En blogger takker af

Af Niels Krause-Kjær 122

Et samfund er ligesom et ægteskab eller et venskab – man skal være god til at skændes, hvis det skal holde. Det betyder ikke nødvendigvis, at man skal være enig. Men det betyder, at man som minimum skal være enig om, hvad man er uenig i.  Det er den eneste måde, vi kan komme videre på som samfund, uanset om det handler om efterløn, skattetryk, kontanthjælpsreform, ytringsfrihed eller kampfly. Politik er at identificere fælles problemer og finde fælles løsninger. Og det kan man ikke,  hvis man ikke er god til at diskutere og skændes med hinanden.

Vi er som samfund pisket til at genopfinde Det Gode Skænderi. For at være god til at skændes kræver det, at man respekterer hinanden, giver hinanden opmærksomhed, lytter og holder sig til emnet. Det har nogle gange været en problem i blogosfæren. Også på denne blog, hvor jeg efter fem et halvt år, 361 indlæg og næsten 36.800 kommentarer nu takker af. Dette indlæg bliver det sidste. En ny arbejdssituation som vært på det nye DR2 gør det ikke muligt at fortsætte med skriverier her på siden.

Nogle gange har det været som at placere sig bag en gyllespreder, når man har skrevet en blog. Andre gange har en halv indskudt sætning sendt hele indlægget i grøften. Det er hændt, at en blog har fået sit eget liv, at debatten er fortsat i andre medier eller helt forstummet. En enkelt gang har en stavefejl givet anledning til fortjent satire. Ofte har nogle af de mest ivrige debattører gemt sig bag navne og adresser, som vist ikke kunne holde til en tur i folkeregisteret. Andre har diskret skrevet personligt for at give udtryk for ros og ris. Det har de fleste haft deres grunde til.

Alligevel har det for det meste været en fornøjelse. At blogge er en kontaktsport og ikke for bløde sjæle. Her er der hårde og hurtige tacklinger. Både de reglementerede og dem, der kræver rødt kort. Enkelte er blevet udelukket fra det gode selskab. Flere skulle måske have været det. Enkelte har oprettet hadehjemmesider, flere har blot angrebet med anklager om at være schlüterdreng, rød lejesvend, kulturradikal, sort, grøn, i lommen på og hundrede andre ting.

Vi er ved at være forbi den første fascination ved bloggen om, at alle kan komme til orde med det samme. Næste fase bliver at finde en form, så det ikke blot bliver som at råbe ned i en spand. Nu fjernes denne spand. Det Gode Skænderi må dyrkes, læres og forfines andre steder. Til alle som har være med på hele eller dele af rejsen:

Tak for kampen.

 

122 kommentarer RSS

 1. Af Erik Larsen

  -

  Ja, jeg har allerede sagt “held og lykke” til det statsmonopol, hvor jeg synes at du passer rigtig godt! (desværre).
  Men jeg kan faneme’ ikke klare at man ikke må have lov til ikke bare at ligge på knæ for dig uden en “Rasmus Jarlov” spiser tudekiks og skriger op!
  Må vi ikke have lov til at have en selvstændig mening? Jeg accepterer da at du har en 50-60 fans der åbenbart har radikal/konservativ/rød mening! Det er da OK, men jeg går da ud fra at du – selvom nogle har sagt du har udøvet “lidt censur” i dine blogs – kan acceptere at der er RIGTIG MANGE der ikke har D(D)R – meninger i befolkningen? Once again – trods alt – GOOD LUCK!

 2. Af Else C. Andersen

  -

  Tusind tak for dine ord og meninger – og held og lykke.

 3. Af Flemming Schandorff

  -

  Sådan er det jo
  Vi skal videre hele tiden. Vi takker af og stiger på.
  Men det har nu været en god tid, som du har blogget i.
  God vind på det videre rejse.

 4. Af Niels Poulsen

  -

  Nu må I sgu stoppe med al den klæbrige ros, ellers risikerer vi, at Niels Krause-Kjær genoptager karrieren som blogger – ligesom Frank Sinatra indenfor talesang og mumlen – nu med toupé.

  Det ville sgu være synd for hædersmanden Erik Ninn-Hansen, som Niels Krause-Kjær ynder at svine til med sine hadeindlæg, til trods for at han er ramt af demens og befinder sig på plejehjem. Jeg selv kender ikke en mere led debattør end Niels Krause-Kjær og hans sorte jantelovs domfældelser over hans medmennesker. At han selv med dette afskedsblogindlæg afslører sig som en skallesmækkende mimose sætter hans tvivlsomme bidrag til en konstruktiv debat i Danmark i et næsten komisk skær.

  Jeg håber, at det kommer til at gå rigtig dårligt med DR2’s nye socialistiske, kulturradikale satsning. Hvornår bliver vi fri for medietyranniet i Danmark? Hvornår bliver det den femte maj?

 5. Af Ole Skovgaard

  -

  Egentlig forstår jeg ikke de sure opstød her. Jeg er osse imod licensen. Men Krause agerer i verden som den nu engang er og har fundet sig et nyt job.

  Det er jo ikke hans skyld, at vi har DR og licensen. Og en person som bare er en dygtig politisk kommentator kan man ikke bare ønske ham held & Lykke fremover. I øvrigt er der altså en del gode programmer på DR2. Og til Krause:

  Mit favorit klip er det hvor du kaster med vand i studiet, det er sgu virkeligheds nær journalistik hvor folk smager deres egen medicin mere af det fremover. Altså selvfølgelig med demokratiske midler altså argumenter. TAK.

 6. Af Niels Poulsen

  -

  @Ole Skovgaard

  Hvad nytter det, at Niels Krause-Kjær kaster vand i hovedet på sine gæster, når han ikke ønsker at møde Trykkefrihedselskabets Katrine Winkel Holm face to face, som han for nylig betroede os her på bloggen?

  Hvordan kan DR2 forsvare at ansætte en sådan mand, som ikke ønsker at debattere med en af ytringsfrihedens fortalere i Danmark?

  Kast i øvrigt et blik på dem, som skal varetage DR2 fremover: Thor Möger Pedersen, Christoffer Guldbrandsen, Frank Poulsen, Niels Krause-Kjær. Hvis de var tolv, ville jeg kalde dem for det beskidte dusin.

  Danmark er besat at et socialistisk-kulturradikalt hegemoni. Så mit spørgsmål, hvornår bliver Danmark frit, hvornår bliver det den femte maj sådan for alvor, ER relevant.

 7. Af Ole Skovgaard

  -

  @Niels Poulsen, jeg er med at der er problemer med ytrings friheden og parallel samfund og personer uden for pædagogisk række.

  Men jeg føler altså nogen gange at Muslim kortet bare bliver trukket bevist løst. I Danmark har vi skabt et forsørger samfund med alle de problemer det medfører.

  Og her er problemet altså ligeligt fordelt mellem Danere og indvandrere. Som jeg tidligere har redegjort for, er jeg glad for at jeg ikke var hærchef for Danerne i dag og skulle forsøge at rejse en hær mod Romerne. For det ville blive svært/ Umuligt med det antal “Svage” medborgere vi har i dag.

  Og til Krause: Jeg forventer ikke du er enig med mig, men mit favorit klip er stadig det hvor du kaster vand i studiet (De kan smage deres egen medicin), med venlig en person der arbejder i en branche hvor argumenterne ind imellem slipper op og der er brug for de mere “Hårdtslående Argumenter”. Men lad os holde os til de demokratiske TAK.

 8. Af Jørgen F.

  -

  At ansætte Guldbamsen er – at pisse på – det borgerlige danmark.

  En notorisk løgner som redaktør på en nyhedskanal man ikke kan sige – nej tak – til. Ufattelig arrogance.

  Barsebæk er væk – DR består.

 9. Af Sofie Asmussen

  -

  Et stort tab for Berlingske Tidende!

  Kære NKK,

  Du har i den grad være med at til at holde Berlingskes netside levende. Jeg har ikke altid være enig med dig, men det er vel netop een af pointerne ved god debat.

  Nu vil jeg savne dig i dette forum, men til gengæld ønske dig god vind hos DR.

  Tak for nu.

  Sofie

 10. Af S. Aaby

  -

  Så er møgsprederen kørt ud,nå ja det er jo også snart forår.

 11. Af R. Vestergaard

  -

  Møgsprederen!

  Det er jo DF og Trykkefrihedsselskabets frihedshelte.

 12. Af Erik Larsen

  -

  Hvor HAR du dog ret – Niels Poulsen!
  Men “5-kolonnen” oprettet og videreført fra 1968 har tilsyneladende fået klare rødder hos NKK og vi ved jo at de rødder ligger iforvejen dybt, dybt begravet i de rent D(D)R medie som vi tvinges til at betale licens til – ligesom vi tvinges til at betale mega-skatter og afgifter uafladeligt. Tænk, at nogen (ja, nok ikke mange mere) tror, tror at Danmark er et godt sted at være?! Jo, et bedre sted kan ikke findes for menneskesmuglerne! (og de der betaler dem for at komme herop) Og DEREFTER modtage klap og ros fra Helle og Vestagerdrengen”!

 13. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Niels Krause-Kjær – sådan blot mellem os to:

  De briller, du skal bære i det ny program: det kan godt være, at de er moderne – men de gør intet for dig, som vi siger på ny-andsk. Så i går aftes et glimt med dig og din magger på TV, som ville gøre obs på det nye program. Du lukker øjnene let, så lige dér ser man, at du nærmest sover – men at brillerne er for store, el for meget ‘kloge-Åge’.

  Bare et tip. Mvh BHL

 14. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Og – ja, nu møder du nok ikke lige George Cloony lige med det samme; men kunne du ikke sige til Mads Steffensen om at fjerne sit skæg – han ligner en gammel mand fra Gustav Wied-tiden.

  Alle – uden undtagelse næsten, skal have skæg, lige fra Hollywodstjernerne i deres bedste år! og til alle mellem 35-40 i DK. Sheet! Sådant ligefrem klæder de færreste.

 15. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Der skulle stå mellem 35-50 i DK. Øv, hvor grimt altså. :-)

 16. Af Nanna G

  -

  Også jeg kiggede med her til morgen, da DR´s nye morgenfjernsyn tonede frem og jeg oplevede det som Kenneth beskriver det. Der er alt for meget tandløs hyggenygge over det program og alt for meget mikrofonholderi overfor div. repræsentanter for systemet/regeringen.

  Blandt andet var der et indslag om forsøg med at lade ofre møde gerningsmænd til fx voldelige overfald. Det blev til en gang skønmaleri, hvor Krauses medvært Anja Bo sluttede af med at sige, at hun synes det ville være dejligt hvis forbrydere fik nedsat deres straf mod at deltage i møder med ofrene. Niels Krause-Kjær havde tydeligvis ikke denne holdning. Det valgte Anja Bo helt at ignorere, da hun kom med sin konklusion på indslaget, hvilket ikke er godt team work – efter min mening.

  Jeg vil som seer gerne se værterne give de indbudte gæster et ordentligt modspil, så også de synsvinkler, som ikke er repræsenterede, kommer frem. Det håber jeg bliver bedre med tiden.

  Mvh.
  Nanna
  TidOgTendens.dk

 17. Af Claus Hansen

  -

  Hvor blev Kenneths indlæg af??

 18. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jeg så kun 45 min her til morgen – men det virkede for ‘aften-agtigt’, dvs for alvorligt, og nyhederne indimellem med tredje vært virkede slet ikke for mig, altså forkert – omend de to journalister skal have et break. Kedeligt – og andet for klinisk, baggrund. Sorry – selv om al begyndelse er svær – men det er ikke den ‘te’, jeg ønsker at drikke i hv f om morgenen.

  At jeg ikke så mere var, fordi jeg slog væk; men Krause var bedre end den Anja Bo – og af og til en smilende vært. Det er ikke dårligt.

  Jeg kom til at tænke på Børsen undervejs.

  Sådan skal min dag så bare ikke begynde.

  TV2 News og TV2 Go’-morgen rækker bedre, sammenlagt, til min morgenstund, hvis jeg vil se TV og nyhederne; men hver sin smag. Indholdet er jo vigtigt nok, vil jeg tro.

 19. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Ja, en større lethed i det alvorlige – det virkede for andægtigt (og det hører en kirke til), lidt mere bevægelse. Det tror jeg gerne, at Krause i hv f kan komme efter. Mvh BHL og da fortsat god vind.

 20. Af Kenneth Sørensen

  -

  I forbindelse med min stadige monitorering af den laverestående København’ske kultur, som den udfolder sig blandt semi-offentligt ansatte journalistisk-uddannede nørder, with too much time on their hands, så jeg de første 15 minutter i morges, før jeg var nødt til at lukke.

  Æ-v-l-e-potter.

  Anja: “Så skal vi til…”
  Krause: “Det skal vi nemlig,”.

  De to er meget forskellige, og passer i virkeligheden overhovedet ikke sammen. I de 15 minutter jeg så, virkede det undertiden som et komisk program, hvor de smilende kiggede på kameraet, medens den anden talte.

  Det værste var dog de 5 minutter inden programmet begyndte, hvor meget hurtige billedskift og diverse Københavnsk vid afløste hinanden – absolut ikke lige hvad een har behov for så tidligt på morgenen.

  Og disse sekvenser kan forventes gentaget, hver gang der opstår en pause i programmerne, – noget som i princippet skræmmer alle kulturbærende seere fra f.eks hovedlandet væk, i det omfang de overhovedet har stillet ind på kanalen.

  Så intet nyt er sket, DR2 er stadig en københavnsk niche-kanal.
  I det hele taget er det et problem at landets største provins, København, og dets laverestående kultur har så stor indflydelse på program-lægningen, som tilfældet er.

 21. Af Erik Larsen

  -

  BOYKOT DOG DR-2 OG DR-1 M.M.
  Jeg kunne ikke drømme om at se de manipulerende udsendelser, der ikke vil danmark det godt.
  Kære danskere – TRO ikke disse journalister overhovedet!

 22. Af Jan Grønlund

  -

  Kære Niels Krause-Kjær

  Det er ærgerligt, at du stopper. Du er den eneste blogger på Berlingske, som jeg læser.

  Du ønskes det bedste nu og i fremtiden.

  Venlig hilsen
  Jan Grønlund

Kommentarer er lukket.