men stillet op for og dem der stemte på en. Alt det andet er samfundseroderende og manipulerende. Han burde overlade sit mandat til Nr. 2 på listen da han blev valgt ind for SF, stoppe sin 2 årige betaling af folketingsløn som han ville få og gå med æren. Da de ingen har, må dette blive et lovkrav, men da dem der bestemmer dette ingen ære har forbliver dette jo en umulighed…

  “Formlen er….
  The barber’s Paradox
  The barber of a town shaves only those men in town who do not shave themselves.
  Under this scenario, we can ask the following question: Does the barber shave himself?
  Asking this, however, we discover that the situation presented is in fact impossible:
  – If the barber does not shave himself, he must abide by the rule and shave himself.
  – If he does shave himself, according to the rule he will not shave himself”.

  Khader ,Karen Jespersen og Tesfaye går ind i en barbershop på Nørrebro. Hvem kommer ud i live? som gravid? og sendt på genopdragelse rejse?

 4. Af Mads Ravn

  -

  Måske – måske er de skiderikker. Men virkeligheden er jo altid multifacetteret. Med SF som regeringsparti for første gang, kan man ikke længere gemme sig, fårene skilles fra bukkene. Har man ikke villet A’s alt for ofte (lav)pragmatiske linje uden noget på hjerte, så har SF måske været et godt sted at “ruge ud”. Her har folk i større grad passion og drømme. Prisen er bare, at de fine og frelste principper har en tendens til at blive til mareridt, når de får indflydelse på virkeligheden. Mit yndlingseksempel fra gamle dage er, da Holger K. mente, at kampvogne i Afghanistan ville “sende et forkert signal”.

  Der er noget i gære på venstrefløjen, tror jeg. Regeringsmagten er en katalysator for en ny og skarpere opdeling af lejrene. Flere på A-siden væmmes åbenlyst ved den “kynisme” Villy omtalte, som de ser hos SF og Ø. Jeg har igennem tiden stemt på alle tre partier, men må efterhånden (med ikke så lidt rædsel) erkende, at jeg på en højst mærkværdig måde har mere til fælles med DF end SF og Ø – de sætter i det mindste ikke principperne før virkeligheden. Hvor er det trist…

 5. Af Balther Jensen

  -

  @ Niels Krause-Kjær
  søndag den 27. januar 2013 kl. 22:58

  Niels Krause Kjar!

  Hele den samledee Danske Regering er en stor stor samling ’skiderikker’, som kun er der for at faa en stor lon som Folketingsmedlemmer og Ministre.

 6. Af Arvid Holm

  -

  Formodentlig leder Tesfaye og hans kumpaner efter deres mistede identitet?

  Socialister har jo traditionelt set sig som de ædle riddere for den gode tolerance og uselviskhed, der bekæmper de onde kapitalisters intolerance og selviskhed
  Men det er en illusion, der er overleveret fra klassekampens tid, hvor verden uden for Danmark blev ladt ude af betragtning.

  Dengang var det mere realistisk at dele danskerne op i selviske og intolerante rige og deres fattige ofre, der kunne hævde en status som uselviske og tolerante, da der ikke var beviser for det modsatte.

  Men nu er der beviser.
  I vor stadigt mere globale verden har alle danskere fået status som rige, selviske og intolerante.
  Der er også hos socialisterne et overvældende flertal for erklæringen: ”Danmark kan ikke være socialkontor for hele verden!”
  De vil heller ikke dele med andre, så de mister deres priviligerede levestandard.

  Når de lufter de gamle socialistiske synspunkter, bliver de til grin som moralister – intolerante egoister, der ikke tolererer intolerance og egoisme.
  I den globale verden har danske socialister mistet deres identitet – de er selv blevet kapitalister.

 7. Af Ole Skovgaard

  -

  Ja en meget fornuftigt skiderik noget skal han leve af, så han sørger for fremadrettet at han har et levebrød, som “levebrødspolitiker”. Det gælder jo om at engagere sig i det danske “Demokrati”. Og helst være så engageret i det, at man kan leve af det. Når man så lever af det så er man i systemet og så kører Cirkuset videre.

  Så har man fast arbejde med at fremstille “Hjælpepakker” i hjælpepakke Fabrikken og fremstille love i lovgivnings Fabrikken. I disse virksomheder er er produktions omkostningerne tårnhøje og der er dundrende underskud hvert år, da ingen gider at købe produkterne, men kun bruge dem gratis, men det pisse lige majet for idioterne betaler underskuddet år efter år (Befolkningen).

 8. Af Niels Juul Hansen

  -

  Enig med Krause.

  Jeg hører selv til centrumvenstre i dansk politik, men jeg er godt nok træt af en politiker, som ikke kan sige tre sætninger uden at nævne ordet skurvogn mindst én gang for at lyde ‘autentisk’.

  Han er for mig lige så useriøs som makkerparret Jespersen og Pittelkow, som har optrådt som vejrhaner i årtier.

  Vil ikke blive overrasket, hvis Mattias Tesfaye ender som kandidat for Dansk Folkeparti, som allerede består af mange frustrerede socialdemokrater.

 9. Af Claus T.

  -

  Det er vel ikke specielt suspekt at forvente, at SF opfører sig som et folkeparti, når partiet nu har ordet som en del af sit navn?
  Tesfaye har vel troet på, at partiets medlemmer ville blive begejstrede, når han og hans venner begyndte at sætte fokus på verden uden for lærerværelset?

  Hvis han er en “fuldtonet skiderik”, er han da i det mindste ikke alene.Den behandling, han selv og Thor Möger har fået af deres parti”kammerater”, har da ikke ligefrem været for sarte sjæle.

  Nå, men jeg er altså ikke Tesfaye-fan. Jeg synes, han på lange stræk er umoden og unuanceret. Men ligefrem at kalde ham en “fuldtonet skiderik”??

 10. Af Grethe H.

  -

  Jeg var så naiv at tro, at der fra Berlingske stilles krav om en god tone i debatten. Det tror jeg lige du har overset Krause. Og så er det da også rigtig dejligt, for en borgerlig som dig at få lejlighed til at svine en venstreorienteret.

  Mht. karierre kan man jo tilsvarende sige om dig, at havde du ikke haft en fortid som spindoktor havde du måske ikke fået så fremtrædende en post i medierne. Du burde efter min overbevisning holde dig til det saglige i stedet for populismen.

 11. Af o Barreth

  -

  Der hentydes i ovenstaaend kommentarer til “levebrodspolitikere”.
  Kan det oplyses om den omtalte “politik-springer” oppebaerer lon i folketinget ?
  Hvad vedkommende har gjort for Danmark ?

  Burde Berlingske ikke have en rubrik, hvor man kunne klage over kommentarer, jaevnfor den landsforviste stakkel Balther jensens kommentar kl.3.30 ?
  Den form for naiv kasten med snavs burde kunne slettes.

 12. Af T. Sørensen

  -

  Det er dårlig stil, at slå en ildelugtende prut i lokalet for derefter at forlade lokalet. Så kan “vennerne” sidde tilbage i dunsten. Den største bommert en ansøger kan gøre under ansættelsesintervievet, er at kritisere sin gamle arbejdsplads. Herved udstiller man sig selv som illoyal. Sådanne medarbejdere, skal man undgå. Rene troublemakere. Det er vel i grunden det Tesfaye udstråler. Vi ønsker stort tillykke til S for til “kuppet”.

 13. Af Claus T.

  -

  @ O Barreth

  Mattias Tesfaye var ikke medlem af Folketinget og modtog således ikke vederlag derfra.
  Han var næstformand for SF og modtog løn derfra, indtil han trådte tilbage.

  I øvrigt helt enig med dig i din kritik af Balther Jensens “indlæg”. Hvem i alverden kan dog tage så lavt niveau alvorligt?

 14. Af Søren Koblegaard

  -

  I stedet for at gentage en historie, som langt de fleste er sig beviste, kunne det være mere konstruktivt af fremlægge nogle tanker, om hvorledes man får et bedre demokrati, hvor vi er fri for disse typer.Det skal dog siges at også i det system er hæderlige og ordentlige mennesker.

 15. Af H Christensen

  -

  Nu får DR da et problem. De har i udpræget grad trukket Tesfaye frem til diverse debatmøder, som repræsentant for venstrefløjen.

  P1Debat og Søndagsfrokosten har ladet ham stå der alene, sammen med 2 fra højrefløjen. Selvfølgelig blev det hele bare et ensidigt højreorienteret forum. Som P1Debat og Søndagsfrokosten jo er.

  Men hvad gør de. De må vel hive Thor Møger. Nåh nej, den går nok ikke. Astrid selvfølgelig. Hm, hun er minister. Nå vi får nok se, hvilken højrefløjsSFer, som reelt slet ikke er SFer, som DR kan få udpeget til efterløser.

  Jamen, de kan da også beholde Tesfaye. Selvfølgelig. Han repræsenterer vel fortsat i deres øjne venstrefløjen. Og som tidligere SFer, så næsten …

  Personligt vil jeg foreslå, at såvel Tesfaye som redaktører udskiftes. Det er på tide, at vi får mere ærlighed ind i såvel partierne, som i DR.

  Manipulation og indoktrinering hører ikke til i et demokrati. Så kan Tesfaye smørre sin madpakke selv, og næste gang indtage sin leverbrødsmad i en skurvogn. Det er nok lang tid siden, han reelt har sat sine ben der, og Tesfaye trænger virkelig til lidt jordforbindelse.

  Det er ikke 100 kr. i skattelettelser, som skurvognsfolkene efterlyser. Det er større tryghed, og ikke mindst mere ærlighed ind i dansk politik. På begge punkter har Tesfaye gjort skurvognsfolket en bjørnetjeneste.

 16. Af Helge Olsen

  -

  Der kan skrives mange interessante analyser af SF’s udvikling & gøren og laden som regeringsparti, lige som der kan drages paralleller til SF’s udvikling og sprængning i forbindelse med 1960’ernes røde kabinet (hvor SF fungerede som støtteparti for en S-mindretalsregering, og havde tre pladser i et til formålet nedsat kontaktudvalg = “det røde kabinet”).

  Også dengang var spændingerne et amalgam af generationsopgør, politisk-ideologiske modsætninger og kulturforskelle. De unge ønskede partiets socialistiske idéer udmøntet i “poltik for arbejderklassen”, hvor de gamle (Aksel Larsen, Morten Lange m.fl.) var parate til sammen med S at føre en pragmatisk opgaveløsningspolitik, med f.eks. lønstop og andre tiltag imod “arbejderklassens objektive interesser”.

  Jeg syntes dengang, og synes stadig, at de som forlod SF og dannede Venstresocialisterne (nu EL) var nogle illoyale skiderikker. Det gælder uanset om man går med bulder og brag i samlet flok, eller man enkeltvis undsiger sit parti og smutter over i andre partier, i stedet for at blive og fortsat søge at præge og udvikle partiet indefra.

 17. Af Finn Bjerrehave

  -

  Fuldtonet debat , med latrinære gloser, det er måske ny Berlingske standart, og jeg måber.
  Jens Otto Kragh, udtalte for år tilbage, man har et standpunkt til man tager et nyt, netop fordi en politiker altid skal være i bevægelse, men nutiden er sjældent beredt til nye tider, derfor ikke sk………..,.
  Hvorfor næstformanden ikke automatisk blev formand, fortæller nok mere om glæden ved den fine titel,uden substans.
  Tak for bedre sprog.Finn Bjerrehave Vig

 18. Af Niels Krause-Kjær

  -

  Det her skal Krag ikke blandes ind i. Fire partier på få år! Langsom udmelding med fuld presse. Drypvise frafald fra gode venner efter hvad der vel kun kan betegnes som et mislykket partikup (ellers var de jo blevet i partiet)? Undskyld mig, men kun Berlingske pæne sprogstandard og egen gode opdragelse forbyder mig at skrive, hvad de i SF i virkeligheden kalder de frafaldne arbejderister

 19. Af Jan Petersen

  -

  Kan vel så også tillade sig at kalde hele projekt “blondinen i stiletter” for en flok inkompetente tomhjerner.

 20. Af Hans Andersen

  -

  Ingen tvivl om mandens ide med at det skal kunne betale sig at arbejde har fået mange en sagsbehandler op af stolen af frygt for at miste klienter. Og hvad kalder man ikke folk der truer en på ens levebrød. Skiderik er nok et af de mere afdæmpede.

 21. Af Peter Poulsen

  -

  FULDTONENDE SKIDERIKKER

  Her troede jeg, at overskriften dækkede en blok om, hvordan et netværk af håbefulde konservative havde opnået at bore sig ind med dyre spinkontrakter på DSB, mens det var under ledelse af en konservativ minister.
  Og så var det blot småsnak om en frafalden SFer.
  Ak ja

 22. Af B Nielsen

  -

  NKK har ret i sin analyse, Tesfayes skift fremtræder i høj som et ønske om at skade sit gamle parti, SF.

  Hvad er logikken i at melde sig ud af det ene akademikerparti, for at melde sig ind i et andet af samme skuffe.

  Som 3Fs formand, Poul Erik Schou Kristensen har udtalt: “Thorning befinder sig på en anden planet” (end den danske arbejder).

  Se også blot til det møgfald, socialdemokraten Rasmus Prehn fik af sine egne for at gøre sig til talsmand for at regeringen skulle investere mere for at fremme beskæftigelsen.

  For få måneder siden blev socialdemokraten, arbjederen Leif Lahn Jensen banket på plads, fordi han mente, at regeringen gjorde for lidt for at skaffe jobs til de arbejdsløse.

  Se sådan behandler man de såkaldte “arbejdserister” hos Socialdemokraterne.

  Derfor er Tesafyes skift et forsøg på ene og alene at profilere sig selv, og måske få nogle gode ben – hans påståede politiske synspunkter vil ikke vinde genklang i hans nye parti, havde han villet gøre noget epokegørende, kunne han have meldt sig ind i DF, der pt. æder sig mere og mere ind på S og SF, eller han kunne have skiftet til Enhedslisten, hvis han rigtig ville ud og svinge med fanen, men S. ?

  NKK – Du har så evig ret.

 23. Af Claus T.

  -

  @ Niels Krause-Kjær

  Beskriver du formandsvalget i SF som “et mislykket partikup”??
  Hvad i himlens navn bygger du dén påstand på?

  Og du er forargret over “langsom udmelding med fuld presse”.

  Igen, jeg har ikke noget til fælles med Tesfaye, men hvis du kan blive forargret over den metode, hvad vil du så mene om adfærden hos Özlem Cekic, Holger K Nielsen, Trine Pertou Mach og Pernille Frahm?
  Er de uskyldsrene lam?

  Eller hvad med Søvndals chefrådgiver, Claus Perregaard, som hemmeligt meldte sig ud af SF og var chefstrateg for Annette Vilhelmsen, samtidig med at han udadtil bakkede fuldt op om Søvndal-linjen?

  Hvis Tesfaye er en fuldtonet skiderik, er han da vist ikke ene om det.

 24. Af Niels Krause-Kjær

  -

  Jeg er ikke forarget, og nej, jeg beskriver ikke formandsvalget som et mislykket kup. Men når Tesfaye (og med ham en række andre) meldte sig ind/blev særligt aktive i SF med den præmis, at partiet skulle ændres markant – og når det så ikke lykkes forsvinder igen efter få år. Så er ordene ‘mislykket partikup’ vist ikke helt ved siden af.
  Og bemærk, at ’skiderik’ er i flertal. Som bemærket i en tidligere kommentar, så er det kun berlingske pæne linie og min egen gode opdragelse, der forhindrer mig i at referere de udtryk, der bruges om dem i SF
  Men Tesfaye er et særlig godt eksempel – fire partier på ganske få år, come on! Det er da noget særligt. Og så med den exit

 25. Af Claus Christensen

  -

  @ NKK

  Du har ret i din analyse af denne Tesfaye.

  Men er det ikke lige i overkanten at ofre et blogindlæg på denne NULBON??

 26. Af Claus T.

  -

  @ Niels Krause-Kjær

  At Vilhelmsen-støtter render rundt på Christiansborgs gange og kalder bl.a. Tesfaye for værre ting, end du kan få dig til at skrive, kan da aldrig være bevis på, at Tesfaye er en “fuldtonet skiderik”? Det er vel snarere et bevis på modstandernes metoder.

  Da han trak sig som næstformand gav han som begrundelse, at han måtte anerkende, at hans linje havde lidt et eklatant nederlag, og at nu skulle Vilhelmsen have mulighed for at føre linjen ud i livet.
  Er man en skiderik, fordi man tager konsekvensen af et politisk nederlag?

  Og nu vi er i gang: hvorfor kalder du ham og hans fløj for “arbejderister”? Er det en betegnelse de selv har brugt, eller accepterer du bare deres modstanderes stempel af dem?

  Igen-igen: jeg er ikke enig med Tesfaye, og han må selv finde ud at forklare, hvorfor han er i gang med parti nummer fire på 10 år, men helt ærligt: “fuldtonet skiderik”??

 27. Af søren sørensen

  -

  “fuldtonet skiderik”??
  Skrevet af Claus T., 28. januar 2013 kl. 22:35

  …Er hvad han er! Kommunist, Enhedslisten,SF, S og snarest R. Formentlig borgerligt betalt hele vejen igennem….Demokratiet er eroderet,manipuleret, “spammet” via hans slags. Kun den værste spind- doktor vil nogensinde tag ham seriøs som andet end en politiker lykkerider, der kan tabe kroner på landevejen til venners opsamling!. Lad os håbe at befolkningen er ligeså kloge!

  Claus Christensen…Oh dåh, de borgerlige ønsker at smække stille og roligt med døren, når nu en rød er rykket , ja vel under n,s,ø,v! Set før, at dem uden dagsorden,idé overtager tegnebogen!

 28. Af Ole Skovgaard

  -

  Syntes det er lidt latterligt, at der er nogle der undrer sig over ordvalget “Levebrødspolitiker”. For er da det der er målet på den lange bane. Bliv socialdemokrat inde i varmen bedre end SFer ude.

  Så får han en valgkreds og så kører cirkuset. Det kræver bare, at Socialdemokraterne kommer lidt højere op end 20 % og det gør de snart. De gennemfører bare nogle flere hjælpe pakker og på et eller andet tidspunkt er der vel nogle borgerlige partier der nødt være imod at skæv vride arbejds markedet yderlige og hjælpe alle (Undtagen dem der hopper rundt på tungen derude) medmindre alle 179 er blevet Stalinister. Og så skal du se vælger flugt fra Venstre da (G)Velfærds Cirkus artisterne jo udgør flertallet som det osse fremgår af den seneste gennemgang af tallene fra landets kommuner. Jo Roligt nu, det skal nok gå alt sammen. Hvor underskuddet ender, Who cares ?

  I øvrigt syntes jeg, Wilbæk skulle være gået til det pressemøde uanset om han havde 50 i feber og sejlede afsted. I givet fald skulle han have været ankommet i en rullestol.

 29. Af Ole Skovgaard

  -

  Og med borgerlig modstand mener jeg, at man rent faktisk udtaler sig om emnet (Hjælpepakker) og ikke bare holder sin kæft fordi der er flere stemmer i at være ansat i Hjælpe Pakke Fabrikken. Virksomheden hvis produkter alle gerne vil modtage, men ingen vil betale for.

 30. Af Balther Jensen

  -

  @ Claus T., 28. januar 2013 kl. 13:24

  Claus T.

  Det er kun ‘Skiderikker’ som ikke vil, eller tor bruge deres fulde og rigtige navn.

 31. Af Claus T.

  -

  @ Balther Jensen

  Siden du tilsyneladende er ude af stand til at formulere argumenter, nøjes du med at skråle “skiderik” efter folk, du ikke kan lide, herunder regeringen, Folketinget og nu også min ringhed.

  Velbekomme.

 32. Af Finn Bjerrehave

  -

  Tænk jeg kunne bruge meget alvorligere gloser, når jeg tænker på alle disse journalister, som fjernede Efterlønnen, og ovennævnte, måske den største, og jeg græder.
  Vores unge kommer nemlig ikke ind på arbejdsmarkedet, med de nye kompentancer, samt dynamik, der er nemlig ikke naturlig afgang i toppen.
  Tænk min indbetalte efterløn ca 180.000 kr udmøntede 194.ooo efter alle disse år, og regn videre, min søn som arbejdsløs tekniker, fik efter kun 13 måneder mere end min udbetalte efterløn, og han havde kun værer i A kasse ca 1 år.
  Mit tilsendte regnestykke til Vismændene, blev besvaret med korrekt regnestykke, samt der er endda personer som ikke får noget udbetalt, og samfundet stryger pengene.
  Regeringens svar er senere blevet en pensionsalder på 70 år, og nu kommer de unge aldrig i funktion, før alt for sent, og dette mellemskoleregnestykke, kan ikke forståes, hverken politisk eller journalistisk, og sidste nyt fra Gymnasiet, de unge kan ikke regne.
  Tak for regning uden politik.Finn Bjerrehave Vig

 33. Af Søren Revser

  -

  Og netop som man troede, man ikke kunne brække sig mere…

  Forbandede korrupte levebrødspolitikere.

 34. Af søren mejlbjerg

  -

  Mathias Tesfay er et ganske interessant fænomen. En person med en masse holdninger, man som liberal kan være enig i, og så alligevel have et helt andet politisk ståsted. Han må være en betragtelig byld på venstrefløjens selvforståelse. Han demonstrerer jo på ægte vis de holdninger den “rigtige” arbejder har – som svendene i mit firma.
  Tesfayes intigritet og åbenmundethed og konsekvente ageren udstiller jo hvor fuld af lort og akademisk revolutionsromantik venstrefløjen er. Og hvor langt den er fra at appelere til arbejdervælgeren, som den bryster sig af at repræsentere.

 35. Af Lars Busk

  -

  Claus T

  Balther er en kværulant af den allermest iriterende typus.
  En kværulant, som har ret!

 36. Af Claus Jensen

  -

  Fred være med at han skifter parti. Men altså, hvorfor skal han og især medierne gøre en stor sag ud af det? Tesfaye har kun været SF´er i få år, og næstformand i endnu færre. I mine øjne er der ikke tale om en fremtrædende SF´er. Det kan være, at han er blevet skuffet over, at han ikke har kunnet skyde genveje i partiet, og han så håber på karriere i et andet. Hvis det er tilfældet, så har han ikke min respekt.
  Men hvor er jeg træt af den der skurvogns-romantik. Jeg har selv i en fjern fortid har haft en kort karriere i skurvogne, og det var der sgu´ ikke meget venstrefløj over. Hvis Tesfaye vil være blandt ligesindede kanvas-klædte, så bør han tage skridtet fuldt ud og melde sig ind i Dansk Folkeparti.

 37. Af j nielsen

  -

  ti skidefulde rockere .. skibsskrue fuldrigger .. argh!

 38. Af P Christensen

  -

  Tesfaye var jo blot kort inde i SF for at lede efter et medlem, der også havde interesse for lønmodtagernes vilkår.
  Derfor måtte han gå igen med uforrettet sag.
  Men hvorfor i alverden er han så gået ind hos Suicidaldemokratiet for at lede videre ?
  Og et besøg hos Radikale Venstre er selvsagt også overflødigt.
  Sådan er det jo.

 39. Af Finn Bjerrehave

  -

  Nu er jeg igen blevet overhalet af virkeligheden, netop folkepensionsalderen er hævet til 72 år, og mit fattige bud, er det et dødsstød, mod arbejdsmarkedet altså som håndværker aktiv til det 72 år.
  NKK., som via journalistisk pres mod efterlønnen, har som resultat fået den såkaldte :Tilbagetrækningsreform på skinner, og Folketingets medlemmer har endda fået hævet deres pensionsalder til 62 år, og solidaritet er altså minus 10 år, og hvad er meningen.
  Dagens politiske tilbud lyder:Forhøjet su hvis du gennemfører på rekorttid, og så husk at være i A kasse, så får du nemlig 3 gange SU i 24 mdr, og når så bedstefar går på pension som 72 årig, kummer du måske ind på arbejdsmarkedet, eller som Politikerne siger, om få år kommer vi til at mangle hænder, og al min bekymring, er forgæves.
  Håb for fremtiden.Finn Bjerrehave Vig

 40. Af Urban Hansen

  -

  Jeg får det indtryk at Mattias Tesfaye interesserer sig for politik for at undgå at stå på en mure stillads en råkold mandag morgen og stable sten.

 41. Af j nielsen

  -

  “Jeg får det indtryk at Mattias Tesfaye interesserer sig for politik for at undgå at stå på en mure stillads en råkold mandag morgen og stable sten.”

  ikke at jeg aner det, men det skulle ikke undre mig om han faktisk har prøvet det.

Kommentarer er lukket.