Barfoeds énmandshær

Af Niels Krause-Kjær 84

De færreste politiske ledere er komplette, og De Konservatives Lars Barfoed er det slet ikke. Hvad han har i politisk redelighed og substans, mangler han i politisk gennemslags-kraft og timing. Men Barfoeds fejl og mangler udstilles særligt, fordi han i dag fremstår som en énmandshær. Partiets tillidsfolk er ikke til megen gavn, folketingsgruppen synes med enkelte undtagelser at  have tankerne andre steder, og de konservative borgmestre vil helst ikke ses sammen med partilederen på denne side af novembers kommunalvalg.

I et konservativt folkeparti i normal kampform ville det betyde, at fløjkampe og formandsopgør ville være undervejs. Men selv ikke det synes partiet i dag at kunne mande sig op til. Det ville i øvrigt heller ikke løse noget. Modløsheden breder sig. I den sammenhæng er tabloidpressens grænseløse skriverier om formandens skilsmisse  og boligforhold på et tidspunkt, hvor en ny start var planlagt, blot med til yderligere at understrege partiets dybe krise. Intet synes at lykkes.

Efterårets kommunalvalg vil givet skrælle mange konservative byrådsmedlemmer væk over hele landet og gøre partiets kommunalpolitiske fodaftryk til primært at handle om hovedstadsområdet og Nordsjælland. Ud af partiets tolv borgmestre vil en håndfuld tabe posten, men i kommuner som Frederiksberg, Vallensbæk, Høje Taastrup, Hørsholm, Gentofte og Viborg er der formentlig også konservativ borgmester i 2014. Derudover vil der være et par stolpe-ind-konstitueringer. Er 7-8 borgmesterposter en massakre? Njarhh, det bliver i alt fald et klart nederlag. Værst bliver blodbadet i de mange kommuner i provinsen, hvor der efter kommunalvalget slet ikke vil være en konservative repræsentation.

Dernæst er der Europa-Parlamentsvalg i juni 2014. Det er umiddelbart svært at se, hvordan Bendt Bendtsen eller nogen anden konservativ kandidat kan sikre sig et fortsat sæde i Bruxelles.

Og dermed når vi frem til august 2014, hvor de konservatives eget fatamorgana i form af Connie Hedegaard ikke længere er EU-Kommissær. De fleste forventer, at hun skal videre ud i verden for at redde den fra klima-undergang, men mange partifolk håber fortsat, at hun i stedet vælger at kæmpe for at hindre Det Konservative Folkepartis undergang. Det er uklart, hvilken opgave, der er størst. Til gengæld er det usandsynligt, at Connie Hedegaard kan overtales til at blive formand. Heller ikke, hvis meningsmålingerne på det tidspunkt er nogenlunde som nu, og det er Lars Barfoed selv, der henvender sig med tilbuddet. 

Vil partiet være reddet, hvis Connie Hedegaard siger ja? Njaahh. Måske vil det hjælpe. Men det afgørende er fortsat politikken, og i den sammenhæng flirter Det Konservative Folkeparti ind imellem med det største – måske eneste – aktiv, partiet har tilbage: Nemlig, at det er et af de gamle partier med alt hvad det indebærer af fordele og begrænsninger. Fordelene eller begrænsningerne (alt afhængig af humøret) er bl.a., at den ubetinget positive EU-politik aldrig kan drages i tvivl. Der må heller aldrig være tvivl om, at hvis der er en borgerlig regering, så er De Konservative en del af den regering. Derfor bør det i særlig grad bekymre Lars Barfoed, at der i hans parti vokser en EU-skepsis og en idé om, at partiet bør stå udenfor en eventuel Venstre-regering efter næste valg. Gør man det, så er man bare et tilfældigt parti uden historie og ansvar på linje med CD, Kristendemokraterne eller Liberal Alliance. Og så er det kun dagsformen, der afgør hvilken side af spærregrænsen, man befinder sig på.

Og dagsformen er ikke god. Med eller uden Barfoed.

 

 

84 kommentarer RSS

 1. Af Kristian Andersen

  -

  Hvorfor er der ikke flere Journalister der graver lidt i den Politikers korrupte liv? Han er jo bundrådden!

 2. Af Ole Skovgaard

  -

  Ingen tvivl om, at Barfod er en frygtet en mands hær han er frygtet på linie med Manu Sareen (R) som er en frygtet gladiator når han drager i kamp med sit sværd.

  Og @Krause åh nej osse du min søn Brutus, begynder du nu osse med det der med EU at skepsis skulle være et problem, har du ikke læst lidt for mange af Uffe “Has Beens blogs” det er ikke et problem at være EU skeptisk, tværtimod det giver stemmer og mon ikke de Konservative har brug for dem.

  Og nej Connie Hedegaard bliver ikke formand for de Konservative det job er for svært. Det er nemmere og bedre betalte jobs som Klima Præst et eller andet sted. Det er nemmere bare HALLELULJA PRAISE The Lord, Klima… Amen og pengene kører ind på min Konto, så CO2 kvoter bliver en søndags skole i den sammenligning.

 3. Af Claus Hansen

  -

  Der er kun een person der redde de Konservative og navnet er:

  RASMUS JARLOV!!

  Rasmus Jarlov er den eneste i partiet der har mod og mandshjerte når det gælder værdipolitikken. Han finder sig sgu ikke i hetzen mod jøder på Nørrebro, begået af muslimerne – han handler!!

  Connie Hedegaard? Glem det. Hun er en HATTEDAME. Hun er næsten værre end Gitte Seeberg.

 4. Af Niels Krause-Kjær

  -

  Kristian Andersen: Så må du vide noget, jeg ikke ved. De fleste politikere er hæderlige mennesker.

 5. Af Niels Juel

  -

  …Det er jo ikke Barfoeds skyld alene, at De konservative er tæt på spærregrænsen. Det er den samlede folketingsgruppe, der har svært ved at leve op til de forventninger, man med rette må stille til det engang hæderkronede parti. Man forstår godt, at kompetente kræfter helst ikke vil associeres politisk med løsgående missiler som Tom Behnke.Derudover er partiet stadig påvirket af Lene Espersen og Henriette Kjær skandalen og disse sager, tror jeg, vil klistre mange år frem.

 6. Af Hans Andersen

  -

  Det bedste for det konservative folkeparti er nok hvis Barfod melder sig ind i det radikale parti, og der så kan blive valgt en rigtig konservativ som formand.

 7. Af Knud Madsen

  -

  K er fortid. Glem dem og Barfoden og kom videre. Vi har intet at bruge de halvradigale til.
  Barfoden fik sit judaskys forleden af Camilla Hersom. :)

 8. Af Ole Skovgaard

  -

  Hvad med en “Have Nisse” som formand. En der der bare står i haven uden at bevæge sig eller siger noget. Det må da give stemmer. Udstyr Nissen med “Thulesen Dahls” (DF) Lommeregner når Statens budget skal udregnes. Alt populært udgifts krævende vedtaget alle besparelser, tommel fingeren nedad. SÅ er de på 15 % inden længe.

  @Ja Krause de fleste politikere er hæderlige mennesker og de skal syntes jeg have lov at skeje ud ind imellem som os andre, men de aner bare ikke en snus om nogen som helst. Men det er vel menneskeligt. Las os få nogle flere Akut pakker / Flere Have Nisser nu ! og 0 vækst den dag man tror på Julemanden…. Nej det går nok ikke, for det så skal det jo gøre ondt på nogen AV AV AV, det er forkastet.

 9. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Problemet med Barfod og resten af partiet er at de ikke længere er konservative. De minder meget om de radikale.

  Men næsten samtlige politikere synes at gå ind for folkefjendsk, landsskadelig og asocial politik. VKO indførte flere hundrede nye afgifter, og Helle og Vestager ønsker nu endnu flere transportafgifter, selvom de hurtigt vil smitte af på priserne.

  Nedskæringerne af velfærden fortsætter. Igår fortalte Politiken på side 2 om hvordan mange danskere kan få lov til at ligge og dø, fordi ingen tager sig af dem før efter mange timers venten, efter at en ambulance er kommet ind med en patient der er i akut livsfare.

  Også de psykisk syge får alt, alt for tit en kaotisk, tilfældig og dilettantisk behandling, med frygtelige lidelser og unødvendig død tilfølge.

  Også på mange, mange andre punkter går det den forkerte vej. Men hverken de “konservative” eller nogen af de øvrige partier er på barrikaderne for at forsvare det danske folks interesser.

  Og derfor har vi stadig kurs mod velfærdsstatens kollaps, mod massefyringer, mod mere kriminalitet og mod stadig flere opløste familier og rodløse/ hjemløse unge.

 10. Af Jan Christensen

  -

  Krause-Kjær, du skriver: (…)”Tabloidpressens grænseløse skriverier om formandens skilsmisse og boligforhold.” M.h.t. historien om Barfoeds utroskab, stammer den vel at mærke fra hans (eks-)kone selv. Hun har fortalt både B.T. og Ekstra Bladet, at hun og Barfoed skal skilles p.g.a. utroskab. Der er altså ikke tale om anden- eller tredjehåndsoplysninger. Hvis ikke B.T. og Ekstra Bladet skrev den historie, kunne de to aviser nedlægge sig selv i morgen.

  M.h.t. boligsagen, er det jo påfaldende, at Barfoed ikke vil sige en lyd. Min simple logik tilsiger mig, at hvis han havde en god sag, ville han gå ud og forsvare sig. I stedet kan man læse, at når journalister spørger ind til emnet, slår han dem nærmest ihjel med øjnene, eller truer med at få dem smidt ud. Jeg har svært ved at se, hvordan det skulle være en god strategi, hvis han er helt uskyldig. Hans udmelding om, at nulvækst vil betyde nedskæringer, kommer i den sammenhæng ikke kun, fordi han givetvis mener det, men også for at fjerne opmærksomheden fra hans private problemer.

  I øvrigt er det fantastisk at se, hvordan De Konservative ligeså stille sejler ned i afgrunden uden at foretage sig noget som helst. De mange opfordringer fra baglandet om at få Rasmus Jarlov ind i Folketinget ser ud til at blive fuldstændig ignorerede, men selvfølgelig: Hvis Per Stig Møller ikke vil forlade sin post, er det svært at gøre noget. Jeg tror dog heller ikke, Lars Barfoed eller andre i den konservative ledelse er meget for at afgive noget af deres magt til en så ung- og i landspolitik uprøvet politiker. Det har altså også noget med egoer at gøre, når De Konservatives dødsdrift i øjeblikket synes meget udpræget.

  Hvorom alting er: Jeg tør godt at forudsige, at De Konservative vil gå yderligere tilbage i de kommende meningsmålinger, og mon ikke tal lige over de 2 % trods alt stadig vil kunne vække en smule ravage i det hendøende parti? Ellers skal medierne nok sørge for det.

 11. Af Kristian Andersen

  -

  “Kristian Andersen: Så må du vide noget, jeg ikke ved. De fleste politikere er hæderlige mennesker.”

  Kære Krause-Kjær.
  Det kan vi kun være 100% uenige om. De er manipulerende til tider arrogante egotrippere, der tænker på deres taburetter frem for Danmarks/danskernes ve og vel. Og hvis man så lige kan komme foran i boligkøen, så er den også helt fjong ;)

 12. Af Ulrik Hermann

  -

  Det er simpelt hen en elendig analyse med helt gale vurderinger. For de Konservative ligger som de har redt, de er ikke konservative, de bakker ikke op om nationalstaten, de går ikke ind for at pengene ligger bedre i borgernes lommer, så det er svært at se partiets berettigelse.

  Partiet gør simpelt hen alt det gale set fra en konservativ synsvinkel. De burde kæmpe for nationalstaten, bekæmpe EU pamperstaten, kræve den nationale selvbestemmelsesret retur, arbejde for meget mindre stat, arbejde for at fjerne store dele af det offentlige behandlersystem og udlicitere alt hvad udliciteres kan. Det ville være oplagte emner for et konservativt parti, men det kan NKK ikke se for han opfatter sig givetvis stadig som konservativ, selv om han ikke er det og muligvis aldrig har været det, selv om NKK var medlem af de Konservative nogenlunde samtidigt med at jeg var det.

 13. Af Jens Hansen

  -

  Krause-Kjær skriver: “De fleste politikere er hæderlige mennesker.”

  Det kan næppe være V-ministrene fra VKO regeringen, som han tænker på.
  I øvrigt tankevækkende at K`s nedtur er sammenfaldende med VKO regeringens ti års ødelæggelse af Danmark. Økonomisk og moralsk.

  Da K aksepterede Fogh`s forbryderiske krig i Iraq blev nedturen for K grundlagt.
  Måske bryder de gammeldags konservative sig ikke om krigsforbrydere.

 14. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Kvaliteten af mange politikere er fantastisk lav.

  Tag f.eks. Vestager som går ind for en helt ny valglov, så at folkeafstemninger skal afgøres af computere der er kontrolleret af politikerne selv.

  Vestager forsvarer også den praksis hvor saglige og faglige høringssvar der skal forestille at komme fra politiet, myndigheder og diverse statsforvaltninger, i virkeligheden er formuleret af en minister eller et ministerium. Altså man præsenterer både folketinget og borgerne for “svar” man selv har skrevet om eller forkortet ned til ukendelighed.

  Vestager går også ind for at vores folkestyre skal afløses af direktiver fra Bruxelles.

  Og endvidere går hele det radikale parti på at bruge utallige milliarder på indvandring, Afrika og Pakistan osv. Der er heller ingen grænser for hvad man vil bruge af penge på co2 og 130 meter høje vindmøller.

  At det går ud over hundredtusindvis af danskere, at pengene bruges på u-danske formål, interesserer vist hverken Vestager, Helle, Annette, Johanne eller Stampe osv.

  Nu er man også i gang med at forringe landets brandvæsner. Og på hospitalerne er 2-3000 sengepladser skåret væk, og resultatet er at de syge igen og igen udskrives alt for hurtigt, med forværret sygdom og mange dødsfald til følge. Og samarbejdet med de pårørende er en total parodi.

 15. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  ….og endvidere går det radikale parti ind for at bruge utallige milliarder på indvandring osv.

 16. Af Jens Hansen

  -

  ….og endvidere går det radikale parti ind for at bruge utallige milliarder på indvandring osv.
  Skrevet af PREBEN F1 JENSENH.

  Tak, tak F. Jensen et-eller-andet.
  Så har vi vist alle læst det nogle gange.
  En indlæg med dette udsagn havde været fuldt tilstrækkeligt.

 17. Af Simon Rasmussen

  -

  Ad Jan Christensen
  Kunne det ikke tænke sig, at de manglende kommentarer i boligsagen skyldes, at der ikke er en sag.
  Det er synd for EB, at de lader sig spænde for en vogn af venstreorienteret spin, og at de andre medier ikke afdækker sagen, for hvad den er.
  Hvis Allan Lindemark fra det venstreorienterede modpress.dk savner en lejlighed på Frederiksberg, er der her links til en række.

  http://www.boligportal.dk/lejebolig/4_v%C3%A6r._eller_st%C3%B8rre_Frederiksberg_1427033.html

  http://www.boligportal.dk/lejebolig/4_v%C3%A6r._eller_st%C3%B8rre_Frederiksberg_1429915.html

  http://www.boligportal.dk/lejebolig/4_v%C3%A6r._eller_st%C3%B8rre_Frederiksberg_1429915.html

  De to er reserveret, men jeg håber da, at han ligger billet ind, hvis han mangler en lejlighed – særligt da den ene kan overtages pr. 1. februar.

  Og siden 17.000 kroner pr. md. p.t. ikke er et problem, så måske også denne.

  http://www.boligportal.dk/lejebolig/4_vær._eller_større_Frederiksberg_C_1434638.html

  Lars Barfoed er en af de politikere, der er i politik, fordi han ønsker at gøre en forskel. Modsat mange har han givet afkald på en god gage, og de ca. 50.000 kroner et medlem af Folketinget tjener motivere desværre nok ikke mange, hvis man skal leve med den personchikane, som EB så hyppigt udøver mod politikere fra begge fløje. Det virker som om, at EB ønsker at demonstrere over for politikerne, at de afgør deres fremtid.

 18. Af Arvid Holm

  -

  En barfodet enmandshær?

  Meget tyder på, at en europæisk union er på vej.
  Konsekvenserne af den udvikling må blive fælles love og regler på de fleste områder.
  Ligeledes må man forvente, at de nuværende nationale politiske partier forsvinder og afløses af fælles europæiske partier.
  Allerede nu indgår de nationale partier i samarbejdende grupper med lignende partier fra de øvrige lande i EU.
  Disse mere eller mindre fordækte alliancer skal ændres til rigtige politiske partier, hvis forbindelsen mellem vælgerne og deres repræsentanter skal leve op til en fornuftig standard for et demokratisk styre.

  Alle danske politiske partier, der indgår i samme gruppe i EU, må derfor forvente en sammenlægning til en lokalafdeling af et europæisk parti.
  De mindste partier må nærmest blive opslugt.
  Partiformanden får måske en politisk status som et medlem af fortidens sogneråd?

  Det kan være en medvirkende årsag til, at det Konservative Folkeparti ikke længere vrimler med talenter, der kappes om en karriere indenfor politik?

 19. Af Bjarne Hosbo

  -

  Der er alt for mange ondskabsfulde indlæg i denne tråd. Hvad er I egentlig for nogen mennesker?

 20. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Niels Krause-Kjær. (1 a 3)

  Tvetydigheden, eller skulle man sige, den manglende
  nerve og intensitet, er åbenlyst influeret af dette
  something between- kompromis imellem socio fløjen,
  og den mere rationelt orienterede fløj i partiet..

  Bare for at gi´ et enkelt eksempel (ud af utallige),
  så stod Lene, og senere Brian, (i DK kontekst), for
  den hårde linje, mht. straf, versus social support.

  MEN SÅ KOM LARS, Og de første ord lød: at man havde
  nået et tilpas stafniveau, hvorpå social supporten nu sku sættes i højsædet. (i bedste social SF-stil)

  At Helge A. Møller, i en sand årrække forinden havde
  opbygget en “KLAR & UTVETYDIG” Konservativ holdning,
  og som var gennem gedin, solid, befolkning-som-flest
  synkroniseret, for dernæst at lade B Bendtsen forære
  Justitsministerposten til Lene E, er jeg mere end
  sikker på, at har kostet flere stemmer end man ved.

 21. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Niels Krause-Kjær. (2 a 3)

  How ever.. Lene E, gik nu straks i gang med at STOR
  rose Politiet for deres brave indsats, uanset om de
  havde pillet en kat ned fra et træ, eller andet..

  Hvad værre var, at pressen i mellemtiden omsider var
  vågnet op af deres tornerosesøvn, og var begyndt at
  sætte kritisk spot på Politiet.. uden det påvirkede
  Lene E; hvorpå den hæmningsløse ros, tillagt ret så
  svulstige udtryk, som: Brave, Heltemodig, fortsatte.

  Da Politireformen var en realitet, og de mange prob.
  tårnede sig op, er det min tese, at Lene E, med sine
  svulstige halleluja-udtryk omkring Politiet, kontra
  pressens kritiske fokus på selvsamme, i al for høj
  grad, tiltræk sig en større skylds-part i vælgernes
  bevidsthed end godt var.. Men kun en tese som sagt..

  Om ikke andet, var det >D E R< Lenes, og dermed de
  Konservatives nedtur reelt startede, tillagt senere
  presse-selvsving, mht. MailGate, og Akties fadæser.

 22. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Niels Krause-Kjær. (3 a 3)

  OG TILBAGE TIL LARS.. For ser man på dennes seneste
  (såkaldte) meninger omkring straflængde mv., jaa så
  hedder det.. yes baby.. hårdere, længere straf igen.

  KONKLUSION: Tvetydigheden, og den nærmest metodisk,
  pæne og lunkne, U-intense, frem-og-så-tilbage-stil,
  er naturligvis den egentlige årsag, som igen skal
  ses i lyset af kompromiset imellem rationalisterne,
  og socio-phanterne (radikale segment) i dette parti.

  Endelig har vi den ofte skæve signal-dosering, hvor
  de Konservative fx. dummede sig, ved at takke ja til
  socialministerposten, for dernæst at lade Eva Kier
  gå i socio-skatte-forbrugs-kamp med de røde partier,
  i stedet for at matche eget vælger segment, og deraf
  lægge linjen: At socio social er gået amok i DK, og
  derfor skal barberes ned til internationalt niveau..

  Senest – Et ludder arbejdsmarkedspolitisk sikrings
  forslag; og så fra de Konservative ?.. Hold da op.

 23. Af Jens Hansen

  -

  Helt enig Bjarne Hosbo.
  Mange ondskabsfulde mennesker på disse blogs.
  Og desværre viger de ikke tilbage for at gentage sig selv.

  Men jeg kan trøste dig med, at det er langt værre i Jyllands Posten.
  Her er debatten gennemført fremmedfjendst. Ofte nærmest racistisk.
  Moderate og tolerante kommentatorer som undertegnede har livsvarig karantæne på den underlødige pamflet.

 24. Af Hans Jørgen Nielsen

  -

  Jeg skal tage afstand fra at nogen bruger udtrykket : “Ondskabsfuld” om andre debatører, specielt når det sker uden at komme med eksempler. Prøv lige at oversætte ordet: Evil minded. Er det virkelig hvad Bjarne Hosbo og Jens Hansen mener at nogle af de herværende debatører er?

  Sådan som jeg kan se, så taler debatørerne her på Berlingske blogs altid pænt til hinanden. Så kan der af og til falde knubbede ord til diverse myndighedspersoner eller til selve blog-oplægsholderen. [Det er denne situation, som gang på gang misforstås af blogoplægsholderen til at vi også skulle tale hårdt til hinanden, blot fordi vi af og til gør det overfor f.eks. Dorte Toft, Lisbeth Knudsen eller Kurrild-Klitgaard, når de har dummet sig. Jvf. Knudsens blog om hvad der sker “når vi har et tastatur mellem hænderne” (Google), som i sin præmis var direkte kopieret fra Dorte Toft. Senere kopierede Kurrild ukritisk denne præmis, – han sluttede altså forkert, at fordi nogle gik efter ham, så taler vi også sådan til hinanden. Hele denne situation afspejler den store grad af gruppe-tænkning og mereværds-følelse i forhold til os, som eksisterer blandt Berlingskes bloggere]

 25. Af Kristian Nielsen

  -

  Når nu historien skal drages frem på den måde, så er det en lidt historieløs påstand, at de Konservative absolut skal sidde i regering sammen med Venstre. Det gjorde de ikke under Poul Hartling 1973-75. De gjorde det heller ikke, da Henning Christoffersen gik sammen med Anker Jørgensen i SV-regeringen i 1978-1979. Var de Konservative mindre sig selv for det?
  Hvis historien har en lektie til de Konservative – og alle andre partier, for den sags skyld – så er det, at de er kommet længst ved at være ærlige overfor sig selv og vælgerne. Både når de var i eller udenfor regering.

 26. Af Henrik Larsen

  -

  De konservative glemte jo undervejs at være konservative. Jeg er vokset op i et miljø med lutter konservative mennesker og det var gud, konge og fædreland. Vi havde en konservativ-borgerlig kultur. Det var fint.
  De konservative har jo ikke denne vare på hylde længere. Der er ikke noget med gud, konge og fædreland. Og kulturpolitisk, tja hvem ved hvad de sælger i disse år?
  Andre har overtaget deres værdier og holdninger. Selv ser jeg Dansk Folkeparti som tidens bedste bud på et konservativt parti, et nyt et af slagsen.
  De konservative har haft al for travlt med at ville spare i skat og formindske den offentlige sektor og samtidig har de glemt konservative værdier … desværre.
  Hverken Connie eller Lars kan vende skuden og partiet har desværre ingen andre billetsælgere.

 27. Af Palle Kant

  -

  Ingen gider høre på de konservative, det de stod/står er adopteret af LA og V på langt de fleste områder. Jarlow kunne være deres redning.
  NKK – Der dukker da jævnligt skandaler op på alt lige fra kommunal til minister niveau, og tænk på alt det vi ikke opdager. Tror absolut ikke vi er heldigere med vores politikere end andre lande.

 28. Af Uffe Lindum

  -

  Glimrende, at Connie Hedegaard omsider bliver beskrevet som det fata morgana, hun er! Til gengæld skal der vel ikke så lidt fantasi til at forestille sig, at netop et fata morgana, endda et grundlæggende uvidende, som tilsyneladende tror, at naturlovene kan ophæves med politiske ‘håldninger’ og simpel stemmeflerhed, vil kunne redde partiet.

 29. Af Claus T.

  -

  @ Palle Kant, Claus Hansen m.fl.

  Det må være dejligt for Rasmus Jarlov at se, at han har en fanklub, der tror på ham som Det Konservative Folkepartis nye for- og redningsmand.

  Desværre er vælgerne langt fra enige med jer. Faktisk lykkedes det ikke for Jarlov at blive valgt til Folketinget, hvilket må siges at være en utrolig dårlig start på en formandskarriere.

 30. Af Jens Hansen

  -

  Undertegnede har fulgt Jarlov`s skriblerier i Politiken.
  Det er nok muligt, at Jarlov kan blive formand for et eller andet.
  Men næppe i K.
  Måske nærmere i DF.
  De er jo glade for populister.

  På den anden side.
  Blev Jarlov formand i K.
  Så fik godsejernes parti det endelige dødsstød.
  K ville ende på historiens mødding.
  Hvor de jo hører hjemme.

 31. Af Niels Poulsen

  -

  Claus T + Jens Hansen

  Når to medlemmer af den røde selvmordskult advarer så stærkt mod Rasmus Jarlov, så må han trods alt have et potentiale.

 32. Af søren sørensen

  -

  Det er synd for Barfoed, han står ihvertfald for en vis anstændighed når men sammenligner med de andre borgerlige ledere…Da jeg har et familiemedlem bekendt med hans mor-selvfølgelig en saglig bedømmer- ved jeg også at han er anstændig derfra…Især familiemedlemmet…De borgerligs selvmål i hans fratagelse bliver at han med nød og næppe kun favne oppositionen også. Connie hedegaard aldrig nogensinde, og tror at de rabiate borgerlige julenisser der skriver ovenover alligevel går til DF og LA så deres meninger er sådan set ligegyldig de kan aldrig vindes af K! Der skal men love grønne marsmænd og fratagelse af stemmeretten til pøblen under millionen af værdi før den er hjemme!

  Rasmus Jarlov er bindegal. En fuldstændig kopi af Engelske Michael Portillo. Erindrer da jeg mødte ham på hans lo årige jubilæum i parlamentet i Alexandra Palace i London, han var Thatche´s kronprins og et af de ondeste svin der har gået på hvor moders planet. I går 20 år senere så men ham på DR fortælle om Græske tilstande, helt anderledes er han nu i medierne sød,rar og alt videne og sidder sammen med Tyske arbejder og Græske hjemløse. Jo, for dem der kender sandheden og personlighederne imellem Portillo og Jarlov-, er det bedst hvis begge forbliver 2 farisæer uden indflydelse. Fascismen started med sådanne 2 individer…Gode tale evner for, sideeskilninger, pæne ord i starten mens dagsorden er….Synd for K og Barfoed ved hans udslettelse..

 33. Af Hans Jørgen Nielsen

  -

  Selve konservatismen er der noget kernesundt i — altså detmed at familien er selve fundamentet for samfundet — og husk på at Lene Espersen var den mest populære minister i regeringen, indtil journalisten,Niels Krause-Kjær, begyndte sin tilsvining af hende på denne blog. Noget som er dokumenteret på denne webside:

  sites.google.com/site/karaktermordetpaaleneespersen/

  – i hvad man kunne mistænke blot var freelance spindoktor-virksomhed,- noget som i høj grad gavnede tilslutningen til Venstre – men de har haft mere end svært ved at styre medgangen de har fået, forsøgende at udbrede deres primitive liberale ideologi til stadig flere områder. Den liberale ideologi er jo kun en årsunge, sammenlignet med den gamle, solide og rodfæstede konservatisme.

  Det gjorde udslaget med at reducere Det konservative parti til det vi ser i dag. Der er mange felter, hvor konservativ politik er mere sund end den som de liberale opkomlinge er fortalere for, f.eks. med hensyn til eksport af menneskeligt arvemateriale, insemination af og retten til adoption for lesbiske, og tilladelse til at prostituerede kan opretholde deres utiltalende erhverv, som bringer unge fattige kvinder fra fattige ulande i fordærv, udnyttet som de er af kyniske bagmænd, hvor Danmark naturligvis skulle have fulgt de øvrige nordiske lande i deres forbud.

 34. Af martin thomsen

  -

  Er enig med NKK i at Barfoed dybest set er hæderlig og seriøs politiker. Desværre er tiderne i dag kun til showmen og glamour. Ærgeligt. Kan godt lide typen.

  Men jeg er ikke enig i analysen af fremtidsmulighederne. Hvis K skal have mig tilbage som vælger, er det netop skepsis overfor EU, som i alt for mange år har fået lov til at være et udebatteret faktum, og en søgning væk fra V, der skal til. Jarlovs kantede konservatisme er der ikke brug for (det har der egentlig aldrig været), han er, ligesom andre spradebasser, Søren Pind, Morten Østergaard, Kristian Jensen, Troels Lund Poulsen, Mette Frederiksen, Thor Möger, Johanne Schmidt Nielsen, Rosenkrantz-Theil etc. ikke nogen gevinst for DK og dansk politik. Flere typer som Barfoed ville være at foretrække. Flere typer der vil det politiske og resultaterne, og ikke tror at det hele er et spil om at få flest stemmer.

 35. Af Claus T.

  -

  @ Niels Poulsen

  “Når to medlemmer af den røde selvmordskult advarer så stærkt mod Rasmus Jarlov, så må han trods alt have et potentiale.”
  Interessant argumentations-niveau, du har lagt dig til.

  Men nu vi taler om politisk selvmords-kult: hvordan vil du helt præcist beskrive den konservative tendens til at diskutere lederskifte, hver gang det går dårligt i meningsmålingerne?

  Jeg kender jo ikke alle konservative vælgere personligt, men jeg vil da gætte på, at de er mere interesserede i politik end i personer..

  Og Niels Krause-Kjær har da helt ret i, at et af de få “ledige standpunkter” i den borgerlige lejr efterhånden er blevet et klart ja til EU.
  Så måske skulle de konservative forfølge dette spor frem for at lege navneleg?

 36. Af Jesper Dorph

  -

  Redde verden fra klimaundergang eller redde det konservative folkeparti:
  “Det er uklart, hvilken opgave, der er størst”

  Det er god humor!

  I øvrigt må man vel mene at Connie Hedegaards profil ikke virker speciel konservativ medmindre der findes en slags grønt-socialistiske-højreparti.

 37. Af Thomas Jensen

  -

  “Hæderlige mennesker” og politikere ?

  Der er sågu noget jeg ikke kan få til at hænge sammen. Det eneste politikere kan blive enige om er at give sig selv lønforhøjelser og attraktive særordninger.

  I visse tilfælde kan omsorgen udvides til deres nærmeste kammerater i golfklubben, men hæderligheden rækker sjældent til at føre en uegennyttig idealistisk politik til gavn for andre end dem selv og deres egen karriere som levebrødspolitikere.

 38. Af Niels Poulsen

  -

  @Claus T

  “hvordan vil du helt præcist beskrive den konservative tendens til at diskutere lederskifte, hver gang det går dårligt i meningsmålingerne?”

  Jeg kan sige så meget som, at hvis en stemmesluger som Johanne Schmidt-Nielsen havde været formand for Konservative, så skulle reglerne i partiet nok blive lavet om, så hun også kunne opstille til næste valg! Det kan godt være, at Konservative ikke bakker op om en taber, men de bakker i hvert fald op om en vinder – modsat venstrefløjen!

  Jeg synes i øvrigt ikke, at det er tiden at være jubeleuropæer. Barfoed har haft for mange uheldige udmeldinger: Han ville have en afstemning om euroen, da euroens krise var størst. Hans omfavnelse af Margrethe Vestager under valgkampen var også en brøler af rang.

  Rasmus Jarlov har været en helt nødvendig borgerlig debattør i værdikampen. Uden ham havde Zenia Stampes og Anna Mee Allerslevs provokationer stået næsten uimodsagt.

 39. Af Jens Hansen

  -

  Claus T.
  Rasmus Jarlov har netop ikke været en helt nødvendig borgerlig debattør i værdikampen.

  Jarlov er populistisk i sådan en grad, at han kun hører hjemme i DF eller V.
  Men i disse to partier er der jo så mange populister, at ingen vil lægge mærke til Jarlov.

  Hvis man læser Jarlovs debatindlæg, så ser man en person som lefler for de sorteste kræfter i folkedybet.
  Er det det, som K står og mangler?

 40. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Barfoed – hæderlig?

  Barfoeds navn vil altid være indhyllet i em af råddent kød.

  14. marts 2006: “Kontant” afslører omfattende handel med tonsvis af gammelt kød fra Thulin Kød Engros.

  Fødevaremyndighederne har ikke kontrolleret Thulin i fire år.

  21. marts 2006: “Kontant” afslører, at Thulin Kød Engros blandt andet købte kød af et firma, der har været indblandet i lignende kødskandale i Tyskland.

  29. marts 2006: Lars Barfoed blir kaldt i samråd i Folketinget.

  På mødet kommer det frem, at 2200 virksomheder ikke har fået tilsyn i et år. Og 450 virksomheder ikke har haft kontrolbesøg i to år.

  30. marts 2006: Det kommer frem, at forbrugerministeren selv godkendte, at Fødevarestyrelsen kunne springe kontrol med virksomheder i fødevarebranchen over i et år.

  31. marts 2006: Lars Barfoeds rolle i hele kødskandalen skal undersøges. Folketinget beder Rigsrevisionen om en kulegravning af skandalen.

  5. april 2006: Fødevareregion Rødovre finder ti tons gamle fødevarer i København.

  27. april 2006: Oppositionen stiller et mistillidsvotum til Lars Barfoed.

  Dansk Folkeparti stemmer ikke for. Dansk Folkeparti stiller i stedet forslag om at flytte fødevarekontrollen fra Lars Barfoed og tilbage til fødevareministeriet.

  18. september 2006: I en rapport fra Fødevarekontroludvalget kritiseres Fødevarestyrelsen for at have forsømt at gennemføre kontroltilsyn med blandt andre Thulin Kød Engros.

  26. oktober 2006: “Vi har verdens bedste fødevarekontrol”, siger Lars Barfoed – efter afsløringen af mere end 65 ton gammelt kød i et frysehus i Slagelse.

  4. november 2006: Fødevarestyrelsen har siden nytår nedprioriteret opgaven at kradse bøder ind fra virksomheder, der bryder loven. 730 ubetalte bøder samler støv i Fødevarestyrelsens bogholderi – langt de fleste for overtrædelser af fødevareloven, skriver Politiken.

  12. december 2006: Dagen før Rigsrevisionen offentliggør sin rapport kommer detaljer fra rapporten frem.

  Rapporten kritiserer i skarpe vendinger Lars Barfoeds rolle i sagen.

 41. Af Finn Bjerrehave

  -

  Siden de første valgplakater jeg læste i 1956, har focus kun været : Skatten skal ned.
  Hele samfundet bliver kun bygget på skat, samt ødelagt på afgifter, netop afgifter udhuler indtægten , således skævvridning, bliver det ynkelige resultat, netop som dagens Danmark, hvor alt forbrug er stoppet, i den rene ånd,s tjeneste.
  Anker Jørgensen, tilrådede ELvarme, netop for at snyde Araberne, men jeg har ikke råd til ELvarmen mere, netop fordi ELkostprisen på 38 øre skal afregnes over 2 kr, og dette glade vanvid, står i fuld kontrast til ELbil standere , med gratis strøm.
  Vores vindmøller som blev opført , netop til at ELbilen kunne oplades om natten (hvor strømmen ellers ikke blev brugt) har vi forbrugere svigtet, måske de dyre ELbiler, med kort rækkevidde.
  Skal vi redde vindmøllerne, altså deres strømproduktion, så bliver det igen Anker Jørgens ELvarme som redningsplanke, men aldrig til over 1 kr pr KW, og hvem tør politisk foretage denne regulering.
  Altså kære Barfod, med Skat vi bygger landet og med Afgifter vi forgifter landet, og dette gode Konservative princip. skal du implantere i Partiet inden vintervejen, har fjernet mit parti fra valglisterne.
  Brug hovedet. Finn Bjerrehave Vig

 42. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Jens Barfoed

  Jarlov bekæmper den voksende antisemitisme i Danmark, på et tidspunkt, hvor venstrefløjen og Det Radikale Venstre svigter de danske jøder groft – og endda allierer sig med antisemitiske islamister.

  De danske jøder er det religiøse mindretal i Danmark, som oftest bliver udsat for racistiske forbrydelser.

  Men både de venstreorienterede og de kulturradikale antiracister allierer sig alligevel med muslimske antisemitter, og derfor er det utroligt velgørende, at Jarlov forsvarer dette religiøse mindretal.

  Du tager skarpt afstand fra Jarlovs kamp mod den voksende antisemitisme i Danmark – og det gør dig til antisemit.

  Det siger kun noget om dig, at du tager afstand fra Jarlov og hans modige kamp mod den voksende antisemitisme.

 43. Af Claus T.

  -

  @ Niels Poulsen m.fl.

  Jeg kan stadig ikke få ind i mit hoved, at Jarlov bare er i nærheden af at have “star quality”. Men fred være med det – det er vel de konservative, som skal vælge leder og ikke alle mulige blog-skribenter?

  NKK’s blog handler i øvrigt om noget lidt andet, nemlig a) om man vil få gavn af et lederskifte og b) hvordan man får markeret nogle klare konservative værdier, som kan give kant til konkurrenterne.

  Og ja: det ser lidt svært ud. Talentmassen i gruppen er ikke ligefrem imponerende, og man har svært ved at markere tydelige konservative standpunkter.

  Måske skulle man kigge lidt bagud? Under Schlüter stod de konservative stærkt, sikkert af mange grunde.
  Men som jeg husker perioden, var nogle af kendetegnene, at man stod for en ansvarlig økonomisk politik (ikke nogen ufinansierede skattelettelser her!), et bredt samarbejde i Folketinget (også med R og S), gode relationer til arbejdsmarkedets parter, og sidst men ikke mindst. en nogenlunde balanceret økonomisk politik.
  Da man fx indførte kartoffelkuren, slagtede man de sidste rester af dyrtidsreguleringen (tror jeg nok), men man begrænsede også skattefradraget for renteudgifter og indførte fastkurspolitik.
  Det betød, at forbrugsmulighederne blev indskrænkede for hele befolkningen. Det var altså ikke kun arbejdsløse, efterlønnere, kontanthjælpsmodtagere og andre i den lave ende af indkomstskalaen, der måtte holde for – alle skulle bidrage, høj som lav.

  Det var Barfoed, der trak Venstre til truget, sidste gang, der skulle laves skattereform. Denne reform gjorde det faktisk mere attraktivt at arbejde for de lavere indkomster, ikke mindst da for eneforsørgere.
  Så måske satser Barfoed på det gode gamle slogan “Borgerlige stemmer, der arbejder”?

  Her kan han i hvert fald lægge kant til Venstre, DF og LA!

 44. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Claus T.

  Du skriver: “Her kan han i hvert fald lægge kant til Venstre, DF og LA!”

  Barfoed tager afstand fra DF, fordi han bilder sig selv og andre ind, at DF var skyld i, at han blev væltet som minister.

  Men DF holdt faktisk hånden over Barfoed, så længe, som det var muligt.

  Barfoed var selv skyld i, at han blev væltet som minister, fordi han simpelthen ikke havde passet sit arbejde.

  Det var med andre ord KUN Barfoeds egen skyld, at han blev væltet som minster.

  Alligevel kan Barfoed ikke tilgive DF.

  (Rettelse: Mit forrige indlg var en kommentar til Jens Hansen)

 45. Af Jens Hansen

  -

  Undskyld Claus T.

  Mit sidste indlægvar stilet til Niels Poulsen.

 46. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Jens Hansen

  Hvordan mener du helt præcist, at Jarlov “lefler for de sorteste kræfter i folkedybet”?

  Jarlov forsvarer for tiden de danske jøder.

  De danske jøder bliver både forfulgt af morderiske, muslimske antisemitter og svigtet af langt de fleste venstreorienterede antiracister – der endda ofte allierer sig med de muslimske racister, der forfølger jøderne.

  Hvorfor kalder du de danske jøder og deres venner, for “De sorteste kræfter i folkedybet”, Jens Hansen?

  Hvad har du imod jøder?

 47. Af Jens Hansen

  -

  Er der nogen som ved, hvad denne person som kalder sig Jakob Schmidt-Rasmussen vrøvler om.

  Er han på stoffer eller hvad?
  Hvad pokker har jøder og muslimer med K`s problemer at gøre?

 48. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Jens Hansen

  Jeg gentager mit spørgsmål:

  Hvordan mener du helt præcist, at Jarlov “lefler for de sorteste kræfter i folkedybet”?

  De fleste vælgere, der ikke er medlemmer af de Konservative, kender Jarlov, fordi han har profileret sig i kampen mod den voksende antisemitisme.

  Jarlovs kamp mod den voksende antisemitisme i Danmark er den primære grund til, at jeg – og en del andre vælgere – håber, at han bliver formand for de Konservative.

  Det er selvfølgelig relevant at nævne Jarlovs kamp mod den voksende antisemitisme i Danmark i denne debat, når du fuldstændigt ubegrundet påstår, at Jarlov “lefler for de sorteste kræfter i samfundet”.

 49. Af Jens Hansen

  -

  Jakob Schmidt-Rasmussen.
  Jeg gider overhovedet ikke at indgå i en dialog med en person som dig.
  Som slynger rundt med ukvemsord som antisemit og lignende.
  Du er ikke på den sorte pamplet Jyllands Posten.
  Denne avis er dog trods alt lidt mere stueren.

 50. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Jens Hansen

  Du beskylder selv Jarlov for, at “lefle for de sorteste kræfter i folkedybet, hvilket mildest talt ikke er bedre.

  For du prøver tydeligvis dermed at antyde, at Jarlov lefler for racister, selvom Jarlov rent faktisk er en af de få politikere, der aktivt forsvarer de danske jøder mod den voksende antisemitisme i Danmark.

  Din beskyldning mod Jarlov giver simpelthen ikke mening.

  Så det er ret forståeligt, at du opgiver at forsvare dine ubegrundede beskyldninger mod Jarlov, for at “forsvare de sorteste kræfter i folkedybet”.

Kommentarer er lukket.